Προς το περιεχόμενο

Η σχέση Βυζαντίου και Ελλάδας

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι επειδή η φωτογραφία είναι μεγάλο όπλο. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους καταρρίπτοντας κάθε είδους φλογερό κείμενο:

9 στους 10 μέσα στις πατσές και τις κοιλάρες, τσιγκελοτά μουστάκια, ανέραστες πανάσχημες γεροντοκόρες φιλόλογοι, φάτσες τσομπάνων, φάτσες για γέλια. Το "νους υγιείς εν σώματι υγιές" είναι κουραστικό κεφάλαιο, άστο πάμε παρακάτω. Θα στοιχημάτιζα την ζωή μου στο διάολο ότι 99 στους 100 περιμένουν πως και πως το εβραϊκό Πεσχατ για να πάει στο χωριό να ετοιμάσει το κοντοσούβλι. Φυσικά δεν λείπουν τα άμοιρα παιδάκια που σύρονται από τους γονείς στις γελοίες τελετές.

Στη θεωρία όλα ωραία είναι. Αυτοί είναι η ελληνοκεντριστές σωτήρες μας. Σε άλλες εποχές θα τους έλεγαν "νεολαία Μεταξά" ή απλώς φασιστόμουτρα. Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από τότε και να κάνετε συγκρίσεις. Είναι οι "Ελληναράδες σωτήρες μας" που δεν διαφέρουν και σε πολλά από τον Χριστόδουλο.

Είμαι από τους Χριστιανούς που έχω να πάω στην εκκλησία από τότε που βαπτίστικα. Που πιστεύει στο "καλό" ασχέτως θρησκείας και που έχει διαβάσει τόσο Σωκράτη όσο και Γκαίτε. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Τουλάχιστον όσο δουλεύει ο εγκέφαλός μου χωρίς σημαίες.

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπράβο Αigeas τα σέβη μου τι να σου πω....

Φοβερό το κείμενο σου, ειδικά τα σημεία που σχολιάζεις και φέρεις και σαν επιχείρημα την εξωτερική εμφάνιση καποιων.

Επιμένω στο επιχείρημα των φωτογραφιών, διότι μία φωτογραφία = 1000 λέξεις. Θα βλέπατε για πόσο μυαλομένους ανθρώπους μιλάμε.

Mάλιστα φοβερό επιχείρημα η εξωτερική εμφάνιση κάποιων=μυαλό . Και φυσικά καθόλου ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ . Βέβαια κατά τύχη και όχι επειδή είσαι γκεμπελίσκος προς θεού δεν έβαλες καμια φώτο σαν και τις παρακάτω

gortyna008.jpg

gortyna004.jpg

που είναι από το υσεε συγκεκριμένα και όχι απο τα προμήθεια

Και όσον αφορά ολα τα υπόλοιπα που λες ναι οκ το καταλάβαμε διαφωνείς μαζι τους . Και γω .Ε και;

Τι σχέση έχει η διαφωνία σου με τις κινδυνολογίες και λοιπές παπαριές που έγραφες σε άλλα ποστς του στυλ: κυκλοφορουν ελεύθεροι στα φόρουμς,να προσέχετε με αυτούς κτλ κτλ.Τι να προσέχουμε ρε μεγάλε δηλ;οτι είναι "ασχημοι;" εεεε φανταστικέ μεσσίααα μαςς;;;;;

Δημοσ.
Είναι επειδή η φωτογραφία είναι μεγάλο όπλο. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους καταρρίπτοντας κάθε είδους φλογερό κείμενο:

9 στους 10 μέσα στις πατσές και τις κοιλάρες' date=' τσιγκελοτά μουστάκια, ανέραστες πανάσχημες γεροντοκόρες φιλόλογοι, φάτσες τσομπάνων, φάτσες για γέλια. Το "νους υγιείς εν σώματι υγιές" είναι κουραστικό κεφάλαιο, άστο πάμε παρακάτω. Θα στοιχημάτιζα την ζωή μου στο διάολο ότι 99 στους 100 περιμένουν πως και πως το εβραϊκό Πεσχατ για να πάει στο χωριό να ετοιμάσει το κοντοσούβλι. Φυσικά δεν λείπουν τα άμοιρα παιδάκια που σύρονται από τους γονείς στις γελοίες τελετές.

Στη θεωρία όλα ωραία είναι. Αυτοί είναι η ελληνοκεντριστές σωτήρες μας. Σε άλλες εποχές θα τους έλεγαν "νεολαία Μεταξά" ή απλώς φασιστόμουτρα. Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από τότε και να κάνετε συγκρίσεις. Είναι οι "Ελληναράδες σωτήρες μας" που δεν διαφέρουν και σε πολλά από τον Χριστόδουλο.

Είμαι από τους Χριστιανούς που έχω να πάω στην εκκλησία από τότε που βαπτίστικα. Που πιστεύει στο "καλό" ασχέτως θρησκείας και που έχει διαβάσει τόσο Σωκράτη όσο και Γκαίτε. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Τουλάχιστον όσο δουλεύει ο εγκέφαλός μου χωρίς σημαίες.[/quote']

συνεχίζεις την ίδια ρατσιστικη μαλακία!!!Ποιος είναι φασιστας το βλεπουμε μεγάλε.

Δημοσ.
Μπράβο Αigeas τα σέβη μου τι να σου πω....

Φοβερό το κείμενο σου' date=' ειδικά τα σημεία που σχολιάζεις και φέρεις και σαν επιχείρημα την εξωτερική εμφάνιση καποιων.

Mάλιστα φοβερό επιχείρημα η εξωτερική εμφάνιση κάποιων=μυαλό . Και φυσικά καθόλου ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ . Βέβαια κατά τύχη και όχι επειδή είσαι .....

[/quote']

Το επιχείρημα αν κατάλαβα καλά, είναι οτι δεν μπορείς να "κράζεις" στην προκύρηξη σου και κατα τ'αλλα να κάνεις τα ίδια, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι πως συμβιβάζεται οοοοοολο αυτο με τα χριστιανικά κείμενα, που στο ένα κεφάλαιο λενε μην σκοτώσεις, στο άλλο σφάζουν μια μικρή πολιτεία , κτλ κτλ.....

Δημοσ.

@bandito

όπως έγραψα και πριν

Και όσον αφορά ολα τα υπόλοιπα που λες ναι οκ το καταλάβαμε διαφωνείς μαζι τους . Και γω .Ε και;

Τι σχέση έχει η διαφωνία σου με τις κινδυνολογίες και λοιπές παπαριές που έγραφες σε άλλα ποστς του στυλ: κυκλοφορουν ελεύθεροι στα φόρουμς,να προσέχετε με αυτούς κτλ κτλ.

δεν είπα ότι ουαουυυ τι φοβερά άτομα και είναι αυτοί στο υσεε κτλ.

Δηλ 'αμα γράψω ένα ποστ και λέω προσοχή οι κουμουνιστες κυκλοφορούν ελεύθεροι στα φόρουμ, προσοχη μην μπλέξετε μαζί τους και μετά πω σε τι διαφωνώ με τους κουμουνιστές και σε βρει σύμφωνο , "νομιμοποιεί" το κυνήγι μαγισσών;

Δημοσ.

Όσο για το ποσο φασίστες είναι στο υσεε δες το κείμενο για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιαννέλου (Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας )

Ξημερώματα Σαββάτου 20 Μαϊου «2006» έχασε την μάχη με τον καρκίνο ο Βαγγέλης - Ερμοκράτης Γιαννέλος, ένας συγκροτημένος, ευγενής, ευσυνείδητος, επίμονος, συνεπής και λεβέντης αγωνιστής για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και για την εξασφάλιση του σεβασμού προς την κάθε είδους διαφορετικότητα

Είχαμε την τιμή και την τύχη όχι μόνο να γνωρίσουμε αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο, αλλά και να συμπολεμήσουμε σε πολλές μάχες για την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Τον στηρίξαμε στον δύσκολο δικό του αγώνα για το δικαίωμα στην επιλογή ερωτικού προσανατολισμού μέσα σε μία κοινωνία βαθύτατα συντηρητική και ομοφοβική και αυτός από την πλευρά του μάς στήριξε πολλαπλά στον δικό μας επίσης δύσκολο αγώνα για το δικαίωμα στην επιλογή φιλοσοφικού και θρησκευτικού προσανατολισμού μέσα στην ίδια κοινωνία που εκτός των παραπάνω είναι και θεοκρατική και ισοπεδωτική.

Ο Βαγγέλης - Ερμοκράτης Γιαννέλος δεν υπήρξε εγγεγραμμένο μέλος μας, ήταν όμως ομόθρησκος, ομοϊδεάτης και συμπολεμιστής μας. Συμπολεμιστής μας ενάντια στην αθλιότητα, την υποκρισία, τον αποκλεισμό, την αλλοφοβία, την χυδαιότητα, την υποχρεωτική ευθυγράμμιση των αντιλήψεων και των συμπεριφορών, κοντολογίς ενάντια στον πολύ ισχυρό στην χώρα μας κοινωνικό φασισμό.

http://www.ysee.gr/index.php?type=d&f=egian

και εκεί ακριβώς έρχομαι σε σύγκρουση με τον Aigea στην έλλειψη

του σεβασμού προς την κάθε είδους διαφορετικότητα

και όχι στο ότι διαφωνεί με το υσεε.Στο ότι δεν το σέβεται ,και μάλιστα προσπαθεί να το γελειοποιήσει με κριτήρια για την εμφάνιση τους κτλ κτλ

Δημοσ.
@bandito

όπως έγραψα και πριν

δεν είπα ότι ουαουυυ τι φοβερά άτομα και είναι αυτοί στο υσεε κτλ.

Δηλ 'αμα γράψω ένα ποστ και λέω προσοχή οι κουμουνιστες κυκλοφορούν ελεύθεροι στα φόρουμ' date=' προσοχη μην μπλέξετε μαζί τους και μετά πω σε τι διαφωνώ με τους κουμουνιστές και σε βρει σύμφωνο , "νομιμοποιεί" το κυνήγι μαγισσών;[/quote']

Δεν είπα οτι συμφωνώ με το κυνήγι μαγισσών. Προσπάθησα να δώσω μια ερμηνεία του επιχειρήματος με την φωτογραφία.

Δεν συμφωνώ καθόλου με τον Αιgeias, ΑΛΛΑ το αν συμφωνείς Ή οχι με τους κομμουνιστές δεν έχει καμία σχέση με το αν η κομμουνιστές είναι συνεπείς με την ιδεολογία τους.

So, δεν τίθεται θέμα κυνήγι μαγισσών αλλα θέμα αξιοπιστίας.

Τώρα τα περί "είναι εκει έξω και πείθουν κόσμο, μπλα μπλα", είναι χριστιανική τακτική απο την μέρα που έγιναν περισσότεροι. Δεν μου προκαλεί καμια εντύπωση.

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ καθόλου με τον Αιgeias' date=' ΑΛΛΑ το αν συμφωνείς Ή οχι με τους κομμουνιστές δεν έχει καμία σχέση με το αν η κομμουνιστές είναι συνεπείς με την ιδεολογία τους.

[/quote']

Καταρχήν δεν έχω κανα προβλημα με τους κουμουνιστές τυχαίο παράδειγμα φέρνω ;)

Kαι αυτό που ήθελα να πω δεν αφορούσε την συνέπεια κάποιων , όποιοι και αν είναι αυτοί.Αυτό που εννοώ είναι ότι σε όλους μπορείς να κάνεις κριτική και να διαφωνείς μαζί τους,αυτό όμως δεν συνεπάγεται πως αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να υπάρχουν και να δημιουργείς(όχι εσυ ;p) κλίμα του στυλ προσοχή παγανιστες ζουνε αναμεσα μας,προσοχη κουμουνιστες,προσοχη άθεοι κτλ κτλ ή να εκφράζεσαι έτσι:

.....από δαύτους τους τσομπανόβλαχους.....

.....επειδή είναι θρασύδειλοι.......

.....ότι κάνουν καραγκιοζιλίκια στα βουνά....

.....Εκτός από βαρεμένους.....

.....κοιλάρες' date=' τσιγκελοτά μουστάκια, ανέραστες πανάσχημες γεροντοκόρες φιλόλογοι, φάτσες τσομπάνων, φάτσες για γέλια.....

......στις γελοίες τελετές........

......φασιστόμουτρα.......

[/quote']

άμα βγω εγώ και πω χριστιανοί με τις γελοίες σας τελετές,είστε βαρεμένοι,είστε όλοι αγ@μ.τοι,οι τελετές σας είναι καραγκιοζιλίκια όχχχχιιιιι προς θεουυυ(χαχα) δεν θα φάω μπαν ή θα γίνει del το ποστ μου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν πηγαίνω σε τελετές, μάλιστα ο ίδιος είμαι παντρεμένος με πολιτικό γάμο.

Όταν μίλησα για τσομπανόβλαχους, για τσιγκελοτά μουστάκια κλπ, έβαλα και την φωτογραφία για του λόγου το αληθές. Φαντάζομαι αυτοί με τις κοιλιές θα είναι το καμάρι των αρχαίων Ελλήνων.

Για όποιον διαφωνεί μπορεί να πάει στο site του ysee το οποίο έχει φωτογραφίες από τα Προμήθεια που έγιναν πριν 4 μέρες: θα διαπιστώσει αρνιά στη σούβλα, μπύρες, χλαμίδες με adidas κλπ.

Μα το Δία βγάζετε πολύ γέλιο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πςςςτ; Ξέχασες αυτή τη φωτογραφία με τα κοψίδια.

prom06-28.jpg

Και αυτή. Όχι, για να μην λέμε για το "εβραϊκό Πεσχατ"

prom06-24.jpg

Κουλτούρα, πολιτισμός, σοφία. Μένω κα-τα-πλη-κτος. Ακριβώς όπως τα περιγράφει το θλιβερό κείμενο του ΥΣΕΕ

Δημοσ.

Δύσκολο θέμα καθώς υπάρχουν πολλές αντιφατικές απόψεις ενώ ξυπνά ακραίες τάσσεις μεταξύ Χριστιανών και Ελληνιστών.

Προσωπικά θεωρώ (σε επίπεδο τουλάχιστον Φιλοσοφικό) ότι η σχέση μεταξύ Βυζάντιου και αρχαίου Ελληνικού πνεύματος κινήθηκε σε πλαίσια εκλεκτισμού, δηλαδή η Βυζαντινή θεολογία επέλεξε εκείνα τα τμήματα της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας τα οποία ήταν συμβατά με τις Δογματικές ή Θεολογικές αντιλήψεις της απορρίπτοντας κάθε τι αντίθετο με αυτές.

Συνεπώς όταν μιλάμε για Βυζάντιο ουσιαστικά αναφερόμαστε σε ένα αμάλγαμα (κράμα) Χριστιανισμού - Ελληνισμού με ισχυρό μέλος το πρώτο και υποταγμένο σε αυτό το δεύτερο.

Δημοσ.

Είδες Γυρηόνη; Λόγω της μετακόμισης άργησα' date=' αλλά σου έφερα τα καλύτερα.

Στην υγειά σου.

[/quote']

Τί να δω; Το μόνο που είδα είναι ειρωνίες. Δε μου απάντησες ακόμα, είπες

"Μία έκθεση των Τούρκων αρχι-στράτηγων που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα υποστηρίζει (διαβάζοντας βέβαια και πράγματα σαν αυτό και σαν των ΥΣΣΕδων αντιχριστιανών, εβραιοεξολοθρευτών) πως ουδέποτε υπήρξε Ελλάδα και ότι ήταν δημιούργημα των μεγάλων δυνάμεων, αφού πρώτα είμασταν ρωμαίοι και στην συνέχεια οθωμανοί."

και εγώ σου ζήτησα παραπομπές που να λέει το ΥΣΕΕ ότι ουδέποτε υπήρξε Ελλάδα. Περιμένω (αν βρεις βέβαια γιατί χλωμό το βλέπω).

Υγ. Τα φετινά προμήθεια ήτανε πανέμορφα και του χρόνου :)

Υγ2. Σε μία από τις φωτογραφίες είμαι κι εγώ :)

Δημοσ.

9 στους 10 μέσα στις πατσές και τις κοιλάρες' date=' τσιγκελοτά μουστάκια, ανέραστες πανάσχημες γεροντοκόρες φιλόλογοι, φάτσες τσομπάνων, φάτσες για γέλια. Το "νους υγιείς εν σώματι υγιές" είναι κουραστικό κεφάλαιο, άστο πάμε παρακάτω. Θα στοιχημάτιζα την ζωή μου στο διάολο ότι 99 στους 100 περιμένουν πως και πως το εβραϊκό Πεσχατ για να πάει στο χωριό να ετοιμάσει το κοντοσούβλι. Φυσικά δεν λείπουν τα άμοιρα παιδάκια που σύρονται από τους γονείς στις γελοίες τελετές.

Είμαι από τους Χριστιανούς που έχω να πάω στην εκκλησία από τότε που βαπτίστικα. Που πιστεύει στο "καλό" ασχέτως θρησκείας και που έχει διαβάσει τόσο Σωκράτη όσο και Γκαίτε. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Τουλάχιστον όσο δουλεύει ο εγκέφαλός μου χωρίς σημαίες.[/quote']

Δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο, διαβάζουνε και κρίνουνε οι υπόλοιποι φίλοι τα λεγόμενά σου. Ευ γε. Μου αρέσει που είσαι ανοιχτόμυαλος και που έχεις διαβάσει τόσο Σωκράτη(!!!! πότε έγραψε ρε παιδιά ο Σωκράτης συγγράματα και δεν το ξέρω. Μάλλον εννοείς Πλάτωνα) όσο και Γκαίτε. Καλά που δεν είσαι εξουσία αλλιώς θα μας είχες εξαφανίσει όλους όπως κάνανε οι πνευματικοί πρόγονοί σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...