yiah Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ οπισθοδρομικός, πουριτανός κλπ κλπ, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να έχεις κόρη, αν όπως ας πούμε είσαι όπως εγώ σε φάση να βρεις καμιά πιο σοβαρή σχέση (όχι και παντρειά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις), ε, κάπως σου κάθεται να ξέρεις ότι η άλλη έχει πάρει το USS Νίμιτς για πλάκα. αν το εχεις παρει εσυ ομως; οκ! εμπειρια! ρε συ αυτες μη τις πολυφοβασαι τις μεγαλυτερες μμκιες τις εχουν κανει! τα σιγανα ποταμια να φοβασαι που δε τα κανουν επειδη δεν ειχαν την ευκαιρια ή θελουν να πειραματιστουν πανω σου! Ούτε η εμπειρία, ούτε η υπαρκτή σεξουαλική ζωή σε ενοχλεί σε μια κοπέλα, οι τρόποι που έχει αποκτήσει την πρώτη και οι λόγοι που έχει τη δεύτερη είναι που ενοχλούν. τι ακριβως εννοεις δε σε πιανω.
Snolly Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 δηλαδή να καταλάβω....αν στα 16 συμετέχουνε σε διαγωνισμό πίπας,στα 35 τι θα κάνουνε? Θα λένε στον άντρα τους πως έχουν πονοκέφαλο.
KaizerSoze Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Βασικα το προβλημα ειναι πιο ακριβως??? Οτι το ειδαμε ή οτι οι συμμετεχοντες το τραβηξαν σε κινητο??? Δηλαδη εχεις 5-6 δεν ξερω ποσα 16χρονα που στην ουσια κανανε αυτο που κανανε γιατι ετσι θελαν.Ετσι νιωθουν,ετσι εμαθαν,αυτα.Πριν 20 χρονια δεν θα γινοταν επειδη ισως δεν υπηρχαν τα μεσα,αλλα δεν αποκλειεται να γινοταν διαγωνισμος πιπας. Κοινως...τι αποκλειει το γεγονος να γινοταν το ιδιο σκηνικο πριν 20 χρονια μονο που δεν θαχαμε κινητα?
nmtray2 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Αποκλειεται να το καναν σαν αντιδραση? (οχι συνειδητα) Μορφη φυλακης ειναι και το σχολειο αν προσθεσεις και τους αρκετους θασουμαθωγραμματαθεςδεθες καθηγητες. Στο κατω κατω, ποτε δε σου εμαθε κατι για τη σχεση που εχει ο καθενας με τους υπολοιπους. Το μονο που σου δινει ειναι αποστειρωση στις προσωπικες σχεσεις, βαζοντας σαν προτυπα τους δασκαλους.
Kandinsky Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Ρε Κaizer, είσαι έξυπνος άνθρωπος. Σε 2 σελίδες έχει νομίζω αναδειχτεί πλήρως το πού έγκειται το πρόβλημα. Για να σου απαντήσω και σε μια πρόταση σου, αύριο μεθαύριο μπορεί ο φιλαράκος να πάει στην έδρα και να τον αμολήσει στα μούτρα της καθηγήτριας. Έτσι έχει μάθει, έτσι ένιωσε, το έκανε. Θα τον κατηγορήσουμε?
parisb Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Αποκλειεται να το καναν σαν αντιδραση? (οχι συνειδητα)Μορφη φυλακης ειναι και το σχολειο αν προσθεσεις και τους αρκετους θασουμαθωγραμματαθεςδεθες καθηγητες. Στο κατω κατω' date=' ποτε δε σου εμαθε κατι για τη σχεση που εχει ο καθενας με τους υπολοιπους. Το μονο που σου δινει ειναι αποστειρωση στις προσωπικες σχεσεις, βαζοντας σαν προτυπα τους δασκαλους.[/quote'] Ε οχι ρε παιδια και αντιδραση για το σχολειο. Συμφωνω με τα παιδια που βλεπουν ρεαλιστικα το θεμα. Το sex στις μερες μας ειναι αρκετα απελευθερωμενο. Τετοια γινοταν και παλιοτερα αλλα δεν υπηρχαν τα κινητα να τα τραβηξουμε. Και για οσους αμφιβαλουν θα πω τα εξης: πρωτη φορα ακουτε οτι ο ταδε με την ταδε πηγαν στις τουαλετες του σχολειου να βγαλουν τα ματια τους? Επειδη δεν εχουμε βιντεακι σημαινει οτι δεν γινεται-γινοταν? Εγω ξερω τουλαχιστον 4-5 ατομα απο το σχολειο μου (σε χωριο 3500 κατοικων) που το εχουν κανει στις τουαλετες στο διαλλειμα. Το οτι ειναι extreme η πιπα μεσα στην αιθουσα φυσικα και ειναι. Επισης μην νομιζετε οτι αυτα δεν γινοντουσαν παλιοτερα γιατι εχω μιλησει με ατομα 40-50 ετων και συγκεκριμενα ατομο μου εχει πει οτι στην εποχη του (εποχη που μιλαμε για τον απολυτο πουριτανισμο και ορισμο των old fashion αντιλειψεων), ο πατερας του του ετοιμαζε αραβωνα και το προτεινε κοπελα την οποια αυτος και ολη η παρεα του περναν παρτουζα καθε βραδυ και ειδε και επαθε να αποφυγει το γαμο χωρις να χρειαστει να του εξηγησει το λογο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Μια συνολική απάντηση στους αμύντορες της ηθικής μας υπόστασης! [...]Έχοντας αυτό σαν δεδομένο' date=' φυσικά και έχει τεράστια διαφορά το πήδημα σε ένα δωμάτιο απ' τον διαγωνισμό τσιμπουκιού ή ότι άλλο θες σε δημόσιο χώρο. [/quote'] [...]δεν είναι στην αγία νάπα τα παιδιά. στο σχολείο είναι γαμώτο. έτσι όπως καταντήσαμε ολοι το σχολείο' date=' παιδιά/καθηγητές, εκεί έμενε να φτάσουμε μόνο βέβαια για να δείξουμε τον σεβασμό μας στον θεσμό του+φτάσαμε: εδώ πάτος. [...'] τι να σας πω, αν δεν κρατιέστε τόσο. αλλά μην προσβάλετε τον σχολικό χώρο+τους υπόλοιπους συμμαθητές σας (και πιθανότατα άβγαλτους σε αρκετό %) Συμφωνώ απόλυτα, αν έγινε όπως παρουσιάζεται, κακώς έγινε στο σχολείο, στην τάξη και δημοσίως. _____ [...']Ούτε είναι τόσο θέμα η ηλικία αλλά το πόσο ώριμος σωματικά και πνευματικά είναι ο καθένας μας. Δλδ, μπορεί η 16άρα να είναι ένα καθόλα υγιές πνευματικά παιδί που έχει ωριμάσει σαν προσωπικότητα και θέλει συνειδητοποιημένα να περάσει στο επόμενο στάδιο της βιολογικής της ωρίμανσης. Μπορει να βρούμε και το αντίθετο, 18άρες που είναι βιολογικά έτοιμες αλλά ψυχολογικά όχι. Εν ολίγοις, ένα ώριμο και συνειδητοποιημένο άτομο, που έχει σαν στόχο την σεξουαλική πράξη (ακόμα και για την ευχαρίστηση του και μόνο, χωρίς αγάπες και λουλούδια) αποκλείεται να προβεί σ' αυτό το οποίο συζητάμε. Ναι, όντως. Έτσι όπως το έχουμε καταντήσει, τι πιο φυσιολογικό. Ένα 16άχρονο, χωρίς να ξέρει τι θέλει, χωρίς να έχει αισθανθεί κάτι πραγματικό, χωρίς να έχει ωριμάσει αληθινά, και πνευματικά και σωματικά, να τσιμπ**κ*νεται με τον κάθε ψευτόμαγκα της τάξης, για πλάκα. [...] Μπαρδόν δηλαδή αλλά με όσες κοπέλες έχετε συνευρεθεί κάνατε κάποιο... ειδικό test για να διαπιστώσετε την ωριμότητά τους; Και τι είναι ωριμότητα, πώς μετριέται αυτό; Δηλαδή η μάνα μου, που μου έλεγε στα 28 ότι ήμουν ανώριμος, θα έπρεπε να μου απαγορεύσει την τέλεση σεξουαλικών πράξεων; Και ποιός θα μετρήσει την ωριμότητα των συμμετεχόντων δηλαδή; Η περί ωριμότητας συζήτηση μου θυμίζει άλλες εποχές και άλλα ήθη. Και φοβάμαι όσους προσπαθούν να επιβάλλουν την... "ωριμότητά" τους στους λοιπούς συνανθρώπους τους... _____ [...']Το βλέπεις φυσιολογικό αυτό? Πρόκειται περί μιας πράξης που γίνεται για τους σωστούς λόγους? Πώς θα βλέπουν το σεξ αύριο μεθαύριο αυτά τα παιδιά και πώς το βλέπουν ήδη τώρα? Δηλαδή η απλή σεξουαλική συνεύρεση πρέπει να έχει και... σωστούς λόγους; Και ποιοί είναι αυτοί; Η αναπαραγωγή; Ή η τρυφερή και άδολη αγάπη; Συγγνώμη αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η καθαρά σεξουαλική συνεύρεση είναι αποτέλεσμα βιολογικών αναγκών. Δεν είναι απαραίτητο να είμαι ερωτευμένος για να κοιμηθώ με μία κοπέλλα. Καλό είναι. Απαραίτητο όχι. _____ Αν αύριο μεθαύριο πάει ο συμμαθητής εκει και της πει "πάρε μου μία και θα σε κεράσω καφέ" τί διαφορά θα έχει μετά από πουτάνα? Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να προσπαθουμε να συζητήσουμε με βάση ανύπαρκτα γεγονότα. ΑΝ είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα το συζητούσαμε ευχαρίστως. Γιατί κι εγώ μπορώ να σου πω "αν αύριο μεθαύριο έρθουν εξωγήινοι και μας καταστρέψουν όλους, δεν θα'χει κανένα νόημα η συζήτησή μας". Με τα "αν" δεν βγάζουμε άκρη. _____ Εμένα όλα αυτά μου φέρνουν στο νου μια κοινωνία στυγνή, χωρίς συναίσθημα, όπου κυρίαρχο ρόλο έχει η δημοσιότητα, και ο υλισμός. Την απάντηση στην έδωσε το μέλος yiah με δύο γραμμές, όσο ωμή κι αν σου φαίνεται: οτι εχει ο καθενας! στα 16 ζηταει ή προσφερεις καφε στα 35 σπιτι και οικογενειακη αποκατασταση' date=' ψυχολογικη υποστηριξη κλπ! η ανταλλαγη ειναι παντα μεσα στο κολπο Σε συνθήκες καπιταλισμού ζούμε, η προσφορά και η ζήτηση κλπ, κλπ. Δεν το επικροτώ απαραίτητα, απλώς μαθαίνω να ζω με τα σημερινά δεδομένα. _____ [...]εσεις οταν πηγαινατε σχολειο σας παιρνανε π*πα στην τάξη[...] Όπως είπα και πιο πάνω: α. δεν επικροτώ την τέλεση σε δημόσιο χώρο και δη στο σχολείο και ενώπιον συμμαθητών και β. δυστυχώς εμένα δεν μου είχε συμβεί κάτι τέτοιο - άσε που οι δικές μου συμμαθήτριες ήταν χάλια μαύρα. _____ Εκτός κι αν το έχουμε πάρει στην πλάκα (οπότε πάσο)' date=' μου συγκρίνεις τώρα τους συμβιβασμούς του έγγαμου βίου με το να γίνει ένα κοριτσάκι/αγοράκι πουτανάκι για να πίνει φραπέ τσάμπα? Και ναι, ακόμα και στον γάμο μπορεί να είναι κάποιος η πουτάνα του ζευγαριού αλλά αυτό ειναι άλλο θέμα συζήτησης που μπορούμε να το δούμε, αλλά δεν αποτελεί στόχο της παρούσας. [...'] Εθελοτυφλείς αγαπητέ μου Kandinsky. Δηλαδή ποιά η διαφορά, στην ουσία της υπόθεσης; Το ότι εγώ διαλέξω νύφη με βάση το Ε9 της ή τις διασυνδέσεις του μπαμπά της που θα μου εξασφαλίσει εργασία και εισόδημα δεν είναι κατακριτέο; Μία κυρία που θα με διαλέξει ως γαμπρό με βάση τα εισοδήματά μου ή το Ε9 μου ή το κοινωνικό μου status δεν είναι κατακριτέο; Και σε κάθε περίπτωση είναι λιγότερο κατακριτέο από ένα 16χρονο κοριτσάκι που συνευρίσκεται με συμμαθητή της επειδή έχει μηχανή ή κότερο ή πισίνα στο σπίτι; Γιατί άραγε; Επειδή εγώ δεν είμαι 16χρονο; Η ηλικία μας μάρανε δηλαδή - ή η δήθεν "ωριμότητα"; Ποιά ωριμότητα; Τα ίδια χάλια είμαστε, περί συναλλαγής πρόκειται! Στην ουσία το ίδιο πράγμα σκεφτόμαστε : τα υλικά αγαθά και την βόλεψή μας! _____ [...] Φαντάζομαι ότι εφόσον υποστηρίζουμε το ελεύθερο και δημόσιο σεξ' date=' δεν τρέχει τίποτα πχ αν τα κατεβάσουμε στον δρόμο και αρχίσουμε να τον παίζουμε, σωστά? Ή πχ, να κάνουμε ένα 69 με τη γυναίκα μας?[...'] Επαναλαμβάνω ότι δεν υποστηρίζω τη δημόσια τέλεση οποιασδήποτε πράξης. Δεν επιβάλλω στους συμπολίτες μου τη θέαση πράξεων που δεν επιθυμούν να δουν. _____ [...]για 1 περιστατικο σε ατυχες χρονο και τοπο προκυται. ή νομιζουμε οτι ξαφνικα απο προχθες στα διαλλειματα ολοι οι μαθητες των σχολειων αρχιζουν τις ....κολιες και εγινε βραχιολι Έτσι ακριβώς! Πήραμε ένα μεμονωμένο περιστατικό και το'χουμε κάνει σημαία. Δηλαδή όταν είχε αποκαλυφθεί η σεξουαλική κακοποίηση 8χρονου αγοριού από τον πατέρα του στην επαρχία (βλ. υπόθεση Δουρή)' date=' έπρεπε να υποθέσουμε ότι όλοι οι γονείς της επαρχίας κακοποιούν σεξουαλικά τους γιούς τους; Η γενίκευση είναι πολύ επικίνδυνη! ______ Τόσο όχι, yiah, αλλά είμαι 22 και βλέπω τα σημερινά 16άχρονα χειρότερα από τις μεγαλύτερες τσ**λάρες της φουρνιάς μου στα 20 τους! [...] Πρόκειται δηλαδή καθαρά για θέμα ζήλειας, έτσι; Σωστά το είπε ο ^BOOMBOOM πιο πάνω: γιατί γίνονται αυτά τώρα και δεν γίνονταν στην εποχή μου ρε γαμώτο; _______ Ανάμεσα σε όσα είπε ο Akujin προηγουμένως' date=' είπε κάτι "μην ενοχλείτε τους συμμαθητές σας που μπορεί να είναι άβγαλτοι". [/quote'] Στο μόνο που με βρίσκεις σύμφωνο.
Lucifer Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 κάντε π*πες ναι' date=' σ'έναν ιδιωτικό χώρο όμως, κάντε εκεί και διαγωνισμούςκαι παρτούζες+ό,τι γυστάρετε. επειδή το θέλετε όμως. όχι επειδή έτσι θα γίνετε cool+διάσημοι ας πούμε.[/quote'] Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω πως η μοναδική μου ένσταση είναι πως έγινε σε έναν χώρο που (προσπαθεί να) εξυπηρετεί εντελώς διαφορετικούς σκοπούς. Όσο για το quoted part, πραγματικά πιστεύεις πως μόνο τα ανήλικα και τα 16χρονα κάνουν ό,τι κάνουν μόνο για το glamour και την "φήμη"? Και στην τελική, τι μας πειράζει εμάς αν υπάρχουν π*****άκια σαν την κοπελιά? Και BTW, για τους επικριτές της όλης φάσης, πολύ θα σας χαλούσε αν ήσασταν εσείς στη θέση του δέκτη των (άπειρων ίσως) υπηρεσιών της ε?
antreaslam Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 ο παρεδωσε,για αλλη μια φορα με καλυψε,τοσο στο θεμα της "ωριμοτητας" (ποιος οριζει αν ειμαι ωριμος,και κυριως,πως το οριζει αυτο?)...και στο κατω κατω,ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ρωτησε? επισης,συμφωνω απολυτα οτι δεν ειναι αναγκαια οι αγαπες τα λουλουδια τα φρου φρου κ τα αρωματα για την σεξουαλικη πραξη. ο ανθρωπος εχει ορμες(σεξουαλικες). αν βρει λοιπον καποιον/α αλλη, που επισης επιθυμει να κατευνασει την σεξουαλικη του ορμη, τοτε,ΓΙΑΤΙ να περιμενουν να "ερωτευτουν"? τριτον, εγω ειχα στην ταξη μου 2 κοπελες που μετεπειτα εγιναν μοντελο-τραγουδιστριες,αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ,παροτι ΠΟΛΥ θα το ηθελα,δεν μου εκαναν τιποτα απο ολα αυτα!!!! κ εγω διαφωνω με το σεξ σε δημοσιο χωρο,αλλα συνεβαινε οπως προειπε καποιος κ στις δικες μας εποχες (ολοι το ξερουμε αυτο ,μην εθελοτυφλουμε)! και τελος... ελπιζω η κοπελιτσα να εχει τα ψυχικα αποθεματα να αντιμετωπισει αυτην την επιθεση που δεχεται...
Kandinsky Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Μπαρδόν δηλαδή αλλά με όσες κοπέλες έχετε συνευρεθεί κάνατε κάποιο... ειδικό test για να διαπιστώσετε την ωριμότητά τους; Και τι είναι ωριμότητα' date=' πώς μετριέται αυτό; Δηλαδή η μάνα μου, που μου έλεγε στα 28 ότι ήμουν ανώριμος, θα έπρεπε να μου απαγορεύσει την τέλεση σεξουαλικών πράξεων; Και ποιός θα μετρήσει την ωριμότητα των συμμετεχόντων δηλαδή; Η περί ωριμότητας συζήτηση μου θυμίζει άλλες εποχές και άλλα ήθη. Και φοβάμαι όσους προσπαθούν να επιβάλλουν την... "ωριμότητά" τους στους λοιπούς συνανθρώπους τους... [/quote'] Όχι ρε φίλε. Αυτό λέω? Αυτό που λέω είναι ότι ορισμένες πράξεις δεν μπορούν να συγκαταλεχθούν σε αυτό που ένας ώριμος πνευματικά άνθρωπος θα έκανε. Τουλάχιστον όχι στη συγκεκριμένη κοινωνία, με τους συγκεκριμένους κανόνες και κώδικες. Δηλαδή η απλή σεξουαλική συνεύρεση πρέπει να έχει και... σωστούς λόγους; Και ποιοί είναι αυτοί; Η αναπαραγωγή; Ή η τρυφερή και άδολη αγάπη; Συγγνώμη αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η καθαρά σεξουαλική συνεύρεση είναι αποτέλεσμα βιολογικών αναγκών. Δεν είναι απαραίτητο να είμαι ερωτευμένος για να κοιμηθώ με μία κοπέλλα. Καλό είναι. Απαραίτητο όχι. _____ Προτρέχεις. Εξηγήθηκε επαρκέστατα πιστεύω ότι άλλο το σεξ και η απόλαυση και άλλο το σεξ για να σε δουν οι άλλοι ή για να γίνεις αρεστός. Το δεύτερο σημαίνει ότι είσαι τελείως ανώριμο άτομο και βασίζεις όλη σου την ύπαρξη στην αποδοχή των άλλων, σε τέτοιο βαθμό που πέφτεις στα γόνατα για να τον πάρεις στο στόμα. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να προσπαθουμε να συζητήσουμε με βάση ανύπαρκτα γεγονότα. ΑΝ είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα το συζητούσαμε ευχαρίστως. Γιατί κι εγώ μπορώ να σου πω "αν αύριο μεθαύριο έρθουν εξωγήινοι και μας καταστρέψουν όλους, δεν θα'χει κανένα νόημα η συζήτησή μας". Με τα "αν" δεν βγάζουμε άκρη. _____ Δεν είναι το ίδιο. Αυτό που σου είπα είναι πολύ πιθανότερο και φυσικό επακόλουθο των όσων θεωρείτε φυσιολογικά. Την απάντηση στην έδωσε το μέλος yiah με δύο γραμμές, όσο ωμή κι αν σου φαίνεται: Σε συνθήκες καπιταλισμού ζούμε, η προσφορά και η ζήτηση κλπ, κλπ. Δεν το επικροτώ απαραίτητα, απλώς μαθαίνω να ζω με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό με την πραγματικότητα, τον ρεαλισμό και τα λοιπά, είναι αστείο επιχείρημα. Είναι δλδ σα να ακούω οτι επειδή επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, θα είναι λογικό και μη κατακριτέο να έρθει όποιος έχει τα μέσα και είναι σίγουρος ότι δεν θα τιμωρηθεί να με σαπίσει στο ξύλο μέρα μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος! Τί πάει να πει "σε συνθήκες καπιταλισμού ζούμε?", "Έτσι είναι τα πράγματα σήμερα?" Επειδή η κοινωνία είναι μπουρδέλο και μπουρδελοποιείται ακόμα περισσότερο, αντί να προσπαθήσουμε να τραβήξουμε κουπί προς την άλλη μεριά θα πάμε με το ρεύμα και θα θεωρήσουμε την ροή αυτή των πραγμάτων φυσιολογική άρα και μη κατακριτέα? Από πότε είναι επιχείρημα το ότι η α ή β συνήθεια της κοινωνίας πρέπει να θεωρείται ντε φάκτο σωστή μια και για να την υιοθετούν κάποιοι πάει να πει "έτσι είναι η ζωή, εκεί πάνε τα πράγματα, δεχτείτε το"? Εθελοτυφλείς αγαπητέ μου Kandinsky. Δηλαδή ποιά η διαφορά, στην ουσία της υπόθεσης; Το ότι εγώ διαλέξω νύφη με βάση το Ε9 της ή τις διασυνδέσεις του μπαμπά της που θα μου εξασφαλίσει εργασία και εισόδημα δεν είναι κατακριτέο; Μία κυρία που θα με διαλέξει ως γαμπρό με βάση τα εισοδήματά μου ή το Ε9 μου ή το κοινωνικό μου status δεν είναι κατακριτέο; Και σε κάθε περίπτωση είναι λιγότερο κατακριτέο από ένα 16χρονο κοριτσάκι που συνευρίσκεται με συμμαθητή της επειδή έχει μηχανή ή κότερο ή πισίνα στο σπίτι; Γιατί άραγε; Επειδή εγώ δεν είμαι 16χρονο; Η ηλικία μας μάρανε δηλαδή - ή η δήθεν "ωριμότητα"; Ποιά ωριμότητα; Τα ίδια χάλια είμαστε, περί συναλλαγής πρόκειται! Στην ουσία το ίδιο πράγμα σκεφτόμαστε : τα υλικά αγαθά και την βόλεψή μας! Ωπα, κάτσε λίγο. Ποιός είπε ότι η κοπελίτσα τσιμπουκωνόταν επειδή τα αγοράκια ήταν λεφτάδες? Εφόσον αυτό δεν ισχύει, δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Το αντίστοιχο της όλης φάσης που συζητάμε με την ενήλικη ζωή θα ήταν να δεις την κυρα Τασία, να έχει ανοίξει κώλο στην είσοδο της πολυκατοικίας και να την παίρνουν κωλοφεράτζα όλοι με βιντεάκια και κινητά ανά χείρας. Τραβηγμένο ίσως το παράδειγμα αλλά γιατί όχι? Απόλυτα κατακριτέο και αυτό διότι και η κυρα Τασία είναι προφανώς ανώριμη και νομίζει ότι θα κερδίσει δημοσιότητα έτσι. Η όλη συζήτηση μου θυμίζει τις λεγόμενες web cams που χρησιμοποιεί το κάθε σούργελο για να γίνει γνωστό. Ξαναλέω : Η δημοσιότητα δεν σου δίνει ζωή. Όσο για τις συναλλαγές του γάμου, όπως ξαναείπα να το συζητήσουμε κι αυτό και δεν διαφωνώ ότι είναι λάθος να συμβιβάζεσαι για τα χρήματα. Ας ανοίξει κάποιος ένα θέμα, να τα αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.... Έτσι ακριβώς! Πήραμε ένα μεμονωμένο περιστατικό και το'χουμε κάνει σημαία. Δηλαδή όταν είχε αποκαλυφθεί η σεξουαλική κακοποίηση 8χρονου αγοριού από τον πατέρα του στην επαρχία (βλ. υπόθεση Δουρή), έπρεπε να υποθέσουμε ότι όλοι οι γονείς της επαρχίας κακοποιούν σεξουαλικά τους γιούς τους; Η γενίκευση είναι πολύ επικίνδυνη! Κακά τα ψέμματα : η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη. Όπως το να ακούς την σήμερον για ένα μαθητή που σαλτάρησε και πήρε το δίκαννο και τους καθάρισε όλους ή για 10χρονους που πουλάνε ναρκωτικά ή σκότωσαν συνομήλικο τους δεν αποτελεί κάτι το νέο για τις δυτικές κοινωνίες ενώ παλιότερα ήταν προφανώς ανήκουστο, έτσι και αυτό δείχνει κατά πού τραβάει η φάση. Το κακό δε με την περίπτωση Δουρή θα ήταν αν έβγαιναν όλοι και έλεγαν "εντάξει μωρέ, δεν τρέχει τίποτα, συμβαίνουν αυτά, προς τα εκεί πάει η κοινωνία μας". Στο μόνο που με βρίσκεις σύμφωνο. Μόνο και μόνο για αυτό το τελευταίο, δεν θα έπρεπε να γράψω τίποτα από τα προηγούμενα. Μόνο και μόνο για αυτόν τον λόγο, για τους υπόλοιπους δλδ που δεν θέλουν να ακολουθήσουν, η όλη φάση είναι κατακριτέα....
aloneleon Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 για σας παιδιά, πρώτη φορά στο forum, θέλω να πω κάτι.... υπάρχουν διάφορες απόψεις πάνω στο θέμα, οι υπέρ και οι κατά. Αυτό που πιστεύω προσωπικά και που αποτελεί κρυφή επιθυμία όλων,αν κάνω λάθος να μου το πείτε, είναι το "ας γίνει ότι γίνει μακριά όμως από το σπίτι μου". Συμφωνώ με όλους σας... - Όποιος ψάχνει απλό και εύκολο sex δεν έχει κόλλημα αν αυτή/ος έχει πάρει όλη την Αθήνα - Όποιος ψάχνει μία σχέση "ώριμη και σοβαρή" που πιθανόν να καταλήξει και σε γάμο, δεν νομίζω ότι θα δεχόταν αυτή/ος να είχε κάνει sex με όλη την Αθήνα ακόμα και αν υπάρχει αγάπη μεταξύ των δύο, γιατί πολύ απλά η γνώση και μόνο ότι ο ένας έκανε ότι έκανε κλονίζει τη σχέση. Μπορεί να το αποδεχθεί επειδή υπάρχει αγάπη αλλά δεν θα είναι τίποτα ίδιο. Όσον αφορά τα βιντεάκια κακώς βγήκαν παραέξω γιατί μπορεί να πείραξε πολλούς άμεσα και έμμεσα. Ευθύνη έχουν οι διάφορες εκπομπές που δεν έχουν τίποτα άλλο να ασχοληθούν, παρά να ξευτιλίζουν την ανθρώπινη υπόσταση. Αυτά.....
Akujin Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Όσο για το quoted part' date=' πραγματικά πιστεύεις πως μόνο τα ανήλικα και τα 16χρονα κάνουν ό,τι κάνουν μόνο για το glamour και την "φήμη"? Και στην τελική, τι μας πειράζει εμάς αν υπάρχουν π*****άκια σαν την κοπελιά?[/quote'] ρε LCF, δεν με πειράζει η ηλικία, το ξαναείπα. είναι μόνο ο χώρος+ο σκοπός. και δεν είναι ότι θα γίνω πολέμιος αυτού του γεγονότος+μ'επιασε κρίση, αλλά απλά δεν μου φένεται ωραίο για τους λόγους που είπα. απο κει και πέρα, γιατί κολλάτε; την γνώμη μας είπαμε, αλλού εστιάσαμε, πχ. με τον Kandinsky κι εσείς εστιάζετε σε άλλα πράγματα τα οποία ούτε τ'αναφέραμε ούτε έχουν σχέση άμεση μ'εκεί που το πήγαμε. ούτε με πειράζει προσωπικά που υπάρχουν π**νακια. το θέμα είναι ότι δεν είναι ωραίο να το επιδεικνύει και σε άλλα παιδιά το πιθανότερο πιο σοβαρά, τα οποία με τον ένα ή άλλο τρόπο να επηρεαστούν άσχημα. άλλο ν'ακούει η Μαρία πήρε π*πα στον Γιάννη χθες κι άλλο να βλέπει live ή στο κινητό την συμμαθήτρια της να παίρνει p*pa ετσι για χαβαλέ. και το σημαντικότερο στο σχολείο, που πάει για να μορφωθεί υποτίθεται.
Lucifer Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Ε για τον χώρο είπαμε, διαφωνώ. Όχι τόσο για τον χώρο τον ίδιο, όσο για τους υπόλοιπους. Δλδ όπως δεν θα ήθελα το γκομενάκι να ήταν η κόρη μου, έτσι δεν θα ήθελα να είναι και παρούσα η τελευταία ενώ κάποια άλλη έκανε τα δικά της. Τώρα ο σκοπός με αφήνει παγερά αδιάφορο, ας κάνουν ό,τι γουστάρουν για όποιον λόγο θέλουν. Δεν με αφορά και δεν με νοιάζει. Και δεν κολλάμε ρε c άραξε, απλά τοποθετούμαστε. Cheers.
Forensick Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 ας κανουν πιπες και οτι αλλο θελουν, αλλα οχι μεσα στα σχολεια. αυτος ο χωρος ειναι ιερος. δεν ειναι θεμα συντητιτισμου η οχι, αλλα καποιες αξιες πρεπει να παραμενουν. οπως ειπε και καποιος ποιο πριν, αν αυτα τα παιδια αυριο τους ερθει και τον πεταξουν εξω μπροστα στην καθηγητρια τους??σε ορισμενα πραγματα πρεπει να υπαρχουν ορια. πως σεβεσαι τους γονεις σου... και οχι απο υποχρεωση, αλλα επειδη ετσι αισθανεσαι. και ξαναλεω δεν ειναι θεμα της πραξης, ας κανουν οτι θελουν, δικαιωμα τους ειναι. αλλα καποια στιγμη χανεις το μετρο και απο κει και περα καποια πραγματα χανουν την αξια τους.
yiah Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Εθελοτυφλείς αγαπητέ μου Kandinsky. Δηλαδή ποιά η διαφορά' date=' [u']στην ουσία της υπόθεσης[/u]; Το ότι εγώ διαλέξω νύφη με βάση το Ε9 της ή τις διασυνδέσεις του μπαμπά της που θα μου εξασφαλίσει εργασία και εισόδημα δεν είναι κατακριτέο; Μία κυρία που θα με διαλέξει ως γαμπρό με βάση τα εισοδήματά μου ή το Ε9 μου ή το κοινωνικό μου status δεν είναι κατακριτέο; Και σε κάθε περίπτωση είναι λιγότερο κατακριτέο από ένα 16χρονο κοριτσάκι που συνευρίσκεται με συμμαθητή της επειδή έχει μηχανή ή κότερο ή πισίνα στο σπίτι; Γιατί άραγε; Επειδή εγώ δεν είμαι 16χρονο; Η ηλικία μας μάρανε δηλαδή - ή η δήθεν "ωριμότητα"; Ποιά ωριμότητα; Τα ίδια χάλια είμαστε, περί συναλλαγής πρόκειται! Στην ουσία το ίδιο πράγμα σκεφτόμαστε : τα υλικά αγαθά και την βόλεψή μας! _____ "[..]η οικογενεια μετεθεσε πολλες απο τις λειτουργιες της σε αλλα ιδρυματα--την εκπαιδευση στο σχολειο, τη φροντιδα των αρρωστων στα νοσοκομεια κλπ. Αυτη η προοδευτικη μετατώπιση των λειτουργιων της οικογενειακης μοναδας συνοδευτικε απο την ανθιση της ρομαντικης αγαπης. Ενα ατομο του Πρωτου Κυματος που εψαχνε για συντροφο κανονικα θα επρεπε να αναρωτιετε "Ειναι αραγε καλη στη δουλεια; Ειναι καλη γιατρισσα; Ειναι καλη δασκαλα για τα παιδια που θα γεννηθουν; Μπορουμε να δουλεψουμε αρμονικα μαζι;" Οι αγροτικες οικογενεις ρωτουσαν ανοικτα: "Ειναι δυνατη, αντεχει στα βαρη ή ειναι ασθενικη και αδυναμη;" Καθως οι λειτουργιες της οικογενειας μεταφερονταν αλλου στη διαρκεια της περιοδου του Δευτερου Κυματος, τα ερωτηματα αυτα αλλαξαν. Η οικογενεια δεν ηταν πια ενας συνδυασμος παραγωγικης μοναδας, σχολειου, νοσοκομειου και νοσηλευτηριου. Ο γαμος υποτιθεται πως επρεπε να προσφερει συντροφικοτητα, σεξ, ζεστασια, πραγμα που σημαινε πως οι ψυχολογικες λειτουργιες αποκτουσαν μεγαλυτερη σημασια. Γρηγορα αυτη η αλλαγη στις λειτουργιες της οικογενειας επεδρασε και στα κριτηρια για την επιλογη συντροφου. Συνοψιστηκαν στη λεξη Αγαπη. Και η λαικη κουλτουρα μας διαβεβαιωσε πως η αγαπη ηταν εκεινη που κινουσε τον κοσμο. Φυσικα η πραγματικοτητα σπανια ταυτιστηκε με τη ρομαντικη φαντασια. Η ταξη, το κοινωνικο στατους και το εισοδημα εξακολουθησαν να παιζουν ρολο στην επιλογη του συντροφου. Αλλα ολοι αυτοι οι υπολογισμοι υποτιθεται πως βρισκονταν σε δευτερευουσα θεση μπροστα στην Αγαπη με το 'Α' κεφαλαιο." Αλβιν Τοφλερ, Το Τριτο Κυμα κοινως η εννοια αγαπη δεν αποτελει σταθερα, σημερα ειναι αυτα τα κριτηρια ή νομιζουμε οτι ειναι αυτα. χθες ηταν αλλα, αυριο κατι αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.