Προς το περιεχόμενο

Help: Σβήνει ξαφνικά ο υπολογιστής

South_Park

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μου σβήνει στα καλά καθούμενα και δεν ανοίγει παρά μόνο αν βάλω-βγάλω μερικές φορές το καλώδιο τροφοδοσίας. Δοκίμασα να αλλάξω το καλώδιο με αυτό της οθόνης αλλά πάλι τα ίδια. Τι λέτε θέλει άλλαγμα το τροφοδοτικό, μπορεί να έχει πρόβλημα το ανεμιστηράκι και να κλείνει ο υπολογιστής λόγω υπερθέρμανσης; Υπάρχει κανένα log αρχείο που να καταγράφονται πληροφορίες που να φανερώνουν το πρόβλημα;

Δημοσ.

Υπάρχει ένας event viewer sto administrative tools εκεί ισως έβρισκες κάτι αλλά όπως τα λές πρόβλημα τροφοδοτικού θυμίζει δοκίμασε με τροφοδοτικό κάποιου φίλου σου...

Δημοσ.

Παρεπιπτόντως, είναι δύσκολο να αλλάξω το τροφοδοτικό μόνος μου; Χρειάζεται να προσέξω κάτι ιδιαίτερα; ο υπολογιστής είναι ένας παλιός P III 450Mhz. Γιατί πήρα τηλέφωνο σε ένα κατάστημα και μου είπαν ότι θα τον κρατήσουν μία μέρα για την αλλαγή του τροφοδοτικού για να παρακολουθήσουν και καλά αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.

Ενα παρομοιο προβλημα ειχα πριν κανα χρονο σε εναν celeron 900mhz.

Ετσι ξαφνικα εκλεινε και αν δεν περναγε λιγη ωρα δεν ανοιγε με τιποτα.Ηταν σαν να εκανε ενα safe turn power off γιατι μου το εκανε συνεχεια μετα απο 30 λεπτα περιπου.

Τελικα αυτο που εφταιγε ηταν το οτι ειχε κολλησει το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου και δεν εβγαζε τον ζεστο αερα εξω με αποτελεσμα να βραζει το τροφοδοτικο!Ετσι με το που το αλλαξα δεν το ξανα εκανε μεχρι και τωρα που λειτουργει με αλλον ιδιοκτητη.

Για κοιταξε το μηπως εχει συμβει κατι τετοιο.

Οσο για να αλλαξεις τροφοδοτικο ειναι υπερβολικα ευκολο.Απλα αποσυνδεεις τα ρευματα ξεβιδωνεις 3-4 βιδες και το εχεις στο χερι.

Δημοσ.

Τώρα που το λες panosvlass, δεν αποκλείεται να κολλάει το ανεμιστηράκι γιατί πρόσεξα ότι όταν τον ανοίγω δεν μου τρέχει ποτέ scandisk, κάτι που θα περίμενα σε απότομη διακοπή ρεύματος. Μήπως όντως ανεβάζει θερμοκρασία και κλείνει μόνος του, επειδή ξεπερνά το όριο;

Δημοσ.
Παρεπιπτόντως, είναι δύσκολο να αλλάξω το τροφοδοτικό μόνος μου; Χρειάζεται να προσέξω κάτι ιδιαίτερα; ο υπολογιστής είναι ένας παλιός P III 450Mhz. Γιατί πήρα τηλέφωνο σε ένα κατάστημα και μου είπαν ότι θα τον κρατήσουν μία μέρα για την αλλαγή του τροφοδοτικού για να παρακολουθήσουν και καλά αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα.

Η υποθεση για να αλλάξεις το τροφοδοτικο σου ειναι πανευκολη , απλα χρειαζετε λιγη προσωχη...

βγαζεις εννοειτε το καλωδιο απο το ρευμα ... και ξεκινας το ξεβιδωμα...

4 βιδες εχει εξωτερικα του πλαισιου τις οποιες μωλις τις ξεβιωσεις θα ειναι ελευθερο.

Συνήθως στην μητικη καταλίγει ένα καλώδιο με ενα βύσμα μεγάλω...(τουλαχιστον για τοσο παλια μητρικη) το βγάζεις προσεκτικά οπως επισης και ολα τα αλλα βισματα που καταλληγουν στους δισκους σου και στα cdrom αφου το βγαλεις παρτο μαζί σου και πανε σε ενα μαγαζι με υπολογιστές και ζητα κάτι αντίστοιχο .... η και με περισσότερα Watt .. γυρνας στο σπίτι και ακολουθείς την αντίθετη πορεία :)

καλη επιτυχία !

Δημοσ.

Τελικά το τροφοδοτικό έφταιγε, το άλλαξα χθες και από τότε λύθηκε το πρόβλημα. Ένα ευχαριστώ σε όλους σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...