kastel Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Παιδιά εγώ δοκίμασα να βάλω λογοριασμό gmail στο outlook express και δεν δούλεψε.Το δοκίμασα και στο Thunderbird που έχω όμως ήδη εγκατεστημένο έναν λογορριασμό pop3 και μου δούλεψε μια χαρά.Τι μπορεί να φταίει έχετε καμιά ιδέα; Το οτι δεν δούλεψε στο Outlook το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό, αφού όλοι λίγο πολύ, γνωρίζουμε τη φασιστική να πω συμπεριφορά της Microsoft απέναντι στους υπολοίπους.
georgemarios Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 μολις τωρα δοκιμασα να κανω λογαριασμο gmail στο outlook express και δουλεψε μια χαρα, κατι λαθος εκανες
kastel Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Αμφιβάλλεις για τη συμπεριφορά και την πολιτική της Microsoft;(Γενικά μιλάω, παρότι είμαι χρήστης Windows).¨Οσο για το Outlook δεν ξέρω καθότι είμαι χρήστης Thunderbird.
georgemarios Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 και εγω χρηστης θαντερμπερντ ειμαι και θα συνεχισω, παρολα αυτα εκανα (υστερα απο παρακληση καποιου για να τον βοηθησω) λογαριασμο gmail στο outlook ακολουθοντας ακριβως τις οδηγιες που δινει το gmail στο σαιτ του και δουλεψε χωρις προβλημα. Δεν αμφιβαλλω για τη συμπεριφορά και την πολιτική της Microsoft αλλα ας αρκεστουμε στις αληθινες της γκαφες που δεν ειναι και λιγες. Το outlook πρεπει να παραδεχτουμε οτι ειναι πολυ καλο προγραμμα του ειδους
capthookb Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Φυσικά και λειτουργούν τα yahoo, hotmail, lycos και πιστεύω όλα τα υπόλοιπα emails που αναγράφονται στην σελίδα του webmail (δηλαδή Yahoo, Hotmail, Lycos, MailDotCom, Gmail, Libero, and AOL) Tο gmail δεν ξέρω γιατί το αναφέρει, καθώς νομίζω οτι έχει δωρεάν pop3 server. Πέρα από τα παραπάνω, το Thunderbird υποστηρίζει και οποιοδήποτε άλλο λογαριασμό email τύπου POP ή IMAP, καθώς και RSS, newsgroups και Unix mailspool Σημείωση:Όσοι έχουν ελληνικό yahoo mail, π.χ [email protected] δε χρειάζονται το webmail γιατί υπάρχει δωρεάν pop3-smtp πρόσβαση (pop.mail.yahoo.com και smtp.mail.yahoo.com) Τέλος το ypops δε χρειάζεται για να λειτουργήσει το Thunderbird και το webmail. Ουσιαστικά το ypops κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά με το webmail, αλλά εξωτερικά του Thunderbird. Επομένως webmail και ypops μαζί ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα. Κάτι τελευταίο, για όσους ενδιαφέρονται, χρησιμοποιώ το Thunderbird στο Linux και σε Windows με το ίδιο profile. Δηλαδή έχω ένα φάκελο με ρυθμίσεις και email τον οποίο χρησιμοποιεί το Thunderbird και από Windows και από το Linux
NOPSTRIM Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Εμένα το Yahoo (καθώς επίσης Hotmail και Gmail) δουλεύουν άψογα μέσα από το Thunderbird, με τα extensionσ WebMail και το αντίστοιχο για κάθε mail server (το τελευταίο check test πριν 10 λεπτά, γιατί με προβλημάτισε το γεγονός οτι σε κάποιους δεν δουλεύει) File kastel! Kalo 8a itan na min menoume mono se logia, alla kai se prakseis... Ti 8elo na po? Afou sou douleuoun kai afou vlepeis oti poloi exoun provlima, kalutera na doseis odigeies gia to pos na egkatastisoun ta Account tous... Ego prosopika gia Yahoo den vrika kati... Akouste to diko mou provlima, to opoio proekipse tora teleutea... Exo 2 Accounts sto TBird 1 Gmail kai 1 Hotmail! Ekana dokimi na steilo mail apo to Gmail sto Hotmail kai ola ok... Ekana dokimi na steilo mail apo Hotmail sto Gmail kai den erxete tpt... mpika sto mail.google.com na do mpas kai pige ekei kai ontos ypirxe... Pragma pou simenei oti to hotmail stelnei kanonika alla den to dexete to TBird Kserei kaneis giati? (Palia douleue) Episis na po oti den xrisimopoio tis teleutees ekdoseis tou WebMail kai tou Hotmail alla tis proigoumenes... Evala tis kainourgies kai pali ta idia... Opote epestrepsa stis palies... Exo TBird 1.5.0.4
capthookb Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Αν χρησιμοποιείς webmail για το gmail τότε περίμενε λιγάκι. Δεν είναι και ότι πιο γρήγορο, θα έρθει. Αλλιώς αν δεν παίρνεις καθόλου emails από το gmail κάτι συμβαίνει. Βάλε τις τελευταίες εκδόσεις. (Γιατί έχεις τις παλιές; )
capthookb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Τα παρακάτω δουλεύουν με Thunderbird 1.5, webmail 1.0.6, webmail-hotmail-0.10.7 και webmail-yahoo-1.0.0 Προφανώς δουλεύουν και με άλλες εκδόσεις προηγούμενες ή μεταγενέστερες (στο μέλλον) Για να δημιουργήσουμε λογαριασμούς yahoo ή hotmail κάνουμε τα παρακάτω: Extensions->Webmail->PreferencesΚοιτάμε να είναι enabled το POP server ή και το SMTP server.Κάνουμε restart το Thunderbird και πάμε πάλι στο Extensions->Webmail->Preferences->Status. Πρέπει να είναι πράσινα αυτά που ενεργοποιήσαμε. Εάν δεν είναι δηλώνουμε κάποιο άλλο port στην καρτέλα Ports, επανεκινούμε το Thunderbird μέχρι να δούμε οτι δουλεύουν αυτοί οι εσωτερικοί servers.Τα ports που χρησιμοποιούμε τα κρατάμε για τη συνέχεια. File->New Account Email Account Email address: [email protected] ειτε [email protected] Type of incoming server: POP Incoming server: localhost ή 127.0.0.1 Όχι check στο Use Global Inbox για να δημιουργηθεί φάκελος για κάθε λογαριασμό email. Incoming username: [email protected] ειτε [email protected] Account name: Ότι θέλουμε (p.x Yahoo ή Hotmail ή το ίδιο μας το email) Εδώ θα βάλω εγώ για παράδειγμα [email protected] Δημιουργήθηκε νέο account στα αριστερά. Δεξί κλικ πάνω στο [email protected] ->Properties->Server Settings. Τσεκάρουμε, εάν το port του pop3 server μας (που είναι ο εσωτερικός του webmail, localhost) είναι ίδιο με αυτό που είχαμε δηλώσει στο βήμα 1 Στις επιλογές Security Settings τόσο για yahoo όσο και για hotmail επιλέγουμε None Για λογαριασμούς gmail: File->New Account Email Account Email address: [email protected] Type of incoming server: POP Incoming server: pop.gmail.com Όχι check στο Use Global Inbox για να δημιουργηθεί φάκελος για κάθε λογαριασμό email. Incoming username: xristis Account name: Ότι θέλουμε. Εδώ θα βάλω εγώ για παράδειγμα [email protected] Δημιουργήθηκε νέο account στα αριστερά. Δεξί κλικ πάνω στο [email protected] ->Properties->Server Settings. Στις επιλογές Security Settings επιλέγουμε SSL (και το port γίνεται 995) Αυτά για να λαμβάνουμε emails. Για να στέλνουμε emails δεν είναι απαραίτητο να φτιάχνουμε για κάθε λογαριασμό κι από ένα server. Αρκεί ένας. Πάμε Account->Settings->Outgoing server (SMTP) (Αριστερά τέρμα κάτω στη στήλη)Κλίκ στο δεξί Add... Description: Ότι θέλουμε Server name: Επιλέγουμε κάποιον server, καλό είναι να είναι pop3 εξωτερικός (όχι δηλαδή του webmail) για να είναι πιο άμεση η αποστολή email. Παράδειγμα: smtp.gmail.com Κλίκ στο Use name and password Username: Βάζουμε το username του λογαριασμού μας σε αυτόν τον server. Στο παράδειγμα εδώ θα χρησιμοποιήσω το xristis (από το [email protected]) Και ειδικά για το gmail κάνουμε κλικ στο TLS (αλλάζει και το port σε 587). Τέλος, για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τους servers του gmail (pop.gmail.com και smtp.gmail.com) πρέπει να πάμε στο λογαριασμό μας στη διέυθυνση http://gmail.google.com μετά Settings->Forwarding and POP και να ενεργοποιήσουμε εκεί που λέει Enable POP for all mail (even mail that's already been downloaded)
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Αν χρησιμοποιείς webmail για το gmail τότε περίμενε λιγάκι. Δεν είναι και ότι πιο γρήγορο, θα έρθει. Αλλιώς αν δεν παίρνεις καθόλου emails από το gmail κάτι συμβαίνει. Βάλε τις τελευταίες εκδόσεις. (Γιατί έχεις τις παλιές; ) Loipon to Gmail douleuei teleia... Den exo provlima... apla ama steilo apo to hotmail mou sto Gmail meso tou TBird den to pairnei, den ksero giati... Den xrisimopoio tis kainourgies ekdoseis dioti den mou douleuoun kala... sto Gmail den exo valei WebMail epeidi ypostirizei POP3
capthookb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Αφού είπες οτι πήγε στο server του gmail (το είδες από το web), είναι δυνατόν να μην το κατεβάσει; Δηλαδή λες οτι κάνει εξαιρέσεις το Thunderbird για το ποια emails θα κατεβάσει από το gmail; Μήπως έχεις βάλει κανένα φίλτρο ή τίποτα τέτοιο;
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 capthookb poli kalo to guide sou!!! To 8ema einai oti auta ta exo kanei kai ego... Ektos apo to diko mou provlima pou sas eipa, eftiaksa ena Yahoo etsi gia tin plaka gia na do an douleuei alla mpaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Kserete ti skeutomai? Mipos paizei rolo telika to pc mas? Mporei na ftene ri8miseis apo to pc pou na empodizoun tin kali leitourgia... isos petaksa mlki@! alla pios kserei...
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Αφού είπες οτι πήγε στο server του gmail (το είδες από το web)' date=' είναι δυνατόν να μην το κατεβάσει;Δηλαδή λες οτι κάνει εξαιρέσεις το Thunderbird για το ποια emails θα κατεβάσει από το gmail; Μήπως έχεις βάλει κανένα φίλτρο ή τίποτα τέτοιο;[/quote'] Re den exo valei tpt... akou oli ti fasi... Douleue teleia mexri pou ekana update se 1.5.0.4 kai apo tote exei auto...
capthookb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Το pc δε φταίει, από τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμο ίντερνετ. Ή έχει ή δεν έχει. Δηλαδή αν στείλεις από άλλο λογαριασμό ένα email στο gmail, θα το κατεβάσει; Έχεις επιλέξει στο gmail να κατεβάζει όλα τα emails; Διαβασμένα και μή; Κάτι που ίσως σε βοηθήσει να βρεις τι φταίει είναι να ανοίξεις το Javascript Console και να δεις μήπως βγάζει κανένα error. Ίσως είναι και bug του Thunderbird, αλλά είναι περίεργο αυτό που λες, οτι δεν κατεβάζει μόνο emails που έχεις στείλει από το hotmail.
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 katarxas to periergo tis ypo8esis einai oti, an pao http://www.hotmail.com kai mpo sto acc mou kai steilo apo eki, 8a to dekti... An steilo meso tou TBird, oxi!!! Mipos mporeis na mou doseis to mail sou na sou steilo kati asxeto me to hotmail sto diko sou na mou peis an sou eir8e? Steile PM Thanks prokatavolika!!! Edit: Akiro megale to vrika to provlima... Apla sto Tools > Account Settings... > Hotmail > Outgoing server (SMTP) evala to localhost kai oxi to smtp.gmail.com kai tora douleuei!!! PROSOXI: Den ennoo kato kato sto Local Folders Outgoing server... alla sto Hotmail! (gia osous antimetopizoun to idio provlima!)
capthookb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Λέω κι εγώ.. Πάντως έβαλα κι εγώ 1.5.0.4 έτσι για να δω μήπως είναι bug του Thunderbird, αλλά δουλεύει μια χαρά, μαζί με τα τελευταία extensions.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.