FilipposMD Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Βέβαια, αν έχεις AIDS, το μεγαλύτερο ρίσκο είναι να μπεις φυλακή επειδή θα δώσεις αίμα και θα γίνει λάθος στον έλεγχο και θα μεταδώσεις τον ιό στον λήπτη και θα υποστείς δίωξη και θα μπεις φυλακή. Όλα τα άλλα προβλήματά σου θα είναι λυμένα... Επίσης, να υποθέσω ότι στο εξωτερικό θα έδινες αίμα τακτικά, ε;
Lucifer Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Με τον καλο λογο παντα dear Luci ? Ε δεν μπορώ να βλέπω τέτοια αποποίηση ευθυνών. Πες "βαριέμαι", πες "χέστηκα, ας πάει να πεθάνει το κάθε τσογλάνι στο χειρουργείο", πες "φοβάμαι τις βελόνες σε σημείο ψυχασθένειας". Αλλά "δεν είναι ασφαλές" έλεος, πως προκύπτει αυτό?
KWSN_Men Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Ρε φίλε τι μας λες????Δεν υπάρχει σεξ χωρίς προστασία.Ακόμα και το προφυλακτικό δεν προστατεύει 100%. Γιατί να το ρισκάρω να μπω φυλακή χωρίς λόγο. Άστο εγώ δεν ασχολούμε με αυτά που βλέπω στην Ελλάδα.Είναι πολύ ανεύθυνοι. Μεγαλύτερη μαλακία για το θέμα δεν έχω ξανακούσει. Και αναρωτιόμουν με το ερώτημα της Πασχαλιάς... Και όμως, υπάρχουν και τέτοιοι...
^BOOMBOOM Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Υπάρχει ο κίνδυνος να έχεις μολυνθεί από κάτι και να μολύνεις και άλλους και επειδή κάποιοι δεν κάνανε καλά έλεγχο να σε κατηγορήσουν ότι το έκανες επίτηδες. Έχει συμβεί από ότι θύμαμαι με τον δότη που είχε AIDS. ΕΛΛΑΔΑ η χώρα των μουρλών. aliaser δεν ξέρω αν είσαι δότης αίματος, δεν με ενδιαφέρει αλλα θα σε παρακαλούσα να μην γίνεις ποτέ δότης σπέρματος, θα καθυστερήσεις την ανθρώπινη εξέλιξη. ΥΟ
KWSN_Men Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 aliaser δεν ξέρω αν είσαι δότης αίματος' date=' δεν με ενδιαφέρει αλλα θα σε παρακαλούσα να μην γίνεις ποτέ δότης σπέρματος, θα καθυστερήσεις την ανθρώπινη εξέλιξη. ΥΟ[/quote'] Είναι πολλοί και σκόρπιοι όπως λέει και ένας φίλος μου...
paschalia Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Sos: Αίμα Μειωμένα τα αποθέματα αίματος Τα μειωμένα αποθέματα σε φιάλες αίματος δεν επιτρέπουν την απαραίτητη μετάγγιση σε τουλάχιστον 50 ασθενείς με μεσογειακή αναιμία και ομάδα αίματος 0 θετικό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών . Η έξαρση των ιώσεων ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για την έλλειψη που παρουσιάζεται. Οι εθελοντές αιμοδότες συνηθίζουν να δίνουν αίμα πριν από την περίοδο των γιορτών. Λόγω όμως της μετακίνησης του πληθυσμού στις διακοπές και των τροχαίων ατυχημάτων που γίνονται ,τα αποθέματα λιγοστεύουν σημαντικά αυτήν την περίοδο κάθε χρόνο. Στη Θεσσαλία επάρκεια σε φιάλες αίματος παρατηρείται μόνο στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας . Άλλωστε στην πόλη υπάρχουν 250 ενεργοί σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών.Ελλείψεις παρουσιάζονται αυτήν την περίοδο κυρίως στο Βόλο. Στην Κέρκυρα επίσης, ετησίως, συγκεντρώνονται 7.000 φιάλες αίματος από εθελοντές αιμοδότες. Οι 4.500 καλύπτουν τις ανάγκες του νοσοκομείου του νησιού και οι υπόλοιπες αποστέλλονται σε νοσοκομεία της χώρας. Τα επείγοντα περιστατικά και οι ανάγκες για αίμα στην Κρήτη συνήθως καλύπτονται από συγγενικά πρόσωπα των ασθενών . Γι αυτό και δεν παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις σε αποθέματα. Γενικότερα στην Ελλάδα ετησίως οι ανάγκες αίματος είναι 700.000 μονάδες. Από αυτές οι 120.000 καλύπτουν τις ανάγκες ατόμων με μεσογειακή αναιμία. Πηγη
Vatos_locos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 είμαι τώρα 18 χρόνον και από τα 17,5 άρχισα να δίνω αίμα στο σχολειό για να σβηστούν οι απουσίες αλλα το πήρα πιο ζεστά το θέμα και μια φορα το χρόνο πάω και δίνω αίμα κανονικά χωρίς αμοιβή πια η ομάδα μου είναι AB θετικό και ναι θα συνεχίσω να δίνω αίμαι απλά πριν το δώσω θα κάνω εξετάσεις για να μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου δεν πιστεύω ότι είναι κάτι τραγικό να δώσεις 300mgl αίμα από τι στιγμή που δεν πρόκειται να σου λείψει ενώ κάποιος άλλος το χρειάζεται αυτά ίσος γιατί είμαι μικρός ακόμα δεν ξέρω αν θα αλλάξω γνώμη κάποτε
KWSN_Men Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 είμαι τώρα 18 χρόνον και από τα 17,5 άρχισα να δίνω αίμα στο σχολειό για να σβηστούν οι απουσίες αλλα το πήρα πιο ζεστά το θέμα και μια φορα το χρόνο πάω και δίνω αίμα κανονικά χωρίς αμοιβή πια η ομάδα μου είναι AB θετικό και ναι θα συνεχίσω να δίνω αίμαι απλά πριν το δώσω θα κάνω εξετάσεις για να μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου δεν πιστεύω ότι είναι κάτι τραγικό να δώσεις 300mgl αίμα από τι στιγμή που δεν πρόκειται να σου λείψει ενώ κάποιος άλλος το χρειάζεται αυτά ίσος γιατί είμαι μικρός ακόμα δεν ξέρω αν θα αλλάξω γνώμη κάποτε Δε χρειάζεται να κάνεις εξετάσεις, το αίμα σου ελεγχεται έτσι κι αλλιώς.
Vatos_locos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2007 καλά ναι δεν λέω όχι απλά κάθε μια φορα το χρόνο πάω με την αδερφή μου για γενικές εξέτασης και δίνουμε και αίμα οποτε θέλω δεν θέλω εξέτασης θα τις κάνω
virgo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 α) δεν είμαι αιμοδότης καθώς έχω σιδηροπενική αναιμία και υπόταση,και δεν με αφήνουν να δώσω αίμα β) έχω 0 αρνητικό
spirosta Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ έχω 0+ και είμαι αιμοδότης. Ξεκίνησα επειδή είμαι σπάνια ομάδα και επειδή έτσι και αλλιώς σίγουρα θα βοηθάω κόσμο ίσως κάποτε να το χρειαστώ και εγώ. Δίνω το μέγιστο που μπορώ δηλαδή 4 φορές το χρόνο ή κάθε τρεις μήνες περίπου... Και σε αυτούς που φοβούνται να πω πως δεν είναι τίποτε και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Άσε που ελέγχεται και τακτικά το αίμα σου και αισθάνεσαι και εσύ πιο ασφαλής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.