Προς το περιεχόμενο

Metallica-ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΡΟΦΗ

Azaell

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μονο και μονο να ακουσεις το st.anger, βλεπεις πως αρχικο riff ειναι καθαρα ηχος slipknot οπως ακομα ακομα και ο ρυθμος στα ντραμς. το κοψιμο για τα φωνητικα ειναι καθαρα φιλοσοφιας nu metal, απο κει και περα φυσικα και ακουμε metallica, αλλα πρεπει να παραδεχτεις οτι κιθαριστικα ειναι ΚΑΙ εκει(οχι μονο εκει, αλλα εχει στοιχεια, ειδικα το ομωνυμο)
Είπαμε. ΚΑΜΙΑ σχεση οι κιθάρες με Slipknot!

Kαι αν μιλάς btw για το αρχικό riff του Frantic τότε μαλλον πρέπει να ακούσεις Lowrider (Σουηδοί stoner).

Κανε μου μια χάρη και κατέβασε τπτ από τους δίσκους Fu Manchu που πρότεινα παραπάνω (και Lowrider) και θα καταλάβεις μετά που "πατάνε" οι κιθάρες και τα riff στο St.Anger. :wink:

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν θα ελεγα πως ειμαι αστερι στο stoner, αλλα καταλαβαινω τι εννοεις. το καμια σχεση με slipknot, επετρεψε μου να διαφωνισω, καθως, μολις το ακουσα, οπως και αρκετοι φιλοι, ειπαμε αυτο το πραγμα. και προς θεου, δεν ειπα οτι αντιγραφουν το nu αλλα οτι εχει στοιχεια. ειδικα για το ομωνυμο, δεν μου το βγαζεις απο το μυαλο με τπτ :-P

Δημοσ.

Φίλε μου, για να το εξηγήσω λίγο περισσότερο, όταν μιλάω ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με slipknot αναφέρομαι όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ σχετικά με το θέμα του παιξίματος και του ήχου στις κιθάρες. Στα riff, στα περάσματα, τα μελωδικά σημεία, τον ίδιο τον ήχο, και ακόμα πιο συγκεκριμένα στο πως βγαίνει αυτός ο ήχος, τι πρέπει να παίξεις και πως ακριβώς πρέπει να το παίξεις για να βγάλεις αυτό που ακούς στις κιθάρες του St.Anger. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ακόμα και με τι κιθάρα θα παίξεις, και ακόμα και πως θα σετάρεις τον ενισχυτή σου για να βγάλεις έναν ήχο.

Για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος: Στο St. Anger όπου υπάρχει riff στην μια χορδή αυτό είναι παιγμένο ή 5-7 ή 7-9 τάστο ή από το 14ο-15ο τάστο και πάνω σε συνδιασμό με ταυτόχρονη ανοιχτή την αμέσως πιο μπάσα χορδή. Και συνήθως αυτές οι απέχουν μεταξύ τους 1 η 2 οκτάβες. Αυτός είναι ο κλασσικός και χαρακτηριστικός τρόπος παιξίματος του stoner. Όμως την περισσότερη ώρα συνήθως παίζουν συγχωρδίες (5ες) αλλά χωρίς palm mutting (μπουκώματα δλδ), πάλι χαρακτηριστικό του stoner τροπου. Οι Slipknot παίζουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, που φέρνει περισσότερο σε black και death (στο θέμα ήχου και παιξίματος στις κιθάρες μιλάω μόνο, όχι στον συνολικό ήχο της μπάντας) . Στον 1o δίσκο έπαιζαν με black-άδικο τρόπο σχεδόν όλα τα riff σε 1 μόνο χορδή κυρίως στα πρώτα 8-10 τάστα. Και όταν έπαιζαν συγχορδίες (σπάνια) αυτές ήταν palm mutting φάση.

Όσο για τα drumms που είναι "τετζέρια", οκ ναι εκεί μπορείς να πείς ότι επιρρεάστικαν από τον 1ο δίσκο των slipknot. Αλλά και πάλι δεν στέκει! Γιατί πολύ απλά και οι ίδιοι οι Spknt όταν δίαλεγαν αυτόν τον ήχο δεν πρωτοπορούσαν σε κάτι, δεν έκαναν κάτι διαφορετικό, αυτός ο ήχος είναι ο κλασικός punk-ικος, hardcore-άδικος ήχος δεκαετείας '80. Το έχουν κάνει άπειρες μπάντες πριν τους Slipknot, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν έχει νοημα να λέμε ότι στα drumms επιρρεάστικαν από Slipknot γιατί πολύ απλά και οι Slipknt όταν διάλεγαν αυτόν τον ήχο επιρρεάστικαν με την σειρά τους από 10αδες άλλες μπάντες πριν από αυτούς! Και αυτό δεν αφορά μόνο τον ήχο αυτό καθεαυτό, αλλά και τον τρόπο παιξίματος, τον χαρακτηριστικό πότε κοφτό και στακάτο, και πότε το γρήγορο "νταπα-ντουπα νταπα ντουπα".

Η επιθετικότητα και το "πάνκικο attitude" του δίσκου είναι αυτό που μπερδεύει και τον κάνει να φαίνεται πιο nu-metalia. Καθαρά μουσικά όμως είναι εντελώς αλλού. Και είναι και ο πιο βαρύς τους εννοείται αφού μερικά κομμάτια είναι με 7χορδη και όσα είναι με 6χορδη αυτή είναι κουρδισμένη σε ντο (αντι για μι ή ρε που ήταν το Black Album)

ps. όλα αυτά δεν τα λέω γιατί έχω καμιά κόμπλα με τους Slipknot. Αντίθετα τους γουστάρω τρελά! Απλά δεν πατάει το St.Anger πάνω σε slipknot, that's all.

:wink: :)

Δημοσ.

Εψαξα και βρήκα ένα σινκλάκι εποχής S&M όπου έχει ένα video making of για το S&M.

Ριπαρα τον ήχο εκεί που μιλάει αρχικά ο Hetfield και μετά ο Newsted για το Human το οποίο είχαν γράψει πρόσφατα τότε.

Προσέξτε τι λέει ο Hetfield αλλά ειδικότερα ο Newsted στο 9ο δευτερόλεπτο...

http://briefcase.pathfinder.gr/file/nogod667/25979/531346

Από το '99 ήξεραν που ακριβώς θέλουν να πάνε τον ήχο τους! :wink:

Δημοσ.
Εψαξα και βρήκα ένα σινκλάκι εποχής S&M όπου έχει ένα video making of για το S&M.

Ριπαρα τον ήχο εκεί που μιλάει αρχικά ο Hetfield και μετά ο Newsted για το Human το οποίο είχαν γράψει πρόσφατα τότε.

Δεν ειναι αναγκη να διαφωνουμε σε αυτο :mrgreen:

Το θεμα ειναι οτι οπως με καθε μεγαλο συγκροτημα,καθε album αφηνει καποιους fan ανικανοποιητους κ κερδιζει καποιους αλλους απο διαφορετικα ειδη.

Κ ετσι αλλωστε "δημιουργουνται" τα μεγαλα ονοματα γιατι δεν μενουν στασιμα

κ βελτιονονται/αλλαζουν αναλογα με τις "ορεκσεις" τους.Αλλοι κανουν το ιδιο αναλογα με τις εποχες/μοδα(κ ετσι επερχεται η εμπορευματοποιηση των ιδεων τους με αποτελεσμα την απωλεια της αυθεντικοτητας).Οι Metallica δεν ειωαι σε αυτο το σημειο ακομα(πιστευω).

Απλα λογικο να ειναι συμφωνουν ολοι με τις αλλαγες και ισως οι ποιο νεοι fans να μην εκτιμουν αρκετα καποιες απο τις προηγουμενες δουλειες.

Παντως πρεπει να δεχτουμε οτι οι Metallica ειναι εντελως διαφορτικοι κ δεν "μοιαζουν" σε κανενα αλλα συγκροτημα(το αντιθετο μαλιστα),απλα "δοκιμαζουν καινουργιους ηχους"

Δημοσ.

To παιδί είναι χρόνια μπροστά (Newsted) και για μένα είναι ο πιο Diehard Μetallica's fan.Θέλω πολύ να τον κάνω παρέα.Είναι απο τα λίγα άτομα γενικά στην μουσική σκηνή που μου τραβάν τόσο πολύ το ενδιαφέρον...(μαζί με Dave Grohl, Trent Reznor, James Hetfield, Mike Patton)

Δημοσ.
To παιδί είναι χρόνια μπροστά (Newsted) και για μένα είναι ο πιο Diehard Μetallica's fan.Θέλω πολύ να τον κάνω παρέα.Είναι απο τα λίγα άτομα γενικά στην μουσική σκηνή που μου τραβάν τόσο πολύ το ενδιαφέρον...(μαζί με Dave Grohl, Trent Reznor, James Hetfield, Mike Patton)
... + Max Cavalera + Aaron Turner + Josh Homme εεεε!!! :P :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...