Προς το περιεχόμενο

Η σχέση Βυζαντίου και Ελλάδας

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μία έκθεση των Τούρκων αρχι-στράτηγων που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα υποστηρίζει (διαβάζοντας βέβαια και πράγματα σαν αυτό και σαν των ΥΣΣΕδων αντιχριστιανών, εβραιοεξολοθρευτών) πως ουδέποτε υπήρξε Ελλάδα και ότι ήταν δημιούργημα των μεγάλων δυνάμεων, αφού πρώτα είμασταν ρωμαίοι και στην συνέχεια οθωμανοί. Γι' αυτό είναι καιρός να αποφασίσουν να διεκδικήσουν όλα τα Τούρκικα νησιά του Αιγαίου που παρανόμως βρέθηκαν στην κατοχή μας και ότι η κρίση των Ιμίων ήταν μια μεγάλη ευκαιρία.

Πολύ ωραία τόπικ αυτά για να εκθέτουμε σε βάθος τις ιστοριολογικές μας ανησυχίες. Βέβαια αυτό αλλάζει όταν έχουν και οι Τούρκοι ανάλογους προβληματισμούς.

Ωραία τώρα που λύσαμε και το πρόβλημα της Κωνσταντινούπολης, μήπως είναι καιρός να πιάσουμε τα νησιά ένα-ένα; Ρωτάω γιατί μπορεί και να μην μας συμφέρει.

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μία έκθεση των Τούρκων αρχι-στράτηγων που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα υποστηρίζει (διαβάζοντας βέβαια και πράγματα σαν αυτό και σαν των ΥΣΣΕδων αντιχριστιανών, εβραιοεξολοθρευτών) πως ουδέποτε υπήρξε Ελλάδα και ότι ήταν δημιούργημα των μεγάλων δυνάμεων, αφού πρώτα είμασταν ρωμαίοι και στην συνέχεια οθωμανοί.

Μάλιστα. Για δώσε μας παραπομπές πού το λέει αυτό το ΥΣΕΕ. Εκτός και αν λέμε ό,τι να' ναι, έτσι για να δημιουργούμε εντυπώσεις.

Υγ. Φαίνεται ότι το ΥΣΕΕ έχει καταφέρει να τσαντίσει αρκετούς. Αυτό σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του.

Δημοσ.
παιδιά από τα πιο ωραία post που έχω δει στο insomnia τον τελευταίο καιρό' date='bravo σας!θα ήθελα να μου πείτε κάποιο καλο βιβλίο έτσι ώστε να μπορέσω και εγώ να σχηματίσω γνώμη.

ως τώρα κατάλαβα από τα μηνύματα σας πως το βυζάντιο δεν ήταν ελληνικό αν και ελληνικό ξεκίνησε!αν ήταν όντως ρωμαϊκό πείτε μου πως έγινε και υπήρχαν2 εκκλησιες η μια καθολική και η άλλη ορθόδοξη?

αν μπορείτε συστήστε κάποιο βιβλίο[/quote']

Δεν υπήρχανε δύο εκκλησίες ταυτοχρόνως στο Βυζάντιο. Όταν έγινε το σχίσμα χωρίστηκε και η αυτοκρατορία σε Ανατολική και Δυτική (ακόμα μια απόδειξη της θεοκρατίας της ύστερης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας). Με τον όρο Βυζάντιο εννοούμε την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία με τον Πατριάρχη (η Δυτική είχε τον Πάππα).

Για βιβλίο δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Καλύτερα είναι να διαβάσεις μερικά και να σχηματίσεις μόνος σου γνώμη.

Δημοσ.
Μάλιστα. Για δώσε μας παραπομπές πού το λέει αυτό το ΥΣΕΕ. Εκτός και αν λέμε ό' date='τι να' ναι, έτσι για να δημιουργούμε εντυπώσεις.

Υγ. Φαίνεται ότι το ΥΣΕΕ έχει καταφέρει να τσαντίσει αρκετούς. Αυτό σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του.[/quote']

Φίλε μου αυτό είναι αλήθεια. Ακούστηκε πολύ και σίγουρα θα το άκουσες αν είδες ειδήσεις. Δεν νομίζω να πιστεύεις πως τα βγάζουμε από το μυαλό μας..

Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως για το αρχικό ποστ το τι είναι ελληνικό και τι όχι καθορίζεται τελικά από ένα σύνολο χαρικτηριστικών και ιδιοτήτων του λαού της. Η συσχέτιση Βυζαντίου - Ελλάδος δεν νομίζω πως ήρθε τυχαία και ούτε οι ιστορικοί μελετητές στο πέρασμα των χρόνων νομίζω πως την κάναν σκόπιμα.

Σε κάθε περίπτωση προσωπικά πιστεύω πως η Βυζαντινή αυτοκρατορία ξεκίνησε ως ένα πολυπλυθισμικό κράμα λαών που στη συνέχεια με τη σταδιακή συρρίκνωση της εξελληνίστηκε και μαζί με αυτή και η πρωτεύουσα της.

Δημοσ.

Πάντως έχε το νου σου γιατί έχω παρατηρήσει μία γενικότερη "επίθεση" των μελών αυτών των... θρησκειών σε όλα τα ελληνικά φόρουμς και μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως είναι πολύ πιο παθιασμένοι από την Ελένη Λουκά.

μάλιστα να έχουμε τον νου μας γιατι υπάρχουν κάποιοι που σε μία δημοκρατική χώρα έχουν το θράσος να μιλήσουν ελεύθερα για τις απόψεις τους.Οποιος τις διαβάσει μετάνοιες και αυτομαστίγωμα να στρώσει

Όταν τόλμησα να αναφέρω ότι το ΥΣΕΕ κάνει κήρυγμα για τους "ιουδαιοχριστιανούς" προδότες' date=' αλλά την ίδια ώρα παίρνει 60 ευρουλάκια από κάθε μέλος με τον ίδιο τρόπο που τα παίρνουν και οι παπάδες από τα κορόϊδα, μέχρι και με μηνύσεις με απείλησαν.[/quote']

πω πω πληρώνουν τα θύματα ολόκληρα 60ευρώ το χρόνο συνδρομή;;

αίσχος και αλητεία....ολόκληρες περιουσίες έχουν χαθεί!!!

κάποιος να τους κλείσει μέσα!

Επίσης η "μη κερδοσκοπική οργάνωση" όπως αναφέρονται, αν είχε τα κότσια θα έλεγε ευθέως ότι είναι θρησκεία και δεν θα κρυβόταν πίσω από το δάκτυλό της, λέγοντας ότι τάχα κάνει "παραστάσεις" επάνω στον Όλυμπο. Ακόμα και οι Ιεχωβάδες είναι πιο ειλικρινείς από δαύτους τους τσομπανόβλαχουςπου μου έγιναν και ελληναράδες παγανιστές. Είναι "υπέρ της δημοκρατίας" και της "ελεύθερης θρησκείας", μέχρι όμως να αισθανθούν ότι απειλούνται. Κατά τ' άλλα τους έχω υποσχεθεί πως θα πάω στα "Προμήθεια" και τότε θα χρειαστούν 5 στρατούς παγανιστές για να σωθούν, επειδή είναι θρασύδειλοι[/b']. Η δειλία δεν ταιριάζει στους Έλληνες.

χαχααχχα ποιός είπες είναι πιο παθιασμένος και απο την ελένη λουκά;

Δημοσ.
Eδώ όμως υπάρχει μια πελώρια αντίφαση, ένα "κενό" στο σενάριο, που πάραυτα σαν ολοκληρωμένο κείμενο μου θυμίζει επιχειρήματα των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕδες), και αν έχεις μπλέξει φίλε μου, σου εύχομαι από βάθους καρδίας να ξεμπλέξεις γρήγορα.

ο χριστός και η παναγία και γω εύχομαι να μην έχει μπλέξει.

έγραφε κανα χρόνο ένας κολλητός στο ΔΙΙΠΕΤΕΣ πριν πολλα χρόνια και ούτε ομαδικούς βιασμούς του κάναν , ούτε τα λεφτά του φάγαν , ούτε τον σκοτώσαν όταν έφυγε , ούτε κύρηγματα και τα μυαλά σκατά του κάναν.....τπτ λέμε μεγάλη ξενέρα....γιαυτό αν έχει μπλέξει κανείς μακρυά.Υπάρχουν καλύτερες οργανώσεις να γουστάρεις απο αυτήν (ΥΣΕΕ) ενός "παλιοαναρχικου-αντιεξουσιαστή" εθνικού που τα χώνει σε φασισταράδες όπως ο Κώστας Π. , ο Ιωάννης Χ. κτλ κτλ

υ.γ. οχι φίλε μου δεν ειμαι καν εθνικός,πόσο μάλλον ΥΣΕΕες,απλά δε γουστάρω τους μεσσίες που έρχονται να μας πούν που να προσέχουμε και που να μην μπλέξουμε επειδή κάποιοι κάναν το έγκλημα να έχουν διαφορετικές απόψεις με έναν "δημοκρατικο" πολίτη σαν εσένα

Δημοσ.
Μία έκθεση των Τούρκων αρχι-στράτηγων που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα υποστηρίζει (διαβάζοντας βέβαια και πράγματα σαν αυτό και σαν των ΥΣΣΕδων αντιχριστιανών' date=' εβραιοεξολοθρευτών) πως ουδέποτε υπήρξε Ελλάδα και ότι ήταν δημιούργημα των μεγάλων δυνάμεων, αφού πρώτα είμασταν ρωμαίοι και στην συνέχεια οθωμανοί. Γι' αυτό είναι καιρός να αποφασίσουν να διεκδικήσουν όλα τα Τούρκικα νησιά του Αιγαίου που παρανόμως βρέθηκαν στην κατοχή μας και ότι η κρίση των Ιμίων ήταν μια μεγάλη ευκαιρία.

Πολύ ωραία τόπικ αυτά για να εκθέτουμε σε βάθος τις ιστοριολογικές μας ανησυχίες. Βέβαια αυτό αλλάζει όταν έχουν και οι Τούρκοι ανάλογους προβληματισμούς.

Ωραία τώρα που λύσαμε και το πρόβλημα της Κωνσταντινούπολης, μήπως είναι καιρός να πιάσουμε τα νησιά ένα-ένα; Ρωτάω γιατί μπορεί και να μην μας συμφέρει.[/quote']

Υπαρχουν και πιο γελοιοι ισχυρισμοι απο αυτους. Εχουν, συν τοις αλλοις, πει, για να δικαιολογησουν ιστορικα τα δικαιωματα τους στο αιγαιο και την ευρυτερη περιοχη, οτι ειναι απογονοι των Τρωων. Μαλιστα, εφτασαν στο σημειο να ισχυριστουν οτι συνδεονται με τους Ιταλους, αφου στο Λατιο κατεφυγε ο Αινειας μετα την πτωση της Τροιας. :mrgreen:

Αυτους ποιος τους εχρισε συνεχιστες της οθωμανικης αυτοκρατοριας για να εχουν δικαιωματα στα νησια του αιγαιου? Οπως, ολες οι αυτοκρατοριες ετσι και αυτη ηταν πολυεθνικη, στην οποια τον πρωτο λογο ειχαν οι μουσουλμανοι, οπως αντιστοιχα στη βυζαντινη ειχαν οι χριστιανοι. Ο σουλτανος ηταν ταυτοχρονα και ανωτατος θρησκευτικος αρχοντας (χαλιφης). Αντιθετα, η κυρια επιδιωξη του κεμαλικου καθεστωτος που βεβαια φτανει ως τις μερες μας, ηταν η δημιουργια ενος και μονο εθνους του τουρκικου καταπνιγοντας στο αιμα οποιαδηποτε αντιδραση σε αυτο.

Ομως, στις παραπανω γελοιοτητες τους πρεπει να απανταμε με τις δικες μας?

Δημοσ.
Φίλε μου αυτό είναι αλήθεια. Ακούστηκε πολύ και σίγουρα θα το άκουσες αν είδες ειδήσεις. Δεν νομίζω να πιστεύεις πως τα βγάζουμε από το μυαλό μας..

Ωραία' date=' αφού ακούστηκε τόσο πολύ δε θα είναι δύσκολο να μου [b']δώσετε παραπομπές[/b] από το site του ΥΣΕΕ ή από τα επίσημα μέλη του που να συνηγορούνε υπέρ τέτοιων απόψεων. Περιμένω :)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.
Aigeas και CHRIS_MALL ακόμα περιμένω τις παραπομπές σας, μη νομίζετε ότι σας ξέχασα.

Εδώ θα παρακολουθήσουμε τώρα την αναζήτηση... κονδυλίων από τους Έλληνες ομογενείς, που όπως πάντα θεωρούνται τα εύκολα θύματα. Η παρούσα επιστολή απευθύνεται σε αυτούς.

Φυσικά πουθενά στο κείμενο των σωτήρων δεν γράφει ότι πρόκειται για θρησκεία, ότι παίρνουν φράγκα ή ότι κάνουν καραγκιοζιλίκια στα βουνά. Σε αυτά θα μυηθούν τα μέλη αργότερα. Ένα κείμενο γεμάτο κατηγορίες, όμως ξεχνάνε να μας πούνε τι σκατά είναι. Έτσι ο αναγνώστης μένει με απορίες:

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ

Ανακοίνωση υπ αριθ. 132 / 10. 5. 2002

Προβληματίζεται κανείς άραγε ειλικρινά για αυτά που κατέδειξε το λεγόμενο «Ευρωβαρόμετρο» για τη Νέο-ελληνική κοινωνία, ή για μία ακόμη φορά παίζουν όλοι το γνωστό θέατρο σκιών της ψευτο-«ανησυχίας» όταν ποτέ δεν έκαναν και δεν κάνουν το ελάχιστο έστω βήμα προς την ακύρωση των πραγμάτων που τάχα τους «ανησυχούν»;

Δικαιούμαστε μάλλον να υποψιαζόμαστε το δεύτερο, βλέποντας ξανά και ξανά τους κατεξοχήν ενόχους για την πολιτισμική εξαθλίωση των Ρωμιών να χύνουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους μπροστά στο τέρας που αυτοί έχουν δημιουργήσει, με μεθόδους μάλιστα που, τόσο αυτοί όσο και εμείς, γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια. Ποιος φταίει λοιπόν για το ότι η Ελλάδα, η χώρα που εγέννησε τον Πολιτισμό, τον Ανθρωπισμό, τον Ορθό Λόγο, τη Φιλοσοφία και τον Πολιτικό ʼνθρωπο, κατακλύζεται σήμερα από πνευματική εξαθλίωση, αμορφωσιά, θεοκρατία, κλειστότητα και ηδονοθηρική ιδιώτευση και έκλυση;

Εδώ ο συγγραφέας βγάζει την ουρά του απ' έξω από την ελληνική κοινωνία. ΟΧΙ, αυτός ποτέ δεν πετάει σκουπίδια στους δρόμους, ποτέ δεν σουβλίζει αρνιά το Πάσχα και φυσικά ποτέ δεν βλέπει τηλεόραση :mrgreen:

Ποιος φταίει για το ότι οι σημερινοί κάτοικοι αυτού του Αγίου Τόπου, οι Ρωμιοί, δεν έχουν την παραμικρή πολιτισμική σχέση με τους πραγματικούς Έλληνες προγόνους μας;

Οι Ρωμαίοι; Οι Τούρκοι; Τα 3500 χρόνια; Το DNA; Δεν έχει σημασία πια. Θα σας εξελληνίσουμε ξανά. Είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια ο Μεταξάς αλλά ατύχησε, εμείς θα παρακαλέσουμε τον Ζευς γονατιστοί και θα τα καταφέρουμε

Ποιος φταίει για τον απηνή διωγμό του Ωραίου, του Εμμέτρου, της Φιλοσοφίας, της Γνώσεως, της Λογικής και εν γένει του οτιδήποτε παραπέμπει, έστω και εμμέσως, στην προχριστιανική Ελλάδα, από τους αμέτρητους μισθοφόρους της ακαλαισθησίας, της αμετρίας, τους βυζαντινισμού, της θεοφοβίας, του παραλογισμού και της ασυναρτησίας, σε αυτή την επιεικώς γελοία κοινωνία που εν τέλει δεν κάνει τίποτε άλλο από το να χορεύει τσιφτετέλι και να σταυροκοπιέται;

Είναι φιλόσοφοι, γνώστες, λογικοί, λάτρες του ωραίου, μετριόφρονες, σε αντίθεση με τους κερατάδες τους καταραμένους τους βυζαντινούς. Σύγχρονα και λογικά επιχειρήματα. Όλη η κοινωνία είναι γελοία, οι ίδιοι δεν χόρεψαν ποτέ τσιφτετέλι. Είναι το καλό παράδειγμα. Οι φωτισμένοι. Αυτά τα κάνουν οι άλλοι (φυσικά αν δείτε φωτογραφίες από φάτσες στις εκδηλώσεις του ΥΣΕΕ, θα καταλάβετε. Από τα τσιγκελωτά μουστάκια και το μονό το φρύδι. Το μάτι του κουναβιού των Τρικάλων προαιρετικό. Καθαρόαιμοι Έλληνες σας λέω!) :mrgreen:

Ποιος φταίει για την κοροϊδία που κατ ευφημισμόν αποκαλείται «Παιδεία» και «Πολιτισμός», όταν τα ελάχιστα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για αυτούς τους δύο σημαντικούς για τις σύγχρονες κοινωνίες τομείς, ξοδεύονται σε παντοειδείς εργολαβίες και γελοίες φιέστες, την ώρα που η αμορφωσιά κυριολεκτικά δίνει και παίρνει, ιδίως ανάμεσα στους νέους ανθρώπους, ενώ τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι θεωρούνται πλέον «αδιάφορες ζώνες», αν όχι ενοχλητικές νησίδες μνήμης ενός κόσμου του οποίου πρέπει να εξαφανισθεί και η έσχατη ακόμη ανάμνηση;

Ποιος φταίει για όλα αυτά, και μύρια όσα παρόμοια (όπως λ.χ. για την εμφύτευση στο μυαλό του αμόρφωτου μέσου Ρωμιού της εντυπώσεως ότι οι πραγματικοί Έλληνες υπήρξαν «ειδωλολάτρες», τεμπέληδες «δουλοκτήτες» και «κίναιδοι») σε αυτή την προδημοκρατική κατ ουσίαν βυζαντινή κοινωνία των Ρωμιών, που μοιάζει να νοιώθει κάποιον χοντρό «κόμπο» στο λαιμό κάθε φορά που χρειάζεται να αναφερθεί στον πραγματικό, Εθνικό, Ελληνισμό, και για αυτό πάντοτε, σχεδόν με πανικό, σπεύδει να τον παντρέψει αλχημικά με την ελληνοκτόνο «Ορθοδοξία»;

Όλοι είναι αμόρφωτοι. Οι αρχαίοι ούτε δούλους είχαν, ούτε τρενάκια έκαναν, ούτε ιμπεριαλιστές ήταν, αυτά είναι κατασκευάσματα των βυζαντινών εβραίων κερατάδων. Οι ορθόδοξοι είναι καταραμένοι. Στην πυρά!

Υ.Γ

Εμείς είμαστε οι αμόρφωτοι μέσοι ρωμιοί. Επιμένω στο επιχείρημα των φωτογραφιών, διότι μία φωτογραφία = 1000 λέξεις. Θα βλέπατε για πόσο μυαλομένους ανθρώπους μιλάμε.

Ας απαντήσουν εδώ και τώρα σε αυτά τα σκληρά ερωτήματα οι τυχάρπαστοι ψευδοκήνσορες, που, αν και συνένοχοι στο έγκλημα της πολιτισμικής αποκτηνώσεως, παριστάνουν τους τεθλιμμένους θεατές ενός τάχα σκηνοθετημένου «από άλλους» λυπητερού έργου:

Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (αυτοί που ψήφισαν και ψηφίζουν τους νόμους που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην αγροικία, την αμορφωσιά, την ιδιώτευση και την πολιτισμική εξαθλίωση)

ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ «ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ» (αυτοί που κάμπτουν δουλικά τη μέση στον λεγόμενο «μέσο» άνθρωπο, στις θελήσεις της αγοράς, στο σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία των παπάδων, και στους αγράμματους νεο-δημοσιογράφους) και

Εδώ το κείμενο είναι στην πιο μετριοπαθή έκβασή του...

ΟΙ ΠΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (αυτοί που ανέχονται στις τάξεις τους τούς απατεώνες και τυχοδιώκτες μισθοφόρους, ανιστόρητους και αστοιχείωτους που υποβιβάζουν το λειτούργημα της πληροφορήσεως σε κτηνώδη και ασύδοτη παραεξουσία)

Πέστα μάστορα! Σε λίγο θα σας πουν και ειδωλολάτρες. Εκτός από βαρεμένους

Η προδημοκρατική κοινωνία των Ρωμιών νοσεί, σαπίζει εκ των ένδον και αποσυντίθεται τάχιστα, αναδύοντας μία δυσωδία μίγμα καπνού νυκτερινών κέντρων, καυσαερίου και λιβανιού, καρφωμένη με βοδινό βλέμμα μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες, ξαπλωμένη χαύνα στην καφετέρια ή σκυμμένη πάνω από το τάβλι, πιωμένη στα μπαρ ή γονατιστή μπροστά στους «πνευματικούς» της, εκπορνευόμενη σε κάθε επίπεδο του καθημερινού βίου για την εξασφάλιση μίας ψευδαισθήσεως υλικής «ευδαιμονίας».

Αυτό το "ρωμιοί" γιατί το επαναλαμβάνει συνέχεια δεν έχω καταλάβει. Αφού είναι τίτλος της βυζαντινής περιόδου. Τέρας μορφώσεως!

«Θύτες» και «θύματα» (όπου κάπου μάλιστα τα μεταξύ τους σύνορα γίνονται όλο και πιο ασαφή) ας σαπίσουν μαζί της. Εμείς πάντως, θα φροντίσουμε να μη παρασυρθεί σε αυτό και ο πραγματικός Ελληνισμός. Τόσο ο γεωγραφικός και μνημειακός, όσο και ο έμβιος.

Αδιάλλακτη πάλη, τώρα και πάντα.

Για την παλινόρθωση του πραγματικού Ελληνισμού, την αυτοθέσμιση και την πολυαρχία.

Για την δια βίου ανθρωπιστική Παιδεία.

Για το ζήν Κατά Φύση και Κατ Αρετήν.

Για τον ελευθεροπρεπή και αυτενεργό πολίτη.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ / ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δηλαδή θα μας σώσουν. Βοήθειά σας

Είδες Γυρηόνη; Λόγω της μετακόμισης άργησα, αλλά σου έφερα τα καλύτερα.

Στην υγειά σου.

Υ.Γ

Αν θες να επιμείνεις στον διάλογο τούτο, τότε σε απειλώ: θα φέρω φωτογραφίες από τα "Προμήθεια"!! :mrgreen:

Και θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι!

Και ίσως αισθάνεσαι άσχημα αν δεις τον εαυτό σου μέσα. Γι' αυτό καλύτερα ξέχνα το.

:mrgreen:

DEMO:

1.jpg

loooooooooooooooooooooooooooollllll !!!!

Δημοσ.

Και γιατί αυτοί είναι χειρότεροι από τους χριστιανούς; Κι εκείνοι δεν μαζεύονται στις εκκλησίες κάνοντας ΟΟΟΟΜΜΜΜΜΜ ΟΟΟΟΟΟΜΜΜΜΜΜΜΜ, γονατίζοντας και παρακαλώντας τον θεό τους να τους σώσει (με θαύμα, αυτοί σιγά μην κουνήσουν το δαχτυλάκι τους). Γιατί ο τύπος με τον δαυλό να είναι περισσότερο γελοίος από τον παπά με τα χρυσάφια;

Δε λέω ότι αυτοί είναι στα συγκαλά τους (τουλάχιστον μας προσφέρουν γέλιο, σε σχέση με τους άλλους που μας καταδυναστεύουν), αλλά να τα λέμε όλα, όχι ότι μας συμφέρει και μας βολεύει.

Προσωπικά, μου φαίνονται ξεκαρδιστικές και οι τελετές των δωδεκαθεϊστών και τα "μυστήρια" της εκκλησίας. Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι που την μία ημέρα γελάνε με αυτά, την άλλη τρέχουν στην εκκλησία και γονατίζουν μπροστά στον παπά, περιμένοντας το θαύμα, λες και αυτό είναι απολύτως λογικό...

ΠΑΡΑΛΟΓΟΟΟΟ...

Δημοσ.

βασικα, περα απο την πλακα (γιατι για μενα ειναι τουλαχιστον φαιδρο το να ασχολουμεαστε με κατι που ειναι τετελεσμενο, ακομα και αν ειναι λαθος. εξ αλλου, η ιστορια γραφεται απο τους νικητες!! ;) ) ειμασταν ωραιοι και καλοι μονοι μας, πολεις-κρατη και εττσι... σκαει μυτη ο Περσης, αποκταμε μια καποια συνειδηση, αρχιζουμε τη συσπυρωση, μας ενωνει και ο Αλεκος (πλην Λακαιδεμονίων ομως μη ξεχναμε) κατακταμε το συμπαν (αρα ΙΜΗΟ γουσταρουμε να ειμαστε νικητες κατω απο μια κοινη "σημαια"), σκανε μυτη ομως τα ρωμαιάκια, πληρωνουμε φορους (σημαντικο) και τουσ ανοιγουμε και τα ματια (εαακ ηθος πολιτισμος :P ) σκανε μυτη οι χριστιανοι, το γυριζει ο αυτοκρατορας (στο νεκροκρεβατο του Κυριε Μπραουν ε;) στο χριστιανικο, αρχιζουν τα αδερφακια-μελλονες-αυτοκρατορες να τσακωνονται, χωριζεται στα 2, με την απαραιτητη ιδεολογικη διαφορα στο θρησκευμα, ποιος θα εχει την εξουσια (εγω θα την εχω-οχι εγω θα την εχω) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να πληρωνουμε φορους στους ρωμαιους, μονο που τωρα που χωριστηκαμε και λεγονται αυτοι ρωμαιοι εμεις ονομαζομαστε Βυζαντες, πληρωνουμε μεν, χαθηκε ο τροπος ζωης μας ΔΕ... την πεφτουνε απο παντου οι αλλοθρησκοι (μηπως και ΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ????) μικραινουμε μικραινουμε σε εκταση, μένει αυτο που παλια ηταν μια επαρχια μας...δλδ η Ελλαδα, την χανουμε και αυτη και μετα απο 400 χρονια θελουμε την ελευθερια μας, ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ με θυμηση τις τελευταιες μερες τησ βυζαντινης αυτοκρατοριας..

PLZ!!!!!! καποιος να βαλει σε ταξη τις σκεψεις μου γιατι δεν το εχω συζητησει ποτε σοβαρα με ανθρωπο το θεμα και ειναι τραγικα πιθανο να μπαζει η ιστορια μου απο παντου...

Δημοσ.
Δεν υπήρχανε δύο εκκλησίες ταυτοχρόνως στο Βυζάντιο. Όταν έγινε το σχίσμα χωρίστηκε και η αυτοκρατορία σε Ανατολική και Δυτική (ακόμα μια απόδειξη της θεοκρατίας της ύστερης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας). Με τον όρο Βυζάντιο εννοούμε την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία με τον Πατριάρχη (η Δυτική είχε τον Πάππα).

Ωπ εδώ έχεις λάθος. Η αυτοκρατορία χωρίστηκε σε δυτική και ανατολική με το θάνατο του Θεοδόσιου Α' ο οποίος και χώρισε ο ηλίθιος την αυτοκρατορία στα δυο και έδωσε απο ένα κομμάτι σε κάθε παιδί του (λες και μοίραζε ψιλικαντζίδικο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...