babyboy Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Εφτιαξα πριν καιρο ενα δικτυο στο σπιτι μου, με το desktop, και το laptop. Το Laptop το ειχα ρυθμισει να χρησιμοποιει τo wifi για να συνδεθει στο lan, και ολα δουλευουν μια χαρα, αλλα εχω το εξης προβλημα... Θελω πλεον να μπαινω στο Lan απο ethernet. εχω δοκιμασει οτι ξερω...(στο ιντερνετ μπαινω απο το lan του laptop απλα δεν 'βλεπω' το desktop, ουτε το desktop βλεπει το laptop ) Δοκιαμασα να φτιαξω νεο δικτυο, οταν ειναι συνδεδεμενο απο το ethernet, αλλα τιποτα... δοκιμασα bridge connections, αλλα τιποτα. Καμια ιδεα για να επικοινωνουν τα pc μεταξυ τους απο ethernet?
poulinos Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 an to eblepes me wi -fi tote prepei na to deis kai me ethernet an baleis sostes ip.rixe kai tin taxitita tis kartas diktiou sta 10.min kaneis bridge tin ethernet me to wi-fi giati den tha pexei.to lan klisto.
babyboy Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Να βάλω την ίδια ip και στο ethernet και στο wifi στο laptop δηλαδή???
capthookb Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Έχεις router; Τι σύνδεση έχεις με το ίντερνετ και αν δεν έχεις router σε ποιον υπολογιστή είναι; Το Lan που λές αποτελείται από το desktop και το laptop μόνο; Τι ip έχεις σε καθένα μηχάνημα;
mvar Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Απενεργοποιησε το WiFi πρωτα, και μετα ελεγξε τις IP σου στο καθε μηχανημα. Ελεγξε το Workgroup που ανηκει καθε PC, δες εαν μπορεις να κανεις ping την IP του ενος PC απο το αλλο, δες μηπως εχεις καποιο firewall που εμποδιζει την επικοινωνια των δυο Η/Υ. Εαν εχεις ping, προσπαθησε μεσα απο ενα Search -> For Computers or People να αναζητησεις το αλλο PC βαζοντας την ip του ή το όνομά του στο πεδίο του search..
babyboy Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Εχω router, το Linksys wag54g. Η συνδεση ειναι Οτενετ 384. Το lan αποτελειται απο desktop και laptop. Θυμιζω οτι το pc με το lap επικοινωνουν κανονικα οταν στο lap ανοιγω το wifi. Εχω δωσει αλλη ip στο wifi του lap, και αλλη στο ethernet. Ολες οι αλλες ρυθμισεις ειναι ιδιες (subnet mask κλπ). Οσες φορες προσπαθησα να φτιαξω το ιδιο δικτυο που εχω μεσω wifi και με ethernet δεν το παιρνει, δεν ξερω γιατι. Firewall δεν εχω. mvar, θα δοκιμασω αυτο που λες το απογευμα, ευχαριστω!
capthookb Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Για να συνδεθέι ένας υπολογιστής στο ίντερνετ χρειάζεται να του δηλώσεις 3 πράγματα (κυρίως): 1)IP και μάσκα υποδικτύου (subnet) 2)Gateway 3)DNS servers. Δεδομένου του οτι έχεις router (192.168.1.1 σωστά?) βάζοντας τα παρακάτω έχεις και ίντερνετ και lan από ethernet (ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία διαφορά όσον αφορά τις διευθύνσεις ip με wireless ή ενσύρματα) Desktop: IP: 192.168.1.2 Gateway 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 DNS: τους dns servers που έχει σημειώσει το router και που αναγράφονται στη σελίδα αυτή: http://192.168.1.1/Status_Router.asp'>http://192.168.1.1/Status_Router.asp Laptop: IP: 192.168.1.3 Gateway 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 DNS: τους dns servers που έχει σημειώσει το router και που αναγράφονται στη σελίδα αυτή: http://192.168.1.1/Status_Router.asp Όλα αυτά καλό είναι να τα κάνεις χειροκίνητα. Αυτόματα γίνονται όταν έχεις αναθέσει στους υπολογιστές να παίρνουν διευθύνσεις από τον DHCP server του router. Και με τους δυο τρόπους δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα.
babyboy Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 capthookb Ολα αυτα τα ξερω, τα εχω κανει εδω και 2 χρονια, ολα καλα! Ετσι (χειροκινητα τις ip) δουλευουν ολα καλα με το desktop απο ethernet και το lap απο wifi. Η ερωτηση μου ειναι αλλη. Ενω απο το ethernet το lap βλεπει ιντερνετ, κανει download κλπ, ολα καλα, δεν μπαινει στο lan μου για να ανταλλαξω αρχεια με το desktop.
capthookb Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Α εντάξει, κατάλαβα εγώ λάθος. Νόμιζα το πρόβλημα ήταν στην υποτιθέμενη αδυναμία σου να ρυθμίσεις τις διευθύνσεις, κάτι που δεν ισχύει. Τότε δοκίμασε αυτό που λέει ο mvar.
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 episis dokimase na kliseis to firewall tou router.isos ginetai ekei to provlima.kati ixa dei mia fora alla den mporo na thimitho tora gamoto.
babyboy Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Βρηκα ακρη! Εστειλα το Linksys, και πηρα Us Robotics 9108. Ολα καλα πλεον, ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!
poulinos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 aporo pantos giati den sou ginotan .mipos bug sto sigkekrimeno firmware.ti na po den xero
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.