kkardo91 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Γειά σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει να μου πει τις βασικές διαφορές μεταξύ κλασσικής-ακουστικής-ηλεκτρακουστικής κιθάρας. Sorry για την ασχετοσύνη μου αλλα δεν ασχολούμαι με κιθαρες απλά η αδελφή μου θέλει να αρχίσει κτ από αυτα αλλά δεν ξέρει τι!
joef_gr Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 sta poli grigora klassiki einai nomizo elaxista mikroteri apo tin akoustiki kai xreisimopoieis kurios naulon (kati san to plastiko)xordes i akoustiki paizei kai me metalikes xordes eno o ixos tis einai ligo pio oxis apo tin klassiki episis exei kai auto to kopsimo xamila sto mpratso pou se boithaei na pezeis xamila. i ilektro akoustiki einai san tin akoustiki mono pou exei ena magniti i ena mikrofono kai mporeis na tin sindeseis me enisxiti kai na tis mporeis baleis kai efe ston ixo tis(meso tou enisxiti i petaliou).
kkardo91 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Thnx alla mono stin ilektrakoustiki boreis na valeis enisxiti? Egw nomiza oti boreis na valeis kai stin akoustikh..episeis mou eixan pei oti me tin ilektrakoustikh boreis na paikseis kai san klassiki.
hugelacky Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Βασική ερώτηση: Tι μουσική ακούει και θέλει να παίζει η αδερφή σου?
kkardo91 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Βασική ερώτηση: Tι μουσική ακούει και θέλει να παίζει η αδερφή σου? Ποιο πολύ ροκ απ' οτι μου έχει πει..βασικά σχεδόν ο,τι ακούω εγώ! Είναι ακόμα μικρή (11 χρονων) και θέλει να αρχισει από τον Σεπτέμβριο κτ από όλα αυτά. Στήν αρχή της είχε κολλίσει η ηλεκτρακουστική αλλά μαλλον πρός την ακουστική την κόβω. Κλασσική λίγο δύσκολο.
hugelacky Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Αν είναι τόσο μικρή τότε καλύτερα (imho) να πάρει μια κλασική και να πάει σε ωδείο να μάθει σωστά. Και μετά από κανα 4-5αρι χρόνια αποφασίζει για κάτι διαφορετικό.
kkardo91 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Efxaristw gia tis apantiseis sas alla giati lete oti na parei klassiki gia na mathei sosta? Toso megali diafora exei apo thn akoustiki?
hugelacky Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Κοίτα... βασικά δεν τίθεται και πολυ θέμα επιλογής. Ένα κοριτσάκι και μάλιστα σε ηλικία 11 χρονών δεν μπορεί να παίξει σε ακουστική. Έχει πολύ σκληρές χορδές! Η ηλεκτρική για να καταλάβεις είναι πιο εύκολη σε απλό παίξιμο (συγχορδίες-αρπίσματα) από μια ακουστική. Το πιο πιθανό εαν πάρει ακουστική είναι να τα παρατήσει. Οπότε κλασική + ωδείο.
joef_gr Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 ναι εχει καποια διαφορα! καταρχην οι χορδες οπως ειπα ειναι ναυλον και οχι μεταλικες που σιγουρα ενα 11 χρονο κοριτσι μπορουν να τις κανουν πλιγες στα χερια! και γενικα η ακουστικη ειναι ενα βημα μετα την κλασσικη! συνηθως περνεις κλασσικη βλεπεις πως παιζεις και απο εκει αναλογα πας στην ηλεκτρικη η ακουστικη η ηλεκτροακουστικη η σε μια πιο ακριβη κλασσικη!
kkardo91 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Ok paidia efxaristw poly! Tha ths pw na arxisei klassiki kai elpizw na me akousei! Logika tha paei se odeio gia arxi. Pistevo oti einai kalytera gia arxi odeio para idiaitera.
nikoskon Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Pistevo oti einai kalytera gia arxi odeio para idiaitera. Υποκειμενικό. Εγώ μέχρι και το πτυχίο ήμουν γραμμένος σε ωδείο(για να μπορώ να δώσω για πτυχίο) αλλά τα μαθήματα κιθάρας τα έκανα ιδιαίτερο με τον καθηγητή μου ο οποίος φυσικά ήταν συνεργάτης/καθηγητής του ωδείου. Το ιδιαίτερο το συνιστώ/προτείνω ανεπιφύλακτα. Μπορεί καμιά φορά ανάλογα με τον καθηγητή να είναι οι οικονομικές απαιτήσεις λίγο ψηλά,αλλά το μάθημα διαφέρει.
kkardo91 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Kai egw tha protimousa genika na kanw idiaitera an ekana ena mousiko organo alla tora den kserw ti tha kanei i mikrh. Afto einai kathara apofasi diki ths kai twn goniwn mou!
Fan Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Μπορείς να παίξεις ηλεκτρική χωρίς ενισχυτή; Θα ακούγετε τίποτα ή θα είναι "μουγγη" σαν το μπάσο;
joef_gr Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Μπορείς να παίξεις ηλεκτρική χωρίς ενισχυτή; Θα ακούγετε τίποτα ή θα είναι "μουγγη" σαν το μπάσο; ακουγεται οχι δυνατα αλλα ακουγεται! συνηθως οταν δεν θελω να ενοχλισω τους αλλους η ειναι αργα η βαριεμαι να την συνδεσω στον ενισχυτη η αν θελω να κανω εξασκιση δεν τον χρησιμοποιω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.