teachertza Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι.Αγόρασα ενα a/c απο τον κωτσόβολο το προηγούμενο καλοκαίρι.Ο ψυκτικός που το έβαλε έκανε την εξής μπαρούφα.Την ωρα που το έβαζε πήρε τους 2 σωλήνες(που περνάει το ψυκτικό υγρό) τους ένωσε μεταξύ τους κ πέρασε γύρω απο αυτούς την μόνωση.Απ ότι είδα σε άλλα κλιματιστικά ο κάθε σωλήνας έχει δική του μόνωση.Επίσης μου το είπαν κ στην κατασκευάστρια εταιρεία που πήρα τηλ.Αυτό που έκανε ρίχνει την απόδοση του κλιματιστικού.Τί μπορώ να κάνω?Λέει οτι έχει εγγύηση εγκατάστασης 1 έτος.
Lucifer Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Όταν λες μόνωση εννοείς την γάζα ή το πολυεστερικό αφρολέξ; Αν λες το πρώτο δν παίζει πρόβλημα με απώλειες κτλ.
Lucifer Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 χμφ, πακέτο για να το φιξάρεις μόνος σου, θες αντλίες κενού και θα πάει άπατο αυτό το φρέον που έχουν τώρα. ίσως μπορείς να αγοράσεις το αφρολέξ και να κάνεις εγκάρσιες τομές για να το περάσεις ξανά πάνω στις χαλκοσωλήνες, αλλά δν ξέρω κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικό.
teachertza Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Αυτό σκεφτόμουν.Κ αυτός αυτό έκανε...Το έκοψε και μετά το πέρασε γύρω τους....Εγω θα το περάσω ξεχωριστά απο καθένα.,Απλά σκέφτομαι μήπως τους πώ τίποτα κ το ξηλώσει κ το ξαναβάλει αφού είναι στην εγγύηση εγκατάστασης.Τί προτείνεις?
Lucifer Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 χμμ κοίτα, δν νομίζω να έχει διαφορά στην απόδοση. δλδ οκ, αν το κάνεις μόνος σου χωρίς να βγάλεις σωλήνες από τοίχους κτλ, το μόνο μέρος που θα είναι όπως τώρα, θα είναι το κομμάτι σωλήνωσης που είναι μέσα στον τοίχο. το οποίο εντάξει, τι απώλειες να έχει, 15 πόντοι είναι. από την άλλη, αφού καλύπτεσαι, γτ να κάτσεις να παιδευτείς εσύ, δικό τους φταίξιμο είναι και θα κάνεις και μια ανανεωσούλα το φρέον σου. αν τους πείσεις να στο αλλάξουν τσάμπα, μέσα.
teachertza Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Απλά το θέμα είναι τί να τους πώ?Λογικά ο ψυκτικός θα μου πεί οτι το έχει βάλει σωστά...Τί να του πώ?Να πώ στον κωτσόβολο?Να πάρω την εταιρεία??Δεν ξέρω βασικά...Απλά είδα οτι γράφει εγγύηση εγκατάστασης 1 χρόνο...
Lucifer Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 χμ, πες πως η απόδοση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και να το ελέγξουν και πες τους πως υποψιάζεσαι πως ευθύνεται ο τρόπος που έγινε η εγκατάσταση. μη γίνεις συγκεκριμένος, άσε να το ψάξουν αυτοί, γτ δν ξέρουμε κ σίγουρα αν όντως είναι οι σωλήνες το πρόβλημα. θα έλεγα να πάρεις το μαγαζί απ' όπου το αγόρασες, εκεί έχεις την απόδειξη και αφού αυτοί έκαναν τα κοννέ με όποιον το εγκατέστησε (αν το εγκατέστησε η εταιρεία κ όχι οι ίδιοι) αυτοί θα τα κάνουν και για τον έλεγχο.
teachertza Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Μμμμμ.Οκ....Μάλλον αυτό θα κάνω...ευχαριστώ για τη βοήθεια...
georgep800 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Έχεις κανείς υπόψιν του για κάποιο επώνυμο, φορητό, κλιματιστικό;
bzitstavros Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ ΜΕ ΤΑ WATT ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ... ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΕΝΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ D ΠΟΣΑ WATT ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ;
bzitstavros Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ NAKASI ΣΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ 169 EYRO 9000 BTU, ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ (ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΙΜΑΙ) ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΤΟ SAMSUNG ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ..
Houston Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Για οικονομία στο ρεύμα πάρε inverter. Και δεν θα το πετάξεις.
leftermann Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ NAKASI ΣΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ 169 EYRO 9000 BTU, ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ (ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΙΜΑΙ) ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΤΟ SAMSUNG ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.. σε μικρά κλιματιστικά η διαφορά στην κατανάλωση δεν είναι και τοοοοσο μεγάλη. Η τεχνολογία inverter αξίζει να την πληρώσεις σε μεγάλα κλιματιστικά (18αρια, 24αρια κλπ), τα οποία καίνε πάαααρα πολύ ρευμα. Κυρίως αν το κλιματιστικό σου δεν δουλεύει πολλές ώρες και μέρες (όπως πχ σε ένα γραφείο ή κατάστημα), αλλά λιγες ώρες και μόνο τις πολύ ζεστές μέρες, το inverter δεν θα βγάλει ποτέ τα λεφτά του.
activex Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 παιδια δεν διαβασα ολα τα ποστ. μηπος ξερει κανεις (η αν αναφερθικε να το επισημανει) για κληματιστηκα μονο με ρευμα? (αν υπαρχουν) κατι ακουσα αλλα δεν ειμαι σiγουρος (το φανταζομε σαν μια συσκευει μονο με ρευμα και τιποτε αλλο) και φυσικα αν υπαρχουν ποσο ρευμα καταναλωνουν και που θα τα βρουμε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.