madsc Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 trospe ζητάς βοήθεια πάνω σε κάποιο θέμα. Κάποιοι ξοδεύουν τον χρόνο κ την ενέργεια τους για να ασχοληθούν με το δικό σου πρόβλημα καταθέτοντας τις εμπειρίες τους [όπως καταθέτεις κ εσύ τις δικές σου]. Θα σου ήταν δύσκολο να σεβαστείς λίγο περισσότερο έστω τις εμπειρίες των υπόλοιπων; Να φανταστώ πως δεν έχεις σχηματίσει την εντύπωση πως μόνο εσύ έχεις εμπειρία εδώ μέσα. Ούτε επειδή χρησιμοποιείτε ο ένας την εμπορική χωρητικότητα του δίσκου κ ο άλλος την πραγματική είναι λόγος να την πέφτεις σε κάποιον. Επίσης 6.000 Ε μηχανάκι (hw only) ούτε entry level server δεν νοείται για 8-10 pcs. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σου πω τί & πόσα ξέρω τί έχω στήσει κ τί στήνω καθημερινά, αλλά για την ιστορία του thread 4 sec physical full format δεν έχω δει ούτε σε SAN 4T, ούτε σε raid 0 με 6x15K hd's, πόσο μάλλον σε config σαν αυτό που αναφέρεις. όπως ακριβώς σου ανέφεραν όλοι οι προηγούμενοι. Δεν ξέρω αν έκανες build array, quick ή ότι άλλο μέσα από τον controller/os, αλλά physical format δεν έγινε. Για να το υποστηρίζουμε τόσοι αυτό, δεν μπορεί όλοι να πέφτουμε τόσο έξω κ εσύ να είσαι ο μόνος σωστός. Όπως είπε κ ο billpeppas αυτές είναι τιμές για pureram μηχανάκια. Καλή τύχη με το πρόβλημα σου, θα τη χρειαστείς. /sc
Highlander Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Aaaaxxxx!! Γνήσιο CD WIN2K ADVANCED OEM HEWLETT PACKARD!!! Ρε παιδιά θέλετε να με στείλετε για defrag? Δεν το παίζω ιστορία' date='αλλά μιλάμε και για μηχάνημα που έκανε 6.000€ πρίν από 3 χρόνια! Δεν ξέρω αν είναι κι αυτό που κάνει την διαφορά.. Πάντως κάτι ανάλογο μου έχει πεί και ο 50άχρονος ο τεχνικός στην δουλειά με sata2 maxtor σε raid 0. Ελεος ρε παιδιά.... έπρεπε να κάνω upload το format σε videaki για να με καταλάβετε? Κατα πάσα πιθανότητα δεν πρέπει να "έχετε" δεί τέτοιου είδους format για να κατανοήσετε την ταχύτητα των λίγων δευτερολέπτων.[/quote'] Μπορεί το δισκάκι να είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να κάνει Quick Format και στη συνέχεια να περνάει τύπου ghost εγκατάσταση στο server. Το κάνουν πολλές εταιρίες μόνο και μόνο για θέμα χρόνου και για να μην επεμβαίνει ο χρήστης στη διάρκεια της εγκατάστασης.
gregdais Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Μπορεί το δισκάκι να είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να κάνει Quick Format και στη συνέχεια να περνάει τύπου ghost εγκατάσταση στο server.Το κάνουν πολλές εταιρίες μόνο και μόνο για θέμα χρόνου και για να μην επεμβαίνει ο χρήστης στη διάρκεια της εγκατάστασης. παρα πολύ πιθανό, αφού τελευταία η HP έχει ολοκληρωμένη δική της πατέντα εγκατάστασης των Raid και της εγκατάστασης του Λειτουργικού από τα συνοδευτικά της CD.
trospe Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 @madsc Αρχηγέ μου...εν οίδα οτι ουδέν οίδα... όλοι έχουμε γνώσεις ο καθένας διαφορετικές..αλλά... Ξεκίνησα το τόπικ για να καταλάβω τι στα κομμάτια έγινε και φορμαρίστικε ένας δίσκος 40gb with a blink of en eye... ffffrrraaaap! Ετοιμος! Και αμέσως πεταχτήκανε οι.... όποιοι πεταχτήκανε και πάνε να με βγάλουνε τρελό! :twisted: Οκ μπορεί να με συνεπήρε και εμένα λίγο...αλλά τουλάχιστον να δώσουν εξηγήσεις,όχι να κατακρίνουν.. Εκτιμώ πάρα πολύ όσους μου είπανε κάποια πιθανά σενάρια για να καταλάβω και εγώ τι ήτανε αυτό το εξωπραγματικό που αντικρύσανε τα μάτια μου.
k_w_t Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Παντως απο οτι ξερω εχεις δικιο που λες οτι εχεις 9,1gb SCSI δισκο αλλα 20 δεν νομιζω! 18,2 ισως? Αν θυμαμαι καλα οι scsi δισκοι βγαινουν σε χωρητικοτητα πολλαπλασια του 9 ! 18 - 36 - 72 - 144 GB
LowRider Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Καλημέρα, Ωραία μέρα έχει πάλι σήμερα, πάω για κάνα καφέ να λιαστώ οπότε δεν θα απαντήσω πλήρως.Αργότερα πλήρης απάντηση. Απλώς μόνο μία χάρη trospe. Επειδή γράφεις το παρακάτω: Sygnwmi paixti...alla apo tin stigmi pou den exeis ksanakousei gia diskous scsi 40gb kai 20gb...den eisai se thesi na mou peis ti na lew kai ti oxi. Θα σε παρακαλούσα να μου δώσεις ένα link από όπου να μπορώ να αγοράσω ένα SCSI δίσκο 40GB. Όχι 36GB' date=' [b']40GB[/b].ΟΚ και ένας 20GB μου κάνει.Όχι 18GB, 20GB. Στείλε μου link να φάω τα λόγια μου... .... παίχτη
nik_nik Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 paixtes mia matia sto link tha sas pisi oti oi monoi Hot Plug diskoi gia ton HP Proliant ML370 G3 einai: Ultra 320 SCSI – Universal Hot Plug 300-GB 10,000 rpm U320 Universal Hard Drive (1") 350964-B22 146.8-GB 10,000 rpm U320 Universal Hard Drive (1") 286716-B22 72.8-GB 10,000 rpm U320 Universal Hard Drive (1") 286714-B22 72.8-GB 15,000 rpm U320 Universal Hard Drive (1") 286778-B22 36.4-GB 15,000 rpm U320 Universal Hard Drive (1") 286776-B22 Oute 20GB oute 40GB http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/11450_div/11450_div.html tade efi HP CU
k_w_t Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Εμεις μιλησαμε γενικα για SCSI οχι απαραιτητα για HP servers! Αν και η HP γενικα στα μηχανηματα της δινει συγκεκριμενους σειριακους για ανταλλακτικα αυτο δεν σημαινει οτι δεν δουλευουν και με το υπολοιπο hardware που κυκλοφορει στην αγορα!
bchris Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Exete poly plaka. H hmima8eia se olo ths to megaleio. Loipon gia na baloyme ta pragmata sthn 8esh toys: Format apo W2k se HP/Compaq ONTWS kanei 4 sec, giati apo katw yparxei enas (h ai parapanw) Compaq SMART array. O controller aytos kanei tis doyleies toy sto background. Idio xrono kanei gia na ftiaksei opoiodhpote raid, giati poly apla to kanei opws eipa sto background. Esy twra trospe, ekanes format apo to menu toy controler, aka low level format. Pragmatika den briskw kanena logo na kaneis kati tetoio, alla pantws ekei ofeiletai to oti h diadikasia phgaine toso arga. Ostoso kai apo to Win na kaneis format, mhn perimeneis na paei opws ston compaq etsi? O adaptec den exei kammia sxesh me ton smart toy compaq.
trospe Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Καλημέρα Ξέρεις πολλούς δίσκους που να είναι όσο γράφουν? Εκτός αν τους κάνεις install Slackware (k.a.Linux). Λίγο άσχετο' date=' αλλά ταυτόχρονα σχετικό.[/u'] Anyway όταν λέμε 20aris εννοείται ότι είναι 18.2 και όταν λέμε 40aris εννοείται ότι είναι 36.4 ή 36.6!! Aυτό είναι το πρόβλημα? Εκεί κολλήσαμε? Απο'τι έγραψε o nik_nik (πράγμα το οποίο δεν το ήξερα)ο δίσκος ήτανε Ultra Scsi 320 στις 15000 στροφές! Δηλαδή μέσα στους ταχύτερους δίσκους στην αγορά.:neutral:
trospe Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Exete poly plaka. H hmima8eia se olo ths to megaleio. Loipon gia na baloyme ta pragmata sthn 8esh toys: Format apo W2k se HP/Compaq ONTWS kanei 4 sec' date=' giati apo katw yparxei enas (h ai parapanw) Compaq SMART array. O controller aytos kanei tis doyleies toy sto background. Idio xrono kanei gia na ftiaksei opoiodhpote raid, giati poly apla to kanei opws eipa sto background. [/quote'] ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΟΣΗ ΩΡΑ?? 4 δεύτερα!! Esy twra trospe, ekanes format apo to menu toy controler, aka low level format. Aπό το win2k ήτανε αλλά έτσι όπως με έφτιαξες χαλάλι δικέ μου!! Pragmatika den briskw kanena logo na kaneis kati tetoio, alla pantws ekei ofeiletai to oti h diadikasia phgaine toso arga. Ostoso kai apo to Win na kaneis format, mhn perimeneis na paei opws ston compaq etsi? O adaptec den exei kammia sxesh me ton smart toy compaq. Επιτέλους κι ένας insomniac που ξέρει/καταλαβαίνει!
madsc Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Νομίζω πως όλοι το καταλάβαμε αυτό, σε εσένα προσπαθούσαμε να το εξηγήσουμε τόσην ώρα. Δεν διαφώνησε κανείς ότι είδες 4 sec. Διαφωνήσαμε ότι σε αυτό το χρόνο μπορεί να γίνει full physical format σε οποιοδήποτε hd, με οποιοδήποτε controller. 4 sec είναι χρόνοι για quick ή για build, ξε-build array. Pci ή onboard scsi controller το os γνωρίζει ότι του λέει ο controller για τους δίσκους. p.s. Για την χωρητικότητα των hd νομίζω τα είπαμε ήδη. Είτε την μαρκετική είτε την πραγματική χωρητικότητα χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο δίσκο εννοούμε στην τελική. Ας μη μαλώσουμε για αυτό. /sc
polaki Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Aυτο πηγα να πω κ εγω, οτι μαλλον επαιζε smart array.. Ουσιαστικά Madsc μπορει ο καθένας να πει τωρα οτι θέλει.. Οτι εννοουσε αυτο, και το ενα και το αλλο.. Η ουσια ειναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ανεφερε οτι το format εγινε στο background ή οπουδηποτε. Sorry κιολας αλλα αδυνατω να πιστεψω οτι ΟΛΟΙ εσεις (μπορει εσυ ναι, μπορει ο αλλος ναι, αλλα ΟΛΟΙ δεν παιζει) ξερατε ή φανταστηκατε οτι αυτο γινεται επειδη υπάρχει ο Compaq απο πισω. Το παιδι (τι παιδι δηλαδη που μου ριχνει 21 χρονια) ειπε οτι ειδε 4sec, και ΟΛΟΙ λεγανε οτι αυτο δεν παιζει. Εγω αυτο κραταω. Ας εβγαινε καποιος και να έλεγε "φιλαρακο, αυτο που ειδες ηταν fake γιατι απο πισω εκανε τη δουλειά ο smart". Αντ'αυτου αναλώθηκε το topic στο αν υπάρχει 20αρης η 40αρης, λες και ειμαστε μικρα παιδια και δεν καταλαβαινουμε... Δηλαδη ρε μαγκες οταν πατε Πλαισιο τί λετε??? Δωσε μου εναν 80άρη Sata ή 78,434343434gb πχ??? ΕΛΕΟΣ. Δηλαδη ξαφνικά στους SCSI μας επιασε να λέμε 15 δεκαδικά μονο και μονο για να την πουμε στον αλλο?? YΓ: Τι περιμεναν οι γνωστες εδω για να εξηγησουν τί εγινε με τα 4sec?? Το βιντεακι????? Το παιδι ρωτουσε ποια ειναι η διαφορά μεταξυ 4sec και 4min που εκανε σπιτι. Η ΣΩΣΤΗ απαντηση ηταν "μηπως εχεις smart array?". Κανεις δεν τα ξερει ολα, οποτε ας μην κανουμε τους εξυπνους......Εγω ΕΤΥΧΕ να ξερω αυτο, εσυ ετυχε να ξερεις κατι αλλο που εγω δεν ξερω και ουτω καθ'εξης.Δεν αμφισβητω τη γνωση κανενος, αλλα όπως αποδείχτηκε καποιοι αμφισβητισαν τη γνωση του trospe και τελικά μάλλον googlάρουν "compaq smart array" τωρα!
chiderboy Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Ma kala mporei na to "apofasisei" afto o controller?Elpizw...gia na katalavw ki egw epitelous ti sk@t@ egine!! Ποιός είπε για τον controller; Το πρόγραμμα όμως' date=' η εντολή format ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα μπορεί να "δεί" αν είναι είναι formarισμένος ο δίσκος και αναλόγως να πράξει τα δέοντα Με raid, scsii και ιστορίες δεν έχει τύχει να ασχοληθώ αλλα ξέρω οτι δε μπορει να γίνει full format σε 4 sec. Περιπτώσεις που γίνεται κάτι το backround σε μόνο κάποιους απο τους δίσκους σε raid συστοιχίες δεν ξέρω αλλα μιλάμε για το χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί εντελώς η διαδικασία Και για το low level format, τι είναι και τι κάνει επειδή κάποιοι τα έχουν μπερδέψει λίγο: Απο wikipedia Low-level formatting installs characteristics like sector numbers that are visible to, and used by, the hardware and disk controller.Low-level formatting of hard disks was common in the 1980s. Typically this involved setting up the MFM pattern on the disk, so that sectors of bytes could be successfully written to it. With the advent of RLL encoding, low-level formatting grew increasingly uncommon, and most modern hard disks are embedded systems, which are low-level formatted at the factory and thus not subject to user intervention. Early hard disks were quite similar to floppies, but the low-level formatting was generally done by the BIOS, rather than by the operating system. This was a fairly bizarre process that involved using the MS-DOS debug program to transfer control to a routine hidden at different addresses in different BIOSs. Starting in the early 1990s, the low-level formatting of hard drives became more complex as technology improved to * use RLL encoding * use different numbers of sectors per track on longer outer tracks. * encode track numbers into the disk surface to simplify hardware and increase the speed of head motion, etc. Rather than face ever-escalating difficulties with BIOS versioning, disk vendors started doing low-level formatting at the factory. High level formatting is done on a per-partition basis, and it formats the partition to work with a specific file format. Today, an end-user, in most cases, should never perform a low-level formatting of an IDE or ATA hard drive; disk reinitialization an IDE or ATA hard drive is much more common. Low level format δε κάνουμε στα καλά καθούμενα. Ειδικά σε μονό δίσκο αυτό γίνεται στο εργοστάσιο μια φορά και μετά δεν χρειάζεται ούτε πρέπει να ξαναγίνει υπο κανονικές συνθήκες χρήσης. Σε συστοιχίες raid δε ξέρω τι γίνεται. Πολύ πιθανό να χρειαστεί να ξαναγίνει αυτό όταν κάνουμε κάποιες αλλαγές στη συστοιχία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.