_BASSstarlet_ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Πολύ ενδιαφέρον θα είχε να ακούγαμε από ιατρό αν στέκουν όλα αυτά που γίνονται στο σήριαλ.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Ξέρει κανείς να μου πει αν έχει έρθει στην ελλάδα η σειρά σε dvd? Απ' ότι κατάλαβα πολλοί έχουν παρακολουθήσει και επόμενους κύκλους κατεβάζοντας από νετ - μπορεί κανείς να μου πει πώς γίνεται (απαιτήσεις σε είδος/ταχύτητες σύνδεσης)? Έχει κυκλοφορήσει σε R2 αλλά ΟΧΙ με ελληνικούς υπότιτλους, μόνο με αγγλικούς. Μπορείς να την παραγγείλεις από το play.com ή όποιο άλλο on-line μαγαζί είναι της αρεσκείας σου ή να την αγοράσεις από καταστήματα που φέρνουν R2 στην Ελλάδα (στην Αθήνα έχει ένα παραδίπλα από το Metropolis της Πανεπιστημίου, το House MD το'χει σίγουρα, το είδα πρόσφατα). Πολύ ενδιαφέρον θα είχε να ακούγαμε από ιατρό αν στέκουν όλα αυτά που γίνονται στο σήριαλ. Στα extras των DVD της πρώτης season έχει συνέντευξη με έναν γιατρό που είναι technical consultant στο έργο. Λέει ότι όλες οι παθήσεις είναι υπαρκτές και αρκετά από τα περιστατικά είναι βασισμένα σε πραγματικά περιστατικά από διάφορα νοσοκομεία.
FilipposMD Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Φραντσέσκα, στο νετ δεν ξέρω αν μπορείς να τα βρεις νόμιμα, εκτός φυσικά αν παραγγείλεις dvd από το εξωτερικό. Μπορεί να έχουν διαθέσιμα κάποια επεισόδια με διαφημίσεις, αλλά προσωπικά δεν το έχω ψάξει. Αν έχουν έρθει στην Ελλάδα dvd δεν ξέρω. Πάντως, για μεγάλα downloads χρειάζεσαι dsl σύνδεση, έτσι κι αλλιώς. bassstarlet, η σειρά γενικά είναι προσεγμένη και ως προς το ιατρικό της υπόβαθρο. Ασφαλώς τα περιστατικά είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά, αλλά δεν το κρύβουν κιόλας, είναι όλα άτυπες περιπτώσεις, σπάνιες επιπλοκές κτλ. Να σου πω την αλήθεια, δεν κάθομαι να ψάχνω αν όντως μπορεί η τάδε νόσος να έχει αυτήν την εμφάνιση μια φορά στο εκατομμύριο, αλλά πιστεύω ότι από κάπου παίρνουν την ιδέα. Οι εξετάσεις που ζητάνε και η διαφορική διάγνωση, για παράδειγμα, είναι σε λογικά πλαίσια, δεν πετάνε κοτσάνες. Από εκεί και πέρα, το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι πετσοκόβουν λίγο τους χρόνους επώασης και τους χρόνους δράσης των φαρμάκων, για να γίνονται όλα σε μικρότερο διάστημα, αλλά εντάξει, δε νομίζω ότι χάθηκε κι ο κόσμος. Επίσης, τέτοιοι γιατροί που να τα κάνουν όλα δεν υπάρχουν. Δε θα βρεις δηλαδή ποτέ γιατρό που να κάνει όοοοολες τις ιατρικές πράξεις. Τις επεμβάσεις στον εγκέφαλο, ας πούμε, τις έχουν για κολατσιό, χωρίς να είναι νευροχειρουργοί, τις απεικονιστικές εξετάσεις (αξονικές, μαγνητικές) τις κάνουν χωρίς την παρουσία ακτινολόγου, τις βιοψίες τις κάνουν μόνοι τους και τις βλέπουν και στο μικροσκόπιο, μέχρι και κάτι επεμβάσεις στο μάτι έχω δει να κάνουν. Παρ'όλ'αυτά, εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν αυτές οι υπερβολές, γιατί είναι λεπτομέρειες σε μια άρτια σειρά. Το αντιπαράδειγμα είναι η καινούργια σειρά με τον Μπέζο, στην οποία κάνει τον γιατρό και, ενώ είναι καρδιολόγος, χειρουργεί (δουλειά καρδιοχειρουργού), και δείχνει, πχ να του φοράνε τα αποστειρωμένα ρούχα του χειρουργείου οι νοσοκόμες με γυμνά χέρια και άλλα τέτοια. Αυτά και αναμονή μέχρι τις 31/10 για τον επόμενο House. Α, τώρα είδα ότι απάντησε κι άλλος πριν. Επίσης, στο επίσημο site http://www.fox.com/house/features/research.htm έχει Links για τις παθήσεις που αναφερουν σε κάθε επεισόδιο.
robas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Έχει κυκλοφορήσει σε R2 αλλά ΟΧΙ με ελληνικούς υπότιτλους, μόνο με αγγλικούς. Όντως έχει κυκλοφορίσει σε R2 αλλά χωρίς υπότιτλους, οπότε και να θέλαμε λιγάκι δύσκολο γιατί που να καταλάβεις με τον τρελο-House και χωρίς υπότιτλους
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Όντως έχει κυκλοφορίσει σε R2 αλλά χωρίς υπότιτλους, οπότε και να θέλαμε λιγάκι δύσκολο γιατί που να καταλάβεις με τον τρελο-House και χωρίς υπότιτλους My mistake. Το R2 DVD είναι τελικά χωρίς υπότιτλους; Στο R1 DVD έχει υπότιτλους πάντως...
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ακόμα και για έναν που από λοιμώδη νοσήματα και αγγλικά κάτι ξέρει, ο Dr House είναι κάπως δύσκολος όταν μιλά βιαστικά και λέει τα δικά του Άσχετο αλλά γιατί λέτε ότι δεν τα προβάλουν με τη σωστή σειρά? Δεν είναι αυτοτελή? Και κάτι ακόμα, θα μάθουμε στον πρώτο κύκλο τί του συνέβει στο παρελθόν?
robas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Όντως έχει κυκλοφορίσει σε R2 αλλά χωρίς υπότιτλους, οπότε και να θέλαμε λιγάκι δύσκολο γιατί που να καταλάβεις με τον τρελο-House και χωρίς υπότιτλους Τελικά αναίρεσα όσα έλεγα πριν και παρήγγειλα το R2 DVD απο το link που έδωσα παραπάνω, Είναι απίστευτη η προσφορά που το δίνει (15pounts) και δεν μπόρεσα να αντισταθώ έστω και χωρίς υπότιτλους. Οι fun πιστεύω οτι θα κάνουν ότι έκανα κι εγώ. Και κάτι ακόμα, θα μάθουμε στον πρώτο κύκλο τί του συνέβει στο παρελθόν? Μαθαίνουμε στο επισόδειο: 1x21 - Three Stories
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Τελικά αναίρεσα όσα έλεγα πριν και παρήγγειλα το R2 DVD απο το link που έδωσα παραπάνω, Είναι απίστευτη η προσφορά που το δίνει (15pounts) και δεν μπόρεσα να αντισταθώ έστω και χωρίς υπότιτλους. Οι fun πιστεύω οτι θα κάνουν ότι έκανα κι εγώ. Μαθαίνουμε στο επισόδειο: 1x21 - Three Stories Ευχαριστώ, αυτή η προσφορά σε ποιό κύκλο αναφέρεται?
robas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Στον 1ο κύκλο. Ο δεύτερος κυκλοφορεί στις 23/10 σε R2
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Το μόνο κακό αυτού του boxset (του Season 1) είναι ότι είναι 4:3. Σε αντίθεση με το αμερικάνικο αντίστοιχο boxset που είναι 16:9...
vasilis_81 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 δεν μπορεσα να βρω που8ενα ελληνικους υποτιτλους για season1 kai 2,παρα μονο αγγλικους. μονο για την τριτη εχω βρει και σιγουρα ηταν καλυτερα απ'τους αγγλικους γιατι μπορω να κοιταω τους ιατρικους ορους σε εγκυκλοπαιδεια η να μου τους εξηγουν ευκολα. αν ξερει κανεις που μπορω να βρω ελληνικους να μας πει γιατι δεν αντεχω αλλο λεξικο
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δε μ΄αφήνει να παραγγείλω με τη κάρτα μου, ενώ με έκανε εγγραφή δεν ολοκληρώνει τη συναλλαγή Είχε κανένας σας αντίστοιχο πρόβλημα στο ίδιο site?
robas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Πιθανόν κάτι κάνεις εσύ λάθος. Εγώ μια χαρά το παράγγειλα. Πιθανών δηλώνεις λάθος την κάρτα σου.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Βασικά μου ζήτησε και ημερομηνία ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ εκτός από ΛΗΞΗΣ της κάρτας. Νόμιζα ότι κάτι δεν κατάλαβα, και μάλλον έτσι ήταν ... αύριο θα ρωτήσω τη τράπεζα (μα καλά τίποτα δε κάνω σωστά αυτό τον καιρό?)
robas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2006 Την ημερομηνία ενεργοποίησης την αφήνεις κενή όπως και το άλλο απο κάτω απο την ημερομηνία λήξης. :wink:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα