elli_gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΚΟΒΩ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ( ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΤΕ:oops: ): 1)τι ειναι το divx?το βλεπω σε ταινιες που κατεβαζω αλλα δεν εχω καταλαβει ακομα τι ειναι 2)ο οδηγος convertx to dvd για ποια αρχεια ειναι? 3)ο οδηγος winavi video converter ειναι μονο για αρχεια avi? 4)υπαρχει καποιος οδηγος που να υποστηριζει ολες τις μορφες? 5)τους υποτιτλους που μπορουμε να τους βρουμε?μπορουμε να τους κατεβασουμε με καποιο τροπο?τι φορματ ειναι? ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΙΖ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
kastel Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Καταρχάς καλωσόρισες Έλλη στο insomnia. Στο πρώτο ερώτημά σου αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι στο λογότυπο που εμφανίζετε στο κάτω δεξιό μέρος της οθόνης σου, όταν προβάλλεις την ταινία σου σε κάποιο player. Αυτό είναι το λογότυπο του DivX codec με το οποίο έχει κωδικοποιηθεί το αρχείο (ταινία). Για να το αφαιρέσεις (να μην εμφανίζεται) δες τον οδηγό διαγραφής "Logo DivX". Στα ερωτήματα 2,3,4 η απάντηση είναι οτι και τα δύο υποστηρίζουν πολλών ειδών format (avi, mpeg κ.ά.) αλλά το WinAvi έχει το πλεονέκτημα να κάνει εκτός της καλύτερης ποιότητας μετατροπής (προσωπική άποψη) και άλλα πράγματα εκτός από μετατροπή σε DVD, όπως να ενώνει αρχεία, nα τα μετατρέπει σε VCD, SVCD, Mpeg, Avi, Rm και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Δεν μπορεί όμως να δημιουργήσει menu όπως το ConvertX (αν και είναι υποτυπώδης σε αρκετές φορές φαίνεται χρήσιμο, ειδικά αν έχεις πρόβλημα χρόνου). Και στο τελευταίο σου ερώτημα, υποτίτλους μπορείς να βρείς σε πολλά sites όπως το insomnia, dvdstuff κ.ά. (κάνοντας μια αναζήτηση θα βρεις πολλά. Το κυριότερο format υποτίτλων είναι το SubRip (.str) χωρίς βέβαια να αποκλείονται και πολλά άλλα (και πίστεψέ με είναι πολλά). Για οποιαδήποτε άλλη απορία σου με διστάσεις. Φιλικά KasteL.
elli_gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 αρχικά χίλια ευχαριστώ!επίσης ένα μεγάλο μπράβο που παρόλο που ξερεις θέλεις να βοηθήσεις και άλλους να μάθουν!! λοιπόν τί γίνεται:εγώ κατεβάζω ταινίες με torrents σε μορφή iso. τί θέλω: κάτι απλό.να γράψω τη τάδε ταινία με τους αντίστοιχους υπότιτλους σε ενα dvd απ'ό,τι σκέφτομαι λογικά θα πρέπει να μετατρέψω το αρχείο iso και μετά να κάνω όλα τα υπόλοιπα. παίρνοντας λοιπόν αυτά ως δεδομένα μπορείς να μου πεις μία απλή διαδικασία και αποτελεσματική?από την αρχή(μετατροπή iso) μέχρι το τέλος(τελικό dvd) γιατί όπως είπαμε είμαι ακόμη στο δημοτικό σ' αυτά τα θέματα. Υ.Γ. το dvdx ειναι στο τέλος του τίτλου της ταινίας που πάω να κατεβάσω οπότε όπως κατάλαβα απ' αυτά που μου'πες ειναι η τάδε ταινία κωδικοποιημένη και χρειάζεται το πρόγραμμα για να αποκωδικοποιηθεί.
kastel Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Οι ταινίες της μορφής ISO για να μπορέσεις να τις επεξεργαστείς θα πρέπει να τις "σπάσεις" και να τις φέρεις στη φυσική τους μορφή (avi, mpeg ή ότι άλλο). Αυτό μπορείς να το κάνεις ή με το MagicISO Maker ή με το UltraISO. Αφού πλέον έχω το αρχείο στη φυσική του μορφή για να το μετατρέψω σε DVD θα πρέπει να έχω στο PC κάποια προγράμματα και κάποιους codecs. Εγώ χρησιμοποιώ από codecs τους DivX, Xvid, RealTime Alternative, QuickTime Alternative (μόνο αυτούς, απλά γιατί δε χρησιμοποιώ αρχεία με άλλη κωδικοποίηση). Επίσης έχω εγκατεστημένα το VobSub για την ενσωμάτωση και προβολή υποτίτλων στις ταινίες. Από αυτό ρυθμίζω επίσης το ύψος που θα εμφανίζονται οι υποτίτλοι μέσα στην ταινία το μέγεθος και ποια γραμματοσειρά θέλω. Για την επεξεργασία της ταινία (κόψιμο σκηνών κ.τ.λ.) χρησιμοποιώ το VirtualDub. Λοιπόν για να κάνω την ταινία DVD χρησιμοποιώ κυρίως το WinAvi Video Converter και αφού τελειώσω με τη μετατροπή και θέλω να φτιάξω και menu χρησιμοποιώ το DVDLab Pro 2 αλλά επειδή είναι κάπως περίπλοκο και "δύστροπο" μπορείς να χρησιμοποιήσεις το TMPEGEnc DVD Author που είναι πανεύκολο στη χρήση του. Για το τελευταίο που ρωτάς, την ταινία δε μπορείς να την αποκωδικοποιήσεις. Για να στο εξηγήσω απλά η χρήση του codec είναι για μπορέσουμε να συμπιέσουμε την ταινία έτσι ώστε να μας δώσει το μικρότερο δυνατό μέγεθος στην καλύτερη ποιότητα. Οδηγούς και links για όλα αυτά τα προγράμματα θα βρείς νέο site μου: www.kastel.gr
liko Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Ενα μεγαλο μπραβο, και ενα ποιό μεγάλο ευχαριστω που εκανες τοση δουλεια για ολους εμας και πάλι ΜΠΡΑΒΟ !!!
elli_gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ!! ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΡΩΤΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΤΟ Dvd-rip ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ?
kastel Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 ΤΟ Dvd-rip ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ? To DVD-Rip που μάλλον γράφει το αρχείο που έχεις κατεβάσει απλά θα πει οτι το συγκεκριμένο avi αρχείο έχει προέλθει από DVD (ripping)
elli_gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 ΤΟ ΑΧΧΟ ΚΑΙ SAGA ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΜΑΤ? ΤΟ Winavi ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ? ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΙΝΙΑ ΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΩ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ?
kastel Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 ΤΟ ΑΧΧΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟ ΦΟΡΜΑΤ? ΤΟ Winavi ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ? Δοκίμασε να αλλάξεις την κατάληξη από .axxo σε .avi για να δουλέψει.
haris_G Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2006 to axxo ine enas poli gnostos seeder gia katevasma tenion apo torrents. oso gia tous ipotitlous mporei na ine diaforetikes gia kathe idia tenia... dld tha prepei na rithmiseis esi tous ipotitlous me tin voithia tou subtitle workshop, pou ine ena pan efkolo programma gia rithmisi ipotitlon
kastel Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΙΝΙΑ ΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΩ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ? Δημοφιλέστεροι υποτίτλοι είναι οι SubRip (.srt). Eyxaristo Καλωσόρισες Μαρία στο insomnia.
elli_gr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ. 1. ΑΡΧΙΚΑ ΕΚΑΝΑ Convert ΜΕ Divx.(ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΩΣΤΑ?ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ) 2. ΜΕΤΑ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ Vobsub ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Open ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ.ΕΚΑΝΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΟΥ(ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ?) 3. ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ Winavi Converter ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ 4 ΑΡΧΕΙΑ Video_ts.ΟΛΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ. Α)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ 4 ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ? Β)ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΛΕΓΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΝΑ Winavi Converter ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ? ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΛΙΑ ΤΑ ΠΗΓΑ.
elli_gr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ. 1. ΑΡΧΙΚΑ ΕΚΑΝΑ Convert ΜΕ Divx.(ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΩΣΤΑ?ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ) 2. ΜΕΤΑ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ Vobsub ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Open ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ.ΕΚΑΝΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΟΥ(ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ?) 3. ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ Winavi Converter ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ 4 ΑΡΧΕΙΑ Video_ts.ΟΛΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ. Α)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ 4 ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ? Β)ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΛΕΓΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΝΑ Winavi Converter ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ? ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΛΙΑ ΤΑ ΠΗΓΑ.
kastel Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Πρώτον μην απογοητεύεσαι. Το οτι σου έλεγε "ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΝΑ Winavi Converter" είναι γιατί χρησιμοποίησες "Unregistered έκδοση", κοινώς trial version. Για να το αφαιρέσεις θα πρέπει απλά να το αγοράσεις. Για να δεις την ταινία σου με ξεχωριστούς υποτίτλους (δηλ. όχι ενσωματωμένους πάνω της), δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα με το VobSub (απλώς να το έχεις εγκατεστημένο). Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να έχεις την ταινία και τους υποτίτλους στον ίδιο φάκελο με κοινό όνομα (π.χ.: ParaPente.avi και ParaPente.srt). Μετά τρέχεις το avi αρχείο για να παίξει με οποιοδήποτε player θες και αυτόματα θα εμφανίζονται οι υποτίτλοι στην ταινία σου και παράλληλα θα πρέπει στην tray να εμφανιστεί αυτό , που θα πει οτι έχει ανοίξει το VobSub, αν δεν ανοίξει το βελάκι θα πει οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και οι υποτίτλοι δεν θα εμφανίζονται. Oι players που έχω δοκιμάσει είναι: PowerDVD 6, 7, WinDVD 7, 8, Windows Media Player 10,11, συνεπώς θα πρέπει να δουλεύει και σε άλλους players. Καλό θα είναι να κάνεις μια απεγκατάσταση και μιά εκ νέου εγκατάσταση του VobSub, μήπως και έχεις πειράξεις κάποιες από τις default ρυθμίσεις του. Το ίδιο ισχύει και για το WinAvi για να ενσωματώσεις τους υποτίτλους (κοινό όνομα ταινίας και υποτίτλων στον ίδιο φάκελο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα