Προς το περιεχόμενο

ΑΘΟΡΥΒΟΣ σκληρός δίσκος ;;;!!!

CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω να βρώ έναν σκληρό (IDE) για ένα fanless σύστημα που πάνω του αυτή τη στιγμή έχω έναν απαρχαιομένο 6GB σκληρό που μου έχει πάρει τα αυτιά! Το έχω για κατεβαστήρι, συνεπώς με απασχολεί και η χωρητικότητα.

Το ξέρω πως ό,τι σύγχρονο και αν πάρω θα είναι στάνταρ καλύτερο.

Το θέμα όμως είναι αφού θα κάνω που κάνω την αγορά να βρω ότι πιο συμφέρον και ταυτόχρονα όσο το δυνατόν πιο ΑΘΟΡΥΒΟ! Καλά λόγια έχω ακούσει για τους Maxtor, και έτσι (εκτός και αν προτείνετε καλύτερο) κινούμαι προς έναν από αυτούς :

MAXTOR DIAMONDMAX PLUS 10 6L080P0 80GB - 8MB CACHE

MAXTOR 160P0 ATA - 160GB - 8MB CACHE

MAXTOR DIAMONDMAX PLUS 10 250R0 250GB - 16MB CACHE

Δημοσ.

Μόλις το βρεις, θέλω να μου πεις κι εμένα... έχω έναν Maxtor 60Giga τετραετίας, και μου έχει πάρει τα αυτιά επίσης. Και δε μιλάω για τις κεφαλές, μιλάω για το motor, το οποίο παράγει ένα μεταλλικό σφύριγμα, και δεν κόβεται με τίποτα!

Καλά έλεγα τότε να περιμένω ένα μήνα και να πάρω το μοντέλο με το fluid bearing drive...

ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

Δημοσ.

Φιλε παρε maxtor,ειναι κακα σκυλια,και αθορυβα.Εχω 4 απο αυτους στο pc. Δουλευουν ακαταπαυστα εδω και 3 χρονια,χωρις κανενα προβλημα,και με πολυ ταλαιπωρια.

Δημοσ.

Αν θες τον απολύτως πιο αθόρυβο δίσκο, πάρε έναν hitachi (έχει αγοράσει το τμήμα σκληρών δίσκων της IBM).

Δίνει δωρεάν η Hitachi ένα πρόγραμμα, το feature tool, με το οποίο μπορείς να μειώσεις την στάθμη του θορύβου, σε βάρος βέβαια των επιδόσεων.

Οι δίσκοι της hitachi είναι και από τους καλύτερους σε επιδόσεις μετά τους Raptor. Πρόσφατα στο εξωτερικό κυκλοφόρησε και η σειρά Τ7Κ500.

Είχα βάλει έναν δίσκο σε εξωτερική θήκη, και άλλον ένα 200GB στο xbox, και τους έχω ρυθμίσει για αθόρυβη λειτουργία (που παράλληλα σημαίνει και χαμηλότερη θερμοκρασία), και δεν ξέρω πότε λειτουργούν και πότε όχι παρά μόνο από το λαμπάκι.

Feature Tool (v2.01)

This is a DOS-bootable tool for changing various ATA features. The Feature Tool allows you to control some of the features of our Deskstar and Travelstar high performance ATA hard disk drives and supports 48-bit addressing, so it will work with the new large capacity drives.

This version adds support for our latest drives. Changes include:

Enhancement of SATA support

Enhancement of Capacity Clip Function

The Feature Tool allows you to:

Enable or disable the read-ahead or write cache.

Change the drive Automatic Acoustic Management settings to the:

Lowest acoustic emanation setting (Quiet Seek Mode), or

Maximum performance level (Normal Seek Mode). Change the predefined capacity of the drive. This option can be used in situations where there is a BIOS limitation and the drive is not recognized. See the Users Guide for specific details.

Switch the Ultra DMA mode

Change Advanced Power Mode - allows you to change between the lowest power consumption and the highest power consumption (maximum performance level).

Show Drive Temperature - shows the current drive temperature in Celsius and Fahrenheit.

Configure SATA interface - adjust maximum speed and enable/disable Spread Spectrum Clocking.

Δημοσ.

Φίλε μου είχα Hitachi και έχω δοκιμάσει το πρόγραμμα που λες και πράγματι κάνει δουλειά. Το θέμα επιδόσεων σε αυτή την περίπτωση δεν με απασχολεί οπότε όλα καλά. Η μόνη μου επιφύλαξη είναι ως προς τα επίπεδα θορύβου των Hitachi συγκριτικά με τους Maxtor γενικότερα. Άραγε εφαρμόζοντας στους πρώτους το Quiet Seek Mode γίνονται πιο αθόρυβοι και από τους δεύτερους ή απλά τους πλησιάζουν;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να τονίσω ότι όταν λέω για θόρυβο μιλάω για το θόρυβο που κάνει το πλατώ όταν περιστρέφεται από τον βηματικό, όχι τον θόρυβο των κεφαλών κατά το seek, read, write κτλ... Έχετε υπόψην σας πρόγραμμα που να μειώνει αυτόν τον θόρυβο; Και αν ναι, πως το κάνει; Μειώνει τις στροφές του πλατώ; Θεωρώ ότι αυτό είναι αδύνατο (λόγω συγχρονισμού) αλλά δεν αποκλείω κάποιοι να το εφαρμόζουν (πχ. κατά το boot-time)...

Δημοσ.
Ψάχνω να βρώ έναν σκληρό (IDE) για ένα fanless σύστημα που πάνω του αυτή τη στιγμή έχω έναν απαρχαιομένο 6GB σκληρό που μου έχει πάρει τα αυτιά! Το έχω για κατεβαστήρι' date=' συνεπώς με απασχολεί και η χωρητικότητα.

Το ξέρω πως ό,τι σύγχρονο και αν πάρω θα είναι στάνταρ καλύτερο.

Το θέμα όμως είναι αφού θα κάνω που κάνω την αγορά να βρω ότι πιο συμφέρον και ταυτόχρονα όσο το δυνατόν πιο ΑΘΟΡΥΒΟ! Καλά λόγια έχω ακούσει για τους Maxtor, και έτσι (εκτός και αν προτείνετε καλύτερο) κινούμαι προς έναν από αυτούς :

MAXTOR DIAMONDMAX PLUS 10 6L080P0 80GB - 8MB CACHE

MAXTOR 160P0 ATA - 160GB - 8MB CACHE

MAXTOR DIAMONDMAX PLUS 10 250R0 250GB - 16MB CACHE

Ean theleis silent HDD, aksiopisto, kryo kai grigoro HDD i lusi einai mia kai egguimeni. Samsung HDD se kamia periptosi den tha to metanioseis

SilentPcReview

http://www.silentpcreview.com/article258-page1.html

PS ean i maxtor arxisan kai theorountai silent xathikame...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...