Προς το περιεχόμενο

kernel αναβάθμιση!SOS..SOS


psycho_dreams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω εγκαταστήσει στο pc μου το ubuntu 5.10 το οποίο έχει τον πυρήνα 2.6.12 και θέλω να στο μόντεμ(crypto f200).Κατέβασα τον πυρήνα 2.6.16 του έκανα unpack αλλά μου βγάζει το εξής μύν.:

"tar:linux-2.6.16/...../...:cannot utime:operation not permitted"

"tar:linux-2.6.16/.../...:cannot change mode to rwxr-xr-x:operation not permitted"

Εν το μεταξύ αυτό το μύν. το βγάζει σε αρκετά πακέτα!!Πως μπορώ ν'αλλάξω τα δικαιώματα για να μπορώ να κάνω εγκατάσταση στο νέο πυρήνα??

Μήπως έχει κάποιος εγκαταστήσει αυτό το κ@λ@μοντεμ σε ubuntu,χρειάζομαι κάποιες συμβουλες καθώς είμαι νέος στο linux..Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμοποιείς την εντολή sudo μπροστά από κάθε εντολή που δίνεις? Αυτή σου δίνει δικαιώματα root (:administrator, superuser).

 

Παράδειγμα: sudo mkdir folder

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να μας πείς σε ποίο φάκελο είσαι όταν κάνεις αυτό; Το τρέχωντα φάκελο τον βλέπεις με την εντολή pwd

 

Επίσης μπορείς να γράψεις την άκριβή εντολή που χρησιμοποιείς; Όσο περισσότερες λεπτομέρειες τόσο περισσότερη βoήθεα. Ένα copy / paste της κονσόλας θα βόλευε πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν κατέβασα αρχικά το πακέτο linux-2.6.16.tar.gz απο το kernel.org.Στη συνέχεια πήγα στη διαδρομη /usr/src μεσώ κονσόλας και έδωσα την εντολή sudo tar -zxf ~/Desktop/linux-2.6.16.tar.gz στη συνέχεια πήγα στη διαδρομή /usr/src/linux-2.6.16 και έδωσα την εντολή make,σε εκείνη τη φάση μου έβγαλε αρκετά λάθη!Στο τέλος μου γράφει:

make[2]:*** [scripts/basic/fixdep] Error 1

make[1]:*** [scripts_basic] Error 2

make: *** [include/linux/autoconfig.h] Error 2

Μερικά από τα λάθη που μου έβγαλε παραπάνω και καταλαβαίνω τι σημαίνουν είναι για μερικές μεταβλητές στο scripts/basic/fixdep.c οι οποίες είναι undeclared και διάφορα warnings με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποια fatal error και στο τέλος να μου βγάζει τα παραπάνω με τα make!Έχείς καμία ιδέα?Ευχαριστω για το ενδιαφέρον coolman!

 

Ευχαριστώ ρε συ gtroza τα έχω δεί αυτά τα link απλά δεν μπορώ να εγκαταστήσω αρχικά τον πυρήνα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλει make menuconfig πρώτα για να φτιάξει σωστό .config αρχείο. Μιάς και είσαι σε Breezy ρίξε μία ματιά σε αυτό http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=157560. Μπορείς άφοβα να παραλείψεις τα σημεία που αναφέρωνται σε patches.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...