wert Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Πάρτο και αν δεν βλέπεις αστέρια τότε είπαμε. Απέναντι για τις γειτόνισσες
Tempora Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Εσύ Wert ποιο έχεις αν έχεις? Αυτό το κατασκεύασμα είναι απίστευτο http://www.tothtelescope.com/
ata1983 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Να πω και εγώ τη γνώμη μου. Αν και δεν έχω βρεθεί στην Αθήνα με τηλεσκόπιο έχω ακούσει ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Επομένως χρειάζεσαι ένα τηλεσκόπιο με αρκετά μεγάλη φωτοσυλλεκτική ικανότητα, δηλαδή μεγάλη διάμετρο(το μήκος σε πρώτη φάση δεν σε πολυαπασχολεί). Με δεδομένο ότι το budget που έχεις θέσει για τηλεσκόπιο είναι αρκετά χαμηλό θα πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. Εγώ θα πρότεινα μια από αυτές να είναι η στήριξη. Αντί για μια ακριβή ισημερινή πας σε μια dobson και αγοράζεις 8ίντσες διάμετρο περίπου όσο έχει ένα 5ινστο σε ισημερινή βάση. Φυσικά με τη dobson βάση ξεχνάς την αστροφωτογράφηση. Η δεύτερη υποχώρηση που θα πρότεινα είναι να ξεχάσεις μάρκες όπως meade ή celestron γιατί στα 300 ευρώ βγάζουν μόνο σοβαρά κυάλια ή τηλεσκόπια παιχνίδια για παιδάκια. Μπορείς άνετα να πας στη Skywatcher. Οπτικά φοβερά, παρόμοια της celestron, τιμές από τις χαμηλότερες, με χαμηλότερη όμως ποιότητα κατασκευής η οποία δεν νομίζω να σου δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα. Επίσης καλά θεωρούνται από τα φτηνά τα TS GSO και τα Bresser. Για να δώσω ένα παράδειγμα τώρα. Με 300ευρώ αν πας σε Celestron πχ το καλύτερο που βρήκα είναι αυτό: (4,5" διάμετρος) http://www.aktistar.gr/CFirstscope114.htm Θα είναι αρκετό για Σελήνη μερικούς πλανήτες χωρίς καμια φοβερή μεγέθυνση αλλά ξεχνάς νεφελώματα, γαλαξίες κτλ κτλ. εκτός από καμιά εξόρμηση σε βουνό που θα δεις πολύ λίγα πράγματα. Αν πας σε Skywatcher σε ισημερινή στήριξη το καλύτερο που θα σου πρότεινα είναι αυτό: http://www.aktistar.gr/skywatcher/sk150.htm Πάμε στις 6 ίντσες και αρχίζουν και σοβαρεύουν τα πράγματα αλλά πάλι θα θέλεις κάτι παραπάνω. Πλανήτες άψογα και μπορείς να χαζέψεις νεφελώματα και κανενα γαλαξία πιο άνετα. 1,5" είναι αρκετή διαφορά. Η στήριξη της Skywatcher είναι η EQ3-2 και όχι η EQ2 που είναι για τα πανηγύρια και κουνιέται με το φύσημα του ανέμου. Δηλαδή το τηλεσκόπιο είναι και αρκετά ποιοτικό. Από εκεί και πέρα υπάρχει αυτό: http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=2620593&CFTOKEN=78684072 300 ευρώ και 8 ίντσες που είναι η παγίδα?? Απλά είναι πιο φτηνή η στήριξη. Είναι dobson δεν παίρνει μοτερ, δεν κάνει για φωτογράφηση αλλά έχεις ένα ικανότατο τηλεσκόπιο. Οι 8 ίντσες είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να προτιμήσεις αν θες να δεις κάτι παραπάνω από πλανήτες. Εδώ πρόσεχε πολύ το βάρος αν σε βολεύει γιατί αρχίζουμε και μιλάμε για τερατάκια. Αν αντέχεις κοίταξε και το 10" σε dobson. Και αν κάποια στιγμή αργότερα δεις ότι θέλεις μοτερ και αστροφωτογράφηση κτλ μπορείς να αγοράσεις σκέτη την ισημερινή στήριξη. Ελπίζω να βοήθησα edit: Αν είσαι εξοικοιωμένος με internet αγορές ρίξε και μια ματιά στο internet για τιμές. Εγώ από εκεί το πήρα, έκανε ένα μήνα να έρθει, δεν είχα εγγύηση καμία ότι θα έρθει σε ένα κομμάτι αλλά μεγάλη διαφορά τιμής σε ορισμένα μοντέλα. ΠΡΟΣΟΧΗ μακρυά από άγνωστες μάρκες τύπου seben κτλ που έχουν στο ebay. Είναι για τα πανηγύρια
ekeinos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Φίλε μου μιλάω για γύρω στα 300 ευρώ και μένω Γαλάτσι.να παιρνουμε τα μετρα μας δηλαδη;
revil Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 μπα οχι μην αγχωνεσαι τελικα δε το πηρα γιατι ακουσα τις συμβουλες των παιδιων περι νεφους κ ορατοτητας.. ps - απορω πως ξεθαψατε αυτο το θεμα, ρισπεκ
loco Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δηλαδή να υποθέσω πως κάτι τηλεσκόπια που δίνουν σε διάφορα γκάτζετ σάιτς είναι μούφες; Λινκ Σκεφτόμουνα να έπαιρνα Αυτό
ekeinos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δηλαδή να υποθέσω πως κάτι τηλεσκόπια που δίνουν σε διάφορα γκάτζετ σάιτς είναι μούφες; Λινκ Σκεφτόμουνα να έπαιρνα Αυτό εσυ που μενεις;
loco Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Αθήνα μένω, αλλά το τηλεσκόπιο θα το πάρω για Μυτιλήνη.
ata1983 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δηλαδή να υποθέσω πως κάτι τηλεσκόπια που δίνουν σε διάφορα γκάτζετ σάιτς είναι μούφες; Λινκ Σκεφτόμουνα να έπαιρνα Αυτό Υπέθεσες πολύ σωστά
loco Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μάλιστα, δηλαδή δε προτείνει κανείς την αγορά του παραπάνω τηλεσκοπίου ε; Πιο πολύ το θέλω για χαβαλέ, να κοιτάω τα αστέρια κτλ κτλ τίποτα επαγγελματικό. Η καλύτερη λύση για κάτι φτηνό και αξιόπιστο ξεκινάει δηλαδή από 300-350 ευρώ;
Japan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Καλή φάση για κάποιον αρχάριο που ασχολείται με Η/Υ είναι τα ηλεκτρονικά τηλεσκόπια, πχ τα ΕΤΧ της Meade. Έχουν το Autostar το οποίο είναι ένα χειριστήριο που συνδέεται στο τηλεσκόπιο και μπορείς από αυτό να κάνεις πολλά πράγματα. π.χ. Αυτόματη Ευθυγράμμιση, Περιήγηση με Tonight's Best. Δηλ. αφού έχεις δώσει τοποθεσία, ημερομηνία και ώρα (σε αυτά με το GPS δεν χρειάζεται) διαλέγεις αυτό το μενού και το τηλεσκόπιο πάει αυτόματα στα καλύτερα αντικείμενα που φαίνονται από εκεί που είσαι εκείνη την ώρα. Στην οθονούλα του Autostar έχει πληροφορίες για το καθένα. Επίσης μπορείς να διαλέξεις κάτι συγκεκριμένο από μία βάση δεδομένων και πατώντας το πλήκτρο GO TO το τηλεσκόπιο μετακινείται αυτόματα προς εκεί. Είναι καλή φάση για κάποιον που δεν είναι εξοικιωμένος με τον νυχτερινό ουρανό, αφού είναι αρκετά δύσκολο να δεις με την πρώτη κάτι καλό. http://www.telescopeshop.gr/telescopes/meade/etx/etx80at.asp
ata1983 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Ναι αλλά δίνεις 480 ευρώ για 80mm τηλεσκόπιο. Τόσο ήταν το πρώτο μου τηλεσκόπιο και μόνο τη σελήνη μπορώ να πω ότι έβλεπα ικανοποιημένος. Φίλε loco δυστυχώς κάτω από 300 ευρώ δύσκολα. Tώρα αν θέλεις κάτι που να είναι σοβαρό(δηλ όχι παιχνίδι) αλλά και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις(σελήνη, πλανήτες και ένα μικρό αριθμό από φωτεινά νεφελώματα-γαλαξίες) και έχεις όρεξη για να μπλέξεις με εξωτερικό δες αυτό: http://www.astroshop.de/teleskope/skywatcher/spiegelteleskope--reflektoren-/skywatcher-130-900mm-eq-2?sid=efdf452f454dc8dcc8df07adab205153 Επίσης κοίταξε και καμια αγγελία, αξίζουν το κόπο. Πολλοί το μετανιώνουν και πάνε σε μεγαλύτερα ένα μήνα μετά την αγορά τηλεσκοπίου και υπάρχουν ευκαιρίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.