Sta Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Έχω ακούσει για κάτι ΟΒΑ τους λένε….δεν θυμάμαι καλά αλλά τους έχουν μέσα στο στρατόπεδο και δεν τους αφήνουν να νοικιάζουν ώσπου να συμπληρώσουν κάποια χρόνια. Αυτό αν είναι αληθές τότε δεν νομίζω να πάει και κανένας. Άλλο αν τους επιτρέπετε η έξοδος αλλά και πάλι είναι χάλια. ΟΒΑ = οπλίτης βραχείας ανακατάταξης. Νομίζω έχει δικαίωμα ως και ακόμα δύο επιπλέον θητείες, αλλά δε γίνεσαι μετά μόνιμος. Κατά βάση είσαι ένας φαντάρος που κάνει τρεις θητείες (σκοπέτο full). Γενικά, όταν δεν έχεις υπηρεσία είσαι εξοδούχος. Καμία όμως σχέση με το καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου των ΕΠ.ΟΠ. που τραβάνε ζόρι και αυτοί βέβαια.
grigas Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Πλάκα πλάκα' date=' ένας ΕΠ.ΟΠ. απόφοιτος γυμνασίου, που λογικά δεν θα έβρισκε να κάνει και κάτι αξιόλογο στη ζωή του, είναι κατά γενικές γραμμές ευνοημένος από το θεσμό. Και μην ξεχνάμε και το ασφαλιστικό και το πότε θα βγεί σε σύνταξη. Αληθεύει αυτό για τα 30 χρόνια υπηρεσίας;[/quote'] Δεν είναι σίγουρο για κανέναν ΕΠΟΠ ότι θα παραμείνει στον Ε.Σ. μετά την λήξη της 7ετίας του... ΟΒΑ = οπλίτης βραχείας ανακατάταξης. Νομίζω έχει δικαίωμα ως και ακόμα δύο επιπλέον θητείες, αλλά δε γίνεσαι μετά μόνιμος. Κατά βάση είσαι ένας φαντάρος που κάνει τρεις θητείες (σκοπέτο full). Γενικά, όταν δεν έχεις υπηρεσία είσαι εξοδούχος. Καμία όμως σχέση με το καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου των ΕΠ.ΟΠ. που τραβάνε ζόρι και αυτοί βέβαια. Ο μοναδικός ΟΒΑ που είχαμε στη μονάδα που ήμουν πέρσι στον Έβρο τύγχανε της ίδιας αντιμετώπισης με τους ΕΠΟΠ. 6-8 υπηρεσίες το μήνα (σκοπιά/περίπολο) και τις υπόλοιπες μέρες σπιτάκι του. Και φυσικά απαλλαγή για όσες υπηρεσίες έκανε σαββατοκύριακο ή αργίες
Fan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Το Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας, προκηρύσσει διαγωνισμό, για κατάταξη δεκατεσσάρων (14) Εθελοντών Στρατιωτών (ανδρών-γυναικών), στο Μουσικό Σώμα του Στρατού Ξηράς. Η εγκύκλιος προκηρύξεως κοινοποιήθηκε σε όλες τις Στρατιωτικές Αρχές και τα Στρατολογικά Γραφεία, από τα οποία μπορούν να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι περισσότερες πληροφορίες. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά, στο Στρατολογικό Γραφείο του τόπου διαμονής τους, μέχρι 11Αυγούστου 2006. - Προκήρυξη Κατάταξη Εθελοντών Στρατιωτών στο Μουσικό Σώμα Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ. Μουσικό σώμα μόνο στρατός δεν θα είναι.
Fan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Ακόμα 2.000 ΕΠ.ΟΠ. τον Δεκέμβρη. http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/05/1199426.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.