christos_0b Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 όμορφα (Μelvins, Helmet κτλπ) και το re-Load nu-metal-ιζει... Epoxh Re-load to nu-metal pou les den yphrxe san "style" mono an htan san "concept idea" (ante k sthn arxh ths ylopoihshs ths)sta kefalia kapoion xazwn.... 8elw na pw oti opws k na to kanoume oi Metallica e8esan tis vaseis k alaksan ta dedomena(ta opoia oi idioi eixan ka8ierwsei) polles fores (se ka8e sxedon album tous) k giauto xairoun eureias apodoxhs apo polous mousikofilous pou xwris tous Metallica isws den 8a eixan kan asxolh8ei me to eidos afto.Vevaia ok oi hardcore fans ksenerwnoun otan vlepoun se live tous "koritsakia" na tragoudane mono sta unforgiven I - II xwris na "goustaroun" kanena apo ta ypoloipa kommatia. Emena proswpika m'aresei pou exoun afth thn "poikilia" (to Orion apo to master of puppets den to xwrtainw me tpt ) ston hxo tous k 8eorw ola ta album tous apo arketa kala mexri koryfaia,me ekseresh to St.Anger pou 8a mporousan aneta na to kykloforhsoun k oi Offspring P.s : Pantws album san to Kill'em All k to Master Of Puppets dyskola 8a ksanavgoun.
Dr_Slump Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Θα τρελαθούμε τώρα; Πότε ήταν nu metal οι Metallica; Μη λέμε ότι θέλουμε. BTW το "nu metal" (που δεν υπήρχε ως είδος, αλλά ως χαρακτηρισμός των media για τα συγκροτήματα της γενιάς των Deftones) είναι είτε hardcore, είτε rapcore, πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έκαναν οι Metallica. Αυτό το μουσικό κύμα εξαφανίστηκε μάλιστα αρκετό καιρό πριν το St. Anger και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της σκληρής μουσικής. Το St. Anger ήταν ένα σκληρό αλλά άτεχνο album που έγινε για το δικό τους κέφι, αφού δεν έχουν ανάγκη πλέον για πωλήσεις και έτσι και αλλοιώς ξέρουν οτι θα πουλήσουν.
carlmikaze Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Dr_Slump μου αρέσει το avatar σου. Η γνώμη μου πάνω στο θέμα είναι η εξής : Οι Metallica γιγαντώθηκαν στα 90's. Τους έμαθε ο κόσμος, το mtv, κλπ. Δεν είναι κακό αυτό. Το "Black Album" το βαριέμαι, τα Load/Reload ήταν ωραία ροκ albums αλλά τα βαριέμαι, οι διασκευές στην πλειοψηφία ωραίες, το S&M μαλακία, και το "St. Anger" ένα θεϊκό album. Και ακόμα και αν οι ίδιοι έχουν τώρα επηρεαστεί στο έπακρο από τις αρνητικές αντιδράσεις (δεν περίμενα κάτι καλύτερο), όταν έγραφαν το St. Anger, είχαν ΑΠΟΨΗ. Τίποτα δεν έγινε καταλάθος, ήξεραν τι δημιουργούν. Και μιας και αυτό εμένα μου άρεσε πολύ (έχουν περάσει τρία χρόνια και το ακούω σε εβδομαδιαία βάση) δεν μπορώ να ακούω τις γνώμες του καθένα πάνω στο πόσο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κακό είναι. Να δηλώσω πως δεν έχω ούτε ένα nu-metal cd στο σπίτι μου και πως ουδέποτε υπήρξα ιδιαίτερος οπαδός των Metallica. Και έχω ένα μικρό προαίσθημα πως μιας και θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν (επιτέλους) τα πλήθη με το επόμενο, μάλλον δεν θα μου αρέσει καθόλου.
Forensick Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Epoxh Re-load to nu-metal pou les den yphrxe san "style" mono an htan san "concept idea" (ante k sthn arxh ths ylopoihshs ths)sta kefalia kapoion xazwn.... το nu-metal ξεκινησε απο Deftones kai Korn γυρω στο 94. τοτε ακομα βεβαια δεν ειχε γινει ακομα ευρεως αποδεκτος ο ορος, αλλα κυκλοφορουσε και ως "new-metal". ;-) το nu metal ομως οριζεται πλεον απο μπαντες οπως oi Slipknot(δυστυχως)και ακουσεις καλα, θα δεις ποσα riffs μοιαζουν με Slipknot σε αυτο το album. τελος το μονο κακο σχολιο που εχω να κανω για το st.anger, einai μονο το πολυ κακο για μενα ταμπουρο. απο κει και περα εχει μεσα καποιες riffares.
christos_0b Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Θα τρελαθούμε τώρα; Πότε ήταν nu metal οι Metallica; Μη λέμε ότι θέλουμε. BTW το "nu metal" (που δεν υπήρχε ως είδος, αλλά ως χαρακτηρισμός των media για τα συγκροτήματα της γενιάς των Deftones) είναι είτε hardcore, είτε rapcore, πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έκαναν οι Metallica. οτι θα πουλήσουν. Afto akrivws lew k egw.... Deftones k Korn gia emena einai apodektoi(san oi prwtoi tou eidous k me kapoia au8entikothta).Oso gia ta loipa sygrothmata tou eidous ta 8eorw toulaxiston aisxra. το nu metal ομως οριζεται πλεον απο μπαντες οπως oi Slipknot(δυστυχως)και ακουσεις καλα' date=' θα δεις ποσα riffs μοιαζουν με Slipknot σε αυτο το album. τελος το μονο κακο σχολιο που εχω να κανω για το st.anger, einai μονο το πολυ κακο για μενα ταμπουρο. απο κει και περα εχει μεσα καποιες riffares.[/quote'] Syxainome tous Slipknot k oxi den nomizw oti oi Metallica eixan anagkh ta "Riffs" tous Oso gia to St.Anger einai kati diaforetiko(opws panta kanoun)alla emena den me ikanopoiei gia Metallica ALBUM me tpt...
Godfath3r Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δεν είπε κανείς πως ήταν ποτέ οι Metallica nu-metal.Απλά ο συγκεκριμένος δίσκος (Re-Load) nu-metalίζει αισθητά!!
Forensick Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 εγω ελεγα για το st.anger. αν εχεις ακουσει slipknot, ξερεις/ακους/αισθανεσαι οτι εχουν δανιστει λιγο απο την αισθητικη τους. δεν ειχαν αναγκη τα riff τους, αλλα πηραν κατι. τωρα για το αν οι slipknot ειναι η οχι nu metal, αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.
hugelacky Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 ...και το "St. Anger" ένα θεϊκό album. Και ακόμα και αν οι ίδιοι έχουν τώρα επηρεαστεί στο έπακρο από τις αρνητικές αντιδράσεις (δεν περίμενα κάτι καλύτερο), όταν έγραφαν το St. Anger, είχαν ΑΠΟΨΗ. Τίποτα δεν έγινε καταλάθος, ήξεραν τι δημιουργούν. Και μιας και αυτό εμένα μου άρεσε πολύ (έχουν περάσει τρία χρόνια και το ακούω σε εβδομαδιαία βάση) [b']δεν μπορώ να ακούω τις γνώμες του καθένα πάνω στο πόσο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κακό είναι.[/b]Επιτέλους......!!!Αυτό ακριβώς που σκέφτηκα με το που πρωτοάκουσα τον συγκεκριμένο δίσκο έχει γραφτεί στο quote παραπάνω! Και χαίρομαι γιατί μέχρι σήμερα ζήτημα είναι να έχω βρεί άλλο ένα άτομο που να το πιστεύει! Συμφωνώ 1000%! Όσο για το "mu-metalisma" του δίσκου, επιρροές από slipknot, deftones, korn (που γουστάρω αρκετά btw), κτλ... παιδιά δεν ισχύει αυτό που λέτε. Μη μπερδεύεστε. Από nu-metal εαν πήραν κάτι, τότε αυτό είναι ο ήχος στα drumms (εποχής 1ου δίσκου των Spknt, deftones), και τα κάνανε σκόπιμα να ακούγονται σαν τετζέρια ρε π**στη μου και τα γουστάρω τρελά! Και αν μπορεί να το πεί κανείς (καταχρηστικά θα έλεγα) και λίγο από το aggressive feeling και την αμεσότητα των slipknot-korn-deftones. Σε θέμα riffs δεν έχουν επιρρεαστεί απο Slipknot και nu μπάντες! Με την καμία! Όποιος παίζει εστω και λίγο κιθάρα και προσπαθήσει να βγάλει riffs από το St.Anger και αντίστοιχα από Slipknot θα δεί οτι δεν υπάρχει καμία σχέση!!! Στους slipknot τα περισσότερα είναι σε μια χορδή, ενώ στο St.Anger είναι τίγκα συγχωρδίες που παίζουν συνέχεια ρυθμικά! Τα θέματα στις κιθάρες αλλά και τα riff είναι στονεροκαταστάσεις. Fu Manchu εποχής των 4-5 πρώτων δίσκων (στους οποίους ακόμα και η μίξη ήταν σκόπιμα μπουκωμένη και τέζα έτσι ώστε να "τα σκάνε" οι κιθάρες, όπως περίπου ακούγονται και στο St.Anger), και μερικά (σχετικά λίγα) στοιχεία από Kyuss στα μελωδικά και πιο trippy σημεία του δίσκου. Όποιος θέλει να το διαπιστώσει και ο ίδιος ας κατεβάσει από Fu Manchu τα Τhe Action is Go (1997), Eatin' Dust (1998 ), King Of The Road (1999), ας τα ακούσει αγνοώντας τον singer των Fu Manchu, και μετά ας ακούσει καπάκι το St.Anger. Ο δίσκος τα σπάει. Big time! Από την αρχή μέχρι το τέλος! :twisted:
GRGION Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Ακουω metallica απο 11 χρονων. Τους πρωτοακουσα στη νεα σμυρνη και απο τοτε δε σταματησα να ακουω. 1.Πιστευω οτι ολα τα αλμπουμ τους ηταν παντα ειλικρινα ηταν παντα αυτο που ηθελαν να κανουν εκεινοι και αυτο ειναι που τους εκανε ξεχωριστους στο χωρο. Δεν καθισαν συμβιβασμενοι να παιζουν την ιδια μουσικη επι 25 χρονια. Ολα τα συγκροτηματα του nu metal και γενικοτερα τα νεα metal k hard rock συγκροτηματα τους εχουν ως προτυπο. 2.Κανενα συγκροτημα και ποτε δεν μπορει παντα να ειναι στην κορυφη συνθετικα γιατι απλα με τον καιρο η εμπνευση και οι ιδεες περιοριζονται οποτε ναι το st anger ειναι περα για περα επιθετικο και σκληρο οπως τους θελαμε παντα να ειναι αλλα ειναι σχετικα ατεχνο ακομα και σε σχεση με τα λιγοτερο επιθετικα load και reload. 3.Το μεγαλυτερο λαθος κατα τη γνωμη μου ειναι οτι αφησαν την επιτυχια τους να τους επηρρεασει και αυτο τους εκανε περισσοτερο απομακρους. Ετσι επαψαν να ειναι οι επαναστατες μουσικοι αφου ασχολουντουσαν με το mtv με το napster και πραγματα γενικοτερα που δεν περιμεναμε απο αυτους. Θα μπορουσαν δλδ να κανουν album σαν το load και το reload αλλα να μην ειχαν εμπλακει σε αυτη την εμπορικοτητα και το marketing γιατι αυτα ειναι που αναιρουσαν πραγματικα οτι ηταν οι metallica τη 10ετια του ΄80 και οχι ο ηχος τους. 4.Σχετικα με το st anger το σχολιο μου ειναι οτι ειναι δυσκολο ενω εισαι 40αρης να ξαναγραψεις τη μουσικη που εγραψες οταν ησουν 20. Παρολα αυτα το γουσταρω γιατι ειναι σκληρο και μου δειχνουν οτι δεν ξεχασαν να βαρανε κατι το οποιο φαινεται και απο τα track list των συναυλιων τους
HaTHoR Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δεν έχει αναφέρει κανένας το S&M. Τί γνώμη έχετε για δαύτο; Νομίζω φαίνεται η δική μου απ'τα userbar
neofix Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Ταπεινή μου γνώμη... Δεν είναι δυνατόν ένας μουσικός να παίζει για 25+ χρόνια την ίδια και τα ίδια! Έχει κατα καιρούς επιρροές από άλλου είδους μουσικές, έχει πολύ περισσότερα ακούσματα απ'οτι πριν 5,10,15,20,25 χρόνια, επιρρεαζεται από ψυχολογικούς παράγοντες, οριμαζει, θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, να πειραματηστει! Γουστάρω που οι Metallica (ή οι Paradise Lost και πολλοί άλλοι) με κάνουν να έχω αγωνιά κάθε φορά που βγάζουν ένα νέο άλμπουμ! Γουστάρω που λένε “Είμαστε οι Metallica και θα παίξουμε/γράψουμε αυτό που γουστάρουμε και νιώθουμε τ ω ρ α να παίζουμε!” Είδαν την απογοήτευση των οπαδών τους στα Load/Reload και παρ'αυτα δε πήγαν πίσω! Πήγαν μπροστά.! Για σκεφτείτε να ήταν σε στιλ Running Wild, Iron Maiden, Blind Guardian, Gamma ray (τυχαια τους αναφερω ολους αυτούς, υπάρχουν και πολλοι ακομα φυσικα) που κάθε φορά που βγάζουν κάτι νέο ξέρουμε πάνω κάτω τι θα ακούσουμε και εκτός από αυτό, δε μιλούσαμε και γι'αυτους τώρα. (αυτός ο Rock'n'Rolf apo Running Wild ρε παιδιά, 2-3 riff είναι ο άτιμος.) No offense με τις μπάντες που ανάφερα, μ'αυτές “μεγάλωσα” αλλά έτσι τους ξεχωρίζω από τους Metallica The show is through the metal is gone It is time to hit the road Another town Another gig Again we will explode Hotel rooms and motorways Life out here is raw But we will never stop We will never quit cause we are Metallica
Forensick Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Όσο για το "mu-metalisma" του δίσκου' date=' επιρροές από slipknot, deftones, korn (που γουστάρω αρκετά btw), κτλ... παιδιά δεν ισχύει αυτό που λέτε. Μη μπερδεύεστε. Από nu-metal [b']εαν[/b] πήραν κάτι, τότε αυτό είναι ο ήχος στα drumms (εποχής 1ου δίσκου των Spknt, deftones), και τα κάνανε σκόπιμα να ακούγονται σαν τετζέρια ρε π**στη μου και τα γουστάρω τρελά! Και αν μπορεί να το πεί κανείς (καταχρηστικά θα έλεγα) και λίγο από το aggressive feeling και την αμεσότητα των slipknot-korn-deftones. Σε θέμα riffs δεν έχουν επιρρεαστεί απο Slipknot και nu μπάντες! Με την καμία! Όποιος παίζει εστω και λίγο κιθάρα και προσπαθήσει να βγάλει riffs από το St.Anger και αντίστοιχα από Slipknot θα δεί οτι δεν υπάρχει καμία σχέση!!! Στους slipknot τα περισσότερα είναι σε μια χορδή, ενώ στο St.Anger είναι τίγκα συγχωρδίες που παίζουν συνέχεια ρυθμικά! μονο και μονο να ακουσεις το st.anger, βλεπεις πως αρχικο riff ειναι καθαρα ηχος slipknot οπως ακομα ακομα και ο ρυθμος στα ντραμς. το κοψιμο για τα φωνητικα ειναι καθαρα φιλοσοφιας nu metal, απο κει και περα φυσικα και ακουμε metallica, αλλα πρεπει να παραδεχτεις οτι κιθαριστικα ειναι ΚΑΙ εκει(οχι μονο εκει, αλλα εχει στοιχεια, ειδικα το ομωνυμο)
christos_0b Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Καλα ολα αυτα αλλα πολοι οπως κ εγω περιμεναν να "Νιωσουν" κατι απο τους "παλιους" Metallica.Γιαυτο κ πσιλοκσενερωνουμε,το μονο που θυμιζει λιγο παλιες καλες εποχες ειναι η επιθετικοτητα η οποια ειναι διαχυτη στο αλμπουμ αυτο. Εγω γουστρω που αλλαζουν συνεχως κ το εχω τονισει κ σε παραπανω ποστ μου,αλλα δεν μ'αρεσει κ τοσο αυτος ο ηχος(αν εκσαιρεσουμε τα drums σε μερικα κομματια).Περιμενα κατι ποιο "thrash"(ισως να ηταν λαθος μου). Παντως παρατηρω οτι σε εσας που αρεσει το album αρεσουν επισης και διαφορετικα ειδη μουσικης γενικοτερα κ οχι τοσο "Metal" κ τα παρακλαδια της οπως η thrash(δεν θεορω oτι η nu-metal ανηκει σε αυτα ). ΥΓ : Ουτε εγω ακουω πλεον σοβαρα metal αλλα υπηρξαν εποχες που.... ΥΓ2 : Θα ηθελα να μου πειτε τα 2-3 ποιο αγαπημενα σας κομματια απο Metallica... ΥΓ3 : ΑΑΑΑΑΑΑ δεν μπορω αλλο να γραφω ελληνικα εχω συνιθησει greeklish :evil:
christos_0b Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δεν έχει αναφέρει κανένας το S&M. Τί γνώμη έχετε για δαύτο; Νομίζω φαίνεται η δική μου απ'τα userbar Μου αρεσε αρκετα(οχι ολα τα κομματια αλλα τα περισοτερα)!!! Ηταν κατι που ακσιζε πιστευω κ σαν ιδεα κ σαν υλοποιηση,εδωσε κατι το ΠΟΛΥ διαφορετικο στις συλογες πολλων......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.