KWSN_Men Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Το 0+ δεν είναι σπάνια ομάδα αίματος. Το 0- είναι σπανιώτατη (δυστυχώς).
lary7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Για να κάνω και μια ερώτηση. Σημερα πήγα να δώσω αιμα για ένα συγγενη (με την προθεση να γίνω και αιμοδότης) και αφού με ζύγησε ο γιατρός μου είπε πως πρέπει να είμαι πάνω απο 65 κιλά για να δώσω( ειμαι 62 κιλά και 1.72μ) Ισχύει αυτό?? Το λέω γιατί έχω Ο- ομάδα και τόσα χρόνια ολοι μου λένε πως πρέπει να γίνω αιμοδότης αλλα και τις 2 φορές που πήγα συνάντησα αδιαφορία και αγένεια (λες και μου κάνουν χαρη αν θα μου πάρουν αιμα)
lary7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Κεντρο αιμοδοσιας -Θεσσαλονικη. Πάνω απο το πολυτεχνείο ειναι
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Στο ΑΧΕΠΑ δηλαδή; Περίεργο. Και εγώ πήγα εκεί πρόσφατα και έχω τα καλύτερα να πω. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που μου φέρθηκαν. Το ακριβώς ανάποδο από σένα. Ευγένεια και ενδιαφέρον. Με ενημέρωναν γενικά για το θέμα της αιμοδοσίας, μου λέγανε πόσο καλό είναι αυτό που κάνω, με ρώταγαν συνεχώς αν αισθάνομαι καλά, τέτοια πράγματα. Όχι ότι τα είχα ανάγκη, αλλά μου άρεσε που υπήρχαν γιατί σκέφτηκα ότι για κάποιους θα είναι σημαντικά τα "μπράβο" και τα "πώς αισθάνεσαι;" άρα αυτή η συμπεριφορά κερδίζει κόσμο. Μπορεί και να έτυχε.
Vatos_locos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 νομίζω με το βάρος και τον αιματοκρίτη έινια πολύ αυστηρά τα πράματα και πρέπει να είσαι πάνω από τα όρια αλλιώς δεν σου περνούν αίμα το ύψος πάντως το έχεις φάε λίγο ακόμα και πήγαινε και θα δεις ότι θα σου πάρουν άμεσος με την ομάδα που έχεις και εγώ όταν έδωσα αίμα Αθηνα βεβαια τα ίδια με τον Manuel μπορώ να πω
lary7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Καλα να να πάρω 3 κιλά μονο και μόνο για να δώσω αιμα δεν γίνεται. Ο τυπάς ουτε ρώτησε για ομάδα αιματος, ουτε πήρε πίεση, ουτε αιματοκρίτη (πριν 4 μέρες που το τσεκαρα ήταν 42,4). Ουτε φυσικά μου εξήγησε το οτιδήποτε. Απλά με ζύγησε και μου είπε δεν γίνεται, ο επόμενος. Και ρωτάο αν αυτό ισχύει δεν θα έπρεπε να το γράφουν κάπου ώστε να μην χανουμε τον χρόνο αδικα?
Vatos_locos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 ναι εγώ έτσι ξέρω αν δεν έχεις τα κιλά δεν σε περνούν και λογικά η θα βιάζονταν ο γιατρός που έπεσες η θα είχε πολύ κόσμο τι να πω δεν ξέρω και εγώ όταν είχα δώσει είχε πολύ κόσμο και ενώ σε όσους έπαιρνε αίμα έλαγε τα πάντα σε όσους δεν μπορούσαν να να δώς τους έβγαζε tsak bam έξω
leftermann Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 και τις 2 φορές που πήγα συνάντησα αδιαφορία και αγένεια (λες και μου κάνουν χαρη αν θα μου πάρουν αιμα) Μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό που λες. Δινω αίμα στο ΑΧΕΠΑ εδω και 15 χρόνια, έχω δώσει τουλάχιστον 30 φορές (0-). ΠΑΝΤΑ ήταν όλοι άψογοι, ακόμα και παλιά στις παλιές εγκαταστάσεις, κάτω στα μπουντρούμια του ΑΧΕΠΑ, όλο το προσωπικό προσπαθούσε να κάνει τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο άνετα για τον αιμοδότη. Μια φορά η γιατρός με ρώτησε αν είχα πάρει φάρμακο πρόσφατα, της απάντησα ότι είχα πάρει ένα παυσίπονο λόγω πονοκέφαλου την προηγούμενη μέρα, και ΕΥΓΕΝΙΚΟΤΑΤΑ μου εξήγησε ότι δεν μπορούσα να δώσω, για να αποκλειστεί η σπάνια περίπτωση ο λήπτης του αίματός μου να έχει πρόβλημα με το συγγεκριμένο φάρμακο. Η αιμοδοσία είναι must για όλους, και όλες οι δικαιολογίες (πλην περιπτώσεων που οι γιατροί το απαγορεύουν) είναι από αστείες ως τραγικές: 1. κανεις καλό στον εαυτό σου 2. κανεις καλό σε κάποιον άλλο (δεν ξέρεις βέβαια ποιός είναι ο άλλος και αν αξίζει το καλό σου, αλλά κάνε το καλό και ρίξτο στον γιαλό...) 3. δεν κινδυνεύεις καθόλου 4. δεν ξοδεύεις παραπάνω από 30 λεπτά συνολικά.
Silok Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 'Εψαχνα αίμα την Πέμπτη που μας πέρασε για να κάνει ο πατέρας μου εγχείρηση μπάι πας.Δυστυχώς επειδή υπάρχουν μεγάλα όργια σαν έναν συμφορουμίτη παραπάνω δεινοπαθήσαμε αλλά τα καταφέραμε.Εύχομαι αυτοί οι σκατόμυαλοι να μην έρθουν ποτέ μα ποτέ στη θέση μου.Όσο για την αιμοδοσία εγώ δεν ήμουν από αδιαφορία και μόνο.Έχουμε την εντύπωση όσο είμαστε εμείς και οι δικοί μας υγιείς ότι είμαστε άφθαρτοι.Δυστυχώς δεν είναι έτσι.Αν κάτι τέτοια παιδάκια δουν από κοντά τη δυστυχία που υπάρχει στα χειρουργεία και νοσοκομεία γενικώς θ'αλλάξουν γνώμη(θέλω να πιστεύω).Μόλις τελειώσει μία θεραπεία που κάνω έφυγα για αιμοδοσία.
leftermann Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Ωραίος ο silok. "Εγώ γενικώς δεν έδινα αίμα, από αδιαφορία μωρέ, εντάξει, απλά στ'@ρχίδι@ μου, αλλά από σήμερα που χρειάστηκα αίμα και δεν βρήκα, όποιος αδιαφορεί και δεν δινει άιμα είναι σκατόμυαλος. Έτσι είμαστε οι Έλληνες. Γράφουμε τα πάντα στα @ρχιδι@ μας, και μόλις μας έρθει το αβγό στον κώλο, γινόμαστε κάργα συνειδητοποιημένοι και κράζουμε όλους τους άλλους που συνεχίζουν να τα γράφουν όλα στα @ρχιδι@ τους...
Silok Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Ωραίος ο silok. "Εγώ γενικώς δεν έδινα αίμα, από αδιαφορία μωρέ, εντάξει, απλά στ'@ρχίδι@ μου, αλλά από σήμερα που χρειάστηκα αίμα και δεν βρήκα, όποιος αδιαφορεί και δεν δινει άιμα είναι σκατόμυαλος. Έτσι είμαστε οι Έλληνες. Γράφουμε τα πάντα στα @ρχιδι@ μας, και μόλις μας έρθει το αβγό στον κώλο, γινόμαστε κάργα συνειδητοποιημένοι και κράζουμε όλους τους άλλους που συνεχίζουν να τα γράφουν όλα στα @ρχιδι@ τους... Το σκατόμυαλος δεν πήγαινε για τους αδιάφορους αλλά γι αυτούς που βρίσκουν γελοίες δικαιολογίες.Όπως εγώ δεν πάω φυλακή,φοβάμαι μην κολλήσω κ.α.Κατάλαβες?Και αυτή τη στιγμή που γράφω δεν έχω το αυγό στο κώλο αλλά λόγο ενός γεγονότος κατάλαβα γιατί δεν πρέπει να αδιαφορώ.Άλλο να μην ενδιαφέρεσαι για κάτι και άλλο να βρίσκεις διάφορες φθηνές δικαιολογίες.Αυτός που τα γράφει στα @ρχίδι@ του πολύ απλά δεν ασχολείται και δεν κάθεται να γράφει διάφορες μαλακίες.ΑΠΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.
wizzy Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Πάντως φίλε silok, αν χρειαστείς ξανά αίμα (ελπίζω όχι) καλό θα ήταν να κάνεις να κάνεις ένα θέμα εδώ στο insomnia. Ρώτα και τον Γιάννη_Platanos ο οποίος χρειάστηκε 0- (αν θυμάμαι καλά) και βρέθηκαν άτομα από το forum που πήγαν και έδωσαν αίμα για τον Γιάννη - ένας μάλιστα πήρε και τον αδερφό του να δώσει αίμα !! - μόνο και μόνο επειδή το χρειάστηκε ένας συνάνθρωπός μας που τυχαία γνωρίζουμε στο forum αυτό. Είχα πει και τότε, ότι είμαι τακτικός εθελοντής αιμοδότης - Β+ -, κυρίως λόγω υψηλού αιματοκρίτη, κάτι το οποίο μου συνέστησε ο παθολόγος που παρακολουθεί κάθε χρόνο τις γενικές εξαιτάσεις που κάνω - όχι δεν ειμαι 50 χρονών, απλά μ'αρέσει να παρακολουθώ την υγεία μου. Η αιμοδοσία είναι από τις λίγες δραστηριότητες στη ζωή μου που πραγματικά χαίρομαι και απολαμβάνω να κάνω. Χαίρομαι διότι 30 λεπτά από το χρόνο μου, μπορεί να ανακουφίσουν έναν συνάνθρωπο μου, τον οποίο δεν ξέρω και ούτε χρειάζεται να μάθω. Καλά να γίνει ο άνθρωπος και ας πάει στην ευχή της Παναγίας. Παιδιά, ρωτήστε έναν παθολόγο αν μπορείτε να γίνετε αιμοδότες, δεν φαντάζεστε πόσο χρήσιμο είναι για την κοινωνία μας. Υ.Γ. 1: Τα περί ασφάλειας και υγειηνής εννοούνται, δεν τα επαναλαμβάνω. Υ.Γ. 2: Πρόσφατα γράφτηκα και στον σύνδεσμο δωρητών οργάνων. Αν μου συμβεί κάτι - κούφια η ώρα - τουλάχιστον ξέρω ότι με κάποιο τρόπο θα ωφελήσω έναν συνάνθρωπο.
Silok Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Πάντως φίλε silok, αν χρειαστείς ξανά αίμα (ελπίζω όχι) καλό θα ήταν να κάνεις να κάνεις ένα θέμα εδώ στο insomnia. Ρώτα και τον Γιάννη_Platanos ο οποίος χρειάστηκε 0- (αν θυμάμαι καλά) και βρέθηκαν άτομα από το forum που πήγαν και έδωσαν αίμα για τον Γιάννη - ένας μάλιστα πήρε και τον αδερφό του να δώσει αίμα !! - μόνο και μόνο επειδή το χρειάστηκε ένας συνάνθρωπός μας που τυχαία γνωρίζουμε στο forum αυτό. Είχα πει και τότε, ότι είμαι τακτικός εθελοντής αιμοδότης - Β+ -, κυρίως λόγω υψηλού αιματοκρίτη, κάτι το οποίο μου συνέστησε ο παθολόγος που παρακολουθεί κάθε χρόνο τις γενικές εξαιτάσεις που κάνω - όχι δεν ειμαι 50 χρονών, απλά μ'αρέσει να παρακολουθώ την υγεία μου. Η αιμοδοσία είναι από τις λίγες δραστηριότητες στη ζωή μου που πραγματικά χαίρομαι και απολαμβάνω να κάνω. Χαίρομαι διότι 30 λεπτά από το χρόνο μου, μπορεί να ανακουφίσουν έναν συνάνθρωπο μου, τον οποίο δεν ξέρω και ούτε χρειάζεται να μάθω. Καλά να γίνει ο άνθρωπος και ας πάει στην ευχή της Παναγίας. Παιδιά, ρωτήστε έναν παθολόγο αν μπορείτε να γίνετε αιμοδότες, δεν φαντάζεστε πόσο χρήσιμο είναι για την κοινωνία μας. Υ.Γ. 1: Τα περί ασφάλειας και υγειηνής εννοούνται, δεν τα επαναλαμβάνω. Υ.Γ. 2: Πρόσφατα γράφτηκα και στον σύνδεσμο δωρητών οργάνων. Αν μου συμβεί κάτι - κούφια η ώρα - τουλάχιστον ξέρω ότι με κάποιο τρόπο θα ωφελήσω έναν συνάνθρωπο. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ.Ελπίζω να μην χρειαστώ.Περιμένω κι εγώ να περάσουν κάποιες μέρες που χρειάζονται λόγο κάποιας θεραπείας που κάνω και θα πάω να γίνω και αιμοδότης και δωρητής οργάνων.Και κάποιο παιδί που αναφέρθηκε για την συμπεριφορά κάποιων στο ΑΧΕΠΠΑ έχω να του πώ πως έχω δει και τις 2 πλευρές αλλά δεν πτοούμαι.Παντού υπάρχουν ζώα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.