Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό θα πει ότι το player σου δεν υποστηρίζει την ελληνική γραμματοσειρά.

Έλεγξε μήπως στο menu υπάρχει επιλογή προβολής ελλ. γραμματοσειράς, αλλιώς ψάξε για firmware update.

• Απαντ. 596
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Kαστελ αν και καθυστερημενα εδω και ενα χρονο μπραβο σου για ολη αυτην την δουλεια..Τωρα ειπα να ασχοληθω με DivX και DVD authoring.Θα ηθελα να σε ρωτησω εχωντας το Κ-lite kodec 3.01 Full ειμαι πληρης οσο αναφορα τους dvix kai xdiv codecs για να μπορεσω να δημιουργησω DVD;

Δημοσ.

Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Αν τα αρχεία που χρησιμοποιείς για τα DVDs σου είναι avi και mpeg, o DivX και ο XviD είναι υπέρ αρκετοί.

Δημοσ.

Kastel ξεκινησα να κανω ενα DVD (το οποιο θελω να βλεπω σε επιτραπεζιο DVD και οχι σε PC) και μου δημιουργηθηκαν οι εξης αποριες

1.Ενσωματωσα τους υποτιτλους με το VIRTUALDUB αλλα μου εμφανιζει τους υποτιτλους μεσα στην ταινια και οχι στο κατω μαυρο πλαισιο που θα ηθελα.Επειτα εκανα κατι ρυθμισεις στο VIRTUALDUB στο margin εκει που λεει bottom αλλα παλι τα ιδια.Ξερεις μηπως τι μπορει να φταει;

2.Επισης το vobsub παιζει κανενα ρολο οταν ενσωματωνουμε τους υποτιτλους με το VIRTUALDUB;Aν ναι exv kanei ολες τις ρυθμισεις στο vobsub για να φαινονται οι υποτιτλοι στο κατω μαυρο πλαισιο της εκανα π.χ ειχα κλεικαρισμενο το flip substitles vertically,το Picture Size το ειχα Extend to 4:3.Βεβαια οταν εκανα install το vobsub ekei που λεει gia ta plug-ins den τσεκαρα να υποστηριζει το VIRTUALDUB.Μηπως φταιει αυτο;

3.Ακομα την ρυθμιση PAL ή NTSC που την βρισκουμε;Xreiazetai PAL για την καλυτερη δημιουργια του DVD;

4.Tελος πως μπορω να δω οταν παω να ενωσω δυο κομματια avi αν εχουν την ιδια αναλυση,frames κλπ;

Υ.Σ Η λυση στα δυο πρωτα ερωτηματα αν γινεται δεν θα ηθελα να ειναι να κανω ενσωματωση με winavi γiati το δοκιμασα με ιδιο ονομα avi και subtitle αλλα δεν τα καταφερα(δεν μου βγαινει το πρασινo βελακι του vobsub kai δεν μπορω να καταλαβω ουτε γι αυτο γιατι συμβαινει-εκανα uninstall kai μετα install στο vobsub αλλα τπτ παλι)

Ευχριστω εκ των προτερων και σορρυ που σε ρωταω τοσα πολλα..

Δημοσ.

Το ότι ρωτάς θα πει ότι είσαι σε καλό δρόμο.

1. Οι ρυθμίσεις για το ύψος των υποτίτλων μέσα στην ταινία γίνεται με το VobSub. Δες τον οδηγό "ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΜΕ ΤΟ VOBSUB".

2. Φυσικά και παίζει ρόλο το VobSub.

3. Τώρα ποια όλα τα players που κυκλοφορούν στην αγορά παίζουν DVD και από τα δύο region (PAL/NTSC). Τη ρύθμιση αυτή θα τη βρεις μέσα στο πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις για να μετατρέψεις το avi σε DVD (WinAvi Video Converter ή ConvertXtoDVD).

4.Για να ενώσεις 2 ταινίες που έχουν ίδια χαρακτηριστικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το VirtualDub. Δες τον οδηγό "ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ VIRTUALDUB". Με διαφορετικά χαρακτηριστικά το WinAvi Video Converter (και πολλά άλλα).

Για να βγει το πράσινο βελάκι θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο το VobSub, τα αρχεία της ταινίας και των υποτίτλων να είναι τον ίδιο φάκελο, τα ονόματά τους να είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες και να είναι η ονομασία τους κοινή. (π.χ. Spiderman 3.avi και Spiderman 3.srt).

Για οποιαδήποτε απορία, μη διστάσεις.

KasteL.

Δημοσ.

Σ'ευαριστω Καστελ.

Τους οδηγους σου που μου λες τους εχω διαβασει ολους και με εχουν βοηθησει πολυ.

Παντως οσο αναφορα το Vobsub kai ενσωματωση υποτιτλων με winavi τα εχω κανει ολα αυτα που μου λες(δηλ.να είναι τον ίδιο φάκελο, τα ονόματά τους να είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες και να είναι η ονομασία τους κοινή αvi kai srt)αλλα το πρασινο βελακι δεν εμφανιζεται.Θα ξαναπροσπαθησω βεβαια..

1.Τωρα οσο αναφορα την ενσωματωση των υποτιτλων απο VIRTUALDUB που μου ειπες οτι και με αυτον τον τροπο παιζει ρολο το VobSub se ρωτησα και πριν αν κατα την διαρκεια του install του vobsub ( και συγκεκριμενα εκει που επιλεγουμε για custom ή full install ) εκει που λεει για ta plug-ins χρειαζεται να τσεκαρω να υποστηριζει το VIRTUALDUB;Πιστευω φταει αυτο και δεν παιρνει τις ρυθμισεις απο το vobsub.Εσυ τι λες;

2.Επισης οταν ενσωματωνω υποτιτλους με VIRTUALDUB θα φαινεται το πρασινο βελακι του vobsub h mono me to winavi εμφανιζεται το πρασινο βελακι;

3.Kαι τελος αν ξερεις να μου πεις πως μπορω να δω την αναλυση,frames σε δυο κομματια απο μια ταινια ωστε πριν παω να τα ενωσω να ξερω ποιο προγραμμα να χρησιμοποιησω(δηλ αν έχουν ίδια χαρακτηριστικά να χρησιμοποιήσω το VirtualDub και διαφορετικα ο WinAvi Video Converter) αλλα πριν παω να τα ενωσω να ξερω τα χαρακτηριστικα τους.Θα ηθελα να μου πεις αν υπαρχει τροπος να δω τα χαρακτηριστικα τους πριν την ενωση.

Σ'ευχαριστω και παλι παρα πολυ..

Δημοσ.

Kαστελ οταν δεις το παραπανω μηνυμα μου μην μπεις στον κοπο για να μου απαντησεις επειδη βρηκα αυτα που σου ζηταω.

Εκτος απο το τριτο ερωτημα που βρηκα μια απαντηση αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι σωστη και γι αυτο θα ηθελa να μου πεις και εσυ την γνωμη σου..

Επισης επειδη καταφερα να ενσωματωσω με winavi τους υποτιτλους θα ηθελα να μου πεις πριν το τελευταιο οκ που παταμε για να ξεκινησει η διαδικασια στο οutpout format ποια επιλογη χρησιμοποιουμε;

Σ'ευχαριστω..

Δημοσ.
3.Kαι τελος αν ξερεις να μου πεις πως μπορω να δω την αναλυση,frames σε δυο κομματια απο μια ταινια ωστε πριν παω να τα ενωσω να ξερω ποιο προγραμμα να χρησιμοποιησω(δηλ αν έχουν ίδια χαρακτηριστικά να χρησιμοποιήσω το VirtualDub και διαφορετικα ο WinAvi Video Converter) αλλα πριν παω να τα ενωσω να ξερω τα χαρακτηριστικα τους.Θα ηθελα να μου πεις αν υπαρχει τροπος να δω τα χαρακτηριστικα τους πριν την ενωση..

...θα ηθελα να μου πεις πριν το τελευταιο οκ που παταμε για να ξεκινησει η διαδικασια στο οutpout format ποια επιλογη χρησιμοποιουμε;

Σ'ευχαριστω..

Για να δεις τα χαρακτηριστικά των αρχείων μπορείς να χρησιμοποιήσεις ή το VideoInspector ή το GSpot. Και τα δύο είναι free.

Στο output format βάζεις αυτό που θες. Αν πρόκειται το αποτέλεσμα να παραμείνει avi επιλέγεις user difined.

Δημοσ.

Και βέβαια παίζει ρόλο.

Το WinAvi 8 έχει δικό του decoder για την ενσωμάτωση των υποτίτλων και είναι default. Το κακό είναι ότι αυτός δεν υποστηρίζει την ελλ. γραμματοσειρά, οπότε θα πρέπει να την αλλάξεις και να γυρίσεις στο κλασσικό DirectVobSub, αφού βέβαια έχεις ήδη εγκατεστημένο το VobSub.

Κάνε το εξής:

Αφού εισάγεις το αρχείο της ταινίας στο WinAvi, πάτησε Αdvanced>DSHOW Decoder>Video Decoder>sub και βάλτε DirectVobSub.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...