Προς το περιεχόμενο

Epitelous K Ego Linux!!!!

geokok1981

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. SIGNOMI GIA TA GREEKLISH ALLA DEN KSERO POS NA TA ALLAKSO STO LINUX.....hehe....

2. Meta apo XRONIA katafera k ego na balo linux pou DOULEYEI ME TIN MIA!!!

epitelous!!!mou fainetai apisteuto!!!exo trelathei apo tin xara mou!!!!

Gia tin akribeia fortosa tin live ekdosi tou Kubuntu 6.06 sto laptop mou (multirama smg 400A).

Tin proti fora kollise sto fortoma alla meta dokimasa se "safe graphics mode" kai ola komple!!!!

Anoigei to KDE (kala den to leo??heheheh) kai o mageia akouo ixo !!!!

Leo entaksei mexri edo itan. Anoigo ton Konqueror kai o ti xara eixa kai Internet!!!!!!!

Exo xe....ei apo tin xara mou kai eprepe na to moirasto me tin koinotita pou apeuthinomai panta gia ola mou ta problimata!!! ESAS!!!

ANTE....ME GEIA MOU......

Y.G. poia tha itan ta prota pragmata pou tha aksize na do sto leitourgiko mia kai eimai freskos???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

loipon mexri k to bluetooth douleuei!!!

Ta mona pou den leitourgoun sosta einai i ati x700 k i ensomatomeni web cam.

A episis an kai blepei ta partition tou sklirou otan pao na ta diabaso bgazei ena minima lathous. kati oti den mporouse na kanei mount ktl ktl...

Akoma den ksero pos na grapso greek...sorry mates//....

± Áµ Ä¿ ²Á·º± µÄù ³¹± ½± ¼·½ »µÄµ.....*ǵ¹ º±¹ Ä̽¿ÅÂ....ÀÉ.....ĵǽ¿»¿³¯±....

*µ¯Äµ º±¼¹¬ ¹´*± ³¹± ±ÅĬ À¿Å ´µ½ ´¿Å»µÍ¿Å½....

μην πανικοβάλλεσαι, όλα γίνονται... ένα ενα... πως δούλεψαν τα ελληνικά σε μένα: mepis.wiki

έτσι σετάρισα τα ελληνικά. επέλεξα τα ελληνικά για όλο το περιβάλλον του kde. κατέβασα όλα τα localisation για το kde, open office κοκ.

Λογικά αυτά θα αρκούν κ για σένα, αφού η έκδοση που έχεις είναι debian... φτιάξε πρώτα τα ελληνικά κ βλέπουμε. Καλό θα ναι ναι κρατάς έαν ημερολόγιο για το τι αλλαγές κάνεις στο σύστημά σου κ τα αποτελέσματα (εννοείται κ τα σημαντικότερα config.files backup)

καλώς ήλθες

Ευχαριστώ ευχαριστώ...

Κατέβασα τα ελληνικά και όλο το kde είναι στα ελληνικά τώρα.

Όταν γράφω όμως στο forum ενώ τα γράφω και τα βλέπω ελληνικά μόλις

πατήσω υποβολήβλέπω ότι έχουν ποσταριστεί στα αραμαϊκα,,,,

δεν ξέρω τι φταίει (ενταξει εγω μαλλον αλλα γιατι...).

Τα partition του σκληρου γιατί δεν τα κάνει mount?

Υπάρχει τρόπος να δει την κάρτα γραφικών σε Live κατάσταση ή μονο σε

κανονική εγκατάσταση?

Την web cam που έχει το λαπτοπ πάνω?

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ανάλογο με κάποια των windows για να βλεπω

σε τι συχνότητα δουλευει ο επεξεργαστης (pentium M) σε πραγματικο χρονο

για να είμαι σιγουρος ότι κάνει όντως throttle down και είναι στα 800Mhz πχ και όχι τεζαρισμένος στα 2Ghz συνέχεια?

Αυτά.....Πάντως το λαπτοπ θα φύγει στο τέλος του καλοκαιριού και

θα το βάλω και πιο....επίσημα σε ένα απλό pcaki που έχω..

έχεις ακολουθήσει τις οδηγίες του wiki για τα ελληνικά; κάτσε να φτιάξουμε πρώτα το localisation σου και τα βρίσκουμε τα υπόλοιπα. θα σου πώ μετά για το partition... :-)

Από το wiki

From console type su and then the password for super user mode.

Type in console dpkg-reconfigure locales and select el_GR.iso8859-7, el_GR.UTF-8, en_US.UTF-8,en_US.iso8859-1. If you want Greek support, but the environment in English, select en_US.UTF-8 as default.

Without closing console go to the Mepis OS Control Center and in System Tweaks select en_US.UTF-8 and then click Apply.

κάνε αυτά κ συνεχίζουμε...

to proto bima to ekana me tin konsola me sudo k ola ta upoloipa...

meta me to mepis os pou les tin xano tin mpala..den ksero ti na kano...

sigoura den ginetai apo to grafiko periballon i douleia opos to

ekana extes me add keyboard layout apo regional settings?

sto google pantos bgainoun mia xara ta search...sto insomnia mou ta xalaei..

Type in console dpkg-reconfigure locales θα σου βγει ενα προγραμματάκι να ρυθμίσεις ποια locales θέλεις, αυτά γίνονται στη γραμμή εντολών όταν είσαι root. διαλέγεις el_GR.iso8859-7, el_GR.UTF-8, en_US.UTF-8,en_US.iso8859-1 εγώ έβαλα κ γερμανικά. πατάς οκ κ σου βγάζει ποιο locale θέλεις να κυριαρχεί στο σύστημα. έχω το el_GR.iso8859-7

αφού κάνεις αυτά, μετά πας στις ρυθμίσεις του kde

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σορρυ που δεν εγραψα τοσες μερες αλλα ηρθα Ελλαδα και ...την αραξα για μερικες μερες....

Λοιπόν το Ubuntu μου αρεσε τοσο πολυ που πλεον έχει παρει και επισημη θεση

σε ενα partition του σκληρου μου.

Τα ελληνικά πρεπει να δουλευουν τωρα κανονικα, αν και δεν μπορω να ξερω τι γινεται οταν γραφω στο forum (ειμαι απο windows τωρα) αφου εδω εχω την καλη ταπεινη 56κ και το μοντεμ του λαπτοπ δεν παιζει σε Linux....

Τες πα...καταφερα και εκανα σωστα mount τα ntfs partition που εχω.

Τα προβληματα που φαινεται να εχω αλυτα τωρα ειναι:

1.web cam του λαπτοπ

2. Card reader του λαπτοπ

3. (και σημαντικοτερο) ati x700 mobile drivers....

Aν και διαβασα την σελιδα της ati και του ubuntu καπου δεν τα πολυκαταλαβαινω (τουλαχιστον δεν βρισκω να λενε ακριβως τα ιδια)

Εχω τον installer της ati κατεβασμενο. Θα ειχε καποιος την ευγενη καλοσυνη να μου εξηγησει τα βηματα για την εγκατασταση γιατι το gnome σε downscale στην οθονη μου δεν ειναι ακριβως ...κρυσταλλινο....ασε που σερνονται οι screensavers.......

Συνανθρωποι ....μην με εγκαταλείπετε τώρα!!!

Επειδή απο οτι καταλαβα απο αυτα που βρηκα για να

γινει η εγκατασταση σωστα θελει ιντερνετ θα συνδεσω με ethernet το λαπτοπ σε αλλο pc με adsl για να εχω δικτυο.

Στην σελιδα του ubuntu βρηκα αυτα:

By default Ubuntu will use the open source 'ati' or 'radeon' driver for cards made by ATI. Many users however prefer the proprietary 'fglrx' driver, provided by ati.com. The instructions on this page will tell you how to use this driver.

Prerequisites

Make sure the following things are true about your video card:

*

It is a 'Radeon' card

*

The model of the card is in the 9xxx series, 9500 or higher, or it is in the X series (e.g. X300), or it has TV-Out capability. The 'fglrx' driver does not support cards earlier than the 8500.

*

The command lspci reveals a card with "ATI" in its name

*

You need hardware-accelerated 3D support, or display refresh rates higher than 60 Hz. The open source drivers are fine for all other areas.

If you own an ATI card that is not on this list, you already have accelerated 3D.

Install instructions for Ubuntu 6.06 (Dapper Drake)

sudo apt-get update

sudo apt-get install linux-restricted-modules-$(uname -r)

sudo apt-get install xorg-driver-fglrx

sudo aticonfig --initial

sudo aticonfig --overlay-type=Xv

Then you need to manually edit the xorg.conf file. So:

sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

Under Section "Screen" The Identifier line needs to be changed to:

Identifier "aticonfig-Screen[0]"

Reboot.

Confirm it worked:

$ fglrxinfo

display: :0.0 screen: 0

OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.

OpenGL renderer string: RADEON 9700 Generic

OpenGL version string: 2.0.5755 (8.24.8)

Source: [WWW] http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Dapper_Installation_Guide

If you receive a message Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":1.0, edit your /etc/X11/xorg.conf and add the line load "dri" in Section "Module"

Παρόλα αυτα οι οδηγιες αυτες διαφερουν απο αυτες τις ati και αυτες που εδωσε ενα χρηστης στα forum του ubuntu και επιβεβαιωσαν ως επιτυχημενο και αλλοι. Αυτος ελεγε:

This is how I installed them on a fresh dapper, using the radeon driver (download the drivers from ati.com and cd into the directory you saved it in):

1) sudo apt-get install module-assistant build-essential dpkg-dev debhelper fakeroot

2) sh ati-driver-installer-8.25.18-x86.run --buildpkg Ubuntu/6.06

if everything went ok:

3) sudo dpkg -i xorg-driver-fglrx_8.25.18-1_i386.deb fglrx-kernel-source_8.25.18-1_i386.deb fglrx-control_8.25.18-1_i386.deb

4) sudo module-assistant prepare

5) sudo module-assistant auto-install fglrx-kernel

6) depmod -aq

7) sudo /etc/init.d/gdm stop

6) sudo rmmod radeon drm

7) sudo modprobe fglrx

8) sudo aticonfig --initial --input=/etx/X11/xorg.conf

9) sudo /etc/init.d/gdm start

Τελικα εγω τι να κανω απο ολα???

Υποψιν πως θελω τους proprietary και οχι τους open drivers ενεργους. Αν εχω καταλαβει και οι δυο τροποι αφορουν τους proprietary.

Εμένα σε κάρτα x700 pci-e και σε Kubuntu Breezy μου δούλεψε απροβλημάτιστα ο δεύτερος τρόπος (σχεδόν ίδια βήματα είχα ακολουθήσει).

Μάλιστα αν δε μου ξέφυγε κάτι σε αυτά που έδειξες, αυτός είναι και ο τρόπος για να βάλεις αυτούς που θές...ο πρώτος πρέπει να είναι για τους drivers που υπάρχουν στα repositories.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...