geo9419 Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Αγόρασα το συγκεκριμένο μοντέλο θηκης απο το Πλαισιο http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1027&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=308826&Merchant_Id=1&sts_cid=3 Tο οποίο υποστηρίζει όπως γραφει και το κουτί αλλά και το site ανω τον 250GB hard disk. Η πωλήτρια που μου το πουλησε οταν την ρωτησα για σκληρό δίσκο άνω τον 250GB μου ανέφερε οτι θα υπάρξει πρόβλημα γιατί ο δίσκος ανω τον 250GB θα ζητήσει περισσότερο ρευμα από το τροφοδοτικό της θήκης και σε διαστημα τριών μηνών θα καεί ο σκληρός δίσκος. Εχει δοκιμασει κανείς κατι ανάλογο και αν οντως ισχύει ( η πωλήτρια ειχε όντως αρκετές γνώσεις και σε άλλα θέματα που τη ρώτησα ) γιατί ειναι κρίμα όχι για τα λεφτά αλλά για τα δεδομένα που θα χάσω αν καεί ο δίσκος.
belmpas Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Η μόνη περίπτωση να ζητηθεί πάνω από 2Α ρεύμα είναι από 500άρι σκληρό και μόνο στη διαδικασία εκκίνησης. Αν το τροφοδοτικό δεν καταφέρει να το δώσει, απλά ο δίσκος δεν θα ξεκινήσει. Σε κανονική λειτουργία δεν υπάρχει σκληρός που μπορεί να καταναλώσει τα 34 Watt του τροφοδοτικού. Σε όλες τις περιπτώσεις, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να καεί ένας ενεργοβόρος δίσκος.
dpolal Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Mήπως εννοεί η πωλήτρια ότι θα καεί το μοτέρ του δίσκου από το ελλιπές ρεύμα με το οποίο θα λειτουργεί;;;;;;;;
geo9419 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Ti na sou pw egw ayto poy katalava htan oti tha kaei o diskos.Mporei na ennoouse kai ayto
metalmike Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 re paidia den nomizw mia etairia na min ta prosexe afta,diladi eleos,skefteite to ligo kalytera to thema!ma ti kathetai kai leei i anidei politria(tou plaisiou kiolas pou oloi gnwrizoume),einai na aporeis pragmatika me tetoia parapoliroforisi!den lew,kala ekane kai anysixise to palikari,den ftaiei ki aftos!an itan etsi kai oi alles gnwseis tis tote zitw pou kaikame emeis kai oxi o skliros!ti allo tha akousoume,ti na pw...
pigeon Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Υπάρχει παντως ενα θέμα με τα ICYBox. Κάποια παλιότερα μοντέλα (IDE-->USB) εχουν τροφοδοτικά που εκτος απο βαριά ειναι και φούρνοι σκέτοι , μαλιστα ζεσταίνονται χωρις φορτίο! Ενα καινούργιο SATA-->USB/SATA που ειδα εχει ενα πανάλαφρο (αλλης μάρκας, με ασπρη εττικετα) μικρότερο τροφοδοτικό που αφενος δεν ζεσταίνεται καθόλου χωρις φορτίο, αφετέρου σε πληρη λειτουργία δεν φτάνει ουτε κοντά στις θερμοκρασίες των αλλων. Και τα 2 μοντελα εχουν 12V/2Α , ισως ομως να μην λενε αλήθεια τα ταμπελάκια (τουλάχιστον για τα πρωτα μοντέλα οπως εγραψα πιο πάνω).
Imagine Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Οι δίσκοι έχουν συστήματα προστασίας τους από τις τάσεις, και ειδικά οι χαμηλότερες ΔΕΝ τους προβληματίζουν. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και με το μεταλλικό και καλά αεριζόμενο ICY Box οι δίσκοι "ψήνονται" πολύ! Όχι όμως και να καούν...
kirileman Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Μην πω τώρα τίποτα για τη συγκεκριμένη πωλήτρια και τις γνώσεις της. Τα ίδια είπε και σε μένα όταν της είπα ότι θέλω δίσκο από 250 και πάνω. Βεβαίως η τιμή του 250άρη ήταν πολύ καλή και δεν ήθελα να δώσω κάτι παραπάνω εκείνη τη στιγμή έτσι τον αγόρασα, ήταν όμως προφανές ότι αυτόν ήθελε να μου πουλήσει. Δεν έφτανε μόνο αυτό, πήγε να μου πουλήσει κουτί firewire ενώ εγώ ήθελα usb2/fw που, όπως είπε μετά από ψάξιμο, τους είχε τελειώσει (και κόστιζε το ίδιο). Φυσικά ήταν μπροστά μπροστά και ο δεύτερος υπάλληλος το βρήκε με τη μια λέγοντας "Δεν υπάρχει; Ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχει;".
_BASSstarlet_ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 "σε διαστημα τριών μηνών θα καεί ο σκληρός δίσκος." ..ήξερε και σε πόσους μήνες θα "καεί":confused:
k_w_t Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Σε ποιο Πλαισιο εγινε αυτο? Να ξερω να το αποφευγω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.