joef_gr Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 λοιπον επειδη ειμαι λιγο πισω στα γραφικα με την χ550 ατι που εχω σκεφτομαι τωρα που ανοιγει και ο καιρος και βγαινουν ολοι εξω εγω να κατσω μεσα με το κλιματιστικο στο τερμα για λιγο gaming :mrgreen: οπως ανεφερα προηγουμενος ειμαι αναμεσα σε x1600 pro και 7600 gt! απο προσωπικη εμπειρια ξερω οτι η ati εχει καλη εικονα αλλα η nvidia επιδοσεις! επισης οταν ενα παιχνιδι ειναι βασισμενο σε nvidi px call of duty εχει διαφορες στα γραφικα η ατι με την nvidia η απλα το κανουν για διαφημιση? η καρτες που σκεφτομαι ειναι http://www.tigerdirect.ca/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1931188&Tab=2&NoMapp=0 http://www.tigerdirect.ca/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=2149128&Tab=2&NoMapp=0
keeper Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Kirios gia apopsi simbatotitas se epipedo texnologias kai diafimisis Kai egv eimai yper tis ati all i x1600pro einai sta idia epipeda me tin 6600gt env i 7600gt 256ram 128bit einai arketa kaliteri apo 6800gs 512ram 256bit apote stin prokimeni periptosi sou proteino 7600gr gia 200e+- einai i kalyteri epilogi toran an rvtas egv ti tha protimousa tha sou elega x1900xt crossfire all xefeugeis poli apo tis times tis 7600gt kai tis x1600pro
NIKK_76 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 mpori na einai i 7600 pio grigori ala ehi pola konflicts ase pou ta drivers tis kanoun oti thelun ... alla i ati , pistevo einai pio statheri ... apopsi mou.
lalanis Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Σε άμεση σύγκριση μεταξύ αυτών των 2, η 7600 GT είναι πολύ καλύτερη... Άνετα...
Bigi444444 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Ρε μάγκες δε φτύνετε τέλοσπάντων την καραμέλα με την ποιότητα απεικόνισης των 2 εταιρειών;Σας είπε κανείς ότι η μια απ' τις δυο πεταλώνει τζιτζίκια;Σας είπε κανείς ότι κάρτες της μιας εταιρείας έχουν ασυμβατότητες και της άλλης όχι;Υπάρχει κάρτα που να μην έχει κάποια παιχνίδια που να κάνει τερτίπια;Δε νομίζω να είναι τόσο χάλια τα πράγματα κιόλας για να διαλέγεις κάρτα με βάση το πόσα παιχνίδια θα παίζει από τα 100.Ήλεος δηλαδή... Τώρα, ανάμεσα στα 2 λινκ, εγώ πάντως δε διέκρινα και καμιά 7600.Το λέω μήπως έγινε κάποιο λάθος.Τώρα φίλε joef_gr, απορώ κι ο ίδιος πως κατατάσσεις τις 2 αυτές κάρτες στην ίδια κατηγορία για να διαλέξεις.Στην ίδια τιμή περίπου τις βρίσκεις; Από επιδόσεις, σε θέμα σύγκρισης, απλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης...
Ailuros Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Ιδού ένα λογικότερο δίλημμα: http://www.greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=L870088 http://www.greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=1264332 Bigi444444, Eύλογη η αγανάκτηση αλλά μην δίνεις σημασία. Υπάρχει σαφώς ενίοτε και κακό λογισμικό, αλλά και σε πλείστες περιπτώσεις ένα τεράστιο πρόβλημα μεταξύ καρέκλας και πληκτρολογίου
joef_gr Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 sorry το εφτιαξα το πρωτο λινκ! παντως οπως ειπα η ατι σου δινουν αυτην την καθαροτητα της εικονας ενω η nvidia εχουν καλητερη συμπεριφορα στα παιχνιδια! τωρα απο ταχυτητες φαινεται γρηγοροτερη η ατι στον πυρηνα (587 εναντι 400) ενω η ατι εχει μνημη 128 στα 1380 ενω η αλλη εχει μνημη 256 στα 1500! τι δινει καλητερη επιδοση η μνημη και η χωριτικοτητα τους η ο πυρηνας? αλλα με λιγα παραπανω βρηκα αυτην που ριχνει και στις 2 http://www.tigerdirect.ca/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1945399&Tab=2&NoMapp=0 δεν ξερω μπερδευομαι παντως και το δυτερο λινκ Αιλουρε ειναι αρκετα καλο!!
Ailuros Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 sorry το εφτιαξα το πρωτο λινκ!παντως οπως ειπα η ατι σου δινουν αυτην την καθαροτητα της εικονας ενω η nvidia εχουν καλητερη συμπεριφορα στα παιχνιδια! Στερεότυπα και προκαταλήψεις. Με καμία από τις δύο δεν θα έχεις περισσότερα προβλήματα στα παιχνίδια και αν και υπάρχει όντως η δυνατότητα για υψηλότερη ποιότητα ανισοτροπικού στις καινούργιες Radeon θα πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να δεις την διαφορά πριν επιρεάσει την απόφασή σου. τωρα απο ταχυτητες φαινεται γρηγοροτερη η ατι στον πυρηνα(587 εναντι 400) ενω η ατι εχει μνημη 128 στα 1380 ενω η αλλη εχει μνημη 256 στα 1500! Πρώτον διαβάζεις την συχνότητα RAMDAC για την 7600 (η συχνότητα στο link που έδωσες είναι 560MHz' date=' απλά δεν το αναφέρουν) και δεύτερον ούτε οι συχνότητες πυρήνα αλλά ούτε η συχνότητα/ποσότητα μνήμης δίνουν σαφής ενδείξης για την συνολική απόδοση μιας κάρτας. Σαφώς και είναι η 7600 αρκετά γρηγορότερη από μια Χ1600, για αυτό και αντιπρότεινα μια Χ1800GTO που παίζει και στην ίδια κατηγορία τιμολογιακά αλλά και όσων αφορά τις επιδόσεις. τι δινει καλητερη επιδοση η μνημη και η χωριτικοτητα τους η ο πυρηνας? αλλα με λιγα παραπανω βρηκα αυτην που ριχνει και στις 2 http://www.tigerdirect.ca/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1945399&Tab=2&NoMapp=0 δεν ξερω μπερδευομαι παντως και το δυτερο λινκ Αιλουρε ειναι αρκετα καλο!! Θα χρειαστεί να ξεμπερδέψεις μόνος σου. Το ίδιο μου κάνει είτε πάρεις την 7600 είτε την Χ1800GTO, και με τις δύο θα είσαι εξίσου ευχαριστημένος. Εσύ να πάρεις αυτό που πραγματικά θα καλύπτει τις ανάγκες σου και κάτα προτίμηση μακριά από μύθους και μισαλλοδοξίες. Review και για τις δύο υπάρχουν αρκετά στο δίκτυο.
Bigi444444 Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Να μην ξαναλέμε τα ίδια για ποιότητες και τα ρέστα.Κάτσε και δες σε αντίστοιχες κάρτες των εταιρειών φωτογραφίες από παιχνίδια που δείχνουν ακριβώς την ίδια σκηνή.Και μετά έλα να ξαναπούμε για το αν είμαστε στα συγκαλά μας που κοιτάμε να ψωνίσουμε κάρτα με την γενική παραδοχή ότι οι ξανθιές είναι χαζές.Ειδικά για τέτοια κατηγορία τιμής δεν ψάχνεις να βρεις διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης (γιατί απλά δε θα τη βρεις).Να 'δινες κανα 600ρικο (ακόμα χειρότερα επί δύο) να το ψάξουμε λιγάκι.Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θες να πάρεις κάτι και δε θα ψάξεις για το καλύτερο, αλλά είπαμε, την καραμέλα με την ποιότητα, την ταχύτητα και τις ξανθιές κάποια στιγμή να την αφήσουμε.Αφορμή γι 'αυτό δε μου έδωσαν τα λεγόμενα σου πάντως... Πάμε στα σπουδαία. Όπως σου πε και ο κυρ αίλουρος, επ' ουδενί μη συγκρίνεις χροσνισμούς πυρήνων και μνημών σε διαφορετικά τσίπσετ γραφικών.Θα σε οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα.Βέβαια και οι χρονισμοί του πυρήνα και της μνήμης παίζουν το ρόλο τους καθώς και η ποσότητα της τελευταίας.Ιεραρχικά δεν ξέρω ποιό έχει τον πρώτο ρόλο, πάντως σίγουρα πιστεύω όχι το μέγεθος της μνήμης.Τουλάχιστον με την έννοια ότι η αύξησή του δε συνεπάγεται πάντα και αύξηση στις επιδόσεις ή τέλοσπάντων αντίστοιχη αύξηση στις επιδόσεις με την αύξηση της ποσότητας. Σχετικά με την x1600pro, εγώ θα σου έλεγα απλά να την ξεχάσεις πάντως. Τώρα αναφορικά με το λινκ με την δεύτερη 7600: Δε νομίζω ότι αξίζει τη διαφορά τιμής.Οι χρονισμοί της, ειδικά στον πυρήνα, μπορούν από οποιαδήποτε υλοποίηση 7600gt, νομίζω, να επιτευχθούν από το χρήστη.Δεν πιστεύω πως αξίζει να δώσεις 55 δολάρια επιπλέον για 30mhz ακόμα στον πυρήνα.Λίγο τραβηγμένο το βλέπω.Παίρνεις μια απλή υλοποίηση και την τσιτώνεις εσύ. Ανάμεσα στην 7600gt και x1800gto τώρα.Οι διαφορές στις επιδόσεις τους δε νομίζω πως γίνονται στις περισσότερες περιπτώσεις αντιληπτές.Υπάρχουν βέβαια παιχνίδια όπου οι διαφορές είναι πιο ορατές υπέρ της μιας, αλλά και αυτά είναι μοιρασμένα οπότε ισορροπεί η κατάσταση.Οποιαδήποτε και να πάρεις το ίδιο είναι και πάντως η διαφορά θα είναι χαοτική από αυτή που έχεις τώρα.Εγώ θα σε συμβούλευα να προτιμήσεις μια εκ των δύο.Και οι δύο κάρτες έχουν εξαιρετικές επιδόσεις για την τιμή που προσφέρονται.
joef_gr Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 καταρχην ευχαριστω για τις μεγαλες απαντησεις σας φιλε αιλουρε και bigi! τελικα οπως λετε σκεφτομαι να αφησω τελειως την χ1600 διοτι με λιγα παραπανω λεφτα παιρνω πολυ καλητερα πραγματα και απο τις 2 εταιριες! συμφωνα με αυτο http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/bfg_7600_gt_oc_sli/ η χ1600 μπροστα στις αλλες δυο δεν λεει και πολλα αρα τωρα σκεφτομαι παλι αναμεσα σε χ1800 και 7600! αλλα και το παραπανω λεφτα της Ατι νομιζω αξιζουν διοτι εχει αρκετα καλητερα χαρακτηριστικα και εχει και τα φιλτρα που νομιζω ειναι λιγο πιο προσφατα και καλοσχεδιασμενα. αρα παω μαλλον για αυτη.
ntouzieras Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 dn pisteuw oti exoun kamia sxesi x1600pro kai 7600gt, sigrineis tin xamiloteri x1600 me tin ipsiloteri 7600.ego tha proteina na perimeneis ligo 3-4 mines kai na min proveis se kinisi akoma (pio polles kartes me 512mb se diafores times,kai dx 10 dn kserw pote akrivws).vevaia to perimene sto xwro twn pc einai ligo xazomara...dn kserw poioi simfwnoun kai poioi oxi, psaksou ligo akoma
overclocker Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Αν είναι να δώσεις ~200€ τότε πάνε για την Sapphire RADEON X1800 GTO.
joef_gr Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Ναι ομως αμα παρω μια καρτα τωρα θα υποστυριζει το μελλοντικο direct x 10? δηλαδη θα μπορω να παιζω τα παιχνιδια με αυτο?? και τελικα οπως ειπα μαλλον παω για την χ1800 πιστευω ειναι ελαχιστα καλητερη απο την 7600.
Ailuros Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 dn pisteuw oti exoun kamia sxesi x1600pro kai 7600gt, sigrineis tin xamiloteri x1600 me tin ipsiloteri 7600.ego tha proteina na perimeneis ligo 3-4 mines kai na min proveis se kinisi akoma (pio polles kartes me 512mb se diafores times,kai dx 10 dn kserw pote akrivws).vevaia to perimene sto xwro twn pc einai ligo xazomara...dn kserw poioi simfwnoun kai poioi oxi, psaksou ligo akoma 512MB έχει νόημα μόνο στις high end κάρτες και D3D10 GPU αμφιβάλλω αν θα δούμε πριν το τέλος της χρονιάς. Επιπλεόν D3D10 for Vista only and NOT winXP. Συνεπώς να ξεκινήσουμε πρώτα από την αλλαγή λειτουργικού σε ένα σύστημα πριν από όλα τα άλλα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.