MinasC Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 σε διάφορα εικονίδια σε μια σελίδα του site μου έχω βάλει links μέσω dreamweaver ώστε πατώντας πάνω τους ο χρήστης να κάνει download μια εικόνα , ένα swf (κυρίως τέτοια) , ένα pps , ένα exe κτλ (δλδ κάθε εικονίδιο έχει link και για διαφορετικό αρχείο) . το πρόβλημα είναι πως βάζοντας link http://www.mysite.gr/images/arxeio.swf'>http://www.mysite.gr/images/arxeio.swf έχει σαν αποτέλεσμα να ανοίγει (να εκτελείται δλδ) το εκάστοτε αρχείο (π.χ. αν πρόκειται για εικόνα ανοίγει το acdsee , για flash ο αντίστοιχος player κοκ) , ενώ εγώ θέλω όταν πατάει κάποιος πάνω στο εκάστοτε εικονίδιο να του ανοίγει το γνωστό παράθυρο που τον ρωτάει που θέλει να αποθηκεύσει το αρχείο . με ποιό link πρέπει να συσχετίσω τα εικονίδια μου για να το πετύχω αυτό ? υ.γ.1 χρησιμοποίησα τον εξής code source : <A HREF="http://www.mysite.gr/images/arxeio.swf"></A> , αλλά μου τα ανοίγει . το δεξί κλικ και "save as" είναι μια λύση , άλλα όχι και το zipάρισμα γιατί πρόκειται για flash , imgs κτλ που υπάρχουν στις σελίδες του site (όπως flash photo albums) και απλά δίνω τη δυνατότητα στα μέλη μου να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους . αν τα zipάρω λοιπόν θα μου πιάνουν το διπλό χώρο αφού θα υπάρχουν και ως flash , images κτλ , και ως zip . υ.γ.2 δοκίμασα επίσης να δω μήπως μπορώ μέσω του control panel να ρυθμίσω χειροκίνητα τις επιλογές που μου δίνονται για τους συγκεκριμένους τύπους αρχείων (σε windows 2000) : Control Panel -> Folder Options -> File Types -> Advanced -> Confirm open after download (να είναι τσεκαρισμένο) . ... αλλά τπτ ! πάλι δλδ μου ανοίγει το αρχείο χωρίς να με ρωτάει αν θέλω να το αποθηκεύσω . ίσως επειδή όλα αυτά τα swfs είναι (όπως προείπα) αρχεία που αποτελούν κομμάτι των σελίδων του site μου , γι'αυτό και ο ΙΕ τα διαβάζει κατευθείαν και τα εκτελεί . κάποιος άλλος τρόπος θα υπάρχει ... thnx .
MinasC Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 τι έγινε ρε παιδιά , κανείς ??? και γω ήμουν σίγουρος πως (με τόσα που έχω δει σ'αυτό το forum) το πρόβλημα θα έβρισκε λύση στο τσακ-μπαμ !!! :-?
Lexx Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Γιατί δεν το κάνεις zip Να τελειώνεις. Και πιάνει λιγότερο χώρο αλλά και θα γίνει αυτό που θέλεις.
MinasC Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 έτσι το είχα μέχρι τώρα αλλά το κακό ήταν πως μου έπιανε διπλό χώρο , αφού έπρεπε να έχω , και τα κανονικά αρχεία ξεζιπαρισμένα για να υπάρχουν ως συστατικά των σελίδων του site , αλλά και ζιπαρισμένα για να τα κάνουν download τα μέλη του site . για να γλυτώσω χώρο θέλω να ξεφορτωθώ τα ζιπ .
panosru Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 an xrhshmopoieis kapoia dynamic glosa logou xarh php ftiakse kati san download system... opou to href tou anchor sou tha einai ths morfhs download.php?file=file.ext opou sto download.php tha stelneisto arxeio me headers application/force-download
Lexx Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 έτσι το είχα μέχρι τώρα αλλά το κακό ήταν πως μου έπιανε διπλό χώρο , αφού έπρεπε να έχω , και τα κανονικά αρχεία ξεζιπαρισμένα για να υπάρχουν ως συστατικά των σελίδων του site , αλλά και ζιπαρισμένα για να τα κάνουν download τα μέλη του site . για να γλυτώσω χώρο θέλω να ξεφορτωθώ τα ζιπ .Αν κάνεις αυτά τα αρχεία ένα thumbnail σε gif δεν θα πιάνουν πάνω από 10kb.
MinasC Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Lexx τι εννοείς ? πως να κάνω thumbnail σε gif αρχεία όπως swf , exe , pps ? (panosru hi again and thnx !)
panosru Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 arxeia opos swf mporeis kai to antistrofo (hi freestuffinsomiti! )
Lexx Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Η με κάποιο software που δημιουργεί αυτόματα thumbnails ή μόνος σου από κάποιο editor όπως το photoshop. Το picasa φτιάχνει και gallery
MinasC Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 ok , καταλαβαίνω πως σε σας φαίνεται απλό , αλλά εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ! για να επεξεργαστώ ένα swf αρχείο με το photoshop πρέπει πρώτα να το ανοίξω νε το photoshop , και κάτι τέτοιο δεν γίνεται ! μου εξηγείς σε παρακαλώ πως γίνεται ?
panosru Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 den exo epeksergastei pote swf apo photoshop (opoios kserei na to kanei as mou to pei lol) ego pantos to kano me mia class pou ekana se php kai me boleyei kai den mou troei kai xrono kai exo balei kai parametro me thn poiothta pou thelo na bgazei kai eimai mia xara! :P
manitaroulis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 vale stin php to kwdika... header("Content-type: ".$fileType); echo $fileContent;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.