Spirus Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Γειά σας καταρχήν .O υπολογιστής εδώ και κάτι μέρες μου βγάζει ένα πρόβλημα.όταν κάνω restart μου βγάζει στην αρχή το εξής μήνυμα: BIOS ROM checksum error Detecting floppy drive A media... INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER To κλείνω βγάζω τα καλώδια του floppy, τα ξαναβάζω και το ανοίγω ξανα.Αυτή την διαδικασία την κάνω 5 με 6 φορές για να μπορέσει να κάνει εκκίνηση το pc και να μην βγάλει το παραπάνω λάθος. Αν βγάλω εντελώς το floppy πάλι που βγάζει λάθος απλώς δεν μου βγάζει το μήνυμα INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER αλλά λέει failure.System halted. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?
Narayan Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Έχει πρόβλημα το BIOS της μητρικής σου. Γράψε από άλλο υπολογιστή το τελευταίο BIOS που έχει βγει γι' αυτή σε μια δισκέττα και κάνε boot με τη δισκέττα μέσα στο drive.
Spirus Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Έχει πρόβλημα το BIOS της μητρικής σου. Γράψε από άλλο υπολογιστή το τελευταίο BIOS που έχει βγει γι' αυτή σε μια δισκέττα και κάνε boot με τη δισκέττα μέσα στο drive. Thanks φίλε.Θα το δοκιμάσω!
georgeadams Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Το πρόβλημα δεν οφείλεται στο floppy. Όταν ξεκινά το PC ψάχνει να δει τις διαθέσιμες boot devices για να φορτώσει το λειτουργικό. Για κάποιο λόγο δεν βλέπει το σκληρό δίσκο, αλλά μόνο το floppy και γι' αυτό ζητάει να κάνει boot από εκεί ("Detecting floppy drive A media... INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"). Όταν βγάζεις εντελώς τα καλώδια του floppy, δεν βρίσκει καθόλου boot devices και γι' αυτό βγάζει το μύνημα "System halted". Κατά πάσα πιθανότητα ο λόγος που δεν αναγνωρίζει πάντα το δίσκο είναι κάποιο πρόβλημα στο BIOS, γι' αυτό και βγάζει το μύνημα "BIOS ROM checksum error". Δεν νομίζω να φταίει η μπαταρία όμως γιατί τότε δεν θα ξεκινούσε ποτέ, ενώ τώρα, όπως λες, μετά από 5-6 προσπάθειες ξεκινάει κανονικά. Συνεπώς, δοκίμασε κατ' αρχήν το BIOS update, όπως πρότεινε και ο Narayan και βλέπουμε...
Narayan Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δεν νομίζω να φταίει η μπαταρία όμως γιατί τότε δεν θα ξεκινούσε ποτέ' date=' ενώ τώρα, όπως λες, μετά από 5-6 προσπάθειες ξεκινάει κανονικά. [/quote'] Ξεκινάει και με άδεια μπαταρία του CMOS, απλά δεν κρατάει τις ρυθμίσεις. Αυτό που αναφέρει το παιδί μου έχει τύχει 2-3 φορές με MSI mobo, τα οποία είχαν την τάση να χαλάνε το BIOS τους χωρίς να το πειράξει κανείς :roll:
Kyro Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 xalasmeni mpataria=den krataei tis rithmiseis=den krataei to setarisma tou sklirou. kai omos kapies fores isos na ksekinaei! den leo oti soni kai kala fteei i mpataria apla tsekare to.
georgeadams Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Αυτό που λέω είναι πως αν έχει πρόβλημα η μπαταρία και δεν κρατάει τις ρυθμίσεις του δίσκου, τότε γιατί μετά από 5-6 προσπάθειες ξεκινάει κανονικά? "Θυμάται" μόνο του ξαφνικά τις σωστές ρυθμίσεις του δίσκου? Δε νομίζω. Γι' αυτό και συμφωνώ με την εξήγηση του Narayan.
Kyro Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 einai sxedon sigouro me to minima pou vgazei oti fteei to bios alla leme tora se periptosi pou den kataferei tipota as to dokimasei kai to allo den xanei tipota. exoun dei polla ta matia mou pou einai peran logikis (tis dikis mou toulaxiston )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.