lary7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Για να επανελθω και να το κλείσω το θέμα, υπάρχει κάποιος ισως απο ιατρική που μπορεί να το διασταβρώσει αυτό που ανέφερα. Οτι δηλαδή πρέπει να ειναι κάποιος πάνω απο 65 κιλά για να δώσει αιμα? Αν και μου φαίνεται περίεργο κατι τέτοιο , αν οντος είναι κανόνας και όχι η βαρεμάρα ενός γιατρού-νοσηλευτή τότε δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλο.
wizzy Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 φίλε lary7, δεν νομίζω ότι είναι τόσο τα 65 κιλά σαν αριθμός αλλά ένας συνδυασμός ύψους-βάρους. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να φανταστώ έναν άνθρωπο 1.70 ύψος και 120 κιλά βάρους (άρα υπέρβαρος/παχύσαρκος) να γίνεται αιμοδότης. Δεν είμαι γιατρός, υποθέσεις κάνω, ας μας διαφωτίσουν άλλοι.
Lucifer Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο και μπαινοβγαίνω αρκετά χρονάκια νοσοκομείο και αιμοδοσίες κτλ.
dalton85 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Το βαρος του ειναι μια χωρα για το υψος του. Μηπος εβαλες κανενα σκουλαρικη(τρυπηθηκες) το ετος αυτο?Τατουαζ και σκουλαρικια που εχουν βαλθει το τρεχον ετος που θελεις να γινεις αιμοδοτης σε καθηστουν μη ικανο για αυτο. Παρε ενα link για ναδεις τι γινετε:http://www.acrobase.gr/showthread.php?t=110
Mijithroulis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 φίλε lary7, δεν νομίζω ότι είναι τόσο τα 65 κιλά σαν αριθμός αλλά ένας συνδυασμός ύψους-βάρους. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να φανταστώ έναν άνθρωπο 1.70 ύψος και 120 κιλά βάρους (άρα υπέρβαρος/παχύσαρκος) να γίνεται αιμοδότης. Δεν είμαι γιατρός, υποθέσεις κάνω, ας μας διαφωτίσουν άλλοι. Ακριβως το βαρος και το υψος μου ειναι οσο λες και με εχουν αφησει αρκετες φορες να δωσω αιμα... Οσες φορες δεν με εχουν αφησει ειναι για αλους λογους(σκουλαρικια, φαρμακα κ.α)
dalton85 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Συχνότητα των ομάδων αίματος στην Ελλάδα ΑΒ :: 4.75% Α :: 37.93% Β :: 12.93% 0 :: 44.39% Rh+ :: 85% Rh- :: 15% Καλα εμεινα μ^$&. Δεν περιμενα η ομδα ΑΒ να ειναι σπανια. Εγω που εχω ΑΒ+ ειμαι σπανιο ειδος ανθρωπου ) πηγη:http://www.scoutsmagnisia.gr/58th/afieromata/Aimodosia.html Το να μην ξερεις κατι τετοιο δεν ειναι μ^$%. Το θεμα ειναι οτι τωρα ξερεις τι πρεπει να κανεις για να γινεις αιμοδοτης
KWSN_Men Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Βασικά αυτό για το οποίο υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη είναι το 0-. Είναι σπάνιο (στην Ελλάδα περίπου στο 5%) και χρησιμοποιείται σε περίπτωση ατυχημάτων.
leftermann Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Η ομάδα ΑΒ μπορεί να είναι σπάνια, αλλά είναι πανδέκτης, δηλαδή μπορεί να πάρει αίμα από όλες τις άλλες ομάδες. κυρίωσ το ΑΒ+ παίρνει από όλες τις ομάδες, + και -, ενώ το ΑΒ- παίρνει από όλες τις ομάδες αλλά μόνο rhesus -. Αντίθετα, το 0- παίρνει μόνο από 0-.
lary7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Το βαρος του ειναι μια χωρα για το υψος του. Μηπος εβαλες κανενα σκουλαρικη(τρυπηθηκες) το ετος αυτο?Τατουαζ και σκουλαρικια που εχουν βαλθει το τρεχον ετος που θελεις να γινεις αιμοδοτης σε καθηστουν μη ικανο για αυτο. Παρε ενα link για ναδεις τι γινετε:http://www.acrobase.gr/showthread.php?t=110 Ουτε σκουλαρίκι έχω ουτε τατουαζ. Μάλλον έπεσα στην 'επιστημονική' κρίση του Ιατρού ''Μπα τον κόβω πολύ αδύνατο , ας πάρω απο άλλους να τελειώνω και νωρίτερα'' Πάντως θα δοκιμάσω και στην Κατερίνη μετα απο αυτά που διάβασα. Εκει ξέρω 2-3 γιατρούς του νοσοκομείου, ισως μου δώσουν μια ποιο επιστημονική απάντηση.
spirosta Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Ξέρω από προσωπική εμπειρία με μια φίλη μου που δεν την άφησαν να δώσει διότι ήταν κάτω από 50 κιλά.. Φαντάζομαι είναι αυτονόητο για όλους ότι ένα άτομο αν και ενήλικο στα 45 κιλά δεν μπορεί να δώσει και πολύ αίμα διότι θα μείνει αυτός χωρίς αίμα.. Γενικά στις αιμοδοσίες είναι πολύ προσεκτικοί όλοι και αποφεύγουν να αφήνουν άτομα να δώσουν όταν υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι μπορεί έστω να ζαλιστούν. Θυμάμαι κάποτε είπα σε μια νοσοκόμα ότι κάτι δεν πάει καλά να έχεις το νου σου και σταμάτησε αμέσως την ροη και με έδιωξε χωρίς να γεμίσει η φιάλη.. Και μια συμβουλή... Μην φοβάστε. Δώστε αίμα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Σήμερα το χρειάζεται κάποιος. Αύριο μπορεί εσείς..
dalton85 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Η ομάδα ΑΒ μπορεί να είναι σπάνια, αλλά είναι πανδέκτης, δηλαδή μπορεί να πάρει αίμα από όλες τις άλλες ομάδες. κυρίωσ το ΑΒ+ παίρνει από όλες τις ομάδες, + και -, ενώ το ΑΒ- παίρνει από όλες τις ομάδες αλλά μόνο rhesus -. Αντίθετα, το 0- παίρνει μόνο από 0-. Το ηξερα οτι μπορω να παρω απο ολους απλα δεν ηξερα οτι ειναι σπανιο σαν ομαδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.