KilliK Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 και μονο που τον House τον κανει ο Hugh Laurie η σειρα αξιζει.εγω γιαυτο την πρωτοειδα παλιοτερα σε dvd,οταν ακουσα οτι παιζει αυτος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 ante teleutaio episodio ths 3h season aurio to prwi to teleutaio tou Foreman
calendra Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Η σειρά είναι απλά άπαιχτη...Ο greg είναι ο πιο αξιολάτρευτος είρωνας-μισάνθρωπος-αντικοινωνικός τύπος που υπάρχει έγινε γιατρός απλά για την πρόκληση και δεν δίνει δεκάρα για τους ασθενείς του...πιο πολύ τον ενδιαφέρει η επιβεβαίωση οτι είναι ο καλύτερος... Ελπίζω το star σύντομα να φέρει και τον τρίτο κύκλο γιατί τα dvd χωρίς υπότιτλους είναι πίκρα (οι ιατρικοί όροι δεν παλεύονται...)
KilliK Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 ειρωνια παντως που δεν παλευονται πραγματι οι ιατρικοι οροι,αν σκεφτει κανεις πως το 80% ειναι ελληνικες λεξεις
Arioch79 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Μόλις ανέβασα στο Insomnia τους υποτίτλους του πρώτου επεισοδίου του πρώτου κύκλου (πιλότος). Αν θέλετε τσεκάρετέ το, κι αν σας άρεσε πείτε μου για να ανεβάσω και τα υπόλοιπα.
x-filer Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 H σειρά είναι απλά κορυφαία...ας μη γελιόμαστε...ιατρική σειρά δεν είναι...είναι η σειρά ενός μισανθρωπου-αντικοινωνικου-ειρωνα αλλά αξιολάτρευτου τύπου...οι ατάκες είναι κορυφαίες ο τρόπος προσέγγισης μοναδικός...γλυτώσαμε από τους γλυκανάλατους του ER. Το πρωτοείδα πέρυσι το καλοκαίρι τον οκτώβριο είχα αγοράσει τον 2οκύκλο σε DVD (πίκρα οι ιατρικοί όροι χωρίς υπότιτλους ) και τώρα ενημερώνομαι από recaps επεισοδίων στο internet και περιμένω να κυκλοφόρισει ο τρίτος κύκλος σε dvd. με λίγα λόγια... House-άπαιχτος, απρόβλεπτος, πανέξυπνος, σε κατευθύνει εκεί που θέλει... Wilson-το αντίβαρο του House, του θυμίζει την αμθώπινη πλευρά του cameron-ανώριμη αλλά έχει την χάρη της (την φαντάζεσται στο ΕΣΥ με τα φακελάκια...τι σοκ θέε μου (και όμορφη βεβαίως βεβαίως..) Chase-θα ήθελε να ειναι ο House (και για το προφανές και για το λιγότερο προφανές ...Cameron) Cuddy-μάλλον ο House την ψιλογουστάρει Foreman-προσπαθεί να φανεί ρεαλιστής και κυνικός αλλά δεν του βγαίνει πάντα κι ο τσεης?
KaizerSoze Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Eχει βρει κανεις υποτιτλους αγγλικους για το 3χ24 για τον θειο μου απο την TVFF μερια της οικογενειας?
Hal9000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μόλις ανέβασα στο Insomnia τους υποτίτλους του πρώτου επεισοδίου του πρώτου κύκλου (πιλότος). Αν θέλετε τσεκάρετέ το, κι αν σας άρεσε πείτε μου για να ανεβάσω και τα υπόλοιπα. Πολύ καλή δουλειά και σίγουρα όχι εύκολη με τη συγκεκριμένη σειρά Eχει βρει κανεις υποτιτλους αγγλικους για το 3χ24 για τον θειο μου απο την TVFF μερια της οικογενειας? LOL .. μεριά house.m.d.(2004).eng.1cd.(3127432).zip
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 H σειρά είναι απλά κορυφαία...ας μη γελιόμαστε...ιατρική σειρά δεν είναι...είναι η σειρά ενός μισανθρωπου-αντικοινωνικου-ειρωνα αλλά αξιολάτρευτου τύπου...οι ατάκες είναι κορυφαίες ο τρόπος προσέγγισης μοναδικός...γλυτώσαμε από τους γλυκανάλατους του ER. Σοβαρά? Και εγώ που νόμιζα ότι είναι μια χαρά ιατρική ... Γιατί το λες αυτό?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 e oso na nai den thn vlepoume gia tis iatrikes periptwseis ths pisteuw oti oloi 8eloun na doun ti nees kafriles 8a kanei o House
Arioch79 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Πολύ καλή δουλειά και σίγουρα όχι εύκολη με τη συγκεκριμένη σειρά Ευχαριστώ! Εντάξει, σίγουρα θα έχω κάνει κάποια λάθη όσον αφορά τους ιατρικούς όρους, αλλά κάνω αρκετά εκτεταμένη έρευνα πριν τους μεταφράσω. Ακόμα κι αυτοί που βλέπετε στα αγγλικά ξέρω ακριβώς τι σημαίνουν (έχω φτιάξει και βάση δεδομένων για όποιον ενδιαφέρεται), αλλά τους άφησα έτσι γιατί έτσι χρησιμοποιούνται και στα ελληνικά. Πάντως είναι πολύ ευκολότερο να μεταφράσεις το House παρά μια σειρά όπως π.χ. το Βlackadder (καλή ώρα, βλέπε Laurie) που είναι τίγκα στα λογοπαίγνια. Όσο για την ουσία της σειράς, θα συμφωνήσω με τον/την calendra. Πιστεύω ότι ουσιαστικά είναι "αστυνομική" (sensus lato) σειρά με ιατρικό υπόβαθρο. Αν προσέξετε, στα περισσότερα επεισόδια η λύση είναι απλή (ιατρικά), και ο Χάουζ καλείται να τη βρει βλέποντας πίσω από τα ψέματα ή τις παραλείψεις των ασθενών παρά χρησιμοποιώντας αμιγώς ιατρικές μεθόδους. Συνδιάζει καταστάσεις και χαρακτήρες όπως θα έκανε π.χ. ο Ηρακλής Πουαρώ. Αυτό είναι και το ζουμί της υπόθεσης, πέρα φυσικά από τον χαρακτήρα του Χάουζ που κυριαρχεί στη σειρά.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δε συμφωνώ, είναι πολύ καλή σε ότι αφορά τα λοιμώδη νοσήματα. Φυσικό είναι να τη βλέπουμε όλοι λόγω του House αλλά στον τομέα των infectious diseases εγώ που είμαι αρκετά κοντά στο αντικείμενο είμαι ενθουσιασμένη. Υπάρχουν ολόκληρα φόρα όπου αναλύονται από γιατρούς τα περιστατικά ένα-ένα και γίνονται μια χαρά συζητήσεις. Όσο για τον χαρακτηρισμό αστυνομική, μια χαρά ντετέκτιβ είναι ο γιατρός όταν προσπαθεί να καταλήξει σε μια διάγνωση. Έχουν πάρα πολλά κοινά.
Arioch79 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Εντάξει, το ότι εστιάζει περισσότερο στην ικανότητα του Χάουζ να κρίνει χαρακτήρες παρά στα ιατρικά του χαρίσματα δε σημαίνει ότι είναι ανακριβής όσον αφορά τα λοιμώδη νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται. Τεσπά, μάλλον είναι όπως τα λες, όσοι ασχολούνται με τη διαγνωστική πρέπει να 'ναι και λίγο ντετέκτιβς. Οπότε απλά έκανε διάνα ο δημιουργός της σειράς.
x-filer Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 diabasa σε ενα περιοδικο οτι αλλαζε σχεδον ολο το καστ απο την 4 σεζον.θα ανεβασω το κειμενο σε λιγο
calendra Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 :wink: :wink: ειρωνια παντως που δεν παλευονται πραγματι οι ιατρικοι οροι,αν σκεφτει κανεις πως το 80% ειναι ελληνικες λεξεις :wink: ελληνικές λέξεις είναι...αλλά δεν τις χρησιμοποιείς πως θα καταλάβεις το ακριβές περιεχόμενο τους...όλοι ξέρουμε τι είναι τα όμολογα...λιγότεροι γνωρίζουμε τι είναι τα δομημένα ομόλογα...κανείς (ούτε και αυτοί που τα αγόρασαν) δεν γνωρίζουν τι είναι τα σύνθετα δομημένα ομόλογα ... e oso na nai den thn vlepoume gia tis iatrikes periptwseis ths pisteuw oti oloi 8eloun na doun ti nees kafriles 8a kanei o House 8) ... συμφωνώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα