Προς το περιεχόμενο

Η σχέση Βυζαντίου και Ελλάδας

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλαδη δεν παιζει κανεναν ρολο ή καταγωγη και η ιστορια ενος λαου?

Σχετικα με τι να παιζει ρολο?

Εγω βλεπω κρατη γυρω μας να προσπαθουν να κρατηθουν με κλεμμενη ιστορια .

Κρατη υπαναπτυκτα, που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα και προσπαθουν να δικαιολογησουν την υπαρξη τους...so what?

Δεν σε ενοχλει αυτο ? Μπορει δηλαδη ο καθενας να ερχεται και να λεει οτι θελει διαστρεβλωνοντας την αληθεια και εμεις να λεμε "τι μας νοιαζει" ?

Καθολου μα καθολου δε με νοιαζει ομως. Εδω υπαρχουν προβληματα της κοινωνιας που χρίζουν αμεσων λυσεων και εμενα θα με νοιαξει τι νομιζει ο καθενας? Ποσο μαλλον απο τη στιγμη που δεν υφισταται θεμα, καθως οτι εκκρεμότητες υπηρχαν (ονομασια, κτλ) εχουν διευθετηθει.

Ιδιο ηθικο βαρος και ευθυνη θα νοιωσει ενας ανθρωπος ολις καταλαβει οταν καταγεται απο τον Ελληνικο λαο και ιδιο απο τους Τουρκους (με την μηδενικη προσφορα τους στον παγκοσμιο πολιτισμο )?

Εσυ και εγω και οι τελευταιοι προγονοι μας τα τελευταια 2000 χρονια εχουμε επισης ''μηδενικη προσφορα στον παγκοσμιο πολιτισμο''.

Ηθικο βαρος που ειμαι Ελληνας δεν νιωθω κανενα. Ευθυνη επισης καμια.

Εσυ δηλαδη νιωθεις ανωτερος απο εναν Τουρκο, επειδη εισαι Ελληνας?

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ όχι μόνο δεν νιώθω μέρος ενός ανώτερου λαού, αλλά έχω συμβιβαστεί με την μοίρα μου ότι ζω σε μία χώρα που είμαστε ΓΤΠ καβάλα. Οι πατριωτικές φανφάρες ηχούν στα αυτιά μου σαν γραφικότητες από την στιγμή που είμαι σε θέση να βλέπω από πρώτο χέρι πόσο τεμπέλιδες, λαμόγια, βλάχοι, ψωνάρες και άχρηστοι είμαστε. Έχουμε μία τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και αντί να την τιμήσουμε και να την χρησιμοποιήσουμε ουσιααστικά, όπως έκαναν πολλοί άλλοι λαοί που είχαν σωστή παιδεία, το μόνο που κάνουμε είναι να την μοστράρουμε για να δείξουμε στους άλλους πόσο πιο μεγάλη την έχουμε, την κληρονομιά.

p.s. well said Chris_85

Δημοσ.
Έχουμε μία τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και αντί να την τιμήσουμε και να την χρησιμοποιήσουμε ουσιααστικά, όπως έκαναν πολλοί άλλοι λαοί που είχαν σωστή παιδεία, το μόνο που κάνουμε είναι να την μοστράρουμε για να δείξουμε στους άλλους πόσο πιο μεγάλη την έχουμε, την κληρονομιά.

p.s. well said Chris_85

Ρε συ MiltoZ , αυτο λεω και εγω . Να αξιοποιησουμε την "τεραστια πολιτιστικη μας κληρονομια" . Για να γινει ομως αυτο δεν θα πρεπει πρωτα να την γνωρισουμε ?

Δεν μιλησα εγω τουλαχιστον , για καμια μοστρα.

Το οτι δεν νοιωθεις μερος ενος ανωτερου λαου ,ειναι δυσαρστο , αλλα "φυσικο" απο την στιγμη που δεν γνωριζουμε τον πολιτισμο μας και δεν προσπαθουμε να τον γνωρισουμε για να βγουμε απο το πνευματικο κ ηθικο αδιεξοδο της εποχης μας .

Σχετικα με τι να παιζει ρολο?

Κρατη υπαναπτυκτα, που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα και προσπαθουν να δικαιολογησουν την υπαρξη τους...so what?

Καθολου μα καθολου δε με νοιαζει ομως. Εδω υπαρχουν προβληματα της κοινωνιας που χρίζουν αμεσων λυσεων και εμενα θα με νοιαξει τι νομιζει ο καθενας? Ποσο μαλλον απο τη στιγμη που δεν υφισταται θεμα, καθως οτι εκκρεμότητες υπηρχαν (ονομασια, κτλ) εχουν διευθετηθει.

Η ιστορια και ο πολιτισμος ενος λαου παιζει μεγαλο ρολο στην πορεια του αν ολα αυτα αξιοποιηθουν σωστα (κοιτα γυρω σου ολα τα κρατη πως σεβονται την ιστορια τους ) .

Βεβαια , οταν εσυ θεωρεις οτι λυθηκε το προβλημα με την ονομασια (χαριζοντας ενα ονομα που δεν τους ανηκει) μαλλον , οχι μονον δεν γνωριζεις την ιστορια μας ,αλλα δεν κανεις και τον κοπο να την γνωρισεις.

Λαοι που δεν γνωριζουν την ιστορια τους (οταν ΕΧΟΥΝ ιστορια) δεν εχουν κ μελλον . Αλλωστε αυτο αποδυκνειει και το οτι "Κρατη υπαναπτυκτα, που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα και προσπαθουν να δικαιολογησουν την υπαρξη τους" καπηλευοντας ιστορια κ πολιτισμο αλλων.

Τα "προβληματα της κοινωνιας " αν διαβασεις Ελληνες φιλοσοσφους θα δεις οτι θα βρεις ολες τις απαντησεις .Απαντησεις που αναπαρηγαγαν κ ποιο συγχρονοι φιλοσοφοι , αλλα σε μια κοινωνια του χρηματος , τετοιες αποψεις δεν ειναι και τοσο "πιασαρικες " και δεν "πουλαν"

Εσυ και εγω και οι τελευταιοι προγονοι μας τα τελευταια 2000 χρονια εχουμε επισης ''μηδενικη προσφορα στον παγκοσμιο πολιτισμο''.

Ηθικο βαρος που ειμαι Ελληνας δεν νιωθω κανενα. Ευθυνη επισης καμια.

Κανεις λαθος , δεν εχουμε μηδενικη προσφορα στον παγκοσμιο πολιτισμο .

Ακομη και μεχρι προσφατα (1940) δειξαμε σε ολον τον κοσμο τι λαος ειμαστε.

Αν αρχιζες να διαβαζεις και να γνωριζεις τον τι ειναι το ελληνικο πνευμα θα αισθανοσουν αυτο το ηθικο βαρος και ισως ξυπναγες απο τον νεοελληνικο ληθαργο .

Εσυ δηλαδη νιωθεις ανωτερος απο εναν Τουρκο, επειδη εισαι Ελληνας?

Ως λαος κ πολιτισμος ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ! Κανε απο μονος σου μια συγκριση της προσφορας των δυο λαων στον παγκοσμιο πολιτισμο και θα καταλαβεις.

Δημοσ.

Τι ακριβώς να γνωρίσουμε βρε συ telegamesvg? Ότι η Κωνσταντινούπολη ανήκει στους Έλληνες? Ότι ο Μέγας Αλέξανδρος λατρεύτηκε σαν θεός εκεί που πήγε και έσφαξε? Ότι εμείς είμαστε οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί? Οι βάρβαροι? Εγώ λέω να κρατήσουμε κάποια θετικά στοιχεία, κάποιες γνώσεις και αξίες, και να τα προσαρμόσουμε σε ένα ευρύτερο και εκσυγχρονισμένο σύστημα παιδείας. Να τα γνωρίσουμε όπως λες αλλά με ταπεινότητα και με την γνώση ότι δεν είμαστε αντάξιοι τους. Αν πρώτα καταφέρουμε να αποποιηθούμε την ιδιοκτησία τους και ξεκολήσουμε από την μεγαλομανία μας, ίσως γίνουμε κι εμείς καλύτεροι.

Δημοσ.

(...)

Λαοι που δεν γνωριζουν την ιστορια τους (οταν ΕΧΟΥΝ ιστορια) δεν εχουν κ μελλον . Αλλωστε αυτο αποδυκνειει και το οτι "Κρατη υπαναπτυκτα, που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα και προσπαθουν να δικαιολογησουν την υπαρξη τους" καπηλευοντας ιστορια κ πολιτισμο αλλων.

Τα "προβληματα της κοινωνιας " αν διαβασεις Ελληνες φιλοσοσφους θα δεις οτι θα βρεις ολες τις απαντησεις .Απαντησεις που αναπαρηγαγαν κ ποιο συγχρονοι φιλοσοφοι , αλλα σε μια κοινωνια του χρηματος , τετοιες αποψεις δεν ειναι και τοσο "πιασαρικες " και δεν "πουλαν"

(...)

Αν αρχιζες να διαβαζεις και να γνωριζεις τον τι ειναι το ελληνικο πνευμα θα αισθανοσουν αυτο το ηθικο βαρος και ισως ξυπναγες απο τον νεοελληνικο ληθαργο .

Κατ' αρχήν θα ήθελα αν έχεις την καλοσύνη να μου εξηγήσεις τι εννοείς στα μπολντ. Ποιοι λαοί έχουν ιστορία, ποιοι όχι, πως είσαι σε θέση να το κρίνεις αυτό και αν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια θα ήθελα πολύ να (μου) τα παραθέσεις.

Αφετέρου, να αναλογιστείς τι κάναμε εμείς στον Β Παγκόσμιο και να μου πεις πχ σε μια έρευνα των 100 σελίδων τι ποσοστό αυτών θα αφιέρωνε ένα ερευνητής (κατά το δυνατόν ουδέτερος) στην ελληνική όπως λες εισφορά.

Πάω να κάνω κάνα φαΐ και επανέρχομαι.

Δημοσ.
Το οτι δεν νοιωθεις μερος ενος ανωτερου λαου ,ειναι δυσαρστο , αλλα "φυσικο" απο την στιγμη που δεν γνωριζουμε τον πολιτισμο μας...

Σα να λεμε...άρια φυλη ενα πραγμα ε?

Η ιστορια και ο πολιτισμος ενος λαου παιζει μεγαλο ρολο στην πορεια του αν ολα αυτα αξιοποιηθουν σωστα (κοιτα γυρω σου ολα τα κρατη πως σεβονται την ιστορια τους ).

Η ιστορια ενος λαου πριν 2000 χρονια, με τον οποιο μονο γενετικα εχουμε συγγενεια, αλλα περαν τουτου ειμαστε η μερα με τη νυχτα, θα καθορισει την πορεια του νεοελληνικου λαου?

Η μονη ''αξιοποιηση'' του αρχαιου ελληνικου πολιτισμου στις μερες μας ειναι:

-Τουρισμος(λογω μουσειων, αρχαιοτητων, κτλ..)

-Εκμεταλλευση απο ακροδεξια στοιχεια για προσελκυσουν κοσμο, να φανατισουν, να καλλιεργησουν αισθημα ανωτεροτητας και ρατσιστικες αντιληψεις προς αλλους λαους(γυφτοαλβανοι, γυφτοσκοπιανοι,τουρκοι κτλ...)

-Αποπροσανατολισμος απο τα πραγματικα προβληματα: ρε δεν πα' να μην εχω να φαω, αφου ο Μεγαλεξανδρος κατεκτησε τη μιση Μ.Ασια, εγω τι αλλο θελω? Δεν πα' να πεθαινει κοσμος γυρω μου μια που το συστημα υγειας ειναι ΓΤΠ, αρκει που ο Ασκληπιος ηταν ο ''γιατρος της αρχαιοτητας'' και εχω και τη λεω στους αλλους λαους που τοτε μαζευαν βελανιδια..

-Καποιοι ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ καλλιτεχνες που εχουν εμπνευστει απο τον αρχαιο πολιτισμο/κουλτουρα.

Δε λεω καλο ειναι για μοστρα να διαβαζεις ιατρικα συγγραματα και να βλεπεις τις μισες λεξεις να εχουν ελληνικη ριζα..να σεβεσαι την ιστορια σου και να εχεις επιγνωση της καταγωγης σου. Απο κει και περα, ασχολησου με την υπαρξη σου γιατι το παρον θα σε ξεπερασει.

Δεν γινεται κανεις συγχρονος λαος να ψαχνει καθοδηγηση απο μια φιλοσοφια που ειναι νεκρη εδω και 2 χιλιετιες!!!

Βεβαια , οταν εσυ θεωρεις οτι λυθηκε το προβλημα με την ονομασια (χαριζοντας ενα ονομα που δεν τους ανηκει) μαλλον , οχι μονον δεν γνωριζεις την ιστορια μας ,αλλα δεν κανεις και τον κοπο να την γνωρισεις.

Το ονομα το εχουν εδω και 20 χρονια. Μακεδονια λεγονται απο ολα τα κρατη εδω και πολλα χρονια.

Αμαν μ αυτη την υποκρισια και την εμμονη στο να βρισκουμε εχθρους παντου! Πιστεψε με, τιποτα δεν εχουμε τοσο σημαντικο ως λαος για να μας εχθρευονται και να μας ζηλευουν σοβαρα, πολιτισμενα κρατη.

Ο πραγματικος εχθρος ειναι αυτος που δεν μας εχει αφησει να εξελιχθουμε σαν εθνος σε κανενα τομεα, με αποτελεσμα να ειμαστε πραγματικα 100 χρονια πισω σε ολα, απο το κοινωνικο κρατος, μεχρι τις αντιληψεις που κουβαλαει ο καθενας μας.

Λαοι που δεν γνωριζουν την ιστορια τους (οταν ΕΧΟΥΝ ιστορια) δεν εχουν κ μελλον. Αλλωστε αυτο αποδυκνειει και το οτι "Κρατη υπαναπτυκτα, που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα και προσπαθουν να δικαιολογησουν την υπαρξη τους" καπηλευοντας ιστορια κ πολιτισμο αλλων.

Εμεις δηλαδη εχουμε ιστορια, αρα εχουμε και μελλον?

Ποσο χαζοι ειμαστε και σκαμε για την οικονομια, την ανεργια, τον πληθωρισμο, το συστημα υγειας, την παιδεια, την αναξιοκρατια...Που ψαζνουμε να βρουμε λυσεις για να βγουμε απο την οικονομικη κριση και τις διεθνεις συγκυρίες που διαμορφωνονται..Τις ισορροπιες που αλλαζουν διαρκως..Τι βλακες ειμαστε..

Ας κανουμε copy/paste τις λυσεις του Πλατωνα και του Σωκρατη και καθαρισαμε.

:shock:

Ως λαος κ πολιτισμος ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ! Κανε απο μονος σου μια συγκριση της προσφορας των δυο λαων στον παγκοσμιο πολιτισμο και θα καταλαβεις.

''Ο ρατσισμός (racism) είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα (εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ.) προκειμένου ν΄ αναγάγει μια ομάδα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική, ως υπέρτερη άλλων. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη (από την αγγλική race = φυλή), - λεγόμενος "ρασιαλισμός", ή εκ της ιταλικής "ράτσα" (razza) ο φυλετικός ρατσισμός.

Συγκεκριμένα η Ρ. Μπένεντικτ (R. Benedict) ορίζει τον ρατσισμό ως:"...το δόγμα όπου μία εθνική ομάδα (ethnic group) έχει καταδικαστεί από τη Φύση σε κληρονομική κατωτερότητα (hereditary interiority)(

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ! Κανε απο μονος σου μια συγκριση της προσφορας των δυο λαων στον παγκοσμιο πολιτισμο και θα καταλαβεις
ενώ μια άλλη σε κληρονομική ανωτερότητα (hereditary superiority)"
(Το οτι δεν νοιωθεις μερος ενος ανωτερου λαου ,ειναι δυσαρστο[/i']..).

Όπως σημειώνει ο J Comas, :"...ο ρατσισμός διαφέρει σημαντικά της απλής παραδοχής ή επιστημονικής και αντικειμενικής μελέτης του γεγονότος της ύπαρξης των φυλών καθώς και ανθρωπίνων ομάδων με ίσως βιολογικές ανισότητες. Το επικίνδυνο σημείο του ρατσισμού είναι ότι την όποια ίσως ανισότητα τη θεωρεί απόλυτη και αμετάβλητη και ότι μια φυλή (ράτσα) είναι εγγενώς από την ιδια τη φύση της ανώτερη ή κατώτερη από μία άλλη, ανεξάρτητα των φυσικών συνθηκών περιβάλλοντος ή άλλων κοινωνικών συντελεστών*** ".

http://el.wikipedia.org/wiki/Ρατσισμός

*** Δηλαδη οπως λες και συ--> Ειμαστε και θα μαστε μια ζωη ανωτεροι απο τους Τουρκους μια που εχουμε προσφερει στην αρχαιοτητα περισσοτερα στον παγκοσμιο πολιτισμο, απ οτι αυτοι. Ανεξαρτητα απο το πως ειμαστε τωρα.. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του ρατσισμου..

Δημοσ.
Σα να λεμε...άρια φυλη ενα πραγμα ε?

Aν αυτο καταλαβες ..:rolleyes:

Ειπα εγω πουθενα για ανωτεροτητα βιολογικη ? Μια συγκριση ειπα να κανεις .οποτε ολο το υπολοιπο μυνημα σου , ειναι ασχετο με αυτα που εγω εγραψα.

Αν με την συγκριση ανακαλυψεις οτι εχουμε παρομοια προσφορα σε τεχνες ,γραμματα, επιστημες(αστρονομια,μαθηματικα,γεωμετρια),μουσικη ,αθλητισμο ,φιλοσοφια και ολα αυτα που χαρακτηριζουν εναν πολιτισμο τοτε θα εχεις δικιο ..

Οσο συνεχιζεις να διαστρεβλωνεις αυτα που λεω δεν προκειται να οδηγησει πουθενα αυτη η συζητηση .

Και ναι ο Πλατων ο Αριστοτελης και ολοι αυτοι τους οποιους ,απ'οτι φαινεται ,μονον κατ'ονομα εχεις ακουστα,εχουν την λυση .Αυτο που λειπει απο τον κοσμο μας ειναι η ηθικη .Αν ΕΜΕΙΣ γινουμε καλυτεροι ανθρωποι και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ θα γινει αναγκαστικα καλυτερη και δεν θα πραουσιαζονται αυτα τα φαινομενα .

Αντι να κατηγορεις , διαβασε, και μετα βγαζεις τα δικα σου συμπερασματα .

Δημοσ.

Mετα ομως απο τα περι Ινδοευρωπαιων και αυτου που γραφεις παραπανω για τους μονοκυτταρους , ας κλεισουμε την συζητηση εδω,καταληγοντας στο παρακατω συμπερασμα .

Εγω εχω ως προγονους μου τους παναρχαιους κατοικους αυτης της περιοχης που ειναι αυτοχθονες οπως λεει η παραδοση τους και που αργοτερα ονομαστηκαν Ελληνες , ενω εσυ εχεις ως προγονους σου τους ΙνδοΕυρωπαιους για τους οποιους οι δικοι μου προγονοι ,-ενω μιλησαν κ εγραψαν για τα παντα - δεν εχουν αφησει κανενα στοιχειο πουθενα κ που κανεις αλλος λαος δεν αναφερει τιποτα για αυτους .

Είναι κρίμα να μην θες να διαβάσεις και να διαβάζεις στα κλεφτά για να βγάλεις το συμπέρασμα που θα θελες να ισχύει.

Το λέω γιατί το κομμάτι απο το κείμενο που παρέθεσες για να στηρίξεις ότι οι Έλληνες είναι αυτόχθονες επίσης λέει:

Κατ' αρχήν, οι Αιολοί ήταν εκείνοι που συγχωνεύθηκαν πρώτοι με τους αυτόχθονες του Αιγαίου και τους λοιπούς καταφθάνοντες Ινδοευρωπαίους (Λούβιους κυρίως) για να δώσουν το κράμα των Μινωιτών.

Πραγματικά κρίμα μιας και οι Αιολοί είτε ήρθαν πριν(νομίζω) απο τους Αχαιούς ή και μαζί βρήκαν εδώ κάποιους αυτόχθονες που δεν ήταν Έλληνες.

Αν πραγματικά θες να ζήσεις σε ένα παραμύθι όπου οι Έλληνες ήρθαν στην περιοχή και δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος εδώ και ότι οι ΝεοΈλληνες είναι απόγονοι αυτών ενώ πέρασαν χιλιάδες χρόνια κατοχής Ρωμαικής και Οθωμανικής και ενώ τα Βαλκάνια ήταν σταυροδρόμι το οποίο πέρασαν και εγκαταστάθηκαν ουκ ολίγες φυλές για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα τότε καντο!

Όχι επιστημονικά αλλά ούτε με την κοινή λογική δεν μπορεί να στηριχθεί το παραπάνω!

Πραγματικα απορω μερικες φορες..τι σημαινει αν ηταν οι προγονοι σου ελληνες, χετταιοι, ασσυριοι ή οτιδηποτε αλλο..Προς τι τοση μανια? Απ αυτο κρινεται ενας ανθρωπος δηλαδη, απο το ποιον προερχεται? Ειναι ουσιαστικο προσον για κατι ή μας κανει ανωτερους απο οποιοδηποτε αλλο ανθρωπο η λαο?

+17,000,000.Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!

Δημοσ.
ΗΤΑΝ ανωτερος λαος, δεν ειναι. εσυ τι κανεις για να τους φτασεις?

:rolleyes: Χμ δεν νομιζω οι Τουρκοι , περι των οποιων ο λογος , να μας ξεπερασαν σε κατι .

Δημοσ.
Και ναι ο Πλατων ο Αριστοτελης και ολοι αυτοι τους οποιους ,απ'οτι φαινεται ,μονον κατ'ονομα εχεις ακουστα,εχουν την λυση .

Οι τεράστιοι Πλάτωνας και Αριστοτέλης είχαν πολλές λύσεις, φυσικά όχι όλες. Μάλιστα κάποια από αυτά που είπαν αντικαταστάθηκαν από πιο σύγχρονες θεωρίες. Είναι όμως γεγονός ότι πάνω τους βασίστηκε σε μεγαλο βαθμό η σύγχρονη δυτική φιλοσοφία και είχαν μεγάλη επιρροή στον δυτικό πολιτισμό. Γι αυτό και όλος ο κόσμος αναγνωρίζει την αξία τους και την συνεισφορά τους στον βαθμό που τους αναλογεί και διδάσκει τα γραπτά τους στα σχολεία. Όταν όμως εμείς οι ίδιοι που θεωρούμαστε απόγονοι τους, θεωρούμε στην πλειψηφεία μας 2000+ χρόνια μετά ότι ο μαθητής/ θαυμαστής του Αριστοτέλη και ιδιοκτήτης από τον μπαμπά του της καλύτερης πολεμικής μηχανής της εποχής Μέγας Αλέξανδρος, είναι πιο πάνω από αυτούς επειδή κατέκτησε τον κόσμο και "μετέφερε το μεγαλείο του ελληνισμού στα πέρατα του κόσμου" - κάτι σαν τις φαφαριές που λέει ο Ντικ δε Ντικ Τσένι ένα πράμα - τότε αυτό από μόνο του μου δείχνει ότι κάτι πήγε πολύ στραβά στην πορεία.

Δημοσ.

Πραγματικά κρίμα μιας και οι Αιολοί είτε ήρθαν πριν(νομίζω) απο τους Αχαιούς ή και μαζί βρήκαν εδώ κάποιους αυτόχθονες που δεν ήταν Έλληνες.

Αν πραγματικά θες να ζήσεις σε ένα παραμύθι όπου οι Έλληνες ήρθαν στην περιοχή και δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος εδώ και ότι οι ΝεοΈλληνες είναι απόγονοι αυτών ενώ πέρασαν χιλιάδες χρόνια κατοχής Ρωμαικής και Οθωμανικής και ενώ τα Βαλκάνια ήταν σταυροδρόμι το οποίο πέρασαν και εγκαταστάθηκαν ουκ ολίγες φυλές για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα τότε καντο!

Όχι επιστημονικά αλλά ούτε με την κοινή λογική δεν μπορεί να στηριχθεί το παραπάνω!

Μπορει να στηριχθει και με την κοινη λογικη και με ευρηματα και με το οτι ΚΑΜΙΑ παραδοση ελληνικη δεν αναφερει οτι καποιοι λαοι ηρθαν απο καπου αλλου .

Αυτο που δεν μπορει να στηριχθει , ειναι η επιμονη ορισμενων να υποστηριζουν οτι πρεπει ντε και καλα καποιοι αλλοι να ηρθαν απο καπου .

Επισης ειναι τουλαχιστον περιεργο οτι αυτοι οι ιδιοι υποστηριζουν οτι οι Ελληνες εξηφανισθησαν απο την περιοχη ,ενω ολοι οι γειτονες τους Σλαβοι ,Αλβανοι Τουρκοι επεζησαν .

Επαναλαμβανω οτι εσυ μπορεις να μην θεωρεις τον εαυτο σου Ελληνα κ δικαιωμα σου να τον θεωρεις Ινδοευρωπαιο , Τουρκο , Σκοπιανο ή ακομη και πολιτη του κοσμου , που ειναι κ της μοδας τελευταια .

Ασε με εμενα στην μοναξια μου ,να πιστευω οτι ειμαι Ελληνας .

Όταν όμως εμείς οι ίδιοι που θεωρούμαστε απόγονοι τους, θεωρούμε στην πλειψηφεία μας 2000+ χρόνια μετά ότι ο μαθητής/ θαυμαστής του Αριστοτέλη και ιδιοκτήτης από τον μπαμπά του της καλύτερης πολεμικής μηχανής της εποχής Μέγας Αλέξανδρος, είναι πιο πάνω από αυτούς επειδή κατέκτησε τον κόσμο και "μετέφερε το μεγαλείο του ελληνισμού στα πέρατα του κόσμου" - κάτι σαν τις φαφαριές που λέει ο Ντικ δε Ντικ Τσένι ένα πράμα - τότε αυτό από μόνο του μου δείχνει ότι κάτι πήγε πολύ στραβά στην πορεία.

Οι λαοι αυτοι , ή οι απογονοι τους, εχουν γραψει κατι κατα του Μεγαλου Αλεξανδρου ?

Που στηριζεις αυτο που λες ?

Φυσικα θεωρω ατυχη την ταυτιση του Ντικ με τον Μεγα Αλεξανδρο.

Ηδη εχω δωσει κειμενα για τις θετικες γνωμες των λαων που κατεκτησε ο Μεγας Αλεξανδρος και που εφθασαν οι περισσοτεροι απο αυτους σε σημειο να τον Θεοποιησουν .

Κανε μια σχετικη ερευνα σε παρακαλω ..

Δημοσ.

Αν οι Έλληνες δεν είναι Ινδοευρωπαίοι όσο και άσχημο ή λανθασμένο ακούγεται αυτό το όνομα τότε τι είναι Πελασγοί αυτόχθονες που δεν αναμείχθηκαν με κανέναν;

Εκτός απο τους ιστορικούς του Tele-City ή Τηλε-Άστυ όπως μετονομάστηκε μετά το ξύπνημα της ΙΧΩΡ υπάρχουν κι άλλοι που το υποστηρίζουν;

Και ποιος σου είπε ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου Έλληνα;

Τι σημαίνει για σένα Έλληνας;

Γιατί αν ψάξω στους αρχαίους που τόσο πολύ ασπάζεσαι δεν θα βρω πουθενά να αναφέρεται άποψη σαν αυτή που έχεις ότι οι Έλληνας είναι κάποιος μόνο και μόνο λόγω αίματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...