_BASSstarlet_ Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Μα δεν τους μισεί.Πάντα προσπαθεί να τους σώσει και τα καταφέρνει. Δίνει αυτή την εντύπωση επειδή δεν "ντύνεται" το στερεότυπο του γιατρού που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε,δλδ να δείχνει συμπόνια,να φαίνεται στεναχωρημένος κλπ.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δε νομίζω πως είναι έτσι ακριβώς. Ο House ενδιαφέρεται περισσότερο για το γρίφο και λιγότερο για την ανθρώπινη διάσταση του ασθενούς και της ασθένιας. Ο ίδιος λέει (πολλές φορές, όχι μια) πως δε θέλει να βρίσκεται στον ίδιο χώρο μαζί τους, και πως τα μπανάλ περιστατικά των Ε.Ι. τα σιχαίνεται ... όπως και τους ανθρώπους γενικότερα βέβαια)
asmilon Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Προφανως, κατα την αποψη μου, τον ενοχλει οτι κανεις δε του λεει την αληθεια, πολλοι προτιμουν να πεθανουν στο κρεβατι τους απο το να πουν κατι που θα βοηθουσε στη διαγνωση και θεραπεια τους... Πιστευω απο ενα σημειο και μετα, αφου τους πηρε χαμπαρι, εχει αηδιασει και προσπαθει να κανει την δουλεια του χωρις να τους ακουει και να δινει πολυ βαση στα λεγομενα τους. Βεβαια με αυτο τον τροπο φαινεται ειρωνας και κακος, αλλα σπανια πεφτει εξω. Αλλωστε δε εχει αφησει κανενα να πεθανει επειδη τον "σιχαινοταν" σε ολους δινει τον καλυτερο εαυτο του, ρισκαρωντας την καριερα του πολλες φορες για το καλο του ασθενη...
tzinos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 defence mechanism perithoriakou typou einai. Apogohteumenos apo ton gamo tou, talaiporhmenos apo to podi kai ton pono kai genikos me periergh aisthisi ton anthropinon sxeseon, protima na bythizetai sthn mizeria tou kai na apomakrynei tous pantes para na peksei to koinoniko paixnidi. Omos o house se kamposes stigmes exei deiksei thn anthropinh pleura tou, kai poles fores akoma kai mesa sthn alazoneia tou kai ta eironika sxolia, otan zorizei h katastash blepeis ena blema agonias na sosei ton astheni. Endiaferete alla den to deixnei.
Arioch79 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Πιστεύω ότι ο χαρακτήρας του House αποτελεί το κλασικό στερεότυπο της "εκκεντρικής (τρελής) ιδιοφυίας". Άλλωστε οι περισσότεροι πραγματικά μεγάλοι επιστήμονες/καλλιτέχνες της ιστορίας είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά: Ήταν μεγαλοφυείς στο αντικείμενό τους, αλλά τους απορροφούσε τόσο που είχαν ανύπαρκτες ουσιαστικά κοινωνικές σχέσεις και brutally honest κοινωνική συμπεριφορά. Όσον αφορά τη συμπεριφορά του House, δε νομίζω ότι είναι αγενής επειδή το χαίρεται. Βασικά, προτιμά να μην έχει καμμία επαφή με τους ασθενείς. Χρησιμοποιεί την αγένεια (που συνεπάγεται άμεση κατάρρευση των τύπων) για να πάρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις απαντήσεις που θέλει. Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που του προσάπτουν πολλές φορές οι συνεργάτες του στη σειρά, ότι δηλαδή θέλει να τον μισούν. Απλά δεν θέλει να τον αγαπούν.
Moderators Praetorian Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Nai profanws h eksarthsh tou kai to olo drama me to podi tou kai th gynaika tou exoun to baros tous sthn symperifora tous. Alla epishs prepei na einai kai apopsh zwhs. Auto pou eklambanw egw einai oti den tous MISEI. Alla den tous lypatai. Exei auto to motto tou "Everybody lies" kai genika teinei na antimetwpizei tous as8eneis ws puzzles (dysepilytous grifous) kratwntas tous se apostash gia na mh mplextei synais8hmatika, na mhn ton apospasoun oi syggeneis 'h oi as8eneis kai na mporei na blepei to "larger picture". Epishs to 8ewrei fysiologiko na yparxoun atoma pou den mporei na giatrepsei kai einai arketa eksypnos wste na mhn mplextei se mempsimoiries pou den ton aforoun. Pairnei pio eukola apofaseis (oxi xwris na lypatai kai gi'autes) tou styl 8ysiazoume (anagkastika) ena gia na swsoume perissoterous. ('h koboume podi gia na swsoume ton ypoloipo as8enh...) Kai pera apo to iatriko tou pragmatos, to diaskedazei na 8etei ypo dokimasia kai amfisbhthsh ta pisteuw twn allwn (aneksarthta apo auto pou pisteuei o idios), na tous vlepei na peftoun se antifaseis, na syneidhtopoioun oti pisteuoun se kati pou exei sa8ra 8emeleia, 'h to yio8ethsan apo synh8eia, 'h to ypagoreuoun stereotypa. Ton endiaferei akoma panta na briskei to aitio pisw apo tis prakseis/ta psemmata twn an8rwpwn (xwris epityxia panta toulaxisto oxi me thn prwth fora). Kai profaws den einai apo petra o an8rwpos. Polles fores otan o as8enhs apodeiknyetai peismatarhs 'h kserokefalos ('h apla idiorry8mos) mpleketai kai o House kai arketes fores deixnei pws "sebetai" ton as8enh tou.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που του προσάπτουν πολλές φορές οι συνεργάτες του στη σειρά, ότι δηλαδή θέλει να τον μισούν. Απλά δεν θέλει να τον αγαπούν. Ή ίσως φοβάται να δεχτεί ότι θα ήθελε να τον αγαπούσαν...?
Arioch79 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Ή ίσως φοβάται να δεχτεί ότι θα ήθελε να τον αγαπούσαν...? Χμμ, βαθύ... Ίσως... Το ευτύχημα είναι ότι έβγαλαν επιτέλους οι αμερικανοί μια σειρά με ενδιαφέροντες χαρακτήρες (όχι μόνο ο House). Αν και στερεοτυπικός, είναι σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρων από τους "χαρακτήρες σαπουνόπερας" του Lost. Και πριν με σταυρώσουν οι υπέρμαχοι του Lost, να πω ότι βλέπω τη σειρά και κολλάω κι εγώ όπως όλοι, αλλά ξέρω τι βλέπω...
Arioch79 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δυστυχώς, το επόμενο επεισόδιο του House θα προβληθεί στις 9 Ιανουαρίου στο Αμέρικα. Θα τιτλοφορείται "Words and Deeds". Υπομονή μέχρι τότε...
_BASSstarlet_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Πάντως νομίζω πως η φωνή του είναι ηχητικά επεξεργασμένη ώστε να ακούγεται "στεγνή" και ουδέτερη ώστε να συμβαδίζει με το ύφος. Τον είχα ακούσει σε μια συνέντευξη και είχε μεγάλη διαφορά από το σήριαλ.
Arioch79 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 LOL, νομίζω ότι η εξήγηση "είναι πολύ καλός ηθοποιός" είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα. Θα σου εξηγήσω πώς ακριβώς λειτουργεί η ηχοληψία στην τηλεόραση για να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι αυτό που λες (στο στρατό γνώρισα ένα παλικάρι που είχε δουλέψει ως boom man στις ΗΠΑ και μου είπε πώς ακριβώς γίνεται η ηχοληψία). Ένας τύπος κρατάει πάνω από τους ηθοποιούς ένα μακρύ κοντάρι (με το συμπάθειο) το οποίο στην άκρη έχει ένα μικρόφωνο. Το όλο σύστημα λέγεται boom, εξ' ού και ο "boom man". Σκοπός του είναι να ηχογραφεί μόνο τις φωνές των ηθοποιών. Γι' αυτό και στο σετ πρέπει να επικρατεί απόλυτη ησυχία. Όλοι οι ambient ήχοι όπως και η μουσική (φυσικά) μπαίνουν στο post production. Δηλαδή όταν π.χ. ο House κι ο Wilson πηγαίνουν προς το ασανσέρ και ο House πατάει το κουμπί, το "ντινγκ" που ακούς προστίθεται αργότερα από μια συλλογή "ντινγκ" που διαθέτει το στούντιο. Σε ακραίες περιπτώσεις που για κάποιο λόγο δεν έγινε καλή ηχοληψία (στο παλικάρι που μου τα έλεγε αυτά δεν είχε συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο), καλείται ο ηθοποιός να κάνει σπικάζ. Έρχεται δηλαδή στο στούντιο και απαγγέλει τις γραμμές του βλέποντας παράλληλα τη σκηνή σε μια μεγάλη οθόνη για να κάνει σωστό συγχρονισμό χειλιών-φωνής. Το ίδιο γίνεται στις κινηματογραφικές παραγωγές που έχουν πολλά μακρυνά πλάνα και προφανώς θα χρειαζόταν 2 χιλιόμετρα κοντάρι απίστευτης ευαισθησίας για να πιάνει τις φωνές ΚΑΙ να μη φαίνεται στο πλάνο! Στην τηλεόραση όμως το 99% της ηχοληψίας γίνεται με το boom. Ακόμα όμως κι αν υποθέσουμε ότι ο Laurie ηχογραφεί ΟΛΕΣ τις ατάκες του ώστε να υπάρχουν αυτές κάπου ξεχωριστά και να μπορούν να επεξεργαστούν, το μόνο που μπορούν να κάνουν τα μηχανήματα είναι να παίξουν με τις συχνότητες (όπως π.χ. οι παραμορφωτές της ηλεκτρικής κιθάρας). Ακόμα όμως κι αν μπορούσαν να επεξεργαστούν τη φωνή του σε τέτοιο επίπεδο, αντιλαμβάνεσαι πόσο χρόνο και χρήμα θα έπρεπε να ξοδέψουν για να το κάνουν; Γιατί δεν μιλάμε απλά για την εφαρμογή κάποιου φίλτρου συχνοτήτων, αλλά για την λέξη - λέξη επεξεργασία της φωνής. Σίγουρα θα ήταν πιο βολικό να έπαιρναν κάποιον άλλο ηθοποιό, αφού η φωνή του Laurie τους φαίνεται τόσο αταίριαστη για το ρόλο. Βέβαια έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες ότι η φωνή του σε διάφορες συνεντεύξεις ακούγεται πολύ διαφορετική. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά δεν πίστευα ότι αυτός ήταν ο Laurie (μαζί με τη προφορά), παρ' ό,τι έχω λιώσει το Blackadder. Αν όμως αμφιβάλλεις ακόμα, δεν έχεις παρά να δεις την audition του Laurie για το ρόλο που κυκλοφορεί στο Youtube. Αυτή, πιστεύω να συμφωνείς, δεν πρέπει να έχει υποστεί ηχητική επεξεργασία.
Konnosgeros Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Den pisteuo oti yparxei kapoia epeksergesia stin foni tou Laurie. H kanonikh tou foni einai teleios diaforetiki kathoti einai kai agglos ,mi ksexname. Se aponomh apo kati brabeia pou ton exei akousei na milaei me ti fisiki foni einai allos anthropos.Aggliki,baria foni kai profora. Sth seira thn allazei epitides giati etsi tairiazei kai xreiazetai o xaraktiras
Moderators Praetorian Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Den pisteuo oti yparxei kapoia epeksergesia stin foni tou Laurie.H kanonikh tou foni einai teleios diaforetiki kathoti einai kai agglos ,mi ksexname. Se aponomh apo kati brabeia pou ton exei akousei na milaei me ti fisiki foni einai allos anthropos.Aggliki,baria foni kai profora. Sth seira thn allazei epitides giati etsi tairiazei kai xreiazetai o xaraktiras Επρεπε να τον ακούσετε και στον BlackAdder (αν και πολύ νεώτερος πάλι παίζει με τη φωνή του, -όπως και ο Atkinson βεβαίως βεβαίως)... όσο για τη διαδικασία που εξηγεί ο Arioch. Αν και δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω ότι έτσι γίνεται, μου ακούγεται πολύ επίπονη διαδικασία (να βάζεις απο πάνω όλα τα sound fx). Μάλλον είναι μια μέση λύση αυτό που επικρατεί (αλλιώς πχ όλα τα επεισόδια που μεταδίδονται live θα ακουγότανε χάλια!) Δηλαδή είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ένα record μόνο με τους διαλόγους (αυτό που καταγράφει ο boom man και μάλλον πρέπει να υπάρχει και ένα πιο ambient record) (Περισσότεροι του ενός boom men? )
Nodoordonotthereisnotry Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Αν είχατε δει το casting video του Laurie για να πάρει το ρόλο θα είχατε καταλάβει ότι η φωνή του House και συνεπώς η βαρυά για έναν άγγλο, αμερικάνικη προφορά είναι απολύτως φυσιολογική. Προσπαθείστε και εσείς οι ίδιοι (εγώ το'χω δοκιμάσει σε ένα βαθμό) να περάσετε από την αγγλική σας(αν την κατέχετε όπως εγώ) στην αμερικάνικη(αν την κατέχετε όπως εγώ). Θα δείτε ότι σε ένα βαθμό, παρατηρείτε μία εκθαμβωτική διαφορά! To βίντεο του casting εδώ. Αυτό,φυσικά δεν αναιρεί την απίστευτη προσφορά της απίστευτης προφοράς του laurie στη σειρά.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Εγώ πάντως που τον είχα πετύχει σε κλασικό με αγγλικά εποχής ήταν τέλειος! Αλλά γιατί τόσο μπλεγμένο το ''Three stories''? Δε μπορώ να καταλάβω ούτε πώς έκανε το μάθημα στους φοιτητές, ούτε πώς πέρασε ξαφνικά ο ίδιος στη θέση τους ενός απ΄τους τρεις ασθενείς ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα