Προς το περιεχόμενο

Ποιό κλιματιστικό προτείνετε;

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Daikin θεωρούνται τα καλύτερα...άλλωστε φαίνετε και στην διαφορά τιμής!Βέβαια αν το θες μόνο για ψύξη καλά είναι αρκετά,στη θερμανση είναι τα δύσκολα....

Ότι πληρώσεις παίρνεις...

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο site ή κάποιος τύπος για την αντιστοιχία BTU προς τετραγωνικά;

Το γούγλισα αλλά μάλλον δεν τα πάω πολύ καλά με τους μαθηματικούς τύπους. :(

Δημοσ.

Paredwse έχω ένα φυλλάδιο από μια εταιρία και γράφει:

εώς 20τ.μ. - 9άρι

εώς 30τ.μ. - 12άρι

εώς 40τ.μ. - 18άρι

μεγαλύτερα από 40τ.μ. - 24άρι

Δημοσ.

Δίνετε σημασία στις ενεργειακές κλάσεις.

Τα FirstLine [aka Carrefour] σου βγαίνουν όσο ένα διπλάσιο τιμής μόνο κ μόνο από την

κατανάλωση ρεύματος σε 6 μήνες - 1 χρόνο λειτουργίας.

Στα ακριβότερα κατά κανόνα ζητάνε υποχρεωτική συντήρηση ανά 6 μήνες/χρόνο [ανάλογα την

εταιρεία] για να ισχύει η εγγύηση, οπότε σου βγαίνουν ακόμα ακριβότερα.

Για θόρυβο <28db θεωρείται "αθόρυβο", αλλά το έχουμε ξανασυζητήσει κ σε άλλα sections.

Η "φασαρία" είναι υποκειμενικός όρος. Mitsubishi / Carrier / Daikin θεωρούνται τα καλύτερα σε επαγγελματικό επίπεδο

[όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά]. Το inverter μετράει.

Τα νυν 7άρια-9άρια προτείνω να τα ξεχάσετε για οικιακή χρήση, εκτός από πολύ συγκεκριμένες

περιπτώσεις. Αν πετύχετε κ κανένα ρώσικο μονομπλόκ κ δεν σας ενοχλεί ο θόρυβος κ η κατανάλωση

τους είναι ίσως ότι καλύτερο και σε χώμα τιμή. (Απλά θέλει τρύπα στον τοίχο :P)

/sc

Δημοσ.

Τα BTU ανάλογα με τα τετραγωνικά είναι σχετικό γιατι εξαρτάται και απο τις απώλειες που έχει ο χώρος...Αυτό καλύτερα είναι να το υπολογίσει ο ειδικός απο τον οποίο πρόκειτε να αγοραστεί...

Η ενεργειακή κλάση όντως είναι κάτι πολύ συμαντικό και λίγοι το λαμβάνουν υπ'όψιν τους...Τα inverter το μόνο μείον που έχουν εκτός τις τιμής είναι οτι είναι ποιο ευαίσθητα στις αυξομειώσεις τις τάσης.

Για τα 7αρια συμφωνώ αλλά για υπνοδωμάτια συνίστανται κυρίως 9αρια για λόγους υγείας...

Δημοσ.

alexpeykh και BASSstarlet, τα firstine ειναι οντως τοσο ενεργοβορα? Βλεπει κανεις εμφανη αυξηση στο λογαριασμο της ΔΕΗ? Βεβαια για να το απαντησει αυτο κανεις, πρεπει να εχει μια ιδεα και απο αλλα κλιματιστικα για να μπορει -στο περιπου φυσικα-να συγκρινει.

Δεν με νοιαζει τοσο πολυ αν χαλασει καποια στιγμη(πχ σε 3 χρονια) οσο να μην τσακιζει τον λογαριασμο λογω αυξημενης καταναλωσης, και επισης αν κανει τρομερο θορυβο.

Τωρα, οπως ειπωθηκε, αν ειναι να κανει εστω και σαν ενα ανεμιστηρα pc, ενταξει, ειναι ανεκτο.

Δημοσ.
Τωρα, οπως ειπωθηκε, αν ειναι να κανει εστω και σαν ενα ανεμιστηρα pc, ενταξει, ειναι ανεκτο.

χεχεχεχε πως φαίνεται αυτός που δεν έχει ακούσει 12cm Delta 100+cfm στη ζωή του....

Θα πω το εξής. Είχα ένα Fujitsu στο φοιτητικό μου σπίτι. Με το που έπιανε Μάιος και το άρχιζα είχα πάντα μεγάλη αύξηση του λογαριασμού. Ο γέρος μου , γκρίνιαζε και το επιχείρημα του ήταν ότι στην Καλαμάτα είχαν βάλει 3 daikin και όμως ο λογαριασμός ανέβαινε μεν, αλλά σε νορμάλ επίπεδα. Τουμπεκιάστηκε όταν πήρα πτυχίο, ξενοίκιασα πήγα το κλιματιστικό κάτω και το βάλαμε στο υπνοδωμάτιο που δεν είχε κλιματιστικό. Φαγάνα...

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ρωτήσετε ψυκτικό και να σας πει κακό λόγο για τα φθηνά ερκοντίσιον.

Τουλάχιστον όσους ρώτησα εγώ(και είναι πολλοί)μάλλον έκλειναν προς τα άγνωστης μάρκας με κύριο επιχείρημα τον λόγο κόστος προς απόδοση.

Και η κατανάλωση ρεύματος δεν είναι κάτι που απασχολεί,εκτός αν το μηχάνημα δουλεύει στο φουλ.Κάτι που σπάνια χρειάζεται(πόσες μέρες πια θα έχουμε καύσωνα, και πόσο κακή μόνωση έχουν τα σύγχρονα δωμάτια?)

Ακόμα απορώ γιατί είχε περισσότερο από 200χιλιάρικα το fujitsu που έχω στο δωμάτιό μου,και σε τι υπερτερεί από τα άλλα 2 που έχω και είναι και φθηνότερα συνολικά!

Δημοσ.

Στο σπίτι έχουμε κάτι Corona (japan). Το μόνο που γνωρίζω για αυτά είναι ότι στο 9αρι που έχω στο δωμάτιο μου (που βράζει κάθε καλοκαίρι) δεν έχω βάλει ποτέ τη θερμοκρασία κάτω από 28 (και με ημιανοιχτό παράθυρο κάποιες φορές). Επίσης, απτα λίγα που ξέρω για κλιματιστικά, νομίζω ότι δεν έχουν όλα auto mode.

Δημοσ.

εγω εχω στο σπιτι 4.Λοιπον εχω ενα GOLDSTAR το οποιο το εχω χρονια και ειναι αψογο.Το αλλο LG και αυτο αψογο.Ενα KEROSUN μετριο.Ενα TOYO πολυ καλο.Αυτα!!!

Δημοσ.

Στο σπίτι έχουμε κλιματιστικά τα τελευταία 18 χρόνια (όταν δεν ήταν και πολύ της μόδας). Είχαμε αγοράσει 3 SΑΝΥΟ 9000 ΒΤU Made in Japan και είχαμε πληρώσει τότε 750.000 δρχ. Επειδή το σπίτι είναι παλιό και δεν έχουμε και μόνωση, συν ότι από πάνω μας είναι η ταράτσα, η ζέστη είναι αφόρητη το καλοκαίρι. Τόσα χρόνια και τα 3 έχουν δουλέψει ΑΠΕΙΡΕΣ ώρες.

Φανταστείτε ότι τα 5 πρώτα χρόνια δεν έιχαμε κάνει ποτέ συντήρηση, όχι γιατί το είχαμε αμελήσει, αλλά γιατί κανένας δεν μας το είχε πεί και ότι χρειάζεται η ανανέωση του φρέον. Όταν λοιπόν φωνάξαμε το σερβις για μια απλή συντήρηση στην 5ετία, ο τεχνικός δεν το πίστευε ότι δουλέυανε χωρίς ίχνος από φρέον και χωρίς να έχει πέσει καθόλου η απόδοσή τους!!!

Αφήστε την οικονομία στο ρεύμα. ΑΠΕΙΡΕΣ ώρες λειτουργίας το καλοκαίρι σε καύσωνες (μιλάμε για 18 ώρες σερί) και η κατανάλωση ρεύματος σε πολύ μικρή αύξηση της τάξης του 5-8%). Το μόνο πρόβλημα ήταν οτι σε σχέση με τα νέα είναι αρκετά θορυβώδη,αλλά τόσα χρόνια συνηθήσαμε.

Έτσι πριν 5 χρόνια πήραμε ένα ακόμη SANYO 18000 BTU για το σαλόνι αλλά MADE IN ITALY. Σκέτη απογοήτευση!!!ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!

ΤΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!

Έται επειδή το ένα από τα 3 παλιά απεβίωσε μετά από 18 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, αγοράσαμε ένα FUJITSU INVERTER MΑDE IN JAPAN για 700 ? και εδώ και 8 μήνες είμαστε απόλυτα ιακνοποιημένοι!! Τέλεια απόδοση και χαμηλότατηκατανάλωση, αφήστε που στο QUIET MODE δεν το ακούς καθόλου!!!

Τώρα τα τύπου FIRST LINE YAKAMOTO, BLUE SKY κλπ. είναι άλλη ιστορία.

Εξάλλου και εδώ ισχύει ο γνωστός νόμος και μάλιστα πιο επιδεικτικά ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.

Ο καθένας κάνει ιτις επιλογές του.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο είναι της Toshiba το Daiseikaι!! Ο Κωτσόβολος το χει 1025 γιουρια βεβαια!!!!

Δημοσ.
ο τεχνικός δεν το πίστευε ότι δουλέυανε χωρίς ίχνος από φρέον και χωρίς να έχει πέσει καθόλου η απόδοσή τους!!!

Θα ήταν πολύ καλός ψυκτικός για να πει τέτοια ηλιθιότητα.

Εκτός αν ήταν τεχνικός πλυντηρίων,οπότε δικαιολογείται.

Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο είναι της Toshiba το Daiseikaι!! Ο Κωτσόβολος το χει 1025 γιουρια βεβαια!!!!

Με τόσα λεφτά παίρνεις δυό 18άρια και έχεις και ρέστα.

Δημοσ.
Υπάρχει κάποιο site ή κάποιος τύπος για την αντιστοιχία BTU προς τετραγωνικά;

Το γούγλισα αλλά μάλλον δεν τα πάω πολύ καλά με τους μαθηματικούς τύπους. :(

Απο αντιπρόσωπο Mitsubishi

btu / 500 = καλυπτόμενα m2 ή m2 x 500 = απαιτούμενα btu

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...