Προς το περιεχόμενο

Μετά την αλλαγή MOBO ήρθε το χάος...!

sppoulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παίδες χρειάζομαι τις γνώσεις σας, πριν λίγες μέρες αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με τον φορητό μου και τον έστειλα για service στην εταιρεία...

Ο φορητός ήρθε πριν 4 μέρες και στο χαρτί που μου έδωσαν από την εταιρεία αναφέρουν ότι άλλαξαν το MOBO κάτι το οποίο διαπίστωσα και εγώ αφού έχει λίγο διαφορετικό chipset από το παλιό MOBO.

Από τότε λοιπόν όλα τα παιχνίδια δυσλειτουργούν και αποφάσισα να κάνω ένα Format μήπως λόγο της αλλαγής του MOBO έχουν επηρεαστεί κάποιες ρυθμίσεις.

Το παράδοξο είναι ότι ακόμα και μετα το Format όλα τα παιχνίδια συνεχίζουν να εμφανίζουν προβλήματα τόσο με διακοπές στον ήχο τους όσο και με την εικόνα που pixelιάζει σε όλα τα παιχνίδια.

Κατέβασα την τελευταία έκδοση DirectX μήπως και διορθωθούν αλλά τσίφος, έχω τους τελευταίους Mobility drivers και γενικά ότι απαιτείται σήμερα για να παίξεις ένα παιχνίδι σωστά αλλά παρόλο αυτά συνεχίζουν τα προβλήματα μόνο στα παιχνίδια...

Καμία ιδέα για να λυθεί το πρόβλημα έχετε???

Δημοσ.

mipos to neo mobo exei xiroteri karta grafikon??

episis otan les format enois me to restore cd??? to rotao giati analakse to modelo tou mobo esto kai ligo to restore cd den einai pleon katalilo afou perna alous drivers ktl.

Δημοσ.

To MOBO δεν έχει on-board κάρτα γραφικών, διαθέτω ΑΤΙ RADEON 9700 και δεύτερον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου restore cd...

Πλάκα κάνω, αλλά όταν κάνει κάποιος format εννοεί format, αλλιώς θα σου έλεγα ότι έκανα restore...

Είπαμε αφού κάναμε κάτι να το κάνουμε και σωστά!!!

Περιμένω και άλλες λύσεις στο πρόβλημα μου.

Δημοσ.

Από θερμοκρασίες είμαι εντάξει, μάλιστα χτές πήρα και μια βάση με ανεμιστήρες για τον φορητό...

CPU TEMP : 52 C

HDD TEMP : 34 C

Δημοσ.

otan les oti sou alaxane chip ti enweis?prwth fora to akouw ayto se forito!

an ontws exeis problhma pantws,katebase tis teleytaies enhmerwseis apo to site ths kataskeyastikhs etairias px fujitsu,kai oxi px ths ati.

an deis kai yparxei problhma to stelneis pisw kateytheian

Δημοσ.
To MOBO δεν έχει on-board κάρτα γραφικών' date=' διαθέτω ΑΤΙ RADEON 9700 και δεύτερον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου restore cd...

Πλάκα κάνω, αλλά όταν κάνει κάποιος format εννοεί format, αλλιώς θα σου έλεγα ότι έκανα restore...

Είπαμε αφού κάναμε κάτι να το κάνουμε και σωστά!!!

Περιμένω και άλλες λύσεις στο πρόβλημα μου.[/quote']

ΤΙ ακριβώς εννοείς ότι το λάπτοπ ΔΕΝ έχει Onboard κάρτα γραφικών??????

Όλες onboard είναι.

Κατέβασες τους κατάλληλους drivers για το νέο μπόρντ που σου εγκατέστησαν???

Δημοσ.

mipws einai eukolo na mas peis to montelo tou foritou sou kathws kai tis opoioes antikatastaseis exoun kanei mpas kai broume kapoia akri.opws eipan kai ta paidia einai mallon thema drivers...

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και πραγματικά χρειάζομαι τις απόψεις σας...

Το μοντέλο του φορητού μου είναι από εγχώριο κατασκευαστή, έχω ένα MULTIRAMA DE202 Λευκό :)...

CPU PENTIUM 3,2 GHz

ATI RADEON 9700

HDD 80 GB

κ.τ.λ τα οποία λίγο ενδιαφέρουν για το πρόβλημα μας

Το ΜΟΒΟ αν και δεν θέλω να το παίζω ειδικός πριν την αναβάθμιση ήταν ένα SiS 648+963 εννοώ 648 North bridge και 963 South bridge, μετά την αναβάθμιση μου αναγνωρίζετε ώς SiS 648 CPU to PCI Bridge γι'αυτό αναρωτήθηκα μήπως έχει αλλάξει τίποτα με το South Bridge...

Πέρα από αυτό παρατήρησα και κάποιες ευχάριστες διαφορές σε σχέση με τον επεξεργαστή μου καθώς με το νέο MOBO αυξομειώνεται η τάση του επεξεργαστή μου ανάλογα με το φόρτο εργασίας, κάτι που δεν συνέβαινε με το παλιό MOBO και αν θεωρείτε ότι ήταν θέμα αναβάθμισης του BIOS σας ενημερώνω ότι με το παλιό MOBO είχα ήδη προβεί μέχρι την τελευταία ενημερωμένη έκδοση BIOS η οποία παραμένει στο site του κατασκευαστή ίδια μέχρι και σήμερα.

Επίσης απόκτησα μια ακόμα θέση DIMM για μνήμη στο φορητό μιας που στο παλιό ΜΟΒΟ είχα μόνο 2 και τώρα πλέον έχω 3 θέσεις...

Μετά από όλα αυτά κάτι έχει αλλάξει στο ΜΟΒΟ και μάλλον είναι θέμα του κατασκευαστή (SiS)!!!

Από drivers λοιπόν δεν πήρα κάτι καινούργιο στα χέρια μου οπότε υποθέτω ότι θα χρησιμοποιήσω τους παλιούς ίδιους drivers που είχα...εξάλλου στο site του κατασκευαστή (Clevo) δεν υπάρχουν κάποιες νέες εκδόσεις drivers για το μοντέλο μου εκτός βέβαια αν κάνω λάθος στο site και έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη σελίδα για να κατεβάζω τους drivers μου.

Αν θέλετε και άλλες πληροφορίες πείτε το μου και θα τις έχετε...το πρόβλημα μου παραμένει αυστηρά στα γραφικά κατά την διάρκεια των games και στις διακοπές του ήχου.

Δημοσ.

να πω, μήπως έχεις τιποτα προγραμμάτα που τρέχουν στο background και σου ρίχνουν την ταχύτητα? (βλέπε antivirus, spyware κτλ).

1. Δοκίμασε defrag.

2. δες τι εφαρμογές έχεις στο background

3. δές από το device manager τις prοperties των controllers σε τι mode είναι (από advanced settings, transfer mode) αν δεν είναι UDMA τότε βάλτο σε UDMA, αν έχεις πρόβλημα και δεν στο αλλάζει δοκίμασε να απεγκατασ΄τήσεις τους controllers και κάνε ένα restart (θα πρέπει να τους δει και να κάνει εγκατάσταση σε mode UDMA αμέσως μετά την επανεκίνηση).

4. Checkare ότι τα παιχνίδια που δεν σου τρέχουν δεν είναι πολύ βαριά για τον υπολογιστή σου και δοκίμασε να απενεργοποιήσεις μερικές ρυθμίσεις (σε μερικά παιχνίδια στρατηγικής πχ που έχουν επιλογή record (για να ξαναδείς αργότερα τις κινήσεις σου) βοηθάει πολύ να το απενεργοποιήσεις) ή να πάιξεις σε χαμηλότερη ανάλυση. Επίσης στους φακέλους εγκατάστασεις των παχνιδιών ή στα cd τους υπάρχουν πολλές φορές κάτι αρχειάκια τχτ που σου δίνουν πληροφορίες για τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνει με edit στα αρχεία ini των παιχνιδιών έτσι ώστε να έχεις καλύτερη απόδοση....διάβασε τα!

5. όταν κάνεις εκκίνηση περίμενε κάνα δύο λεπτά πριν αρχίσεις να παίζεις έτσι ώστε α φορτώσει όλους τους drivers και να -σταθεροποιηθεί- το σύστημα

ε αυτά και αμα μου έρθει τπτ άλλο στο μυαλό θα σου πω....

Δημοσ.

Ευχαριστώ "bgeorgalas" αλλά όσα εήδη προτείνεις τα έχω δοκιμάσει, και τις επιλογές στα παιχνίδια τις έχω βάλει σε ότι πιο low υπάρχει και δεν είναι ιδιαίτερα βαριά τα games μου και το UDMA είναι εντάξει, defrag κάνω αρκετά συχνά, όσο για το background έχω ελάχιστα προγράμματα start-up...

Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβω αν το πρόβλημα προέρχεται από την κάρτα γραφικών,την κάρτα ήχου ή το ΜΟΒΟ μου???

Δημοσ.

Για να δοκιμασεις και κατι αλλο...Κανε Εναρξη -> εκτελεση dxdiag και πανε στις καρτελες "οθονη" και "ηχος" και κανε ολα τα test (δοκιμες) που εχει και πες μου..

Δημοσ.

An xrisimopoiises windows apo tin etairia PX laptop Dell Windows SP1 kai lene kai DELL apo katw, dokimase na valeis kanonika windows.Egw eixa dokimasei Apo en alaptop dell se ena Laptop Acer ta windows kai to acer crashare enw to intall ginotan kanonika.

Δημοσ.

Φίλε μου "Dklearhos" τα test για να δω αν το DirectX δουλεύει σώστα ήταν από τις πρώτες σκέψεις μου όταν μου παρουσιάστηκε το πρόβλημα...

Δυστυχώς δεν νομίζω ότι είναι θέμα DirectX αφού όλα τα test τόσο για την οθόνη με τα "κιβώτια να ανεβοκατεβαίνουν" όσο και για τον ήχο με τα "πουλάκια που κελαϊδούν σε όλες τις συχνότητες" αποδείχτηκαν να λειτουργούν άψογα.

Έκανα και δεύτερο FORMAT σήμερα εγκαθιστώντας μόνο τους drivers και το 'ΗΙΤΜΑΝ Ι", αλλά εξακολουθεί ο ήχος να κάνει διακοπές και η εικόνα να pixelιάζει...

Έχω απογοητευτεί πια............, δεν παίζει κανένα παιχνίδι σωστά και να φανταστείς ότι το "Hitman I" το έχω τερματίσει 3 φορές με το παλιό MOBO χωρίς κανένα πρόβλημα!!!

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι κάποια δυσλειτουργία του MOBO ή ότι μετά την αλλαγή του ΜΟΒΟ δεν δουλεύουν σωστά οι drivers, αν και έχω κατεβάσει τους τελευταίους drivers από το site της Clevo.

Περιμένω και άλλες προτάσεις από όλους πριν ξανατρέξω στα MULTIRAMA για επισκευή με αποτέλεσμα να περιμένω κάνα 2 εβδομάδες μέχρι να έχω το laptop ξανά στα χέρια...(χωρίς να είμαι σίγουρος αν θα έχει λυθεί το πρόβλημα και μετά το service!!!)

((((Παρεπιπτόντως ούτε τίθεται θέμα για το λειτουργικό, δεν είναι ούτε DELL, ούτε καμίας άλλης εταιρείας και τα συγκεκριμένα WINDOWS XP PRO τα χρησιμοποιώ πάνω από 1,5 χρόνο και μάλιστα κατεβάζω όλα τα updates...))))

Δημοσ.

εκτος απο τα παιχνιδια σου παρουσιαζεται και αλλου το προβλημα?πχ κατα την αναπαραγωγη στο media player ή σε benchmark programs οπως το 3dmark??αν και εκει εχεις προβλημα τοτε μαλλον ετυχες ελλατωματικη mobo ή diaforetika παιζει καποιο προβλημα με τα drivers(πχ αλλη μαρκα mobo απο αυτην που αρχικα ειχες γιατι το laptop ειναι multirama που σημαινει συνθεση του καταστηματος) που δε νομιζω αφου λες οτι δε σου δωσανε αλλο cd με drivers.

δοκιμασε να τρεξεις το cpu-z για να δουμε ποιο μοντελο μητρικη εχεις και αν συμφωνει με τους drivers που εχεις http://dw.com.com/redir?pid=10518374&merid=74601&mfgid=74601&ltype=dl_dlnow&lop=btn&edId=3&siteId=4&oId=3120-2086_4-10518374&ontId=2086_4&destUrl=http://www.download.com%2F3001-2086_4-10518374.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...