Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με UPS της Crystal Audio

SupaCoopa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ρευμα στο σπιτι μου ειναι για τα μπαζα. Αναβεις το θερμοσιφωνο, πεφτει η ενταση στα φωτα. Αναβεις ενα φως στην κουζινα, αναβοσβηνουν στιγμιαια τα υπολοιπα φωτα του σπιτιου. Ωρες-ωρες και χωρις καθολου καταναλωση, τα φωτα κανουν σαν φωτορυθμικά... Ενα μαυρο χάλι. Ευτυχως συντομα μετακομιζω...

Για να προστατεψω οσο μπορω τα AV μηχανακια, εχω δυο 500αρια voltage regulators (ενα για το HTPC και TV και το αλλο για τα υπολοιπα) και ενα UPS της Crystal Audio για τον προβολεα. Ειναι στιγμες που τα regulators "βαρανε" σαν τρελά, αλλα δεν εχουν κλεισει ποτε λογω υπερφορτωσης. Προχθες ομως, εκλεισε μονο του το UPS τρεις φορες, την ωρα που δουλευε ο προβολεας! Πανω στον χαμο και ενω τα απλα regulators βαραγαν υπερωριες, ακουω το σφυριγμα του UPS (το οποιο εχει και ενσωματομενο voltage regulator -γνωστο και ως AVR), αναβει η ενδειξη της μπαταριας και στο καπακι κλεινει (το UPS) εντελως, αναβοντας την ενδειξη Fault. Τα υπολοιπα μηχανακια ομως δουλευαν κανονικα!

Κοιτωντας τα τεχνικα χαρακτηριστικα, ειδα οτι το ευρος διορθωσης τασης του UPS ειναι μεγαλυτερο απο αυτο των απλων regulators, οποτε σκεφτομαι οτι ή τα regulators δεν κανουν σωστη δουλεια ή οτι το συγκεκριμενο UPS πρεπει να παρει δρομο. Σημειωτεον οτι αν κλεισω τον "γενικο", το UPS δουλευει αμεσως, τροφοδοτωντας με την μπαταρια χωρις προβλημα και χωρις καθυστερηση. Οποτε δεν θα επρεπε να γινεται το ιδιο και οταν το ρευμα "ξεφυγει" απο τα ορια της διορθωσης που μπορει να κανει ως regulator?

Πηρα την Crystal Audio και περιεγραψα το προβλημα. Ο ανθρωπος οταν του ειπα οτι επανω στο UPS εγω προβολεα μου ειπε οτι δεν κανει, οτι υπερφορτωνεται και το εχει ξανασυναντησει ως προβλημα οταν πανω στο UPS μπαινει projector! Σημειωτεον οτι το UPS ειναι 600VA και δεν εχω τιποτα αλλο πανω του, αρα σηκωνει σιγουρα την καταναλωση. Εξαλλου επι ενα διμηνο δεν ειχα ποτε προβλημα, τωρα ξαφνικα υπερφορτωνεται? Σε αυτην μου την ερωτηση φανηκε να προβληματιζεται και μου ειπε να παω το UPS για ελεγχο...

Αν καποιος μπορει να καταλαβει τι γινεται και αν τελικα φταιει το UPS ή οχι (μια που το service της Crystal Audio ειναι ανοιχτο ωρες γραφειου μονο και ειναι δυσκολο να παω), ας ριξει καμμια ιδεα.

Δημοσ.

Το ups είναι online ή line interactive...? Τα online κάνουν διπλή μετατροπή AC-DC-AC οπότε είναι δύσκολο να σου παρουσιάσει τέτοιο πρόβλημα...

Αν είναι line interactive τότε μάλλον έχει πρόβλημα το AVR και γι'αυτό ενώ σου αποθηκεύει στους συσσωρευτές δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξομειώσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...