Προς το περιεχόμενο

Barton 2500+ και cooling

screwman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτές τις μέρες, επειδή στο σπίτι κάνει ΤΡΕΛΗ ζέστη, ο Barton που έχω, σε DivX αναπαραγωγή over network για παράδειγμα, την άκουσε λίγο και χτύπησε και 65 βαθμούς. Τόσους λέει βέβαια το Asus Probe αλλά και το SpeedFan λέει γύρω στους 58.

Σκεφτόμουν χαλαρά να προβώ σε αλλαγή ψύκτρας μπας και δω άσπρη μέρα γιατί αυτήν τη στιγμή κιόλας το μηχάνημα θα γίνει multimedia και θα αντικαταστήσει την τηλεόραση.

Η mobo είναι μία ASUS A7V600 και το κουτί είναι ένα HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK. Με ενδιαφέρει κιόλας το χαμηλό επίπεδο θορύβου. Σαν αρχή σκεφτόμουν την εξής ψύκτρα:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650470

αλλά με προβληματίζει πολύ το γεγονός της έλλειψης ανεμιστήρα. Μήπως να έπαιρνα και κάποιον ανεμιστήρα 12 cm να προσαρμόσω επάνω???

Άλλο ένα πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν έχω βάλει τις 4 υποδοχές για βίδες που είναι στην πλάτη του κουτιού στο ύψος του επεξεργαστή και θα προτιμούσα να μην χρειαστεί να βγάλω όλα τα εξαρτήματα για να κάνω μία τέτοια "αναβάθμιση".

Ακούω προτάσεις.

Δημοσ.

πήγαινε στα μουλτιράμα εξτρίμ και πάρε μια thermalright si -97a και μαζί με ένα ανεμιστήρακι 90αρι θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά. ;-)

Δημοσ.

Ότι ψύκτρα και να βάλεις,προτίμησε να είναι απο χαλκό και να έχει 12εκ ανεμιστήρι.

Εγώ έχω το BigTyphoon της Thermaltake.

Αθόρυβο και με επαρκή ψύξη.Στο προτείνω.

Σαφώς και υπάρχουν καλύτερες ψύκτρες.

Δημοσ.

Do you mean something like this???

ZALMAN CNPS7000B-CU

Έχει κανείς εντυπώσεις από την συγκεκριμένη???

Α! Το κουτί έχει 12-άρηδες ανεμιστήρες αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να βρω κάποιον άλλον με μεγαλύτερο CFM...

Δημοσ.

Και γιατί να μην προτιμήσω αυτήν:

THERMALTAKE BIG TYPHOON 4000

Στα ίδια επίπεδα απόδοσης έρχεται και είναι και πιο φθηνή.

Αυτή είναι πάντως η επικρατούσα μέχρι τώρα. Μαζεύω τα έξτρα λεφτά και πάω για αγορά μάλλον. Εκτός αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο.

Δημοσ.

Δες πρώτα αν χωράει στο κουτί σου η Big Typhoon και σκέψου και το βάρος. Ενναλακτικά μπορείς να δεις και SI-120 κάτω από 500 γραμμάρια και σχετικά πιο κοντή από την Big Typhoon

Δημοσ.

Με το βάρος δεν έχω ιδιαίτερο προβληματισμό γιατί το κουτί είναι σε μία γωνία χωμένο και δεν το αγκίζει άνθρωπος και εκτός αυτού, η mobo ακριβώς πάνω από το socket έχει βίδα και βιδώνει στο σασί.

Ούτε με το μέγεθος έχω πρόβλημα. Το μέτρησα επίτηδες και εγώ με το που κοίταξα τις διαστάσεις της ψύκτρας.

Η SI-120 πόσο κοστολογείται και από που μπορώ να την αγοράσω??? Σαν απόδοση είναι καλύτερη ή χειρότερη από την Thermaltake???

Δημοσ.

Μη προβληματιζεσαι περισσοτερο...Εχω τον AthlonXP 3200+ Barton με την Zalman CNPS7000B-CU η οποια δουλευει 24h συνεχεια αθορυβα με θερμοκρασια 50C με κλειστο το κουτι. Η ψυκτρες τυπου THERMALTAKE SONIC TOWER, SHOGUN, KATANA κλπ ειναι αφ'ενος βαριες (περιπου 500gr) και αφ'ετερου θελουν πλατυ κουτι >220mm γιατι δεν θα κλεινει το καπακι...Αλλη καλη λυση ειναι και η Thermalright SP-97 με extra ανεμιστηρα 90mm. Αμα θες να μη ξοδευτεις πολυ, εχει πολλες στις αγγελιες 'μεταχειρισμενων' με περιπου 20€...

Δημοσ.

Τελικά έβαλα και εγώ την Zalman CNPS7000B-CU λόγω τιμής κυρίως επειδή είμαι και λιγάκι άφραγκος. Μέχρι τώρα μόνο καλές εντυπώσεις. Από χτές βράδυ με DVD-Shrink για συμπίεση ταινίας στο 75% με Maximum Smoοthness, έχω 100% CPU Load και θερμοκρασίες:

Asus Probe - 56 C cpu και 37 C mobo

SpeedFan - 49 C cpu και 37 C mobo

Η θερμοκρασία δωματίου είναι σταθερά στους 25 C και η ταχύτητα ρυθμισμένη στο High.

Εντύπωση μου κάνει το επίπεδο θορύβου που ακόμη και στην υψηλή ταχύτητα δεν ακούγεται η CPU αλλά ο μπροστινός ανεμιστήρας του κουτιού. Ακόμη, σε ένα πείραμα με την ταχύτητα του ανεμιστήρα, όταν την έριξα στο χαμηλότερο setting, έφτασε στους 64 C αλλά όταν την ξαναρύθμισα στο high, έπιασε σε ελάχιστο χρόνο και πάλι τους 56.

Η εγκατάσταση ήταν αρκετά έυκολη και δεν υπήρχε κανένα χωροταξικό θέμα με την μητρική μου (ακριβώς όπως λέει και η Zalman στο compatibility site της) ή το κουτί μου.

Δημοσ.

Ego apofasisa na kano o/c ston 2500 mou kai eipa na psakso ki ego gia psiktra. Ela omos pou einai socket A kai to mobo mou (Asus A7V8X-X) den exei katholou trypes gyro apo ton epeksergasti... Einai to monadiko pou den pairnei tis megales universal psiktres (symfona kai me to compatibility list tis zalman).

Etsi vrika se ena magazaki tis stournari mia psiktra tis akasa me 8ari fan (to megalytero pou vrika gia socket A) me 15 euro.

apotelesmata me tin cpu sta 2050MHz:

mamisia psiktra meta apo ores gaming: 57' C

psiktra akasa meta apo ores gaming: 49' C

doulevei stis 2500 strofes kai einai kai athorivi

Δημοσ.

Πάντως, αν δεν κάνω λάθος και η Gigabyte 3D cooler PRO δεν χρειάζεται τρύπες γύρω από το socket για να τοποθετηθεί. Χρησιμοποιεί το κλασικό λαμάκι που έχουν και οι μαμα ψύκτρες για να τοποθετηθεί πάνω στον επεξεργαστή.

Δημοσ.
Πάντως, αν δεν κάνω λάθος και η Gigabyte 3D cooler PRO δεν χρειάζεται τρύπες γύρω από το socket για να τοποθετηθεί. Χρησιμοποιεί το κλασικό λαμάκι που έχουν και οι μαμα ψύκτρες για να τοποθετηθεί πάνω στον επεξεργαστή.

Σωστός ο παίκτης!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...