Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει κάτι παρόμοιο με τους ΕΠ.ΟΠ.

Voorhees

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μέχρι πέρσι είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε τα χαρτιά μας για να πάμε στο στρατό ως ΕΠ.ΟΠ. αλλά από ότι έμαθα μας τελείωσαν και οι ΕΠ.ΟΠ. Ξέρετε αν υπάρχει τώρα κάτι παρόμοιο όπου μετά την 7ετία ή 5ετία στο στρατό να μπορείς να μονιμοποιηθείς;

Δημοσ.

Κάτι λένε ότι θα πάρουν ΕΦΥΕΣ αλλά αυτό είναι εποχικό δηλαδή θα δουλεύεις 4-5 μήνες το χρόνο μόνο. Τα λεφτά βέβαια πρέπει να είναι σχετικά καλά από ότι έχω ακούσει.

Παλιά υπήρχει η δυνατότητα παραμονής στο στρατό μετά τη θητεία για 2-3 χρόνια με προοπτική μονιμοποίησης αλλά δεν ξέρω εάν ισχύει κάτι τέτοιο ακόμα.

Πάντως ΕΠ.ΟΠ. θα ξαναπάρουν σίγουρα. Αλλά για μένα καλύτερα να έχεις πρώτα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να βρείς μόνιμη δουλειά και μετά να πας.

Δημοσ.

δεν νομιζω να παιξει μονιμοποιησει στο στρατο γιατι αυτο θα οδηγουσε σε υπεργηρανση των ενοπλων δυναμεων. φαντασου δηλαδη σε καμια 15-20 χρονια τα εποπια θα ηταν γυρω στα 40.Δε λεει. οποτε μονιποιηση ΓΙΟΚ

Δημοσ.

voorhees, μακριά απο επ.οπ.. όχι οτι είναι αντικειμενικά δύσκολη ως δουλειά, αλλά πολύ ψυχοφθόρα.. και ας μη μιλήσουμε για μεταθέσεις, ασκήσεις κτλ..

Δημοσ.
δεν νομιζω να παιξει μονιμοποιησει στο στρατο γιατι αυτο θα οδηγουσε σε υπεργηρανση των ενοπλων δυναμεων. φαντασου δηλαδη σε καμια 15-20 χρονια τα εποπια θα ηταν γυρω στα 40.Δε λεει. οποτε μονιποιηση ΓΙΟΚ

Oι ΕΠ.ΟΠ. μόνιμοι γίνονται μετά από 5 χρόνια νομίζω.

Δημοσ.

Fan έτσι είναι.

damiano το γνωρίζω γιατί εκεί είναι ο αδερφός μου αλλά έτσι κι αλλιώς πάω για κάποια στρατιωτική σχολή και απλά ρωτάω για να πάει κάτι στραβά και δεν καταφέρω να συγκεντρώσω τα απαιτούμενα μόρια.

Έχω ακούσει για κάτι ΟΒΑ τους λένε….δεν θυμάμαι καλά αλλά τους έχουν μέσα στο στρατόπεδο και δεν τους αφήνουν να νοικιάζουν ώσπου να συμπληρώσουν κάποια χρόνια. Αυτό αν είναι αληθές τότε δεν νομίζω να πάει και κανένας. Άλλο αν τους επιτρέπετε η έξοδος αλλά και πάλι είναι χάλια.

Δημοσ.

Παλιά υπήρχει η δυνατότητα παραμονής στο στρατό μετά τη θητεία για 2-3 χρόνια με προοπτική μονιμοποίησης αλλά δεν ξέρω εάν ισχύει κάτι τέτοιο ακόμα.

Αυτοί είναι οι ΟΒΑ αλλά δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα. Πάντως δεν νομίζω να χρειάζεσε να μείνεις στο στρατόπεδο από τη στιγμή που δεν είσαι στρατιώτης.

Όσο για ΕΠ.ΟΠ. πιστεύω ότι έχει μεγάλη διαφορά ανάλογα με το που θα σε πάρουν.

Πιστεύω ΕΠ.ΟΠ σε Σώμα πρέπει να είναι καλύτερα από υπαξιωματικός σε πεζικό τεθωρακισμένα

Δημοσ.

Προς το παρον ειμαι οδοντιατρος στο ΝΝΣ (Σαλαμινα) και απ την καθημερινη επαφη μου εμ τους ΕΠΟΠ ενα εχω να πω...ΚΑΝΕΙΣ δεν ειναι ευχαριστημενος γιατι αλλιως τα περιμεναν κι αλλιως ειναι...κανουν ολα τα χαμαλικια που ουτε εμεις οι ναυτες δεν κανουμε και κυριως : ειναι σε καραβια σχεδον ολοι!

Σκεψου το καλα φιλε...μην βλασθημας συνεχεια μετα...

Ν.

Δημοσ.

voorhees θα πας ευελπίδων? καλά μιλάμε σαν άσσος θα τα δείς όλα! Αλλά τελείως διαφορετική νοοτροπία η ευελπίδων με Επ.οπ. Καλύτερα να ξαναπροσπαθήσεις αν δεν περάσεις παρά να πας σε κάτι πολύ χειρότερο. Άσε που μετά όταν βγάλεις την ευελπίδων συνήθως μπορείς να μπεις και σε άλλη σχολή πολύ εύκολα..

Δημοσ.
Καλύτερα να ξαναπροσπαθήσεις αν δεν περάσεις παρά να πας σε κάτι πολύ χειρότερο. Άσε που μετά όταν βγάλεις την ευελπίδων συνήθως μπορείς να μπεις και σε άλλη σχολή πολύ εύκολα..

Είπαμε τελευταία λύση ΕΠ.ΟΠ. (που προσωπικά πιστεύω ότι είναι άσχημα αλλά υπάρχουν και πολύ χειρότερα).

Όποια στρατιωτική σχολή και να τελειώσεις ακόμα και αστυφυλάκων (νομίζω) μπορείς να δώσεις και να περάσεις έυκολα με κατατακτήριες σε οποιαδήποτε ΑΕΙ.

Δημοσ.

Επαγγελματίες Οπλίτες ? Δηλαδή φαντάροι με πληρωμή. Σκοπιές, αγγαρείες, ασκήσεις...Εδω ΕΠΥ και τους πηδάνε, πόσο μάλλον τους ΕΠΟΠ.

Ήμουνα και εγώ και έφυγα...ασε δεν θα πάρω.

Δημοσ.

Ναι η αλήθεια είναι πως σε πολλές φάσεις τους ΕΠ.ΟΠ. τους έχουν χειρότερα και από τους απλούς φαντάρους λέγοντάς τους πως πληρώνονται. Ένας ΕΠ.ΟΠ. είχε κάνει καταγγελία και για άλλα πράγματα σε μια εφημερίδα που είχα πάρει παλιά αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.

Το θέμα είναι όμως ότι οι ΕΠΟΠ παίρνουν παραπάνω χρήματα (γύρω στο 1000άρικο για παραμεθώριο) από όσα μου πρόσφερε εμένα γνωστή εταιρία λιανεμπορίου για θέση βοηθού προϊσταμένου (με πτυχίο πολυτεχνείου & μεταπτυχιακό). Όπως και να το κάνουμε είναι μία λύση (ειδικά αν είσαι από παραμεθώριο περιοχή και υπηρετείς στο σπίτι σου).

Δημοσ.
Το θέμα είναι όμως ότι οι ΕΠΟΠ παίρνουν παραπάνω χρήματα (γύρω στο 1000άρικο για παραμεθώριο) από όσα μου πρόσφερε εμένα γνωστή εταιρία λιανεμπορίου για θέση βοηθού προϊσταμένου (με πτυχίο πολυτεχνείου & μεταπτυχιακό). Όπως και να το κάνουμε είναι μία λύση (ειδικά αν είσαι από παραμεθώριο περιοχή και υπηρετείς στο σπίτι σου).

Πλάκα πλάκα, ένας ΕΠ.ΟΠ. απόφοιτος γυμνασίου, που λογικά δεν θα έβρισκε να κάνει και κάτι αξιόλογο στη ζωή του, είναι κατά γενικές γραμμές ευνοημένος από το θεσμό.

Και μην ξεχνάμε και το ασφαλιστικό και το πότε θα βγεί σε σύνταξη.

Αληθεύει αυτό για τα 30 χρόνια υπηρεσίας;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...