Προς το περιεχόμενο

Η σχέση Βυζαντίου και Ελλάδας

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πςςςτ; Ξέχασες αυτή τη φωτογραφία με τα κοψίδια.

prom06-28.jpg

Δεν είναι κοψίδια, προσφορές στους θεούς είναι (καρποί, πλακούντες, φρούτα, κρασί, μέλι κλπ) τα οποία τρώγονται αν γνωρίζεις.

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το επιχείρημα αν κατάλαβα καλά, είναι οτι δεν μπορείς να "κράζεις" στην προκύρηξη σου και κατα τ'αλλα να κάνεις τα ίδια, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο.

Για πες μου πού κράζουνε και πού κάνουνε τα ίδια (συγκεκριμένα παραδείγματα παρακαλώ). Έτσι για να καταλάβω κι εγώ τι εννοείς γιατί δε σε "πιάνω".

Δημοσ.

Ρε Γυρυόνη και σόρρυ άμα βγαίνω εκτός θέματος, είχα μια απορία και θέλω να μου τη λύσεις.

Έχω ένα φιλαράκι που την έχει δει με την αρχαία ελληνική θρησκεία. Δικαιωμά του βέβαια αλλά εμένα μου δημιουργεί πρόβλημα καθότι είμαι βρωμόστομος και που και που πετάω και καμιά παναγία. Σε αυτόν όμως παναγία και γενικώς καντήλι δεν πιάνει. Αν του πω "Γ@μιέται ο Δίας" (ή έστω η Ηρα) θα έχω πιάσει το αντίστοιχο του ελληνόρθοδοξου καντηλιού;

Δημοσ.
Για πες μου πού κράζουνε και πού κάνουνε τα ίδια (συγκεκριμένα παραδείγματα παρακαλώ). Έτσι για να καταλάβω κι εγώ τι εννοείς γιατί δε σε "πιάνω".

Για να μην γράφω σεντόνια θα σου πώ το big picture.

Γράφουν ενα μισαλλόδοξο κείμενο όπου κράζουν ούτε λιγο ούτε πολύ το 90% της ελληνικής κοινωνίας (έχω πάει και εγώ για καφέ μερικές φορές, είμαι χαύνος; ). Μετά λένε τους άλλους μισαλλόδοξους και πάνε για ύπνο. Το Εμμετρο και το Ωραιο δεν ταιριάζουν με αυτό που διάβασα , το οποίο αν αλλάξεις μερικές λέξεις θα μπορούσε να το είχε γράψει και ο Πάτερ Παϊσιος.

Δημοσ.

* Νομίζω όμως ότι δε θα προσβληθεί αν του πεις ότι ερωτοτροπεί ο Δίας, αφού είναι γνωστό πόσα τέκνα είχε και γενικά ότι ήταν μπήχτης τόσο με θυληκά όσο και με αρσενικά. Επομένως απλά θα αναφέρεις κάτι που είναι γνωστό και αποδεκτό από όλους, άλλωστε την παρθενογένεση μόνο κάτι μύκητες και η Παναγία την έχει καταφέρει!!!

Δημοσ.

Για να σε προλάβω, να πώ οτι προτιμώ το ΥΣΕΕ απο την Εκκλησία γιατι :

* Δεν μου ζήτησαν ποτέ να πληρώσω φόρους για τους ιερείς τους.

* Δεν μπαίνουν στα πόδια μου. Πριν μια εβδομάδα δεν τους ήξερα καν.

* Δεν κάνουν πορείες για ηλίθιους λόγους και δεν απαιτούν ιδιαίτερης μεταχείρησης.

* Δεν λογοκρίνουν, δεν καταπατούν, δεν προσυλητίζουν.

* Δεν επιβάλλονται.

Δημοσ.

βρε παιδιά δικαίωμα του καθενός δεν είναι να πιστεύει ότι θέλει; γιατι να επιβληθώ εγω στο μουσουλμάνο πχ; στην τελική στο ίδιο πιστεύουμε όλοι σε μια ανώτερη 'δύναμη', οκ υπάρχουν και οι άθεοι χεχε.

όσο για τις 2 θρησκείες χριστιανισμό - δωδεκάθεο απλα δείτε πόσα χρόνια επιβίωσε η μία και πόσο υπάρχει η άλλη και με ποιό τρόπο επιβλήθηκε ο χριστιανισμός έναντια στο δωδεκάθεο.

απο την άλλη στο 12θεο σε καμία περίπτωση δεν ήταν στενόμυαλοι και δε θέλαν να προσυλητήσουν κόσμο (κάτι που γίνετε σήμερα). Ο ναος προς τον αγνωστο θεω που είχαν δίπλα σε κάθε ναό τους δεν ήταν (όπως έχει λάθος διαδοθεί) γιατι ξέραν και οι ιδιοι οτι το 12θεο δεν ήταν 'πραγματικότητα' και ξέραν οτι υπήρχε κάτι αλλο, αλλα ήταν γιατί σέβονταν τον ξένο και θέλαν να υπάρχει ένας τόπος οπου και ο ξένος θα μπορεί να τιμάει το θεό του.

αντε πές κάτι τέτοιο στην εκκλησία τώρα... :D :D :D

Δημοσ.
Για να μην γράφω σεντόνια θα σου πώ το big picture.

Γράφουν ενα μισαλλόδοξο κείμενο όπου κράζουν ούτε λιγο ούτε πολύ το 90% της ελληνικής κοινωνίας (έχω πάει και εγώ για καφέ μερικές φορές' date=' είμαι χαύνος; ). Μετά λένε τους άλλους μισαλλόδοξους και πάνε για ύπνο. Το Εμμετρο και το Ωραιο δεν ταιριάζουν με αυτό που διάβασα , το οποίο αν αλλάξεις μερικές λέξεις θα μπορούσε να το είχε γράψει και ο Πάτερ Παϊσιος.[/quote']

Κατ' αρχάς το κείμενο δεν είναι μισαλλόδο διότι δε μισεί κανένα άλλο δόγμα. Κατά δεύτερον βλέπεις ότι τα βάζει με τους πολιτικούς, τους ψευδοκήνσορες, τους ψευδοδιανοούμενους και τους δημοσιογράφους (της πλάκας). Δεν τα βάζει με τον απλό κοσμάκη. Κατά τρίτον, τί είναι λάθος από αυτά που λέει;

1) Δε νομίζει η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων ότι οι (αρχαίοι) Έλληνες ήτανε ειδωλολάτρες;

2) Δεν υπάρχει θεοκρατία;

3) Υπάρχει Παιδεία;

4) Έχουνε οι νεοέλληνες σχέση με τους (αρχαίους) Έλληνες;

5) Δεν ξοδεύονται θεόρατα ποσά για φιέστες και για άχρηστες κατασκευές (βλέπε στέγαστρο Καλατράβα, πάρτυ της Αγγελοπούλου κλπ);

Την επόμενη φορά καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που λέμε, μας διαβάζουνε και άτομα που δε γνωρίζουνε και θα σχηματίσουνε λάθος γνώμη.

Δημοσ.
απο την άλλη στο 12θεο σε καμία περίπτωση δεν ήταν στενόμυαλοι και δε θέλαν να προσυλητήσουν κόσμο (κάτι που γίνετε σήμερα). Ο ναος προς τον αγνωστο θεω που είχαν δίπλα σε κάθε ναό τους δεν ήταν (όπως έχει λάθος διαδοθεί) γιατι ξέραν και οι ιδιοι οτι το 12θεο δεν ήταν 'πραγματικότητα' και ξέραν οτι υπήρχε κάτι αλλο' date=' αλλα ήταν γιατί σέβονταν τον ξένο και θέλαν να υπάρχει ένας τόπος οπου και ο ξένος θα μπορεί να τιμάει το θεό του.

αντε πές κάτι τέτοιο στην εκκλησία τώρα... :D :D :D[/quote']

Στα Προμήθεια ήλθανε κάποιοι εθνικοί από την Ιταλία και κάνανε ιεροπραξία μαζί μας, στους δικούς τους θεούς. Είναι σαν να λέμε ότι σε μια ορθόδοξη εκκλησία ήλθανε καθολικοί και ιερουργήσανε. Μπορείς να δεις την εικόνα; Νομίζεις ότι η ορθόδοξη εκκλησία θα άφηνε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο; Εκεί έγκειται η μαγεία του ελληνισμού, στο σεβασμό του διαφορετικού.

Δημοσ.
Κατ' αρχάς το κείμενο δεν είναι μισαλλόδο διότι δε μισεί κανένα άλλο δόγμα. Κατά δεύτερον βλέπεις ότι τα βάζει με τους πολιτικούς' date=' τους ψευδοκήνσορες, τους ψευδοδιανοούμενους και τους δημοσιογράφους (της πλάκας). Δεν τα βάζει με τον απλό κοσμάκη. Κατά τρίτον, τί είναι λάθος από αυτά που λέει;

[/quote']

Α για τους πολιτικούς μίλαγε όταν έλεγε για τσιφτετέλια και καφετέριες.

ΟΚ.

1) Δε νομίζει η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων ότι οι (αρχαίοι) Έλληνες ήτανε ειδωλολάτρες;

Δεν θα κάνω debate για το αντίστοιχο θέμα του "Υπήρξε ο Χριστός ή οχι". Πάντως θέσφατο ΔΕΝ είναι.

2) Δεν υπάρχει θεοκρατία;

Τσου. Θεοκρατικό καθεστώς είναι των ταλιμπάν. Εδώ απλώς κανείς δεν έχει τα κότσια να κόψει στην εκκλησία τον τσαμπουκά.

Αν ήσουν σε θεοκρατικό καθεστώς, στα πρώτα προμήθεια θα σε ειχαν σφάξει.

3) Υπάρχει Παιδεία;

Οχι είμαστε όλοι απαίδευτοι.

4) Έχουνε οι νεοέλληνες σχέση με τους (αρχαίους) Έλληνες;

Ααααααααργκ.

Έχουν οι Νορβηγοί σχέση με τους Βίκινγκς; Τι διάολο ειναι αυτο τώρα;

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνω για να έχω σχέση με τους αρχαίους έλληνες;

Να είμαι όλη μέρα στην αγορά φιλοσοφώντας;

Να κάνω πολέμους εξελληνισμού;

5) Δεν ξοδεύονται θεόρατα ποσά για φιέστες και για άχρηστες κατασκευές (βλέπε στέγαστρο Καλατράβα, πάρτυ της Αγγελοπούλου κλπ);

Σωστά. Στους αρχαίους ναούς το χρυσάφι φύτρωνε εκεί απο μόνο του.

Καταλαβαίνεις τι πας να κάνεις ε;

Να θέσεις ώς αυταποδεικτα θέματα που ειναι προς συζήτηση και άνετα παίρνουν πολλές ερμηνείες (εγώ δεν θεωρώ το στέγαστρο καλατράβα άχρηστο για παράδειγμα. Εσύ έχεις καμια απόδειξη οτι είναι ; ).

Το κείμενο μπορεί να μην δείχνει μίσος προς άλλο δόγμα, αλλα δείχνει μισος σε ότι δεν συμφωνεί μαζί τους.

Τσιφτετέλι; Κατάντια. Φραπές; Κατάντια. Τηλεόραση; Κατάντια.

Δημοσ.

ωραία βλέπω το θέμα απο το βυζάντιο να πηγαίνει στον καλατράβα :)

παντως δεν το θεωρείς άχρηστο; που το θεωρείς χρήσιμο; σε συνάρτηση πάντα με το κόστος. αν ξέρεις οτι με τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να χτίσεις νέα γήπεδα νέα νοσοκομεία νέες κατοικίες;

και μια ερώτηση απο μένα θα προτιμούσες η Ελλάδα να είχε 4-5 παρθενώνες ή 4-5 στέγαστρα καλατράβα;

Δημοσ.
Α για τους πολιτικούς μίλαγε όταν έλεγε για τσιφτετέλια και καφετέριες.

ΟΚ.

Ναι' date=' γι αυτό το τονίζει με κεφαλαία.

Τσου. Θεοκρατικό καθεστώς είναι των ταλιμπάν. Εδώ απλώς κανείς δεν έχει τα κότσια να κόψει στην εκκλησία τον τσαμπουκά.

Αν ήσουν σε θεοκρατικό καθεστώς, στα πρώτα προμήθεια θα σε ειχαν σφάξει.

Και εδώ θεοκρατικό είναι, απλώς δε θέλεις να το παραδεχτείς. Nevr underestimate the power of denial.

Οχι είμαστε όλοι απαίδευτοι.

Τουλάχιστον συμφωνούμε σε αυτό.

Ααααααααργκ.

Έχουν οι Νορβηγοί σχέση με τους Βίκινγκς; Τι διάολο ειναι αυτο τώρα;

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνω για να έχω σχέση με τους αρχαίους έλληνες;

Να είμαι όλη μέρα στην αγορά φιλοσοφώντας;

Να κάνω πολέμους εξελληνισμού;

Όχι' date=' απλώς να έχει την (αρχαία) ελληνική νοοτροπία, παράδειγμα παρακάτω.

Καταλαβαίνεις τι πας να κάνεις ε;

Να θέσεις ώς αυταποδεικτα θέματα που ειναι προς συζήτηση και άνετα παίρνουν πολλές ερμηνείες (εγώ δεν θεωρώ το στέγαστρο καλατράβα άχρηστο για παράδειγμα. Εσύ έχεις καμια απόδειξη οτι είναι ; ).

Θα μπορούσε να μην είναι Καλατράβα ή απλώς να μην είναι τόσο ακριβό και να κοστίσει τα μισά χρήματα. Τα υπόλοιπα θα μπορούσανε να διατεθούνε στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης κλπ. Αλλά είπαμε, δε θεωρείς άχρηστο κάτι το οποίο χρησιμοποιήθηκε μία φορά και κόστισε εκατομμύρια. Η (νεο)ελληνική νοοτροπία που λέγαμε παραπάνω ;)

Το κείμενο μπορεί να μην δείχνει μίσος προς άλλο δόγμα' date=' αλλα δείχνει μισος σε ότι δεν συμφωνεί μαζί τους.

Τσιφτετέλι; Κατάντια. Φραπές; Κατάντια. Τηλεόραση; Κατάντια.[/quote']

Τότε γιατί το αποκάλεσες "μισαλλόδοξο"; Με την ευκαιρία ούτε εκεί δείχνει μίσος (βλέπε πρώτη παράθεση παραπάνω).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...