Προς το περιεχόμενο

Windows Vista Minimum Requirements

Exoskeletor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Epeidh kiriolektika barethika na blepo ton kathena na leei pos gia ta vista tha thes ena pc 2000 euro epeidh etsi tou katse ena proino sas grafo ta requirements tou teleyteou beta ton vista pou den prokeite h teleytea ekdosh na thelei kati parapano (kati parapkato mporei)

The minimum system requirements for Windows Vista Beta 2 are an 800 MHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) microprocessor, 512 MB of RAM, a 20 GB hard drive with 15 GB of free space, and a CD-ROM drive.

(Oso gia thn taxythta exei ftiaksh merika nea features h mic kai prepei na eine poly kalh sthn telikh ekdosh)

Review

Δημοσ.

Όπως μου θύμισε ένας φίλος, τα XP είχαν επίσημα ως ελάχιστες απαιτήσεις τα 128ΜΒ.

Στην πράξη τα 512ΜΒ είναι το ελάχιστο αποδεκτό, ενώ το 1GB είναι το προτεινόμενο.

Αν κρατήσει η Microsoft και στα Vista τις αναλογίες, τότε το ελάχιστο αποδεκτό θα είναι τα 2GB, με προτεινόμενα τα 4GB.

Δημοσ.

Κοίτα τι λέει η microsoft για τα windows xp:

PC with 300 megahertz or higher processor clock speed recommended; 233 MHz minimum required (single or dual processor system);* Intel Pentium/Celeron family, or AMD K6/Athlon/Duron family, or compatible processor recommended

128 megabytes (MB) of RAM or higher recommended (64 MB minimum supported; may limit performance and some features)

1.5 gigabytes (GB) of available hard disk space....

......

Αν καταφέρεις να δεις προκοπή εσύ με 300 Mhz recommended ή 233 minimum (αχαχαχαχαχααχ) και 128MB ram σφύρα!!!

Εγώ έχω 1.5GB ram προς το παρόν.

Δημοσ.

Υπερβάλεις μου φαίνεται. Τα 128 στα XP είναι πράγματι το κάτω όριο. Δουλεύει όμως το PC κουτσά στραβά. Με 256 δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Πάνε αέρα τα XP. Στο λέω γιατί έχω γύρω στους 150 Η/Υ στην εταιρία με τόση μνήμη και δουλεύουν κυριλέ.

Με 512 είσαι άρχοντας! Σε καμμία περίπτωση δεν είναι το ελάχιστο(!!!) αποδεκτό.

Μην συνχέεις τις απαιτήσεις του λειτουργικού με τις απαιτήσεις των παιχνιδιών. Παράδειγμα: Με 512 στα ΧP είπαμε δουλεύεις κανονικότατα. Αν όμως πας να παίξεις κανά WoW ή Sims2, με 1Gb θα φορτώσουν πιο γρήγορα και θα μπορείς να κάνεις και ενναλαγές προγραμμάτων άμεσα. Αλλά για αυτό δεν ευθύνεται το λειτουργικό αλλά το παιχνίδι το ίδιο.

Δημοσ.

να σας λθσω το προβλημα

αν ξερεις c η c++ βαζεις linux και ξεμπερδευεις

δεν λεω θελουν βελτιωση οπως υποστηριξη παιχνιδιων αλλα

σαν λειτουργικο οχι μονο περναει κατα πολυ τα xp αλλα πιστευω οτι

θα ξεπερασει και τα Vista τοσο απο ταχυτητα οσο και απο ποιοτητα

γιατι οταν βγηκαν οι πρωτοι x64 Η/Υ ολες οι εταιριες βγαλαν τα linux χ64

ενω για τα xp64 οσο και για τα κανονικα τα vista περιμενεις τουλαχιστον

2 χρονια πανω κατω

Δημοσ.

Kala katse na bgoun me ta kalo ta vista kai ta sigrinoume meta me alla litourgika. Otan les tha ta kseperash apo poiothta ti enoeis? Pantos h alithia eine pos den mporeis na sigrinis linux me windows gia mena. Alh xari to ena, allh to allo. Entelos diaforetika leitourgika. Tora me ta vista allazh ligo h filosofia

Ego exo dei xp se 600mhz celeron me 128mb ram kai pigenan para poli kala xoris na exo bgalh ta efe. Pou na ta ebgaza diladi

Επισκέπτης
Δημοσ.

Paidia min trellaineste. Ena apo ta pc pou exw einai celeron 700 me 256Mb kai trexei XP anetotata... Twra gia douleies opws epexsergasia video kai tetoia den einai thema XP an xreiazetai kaneis dunami. Etsi kai me ta Vista. tha trexoun se p3 sta 800 alla apla de tha mporei kaneis na paixsei teleytaia paixnidia i kainourgies ekdoseis programatwn video/ixou/cad... Einai logiko. Xrhsh omws Office kai Internet tha kanei sigoura. min trellathoume... Edw ta windows 98 etrexsan se 386 me 8Mb mnimi :)

Δημοσ.

Oxi kai sta pexnidia tha doume treles diafores. To directx10 leei h mic tha eine 6 me 9 fores kalitero apo to directx9. Poly megalo pososto akoma kai na mhn eine toso megalo h diafora tha eine sigoura megalh. Tha aksiopiite polu kalitera o parapanos xoros pou exoume sto sklhro, h parapano mnhmh, akoma kai ta flashakia pou exoume tha fanoun xrisima.

Gia na doume ti tha doume

Δημοσ.

Eγω παντως ειχα ενα pc στα 450 με 128 ram και επαιζαν κανονικα τα XP. Μαλιστα ηταν το πρώτο μου βημα για home cinema pc, μιας και το είχα συνεχώς ανοικτό (τοτε ηταν εντελως αθόρυβα αν θυμαστε, δεν ειχαμε ΚΑΝ ανεμιστηρες στο κουτι) και με μια κονσόλα εναλλαγής τερματικού (αυτη που συνδέεις 6 pc ξέρω γω στην ίδια οθόνη & keyboard/mouse) απλά επέλεγα το μικρό pc για να βάλω μουσική να ακούγεται.

Στο ιδιο pc οταν εβαζα να παιξει divx φυσικά και σερνόταν. Αλλά μουσικη, internet & office ηταν μια χαρά!

Δημοσ.
Υπερβάλεις μου φαίνεται. Τα 128 στα XP είναι πράγματι το κάτω όριο. Δουλεύει όμως το PC κουτσά στραβά. Με 256 δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Πάνε αέρα τα XP. Στο λέω γιατί έχω γύρω στους 150 Η/Υ στην εταιρία με τόση μνήμη και δουλεύουν κυριλέ.

Με 512 είσαι άρχοντας! Σε καμμία περίπτωση δεν είναι το ελάχιστο(!!!) αποδεκτό.

Δεν ξέρω για τι χρήση τον έχεις, αλλά αν είσαι συνέχεια στο δίκτυο, λογικά θα έχεις κάποιο antivirus και κάποιο firewall, τα οποία θέλουν μνήμη.

Ακόμα και με 64ΜΒ τρέχουν τα XP, αλλά η διαφορά έιναι μεγάλη.

Απ'το πλήθος των υπολογιστών που ανάφερες, υποθέτω ότι τρέχεις κάποιο λογιστικό πρόγραμμα ή κάτι τέτοιο, το οποίο είναι ελαφριά εφαρμογή.

Δοκίμασε αν μπορείς κάποια στιγμή να πάρεις από τον ένα τα 512ΜΒ και να τα βάλεις σε κάποιον άλλο ώστε να έχει 1GB και κλείσε το swap file. Θα νομίζεις ότι άλλαξες υπολογιστή.

Αυτή την στιγμή θα αναφέρω ενδεικτικά την ποσότητα μνήμης που χρησιμοποιούν κάποια προγράμματα αυτή την στιγμή στον υπολογιστή μου:

Internet explorer:51MB+36MB virtual memory

Visual Studio 2005 (με ένα άδειο Atlas website φορτωμένο): 160ΜΒ+115ΜΒ virtual memory

Για τον SQL server δεν μπορώ να βρώ το μέγεθος επειδή έχει πολλά Processec, αλλά εκτιμώ περίπου 40ΜΒ+100ΜΒ virtual memory.

Ξέρω ότι δεν είναι εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο καθένας, αλλά δίνουν ένα σημείο αναφοράς.

Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το σχέδιο, φωτογραφία ή βίντεο έχουν τουλάχιστον 1GB, ενώ ξέρω αρκετούς που έχουν 2GB.

Υ.Γ.

Τα κατεβαστήρια είναι αυτά που θέλουν την περισσότερη μνήμη, ιδιαίτερα αν λειτουργούν 24/7.

emule:

Μετά από 36ώρες:83ΜΒ+86MB virtual memory

Μετά από τις διακοπές του Πάσχα (10μέρες): Περίπου 200+200

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ θέλουν λιγότερα από 500ΜΒ

Τα Vista έχουν χρησιμοποιήσει συνολικά 1.68GB

processescd5.png

processescd5.png

Ακόμα και αν επιλέξω να μου δείξει τα Processes από όλους τους χρήστες, το άθροισμα δεν βγαίνει πολύ πάνω, άντε να ανέβει κανα 100ΜΒ.

Το 1GB που πήγε; Τι το καταναλώνει;

Δημοσ.

koita k sta xp iparxoun programata opos to maxthlon pou lene pos katanalonoun 30mb kai otan ta klino eleytherononte 150 peripou.. opote athrizontas ta den mporeis na eise sigouros. logika ayto tha beltiothi sta vista mexri thn telikh ekdosh opos k ligo h taxythta

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...