Ereshkigal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Αυτά τα βήματα που μου αναφέρεις τα είχα κάνει, μάλιστα στα αναφέρω και στο προηγούμενο μήνυμα μου, αλλά αλλού ήταν το πρόβλημα. Είχε κολλήσει ο υπολογιστής μου και έβγαζε ότι ήθελε. Τελοσπάντων τώρα λύθηκε το πρόβλημα και οι υποτίτλοι μου βγαίνουν σωστά. Κατέβασα επίσης και το WINAVI που σου έλεγα, δημιούργησα κεφάλαια και η ταινία ολοκληρώθηκε. Το θέμα είναι όμως δεν είμαι ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα, γιατί ήθελα κάτι πιο επαγγελματικό. Για αυτό τον λόγο εγκατέστησα το DVDlab pro, αλλά πάλι έχω κάποια προβλήματα, Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην ταινία είχα ενσωματώσει τους υπότιτλους srt στο avi , οπότε είχα ένα αρχείο. Αυτό το έκανα με το WINAVI. Στη συνέχεια πάλι με το ίδιο πρόγραμμα το μετέτρεψα σε DVD και το χώρισα σε κεφάλαια. Σε αυτό το στάδιο η ταινία είναι έτοιμη να την δω αλλά ήθελα να δημιουργήσω και ένα μενού. Σε αυτό το σημείο, αφού εγκατέστησα το DVD-lab pro, έκανα import assets, δημιούργησα κανονικότατα ένα μενού. Μάλιστα έβαλα και κανούρια κεφάλαια αφού πρώτα τσέκαρα τη ρύθμιση delete chapters για να σβήσουν τα προηγούμενα με το winavi. Και εδώ είμαι έτοιμη να κάνω compile DVD, μου βγάζει ένα μήνυμα και αλλάζω το target system από PAL σε NTSC και συνεχίζω τη compilation. Μόλις τελειώνει όμως μου βγάζει ένα άλλο που λέει An attempt was made to access an unnamed file pass its end. Συνεχίζει όμως το compile. To θέμα είναι μόλις πάω στο φάκελο DVD Volume να δω τι έγινε, αυτός είναι εντελώς άδειος. Γενικώς, δεν μου εμφανίζεται καθόλου η ταινία. Τι συμβαίνει γιατί γίνεται αυτό, μήπως φταίει που η ταινία είναι τύπου αρχείου VOB; Και κάτι τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό : Σε Ευχαριστώ
kastel Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Αχ!!! (αναστεναγμός) To DVDLab είναι ένα ιδιόρρυθμο πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες αλλά και περιορισμούς. Λοιπόν για να δουλέψει μετά από μετατροπή με το WinAvi ή το ConvertX, ΔΕΝ θα πρέπει να έχεις κάνει chapters (ουπς!!! όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι όμως πραγματικότητα). Για να μην ξανακάνεις τη μετατροπή απ' την αρχή δες τον οδηγό "ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΣΕ DVD (χωρίς encoding)". Μη σε ξεγελάει ο τίτλος εσύ αντί να εισάγεις υποτίτλους (δεν θα χρειαστεί αφού το WinAvi θα τους έχει ενσωματώσει πάνω στην ταινία) θα κάνεις τα chapters και το menu μέσα απ' το DVDLab.
StrEaMLiNe Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Θα ήθελα να ανάφερω ένα πρόβλημα που αντιμετοπίζω με το WinAVI Video Converter,kάνω όλα οσα λέει ο οδήγος αλλά οι υπότιτλοι μου βγαίνουν σε κάποια ανύπαρκτη γλώσσα.Ζητώ συγνώμη αν έχει ξάνα αναφερθεί περίπου το ίδιο μύνημα.
kastel Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Θα ήθελα να ανάφερω ένα πρόβλημα που αντιμετοπίζω με το WinAVI Video Converter,kάνω όλα οσα λέει ο οδήγος αλλά οι υπότιτλοι μου βγαίνουν σε κάποια ανύπαρκτη γλώσσα.Ζητώ συγνώμη αν έχει ξάνα αναφερθεί περίπου το ίδιο μύνημα. Μάλλον χρησιμοποιείς την έκδοση 8. Δες τον οδηγό "ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΛΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡ. ΜΕ ΤΟ WINAVI 8", από εδώ: www.kastel.gr
Ereshkigal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Αχ!!! (αναστεναγμός)To DVDLab είναι ένα ιδιόρρυθμο πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες αλλά και περιορισμούς. Λοιπόν για να δουλέψει μετά από μετατροπή με το WinAvi ή το ConvertX, ΔΕΝ θα πρέπει να έχεις κάνει chapters (ουπς!!! όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι όμως πραγματικότητα). Για να μην ξανακάνεις τη μετατροπή απ' την αρχή δες τον οδηγό "ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΣΕ DVD (χωρίς encoding)". Μη σε ξεγελάει ο τίτλος εσύ αντί να εισάγεις υποτίτλους (δεν θα χρειαστεί αφού το WinAvi θα τους έχει ενσωματώσει πάνω στην ταινία) θα κάνεις τα chapters και το menu μέσα απ' το DVDLab. Ευτυχώς είχα κρατήσει ένα αντίγραφο της ταινίας χωρίς κεφάλαια και επομένως δεν χρειάστηκε να πάω στον οδηγό. Έχω όμως κάποιο άλλο προβλήματα: 1) Οταν κάνω import assets με το DVdlab-pro, διαλέγω το demultiplex του αρχείου. Όταν γίνεται το compile και πάω να δω την ταινία, μετά από κάποιο σημείο, δεν υπάρχει συγχρονισμός ήχου και εικόνας. Πως μπορώ να το διορθώσω αυτό; Πάω στο menu audio delay και μου βγάζει ότι δεν μπορεί να το διορθώσει. Μήπως σαν εναλλακτική να έκανα ένα VOB αρχείο και να μην χώριζα την ταινία από τον ήχο; 2)Χρησιμοποίησα το nero, για να φτιάξω τουλάχιστον ένα μενού πρόχειρο για να δω την ταινία αλλά όταν την έγραψα και πήγα να τη δω στην συσκευή dvd player που έχω, ο ήχος μου βγαίνει πάρα πολύ λεπτός. Φανταστείτε στο σημείο που λέει ο άλλος παθιασμένα και με την ανάλογη έκφραση "επίθεση" να ακούς να μιλάει με πολύ λεπτή φωνή. Η απόλυτη γελοιοποίηση της ταινίας, μου έφτιαξε πάντως την διάθεση, δεν μπορώ να πω. Επίσης σε κάποια σημεία, στις γρήγορες εναλλαγές εικόνων μου εμφανίζονται αμυδρά κάποιες γραμμές. Δεν είναι τόσο ενοχλητικό βέβαια αυτό, αλλά δεν θα ήταν και άσχημο να το διορθώσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ereshkigal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Λοιπόν μετά από ένα μήνα ψάξιμο και κατέβασμα ενός όχι διόλου ευκαταφρόνητου αριθμού από προγράμματα έλυσα τα προβλήματα που προανέφερα παραπάνω. Επειδή δεν θέλω να έρθει κανείς αντιμέτωπος με τα ίδια πρόβληματα και να χάσει το χρόνο του παραθέτω εδώ πως τα έλυσα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να συναντήσει κανείς είναι ο σταδιακός αποσυγχρονισμός του ήχου για τον οποίο τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει λύση. Αυτό το συνάντησα και σε άλλα forum στο εξωτερικό όπου το πρόβλημα επέμενε να πεισματικά να εμφανίζεται. Ενώ ο ήχος, στη δική μου περίπτωση, στην αρχή εμφανιζόταν να αποσυγχρονίζεται έως 3 sec (που και αυτό είναι κάπως ενοχλητικό), μόλις ολοκλήρωνα το compile με το DVDlab pro το αποτέλεσμα ήταν άκρως απελπιστικό. Σε σημείο να μην ξέρω ποιος λέει τι. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το demultiplex στο dvdlab οπότε δοκίμασα και άλλα πολλά προγράμματα αλλά πάλι υπήρχε διαφορά σε mpv και σε audio 3 sec. Επίσης μην δοκιμάσετε να διορθώσετε τον ήχο βάζοντας τον πιο μετά ή πιο πριν γιατί αυτό έχει ως αποτέλεσμα o αποσυγχρονισμός του ήχου να γίνεται ακόμα πιο μεγαλύτερος. Άλλο το audio delay και άλλο audio out of sync. Που ήταν τελικά το πρόβλημα; Εκεί που δεν το περιμένει κανείς στο WINAVI το οποίο το χρησιμοποιούσα είτε για το μετατρέψω το avi σε VOB, MPEG ή σε οτιδήποτε άλλο. Επίσης σαν μην μου έφτανε αυτό δημιουργούσε στην ταινία και αυτό που είναι γνωστό ως video artifacts και καταστούσαν την ταινία κυριολεχτικά άθλια. Κρίμα γιατί μου ήταν συμπαθητικό πρόγραμμα. Χρησιμοποιώντας το ConvertXtoDvd, διορθώθηκαν όλα τα προβλήματα μου και το τέλικό αποτέλεσμα με το Dvdlab pro ήταν άκρως ικανοποιητικό. Τώρα όσον αφορά τον λεπτό ήχο που μου παρουσιαζόταν όταν έκανα burn σε Dvd με το Nero διορθώθηκε πολύ σύντομα με το Copytodvd (το οποίο σημειώστε είναι και αυτό όπως και το ConvertΧtoDvd της ίδιας εταιρείας, της Vso). Σημειώστε επίσης ότι η εγγραφή σε DVD έγινε σε λιγότερο από μισό χρόνο από ότι χρειαζόταν με το Nero 7 (γενικώς δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη με το συγκεκριμένο στην ολότητα του και στην αυτονομία του ως πρόγραμμα).
Ereshkigal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Αχ!!! (αναστεναγμός)To DVDLab είναι ένα ιδιόρρυθμο πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες αλλά και περιορισμούς. Λοιπόν για να δουλέψει μετά από μετατροπή με το WinAvi ή το ConvertX, ΔΕΝ θα πρέπει να έχεις κάνει chapters (ουπς!!! όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι όμως πραγματικότητα). Και όμως με το ConvertX που είχα δημιουργήσει κεφάλαια δεν μου παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα (στο DVDLab).
kastel Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Δεν έχει σημασία ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιούμε αλλά να λύνονται τα προβλήματα και να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα, εύκολα και γρήγορα μπορούμε. Όσο για το για το ConvertX που δε σου παρουσίασε πρόβλημα με τα κεφάλαια το ακούω απολύτως φυσιολογικό. Ο συγκεκριμένος οδηγός δημιουργήθηκε αρκετούς μήνες πριν, από τότε ως και τώρα το ConvertX όπως και όλα τα προγράμματα έχουν αναβαθμιστεί λύνοντας και τέτοιου είδους προβλήματα.
Ereshkigal Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Σημασία έχει να λύνονται τα προβλήματα πάνω από όλα, αλλά παίζει επίσης σημαντικό ρόλο και το μέσο που οδήγησε στην επίλυση τους. Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι είναι σωστό να αναφέρουμε ποιο πρόγραμμα δημιουργήσε ένα προβλημα ή με ποιο επιλύθηκε ώστε οι μελλοντικοί χρήστες να βοηθηθούν και να αποφύγουν τα ίδια λάθη ή να έχουν μία συνοπτική ιδέα στο τι γίνεται.
paris4u Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 παιδια οδηγο στα ελληνικα για το nero 6.6.0.8 που μπορω να βρω; μηπως ξερει κανεις σας να μου πει πως μπορω να γραψω μια ταινια που εχω αποθηκευμενη στον σκληρο μου δισκο με το nero;
kastel Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Για να γράψεις μια ταινία σε δισκάκι θα πρέπει να είναι σε DVD format (αν το player που θα χρησιμοποιήσεις δεν υποστηρίζει αρχεία divx). Προγράμματα που κάνουν αυτή τη μετατροπή (avi>DVD) είναι το WinAvi Video Converter και ConvertXtoDVD. Δες τους οδηγούς "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ DVD ΜΕ ΤΟ WINAVI VIDEO CONVERTER" και "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ DVD ΜΕ ΤΟ CONVERTXTODVD", από εδώ: www.kastel.gr. Και τα 2 προγράμματα έχουν τη δυνατότητα της εγγραφής σε δισκάκι.
Ereshkigal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 παιδια οδηγο στα ελληνικα για το nero 6.6.0.8 που μπορω να βρω;μηπως ξερει κανεις σας να μου πει πως μπορω να γραψω μια ταινια που εχω αποθηκευμενη στον σκληρο μου δισκο με το nero; Αν η ταινία σου είναι avi μπορείς να κάνεις την μετατροπή ακόμη και με το Nero, αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα γενικώς δεν το θεωρώ καλό. Η διαδικασία είναι παραπλήσια ακόμη και αν το αρχείο σου είναι οποιασδήποτε άλλης μορφής. Βρες αυτόν τον οδηγό που θα σε βοηθήσει εδώ. http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/272946 Πάντως υπάρχουν πολλά άλλα αξιόλογα πρόγραμματα που το κάνουν αυτό. Αν κάνεις ένα search στο forum θα βρεις αρκετά. Το convertx που σου αναφέρει ο kastel και το προτείνω και εγώ είναι πάρα πολύ καλό και απλό. Χρησιμοποιώντας τον οδηγό που σου προτείνει θα γράψεις την ταινία πριν ακόμη το καταλάβεις
Sellers Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Χρησιμοποιώ το winavi video converter και ενώ πάντα οι υπότιτλοι είναι στα ελληνικά αυτό μερικές φορές τα ενσωματώνει στην ταινία όπως είναι στα ελληνικά ενώ άλλες εμφανίζει περίεργα σύμβολα. Καμιά ιδέα;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα