Προς το περιεχόμενο

Τηλεσκόπιο

revil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σκέφτομαι σοβαρά τώρα που έρχετε καλοκαιράκι να πάρω ενα τηλεσκόπιο,να αράζω στο μπαλκόνι και να γουστάρω.Αυτό που θέλω από σας είναι να μου προτείνεται κάποιο καλό που ταυτόχρονα να έχει και μια προσιτή τιμή.Σας ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές η διακριτική ικανότητα των τηλεσκοπίων επιρρεάζεται αρνητικά από την υγρασία, το νέφος και την φωτορύπανση. Γι'αυτό ρώτησα που μένεις, υποθέτω (δεν είμαι από αθήνα) ότι Γαλάτσι θα είναι σχετικά καλά. Είναι κρίμα να πάρεις κάτι και να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σωστά.

Τα 300 είναι σχετικά λίγα για κάτι καλό, και δεν έχεις και παρα πολλές επιλογές, πάντως σαν μάρκες τα meade και celestron θεωρούνται οι 2 καλύτερες. Τα meade τα φέρνει ο Νομικός, δες εδώ.

Γενικά όσο μεγαλύτερη η διάμετρος του τηλεσκοπίου, τόσο καλύτερα, και από 'κει και πέρα παίζει και τι θες να παρατηρείς, πχ. πλανήτες και γενικότερα σώματα μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, ή νεφελώματα, γαλαξίες κτλ, για τα πρώτα θες μεγάλο f και για τα δεύτερα μικρό. Αλλά όπως είπα πρίν στα 300? έχεις αρκετά περιορισμένες επιλογές.

Δημοσ.

Εκτός από αστέρια μπορείς άνετα να ρίξεις και μια ματιά στα απέναντι κτίρια να λύσεις ίσως κάποιες απορίες σου. :mrgreen:

Θα τα δείς όλα. !!!!!!!

Δημοσ.

hugelacky εσυ ποιο θα μου πρότεινες?βασικά θέλω να πάρω κάτι το οποίο να αξίζει,μη δώσω κάνα 300αρι ευρώ και πάρω μούφα ενώ θα μπορούσα με κάποια χρήματα ακόμα να πάρω κάτι καλό.

wert λες ε?χοχοχο θα το δοκιμάσω μόλις πάρω και θα σου πω :D

Δημοσ.

Με τη φωτορύπανση της Αθήνας, καλά θα κάνεις να σιγουρευτείς για το τι μπορείς να δεις από εκεί που μένεις. Εκτός κι αν το "γουστάρω" που λες περιορίζεται στα γύρω κτίρια και τις... αθλοπαιδιές των ενοίκων τους.

Δημοσ.

δύσκολα πιστεύω στη αθήνα να το ευχαρηστηθείς.. σε κανα νησάκι το καλοκαίρι ή καμμιά επαρχία όπου δεν υπάρχουν πολλά φώτα...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάντως ο φίλος δεν είπε ότι θέλει να κοιτάει τ' άστρα

Δημοσ.
Εκτός από αστέρια μπορείς άνετα να ρίξεις και μια ματιά στα απέναντι κτίρια να λύσεις ίσως κάποιες απορίες σου. :mrgreen:

Θα τα δείς όλα. !!!!!!!

Αυτή η χρήση είναι γνωστή και ως τηλε-μπάνιστρο! Δε λέω' date=' καλό κι αυτό αλλά και με ένα ζευγάρι καλά κυάλια κάνεις μια χαρά την δουλειά σου... :mrgreen:

Με τη φωτορύπανση της Αθήνας, καλά θα κάνεις να σιγουρευτείς για το τι μπορείς να δεις από εκεί που μένεις.
Αυτό είναι το σημαντικότερο πιστεύω όταν δίνεις κάποιο (σεβαστό) ποσό για να πάρεις ένα σχετικά καλό τηλεσκόπιο. Γενικότερα ο συνδυασμός αθήνα + τηλεσκόπιο δεν ενδείκνυται. Εκτός αν μένεις σε τίποτα Β.Π. ή Πεντέλη. Καλά θα κάνεις πρώτα απ'όλα να το τσεκάρεις αν έχεις κατάλληλες συνθήκες εκεί που μένεις, αλλιώς δεν έχει και πολύ νόημα να δώσεις 300-400 ευρώ και να βλέπεις μια θολούρα. :-|

Αυτό που δίνει ο Aigeas στο link σαν μάρκα πρώτη φορά την ακούω (άρα από ποιότητα + κατασκευή δεν ξέρω καν τι μπορεί να παίζει) αλλά από specifications τα πάει μια χαρά. Δες (στο ίδιο site) και αυτή την σελίδα, έχει πολύ αναλυτικές και χρήσιμες πληροφορίες για να καταλάβεις αρκετά πράγματα.

Το βασικό όμως είναι να μπορείς να το αξιοποιήσεις!

Δημοσ.
Αυτή η χρήση είναι γνωστή και ως τηλε-μπάνιστρο! Δε λέω' date=' καλό κι αυτό αλλά και με ένα ζευγάρι καλά κυάλια κάνεις μια χαρά την δουλειά σου... :mrgreen:

[/quote']

Kαλά είναι και τα κυάλια αλλά την δουλειά που κάνει το τηλεσκόπιο δεν μπορούν να την κάνουν με τίποτα.

Το είπα απλός για να περνάει η την μέρα του ο άνθρωπος μέχρι να βραδιάσει να μπορεί να δεί κάνα άστρο. :mrgreen:

Οσο για την φωτορύπανση δυστηχός είναι πλέον γεγονός. Ο φωτισμός μιας πόλης επηρεάζει πάρα πολλά χιλιόμετρα περιοχής και βλέπουμε πλέον ούτε το ένα τρίτο του ουρανού με γυμνό μάτι.

Δημοσ.

Τότε, για την Αθήνα, όχι, να μην πάρεις. Τσάμπα λεφτά θα δώσεις... Άνοιξε καλύτερα το site του Hubble και κοίτα εικόνες. Εξ'άλλου, μη νομίζεις ότι με τηλεσκόπιο θα γουστάρεις τόσο. Δεν πρόκειται να βλέπεις πλανήτες στυλ Star Trek... στην καλύτερη περίπτωση να δεις μια ωραία πορτοκαλί μπαλίτσα (Άρης), ένα ριγέ κυκλάκι (Δίας) ή ένα πολύ λαμπερό αντικείμενο (Αφροδίτη). Πίστεψέ με, κάτι παραπάνω δε θα δεις, και η στατικότητα των εικόνων θα σε κάνει να βαρεθείς σύντομα, εκτός κι αν έχεις πραγματική αρρώστια με την παρατηρησιακή αστρονομία.

Αν όντως έχεις, όμως, και προτίθεσαι να πηγαίνεις εκτός Αθηνών για να χαζεύεις αστέρια, τότε πάρ'το.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...