dimoss Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Γεια σας, Προσπαθώ να φτιάξω μια σελίδα σε .asp η οποία να επιστρέφει records από μια access ανάλογα με το τι στοιχεία θα επιλέξει ο χρήστης στην φόρμα επιλογής. Δηλαδή υπάρχει μια φορμα σε .htm με list menus, radio buttons and check boxes από όπου ο χρήστης επιλέγει τη θέλει να αναζητήσει. Από εκεί τα στοιχεία περνάνε σε μια σελίδα .asp όπου με Request.Form("field") και με δηλωμένες παραμέτρους παίρνει αυτό που θέλει. Το πρόβλημα είναι ότι το query που έχω φτιάξει έχει μέσα AND..που σημαίνει ότι όλα τα πεδία της φόρμας πρέπει να συμπληρωθούν. Όμως στην περίπτωση που ο χρήστης δεν επιλέγει όλα τα πεδία (τα οποία σημειωτέον δεν είναι υποχρεωτικά)...δεν παίρνω αποτελέσματα και αυτό είναι φυσικό. Βρήκα κάτι για δημιουργία queries on the fly....αλλά δεν είμαι τόσο καλός στην .asp για να το δουλέψω αν και έχω προσπαθήσει πολύ....και επίσης είναι με Stored procedures σε SQL server..ενώ εγώ έχω access Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε τι ζητάω... Υ.Γ. Δεν ζητάω έτοιμη λύση παιδιά...απλά μια βοήθεια επειδή έχω κολήσει άσχημα και πιθανόν να είναι εύκολο.. Ευχαριστώ προκαταβολικά..
Sta Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Έχεις πολλές επιλογές, αλλά χάριν απλότητας γιατί δεν το κάνεις ως εξής. Κάνε έλεγχο αν ο χρήστης έχει συμπληρώσει κάποιο συγκεκριμένο πεδίο και αναλόγως πρόσθεσε στο query σου και το αντίστοιχο "AND". Mπορείς να φτιάξεις ένα βασικό query (που θα είναι ένα string, π.χ.: SELECT * FROM table_name) και ελέγχοντας τις εισόδους του χρήστη αν κάποια είναι συμπληρωμένη να το επεκτείνεις (π.χ. αν είναι συμπληρωμένη η Request.Form("name"), το query γίνεται: SELECT * FROM table_name WHERE name = name_value).
dimoss Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Έχεις πολλές επιλογές' date=' αλλά χάριν απλότητας γιατί δεν το κάνεις ως εξής.Κάνε έλεγχο αν ο χρήστης έχει συμπληρώσει κάποιο συγκεκριμένο πεδίο και αναλόγως πρόσθεσε στο query σου και το αντίστοιχο "AND". Mπορείς να φτιάξεις ένα βασικό query (που θα είναι ένα string, π.χ.: SELECT * FROM table_name) και ελέγχοντας τις εισόδους του χρήστη αν κάποια είναι συμπληρωμένη να το επεκτείνεις (π.χ. αν είναι συμπληρωμένη η Request.Form("name"), το query γίνεται: SELECT * FROM table_name WHERE name = name_value).[/quote'] Εννοείς έλεγχο με IF...THEN...END IF? Αυτός θα πρέπει να γίνει μέσα στο query (εννοώ στον sql) ή με .asp πριν το query?
Sta Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Ναι αυτό ακριβώς εννοώ και πρέπει να γίνει έξω από το query σε ASP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.