Προς το περιεχόμενο

Ποιό κλιματιστικό προτείνετε;

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κάνεις λάθος.

Δεν μειονεκτούν σε τίποτα,αφού τα περισσότερα έχουν τα <<εντόσθια>> γνωστών κλιματιστικών που πληρώνουμε και την φίρμα.

Και τα περί αυξημένης κατανάλωσης ή θορύβου, που θυμίζουν το <<μην βάζετε αντιγραμμένα cd στο playstation γιατί θα χαλάσει>>.

Δημοσ.

Ισχύει αυτό για την κατανάλωση και το θόρυβο, αλλά δε σημαίνει ότι όλα τα επώνυμα είναι οικονομικά και αθόρυβα.

Π.χ. πριν μερικές μέρες είδα στην Ηλεκτρονική Αθηνών ένα 12αρι Panasonic με 350-400? (δε θυμάμαι ακριβώς) και μου φάνηκε καλή τιμή για επώνυμο 12άρι. Ακριβώς δίπλα είχε ένα σχεδόν ίδιο Panasonic με 200-250? παραπάνω. Η διαφορά τους; Το φθηνό ήταν κλάσης D με κατανάλωση περίπου 1500W και το ακριβό ήταν κλάσης A με κατανάλωση περίπου 1000W.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, πάλι σε Firstline θα καταλήξω αφού τα 3 που έχω εδώ και 3 χρόνια έχουν αποδειχθεί σκυλιά και αν εξαιρέσουμε τον αρκετό θόρυβο που κάνουν (όχι πιό δυνατό από το PC πάντως :lol: ) με τα 188? είναι πραγματικά value for money κλιματιστικό.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως αν θέλεις κλιματιστικό που θα δουλεύει όλη μέρα, τότε μαλον θα πρέπει να πάρεις ακριβό κλιματιστικό inverter, που θα βγάλει τα λεφτά του από την οικονομία ρεύματος (σημαντική διαφορά στην κατανάλωση, κυρίως τα μεγάλα btu). Αν δεν δουλεύει πολυ, τα φτηνά είναι μια χαρά. Πέρσυ έβαλα 2 firstline στο μαγαζί. Ο τεχνικός που τα πέρασε είπε ότι ο συμπιεστής, που είναι όλη η ιστορία στο κλιματιστικό, είναι της toshiba. Ολές κι όλες 5 εταιρείες φτιάχνουν συμπιεστες, και όλες οι φίρμες παίρνουν από αυτές και συναρμολογούν. Αυτό που παίζει και διαμορφώνει την τιμή είναι η ποιότητα των πλαστικών και της συναρμολόγησης, και φυσικά η διαφήμηση.

Δημοσ.

Firstline μονο τα Carefour εχουν;

Ενδιαφέρομαι για κάτι πολύ πολύ φτηνό για ένα δωμάτιο που ανοίγει σπάνια.Ποιο είναι το πιο φτηνό που μπορώ να βρω στην αγορά φέτος; Κυριολεκτικά το πιο φτηνό όμως!

• Moderators
Δημοσ.
Στο σπίτι έχουμε κλιματιστικά τα τελευταία 18 χρόνια (όταν δεν ήταν και πολύ της μόδας). Είχαμε αγοράσει 3 SΑΝΥΟ 9000 ΒΤU Made in Japan και είχαμε πληρώσει τότε 750.000 δρχ.

Kι ομως ειμαι εδω για να σε επιβεβαιωσω!

Εχουμε ενα ιδιο, επισης εχει 17 χρονια τωρα!

Συντηρηση του εχει γινει ΜΙΑ φορα στη 17ετια...

Ακομα δουλευει σα σκυλι απροβληματιστα...

Να φανταστειτε ουτε καν τηλεκοντρολ ειχε, αλλα ενα πραμα που φευγει απο το πλάι με καλωδιο, και ειχε λεντ ενδειξης λειτουργιας και θερμοκρασιας :P

Παντως και auto εχει και χρονοδιακοπτη :P

Αμα κρινω απο τον τυπο m²*500=BTU που χρειαζονται, τοτε το σαλονι μας (που θα παρουμε aircondition συντομα), χρειαζεται 33500BTU aircondition!!!

Ελεγα να βαζαμε 24000 ή 18000... Λετε να πεσει λιγο?

(το σαλονι εχει γυρω-γυρω ειδικη θερμομονωση, ενω και τα παραθυρα ειναι ολα με τριπλο τζαμι και θερμοδιακοπή).

Δημοσ.
Firstline μονο τα Carefour εχουν;

Ενδιαφέρομαι για κάτι πολύ πολύ φτηνό για ένα δωμάτιο που ανοίγει σπάνια.Ποιο είναι το πιο φτηνό που μπορώ να βρω στην αγορά φέτος; Κυριολεκτικά το πιο φτηνό όμως!

firstline έχουν μόνο τα carrefour και τα champion μαρινοπουλος. Νομίζω οτι το 9000 btu βγαίνει κάπου 230 ευρώ μαζί με την τοποθέτηση. Έχω 2 τέτοια από πέρυσι, μιά χαρά είναι. Πέρυσι που τα έψαχνα, το μόνο φτηνότερο που βρήκα ήταν κάποια TCL που είχε ο κωτσόβολος (μιλάμε για 10-12 ευρώ διαφορά), αλλά δεν μου φάνηκαν πολύ σόι. Πάντω αν έχεις το νου σου, τα carrefour συχνά βγάζουν προσφορές σε τέτοια πράγματα.

Δημοσ.

σκεφτομαι να παρο ενα σαμσουνγκ που εχει στον κοτσοβολο 9ρι για μικρο δοματιο. Πιστευο θα δουλευει κανα 2ωρο το πολυ την μερα, δεν εχο τιποτα υπερβολικες απαιτησεις λιγο να δορσιζει την ατμοσφαιρα, αν εχει και τιποτα φιλτρα για καθαροτερο αερα μια χαρα. 400 ευρο ειναι η ανοτατη τιμη που θα δοσο αν και προτιμο κατι στα 300

Ειναι το μοντελο samsung aq09fan forte

Silver Nano Health SystemTM:

Φίλτρο Silver Nano:

Φίλτρο Silver Nano: *

Εξαερωτής Silver Nano: *

Φρέσκος και Καθαρός Αέρας: -Αποσμητικό Φίλτρο: *

Καθαρό Φίλτρο (Φίλτρο HAF): *

Cathechin Filter: -

BionizerTM: -

Αντι-αλλεργικό Φίλτρο: -

Λειτουργίες:

Αφυγραντής: *

Turbo: *

Πρόγραμμα Ύπνου: *

Χρονοδιακόπτης: *

Οικονομία Κατανάλωσης Ενέργειας: *

Αυτόματη Επανεκκίνηση: *

Bio Component (Αντιβακτηριακή Φόρμουλα):Cathechin Φίλτρο,Αποσμητικό Φιλτρο,Silver Nano Εξαερωτής

Βήματα Ελέγχου Ροής Αέρα(Ψύξη/Ανεμιστήρας): 4/3

Έλεγχος Κατεύθυνσης Αέρα (Επάνω & Κάτω): Αυτόματος

Έλεγχος Κατεύθυνσης Αέρα (Αριστερά & Δεξιά): Χειροκίνητος

τα χαρακτηρισιτικα του απο

http://www.samsung.com/gr/products/airconditioning/homework/classicseries/aq09fan.asp

αν πατε εκει που λεει προδιαγραφες λεει και εξτρα ινφο. Απόδοση Ψύξης Btu/hr 9000 kw 2.64. Μιπος θα τρωει πολυ ρευμα?? Ειναι ενεργειακη κλαση c kai 24 db θορυβο. 399 ευρο και νομιζο εχει και την εγκατασταση μεσα. Αξιζει η να παο σε κατι ποιο φτηνο?

Σε προηγουμενο καταλογο με προσφορες εχει το μοντελο Samsung AQ09JWAN 350 ευρο με την εγκατασταση μεσα, αλλα στη σελιδα της σαμσουνγκ δεν υπαρχει το μοντελο και αν κανεις αναζητηση στον γκουγκλη βγαζει ΜΟΝΟ μερικες σελιδες ολες στα ρωσικα!! Οποτε το αποριπτο, θα ναι κανα τριτοκοσμικο αποσυρμενο μοντελο.

Δημοσ.

Θα προτεινα σε όσους πάρουν κάτι φθηνό να το δούν πρώτα κάπου να δουλεύει. Εγώ αγορασα ένα Einhell 200 ευρώ απο Plus. Πολύ καλό μηχάνημα και αθόρυβο το μέσα αλλά το έξω γουργουρίζει άγρια με αποτέλεσμα να μην μπορω να το βάλω το βράδυ αμα είναι εδώ η αδερφή μου γιατι είναι σε δικό της τοιχο. Οπότε προσοχή και στην τοποθέτηση του έξω.

Δημοσ.

τα toyotomi θεορουνται κορυφη? διοτι στον καταλογο της νεας εβδομαδας εβγαλε ενα 12ρι toyotomi inverter sta 599 euro. Ψηνομαι να το παρο με δοσεις

Δημοσ.

εγώ πήρα ενα 9αρι fujitsu αλλά δεν πρόσεξα αν ειναι Inverter..το πήρα πρίν 1 μήνα κοντά στα 550 ευρώ..Πως μπορώ να το τσεκάρω αυτό; πρέπει να το γράφει πάνω;

Δημοσ.

To Σάββατο που μας πέρασε, η Ηλεκτρονική είχε μια πάρα πολύ καλή προσφόρα.

Πήρα ενα 24.000ΒΤU Kelvinator (ανήκει στην Elextrolux) και δώσανε άλλο ένα 9.000BTU Kelvinator δώρο. Σύνολο και για τα δυο, 600ευρώ....

Από ότι έμαθα από άνθρωπο της δουλειάς, είναι καλή μάρκα, καίει λίγο παραπάνω το 24αρι όταν λειτουργεί για θέρμανση.

Πάντως πιστεύω ότι η προσφορά ήταν αχτύπητη

Δημοσ.

Παιδιά μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ manual για εγκατάσταση κλιματιστικού στο internet?Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή.Ευχαριστώ(:

Δημοσ.

τέτοια έχω. κάνουν τη δουλειά τους γρήγορα, δε μασάνε από πολλή χρήση αλλά είναι σχετικά θορυβώδη. δν σου παίρνουν κ το κεφάλι, αλλά είναι σαν ανοιχτό πισί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...