KaizerSoze Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Παρεπιπτοντως,επαναλαμβανω ποσο μας τιμαει ΑΝ ηταν Ελληνικη η Κωνσταντινουπολη?
Rising1980 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Οι Μεγαρείς ήταν με αρχηγό τον Βύζα. Ο χρησμός αναφερόταν στους Χαλκηδόνιους που ήταν "τυφλοί" για να μην βλέπουν τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου μέρους. Όμως αυτό δεν κάνει την Κωνσταντινούπολη ελληνική. Είναι σα να μου λες ότι επειδή μια εκκλησία είναι χτισμένη πάνω σε αρχαίο ναό, δεν είναι ορθόδοξη αλλά δωδεκαθεϊστική.
chris_4 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δεν έχει σχέση με τιμη. Γιατι μας τιμαει αν ηταν ελληνικες η συρακουσες? απλα ηταν. Μαζι με ολα οσα προσφερε σαν πολη στην ιστορία. Δεν ειμαι πορωμένος, μη με παρεξηγεις απλα μου φαίνεται αδειανοητο να αμφισβητουμε καποια πραματα.
chris_4 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Παρεπιπτοντως' date='επαναλαμβανω ποσο μας τιμαει ΑΝ ηταν Ελληνικη η Κωνσταντινουπολη?[/quote'] -------------------------------------------------------------------------------- Δεν έχει σχέση με τιμη. Γιατι μας τιμαει αν ηταν ελληνικες η συρακουσες? απλα ηταν. Μαζι με ολα οσα προσφερε σαν πολη στην ιστορία. Δεν ειμαι πορωμένος, μη με παρεξηγεις απλα μου φαίνεται αδειανοητο να αμφισβητουμε καποια πραματα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Το ονομα βυζαντιο δεν βγηκε τυχαια. Για οσους λοιπον δε γνωριζουν μαθεται οτι εκει που ειναι η κων/πολι έχτισαν αποικια νομιζω οι χαλκιδεις που ονομαστηκε βυζαντιο. ειχαν ρωτησηση το μαντειο των δελφων για που και αυτο τους ειπε στην πόλι των τυφλων (δε εξηγω τωρα το χρησμο).... και εκει εχτισε ο Μ Κων/τινος την "νεα ρωμη". και αναρωτηθηται τωρα ο πλυθησμος απο που ηρθε.... ΟΧΙ ρε παιδια τι να πω δε ηταν ποτε ελληνικη η Πολη!!! Επειδή επικαλέστηκες την ιστορία (πέρα από τις ύβρεις): Η πόλη "Βυζάντιο" ιδρύθηκε το 667 πΧ από Μεγαρείς (από τα Μέγαρα) και ονομάστηκε έτσι προς τιμή του βασιλέα τους, Βύζα. Καταστράφηκε δε το 196 μΧ από τα Ρωμαϊκά στρατεύματα. Η Νέα Ρώμη ιδρύθηκε το 330 μΧ. Μην μπερδεύεις την πόλη Βυζάντιο με την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (γνωστή και ως Βυζαντινή Αυτοκρατορία). Είναι σαν να μπερδεύεις την αρχαία Σπάρτη με τη σύγχρονη Σπάρτη και να θεωρείς ότι οι σημερινοί Αθηναίοι κι οι σημερινοί Σπαρτιάτες πρέπει να αλληλοσφαχτούν. Παρεπιπτοντως' date='επαναλαμβανω ποσο μας τιμαει ΑΝ ηταν Ελληνικη η Κωνσταντινουπολη?[/quote'] Έως και καθόλου μπορώ να σου πω. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα μάλλον...
chris_4 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 (πέρα από τις ύβρεις): . δεν νομιζω να εβρισα πουθενα. Παντως αν προσβληκες καπως σορυ
insomniaK Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δε νομίζω ότι καμία πόλη μπορεί να τιμήσει τον οποιοδήποτε. Η κρΗτική ματιά (του chris_4) μπορεί να βλέπει την Ιστανμπούλ ελληνική κατά τους Βυζαντινούς χρόνους. Η τσακίρικη, αθηναϊκή ματιά μου τη συγκεκριμένη πόλη τη βλέπει: Ρωμαϊκή - Βυζαντινή - Φράγκικη - Οθωμανική - Τουρκική. Το όνομα της Ιστανμπούλ είναι αυτό, τα τελευταία 600 χρόνια και μόνο τα ελληνικά βιβλία της ιστορίας επιμένουν να την αναφέρουν ως Κωνσταντινούπολη... Και αντιγράφωντας ένα συνομιλήτη μου: Lesson nummero 1 Μα δεν είναι ανήκουστος αύτη η συνήθεια των γραικύλων, να αλλάζουσιν τα όνοματα όλων των πόλεων;;;... ΑΙΣΧΟΣ! Ούτω, η Κωνσταντινούπολη πρέπει να λέγεται εκ των Ελλήνων, Ιστάμπουλ... Η Σμύρνη, Ιζμίρ... Η Μίλητος, Μιλέτ Η Έφεσος, Εφές & ακόμη & το Κουσάντασι, Κουσαντάς!!! Διατί δηλαδή να του μεταθέτομεν τον τόνον & να του βάζομε & αυτό το "ι" στο τέλος;;;... Το βαπτίζομεν δηλαδή ελληνικόν;;;... Μήπως έχομε τίποτε βλέψεις δηλαδή, & απολιθωμένους μεγαλοΐδεατισμούς;;;;.... Σα δεν εντρεπόμαστε!!!... Αυτό όμως πρέπει να διευρυνθεί διότι έχω την σθεναράν υποψίαν ότι οι γραικύλοι έχουν βλέψεις & γιά αλλού... Ήτοι την Κολωνίαν πρέπει να την αποκαλούμεν Κελν (όστις δεν ημπορεί να το προφέρει σκορδοκαΐλα ημών...), ως οι Γερμανοι δηλαδή, τους οποίους ειρήσθω εν παρόδω πρέπει να τους λέγομεν Ντόιτσεν!!! Το Μόναχον, Μύνχεν Την Γαλλίαν, Φρανς Το Βέλγιον, Μπελζίκ και ούτω καθ' εξής... ΕΠΙΣΗΣ, δεν είναι απορίας άξιον διατί οι Έλληνες, άλλαξαν τας αυθεντικάς ονομασίας των κωμμών, των πόλεων & των συνοικισμών των;;;;... Έτσι η Παλλήνη δεν πρέπει πλέον να αποκαλείται πλέον ούτω, άλλα με την αυθεντική της ονομασία! Ήτοι Χαρβάτι! Ο Νέος Κόσμος, Δουργούτι Η Μεταμόρφωση, Κουκουβάουνες Η Πεύκη, Μαγκουφάνα Η Άμφισσα, Σάλωνα Η Ασίνη, Τζαφέραγα και η Θεσσαλονίκη, (Βουλγαριστί) Σολνί!!!... Μοι άλλαξαν & τα Λιόσα! Ε, βέβαια... Δεν μπορεί να σε ρωτάει κάποιος που μένεις & να του λες στα Λιόσα... Παπαπαπαπα... Βάρβαρο πράγμα... Ενώ Ίλιον ε;!... Τι μουσικότης! Επίσης πρέπει να μετονομασθούν & κάποιαι περιοχαί των οποίων η αυθεντική ονομασία αγνοείται & ονομάσθησαν με μιάν ελληνικούρα... Τουτέστιν δεν θα ήτο άξιον & δίκαιον η Καλλιθέα, να αποκληθεί επιτέλους στην γλώσσαν του πολυπάθου & πανσόφου λαού μας, Ομορφομπανίστρα;;; Try yourself and we'll meet next week! Ta!-ta! ΕΝΤΙΤ: Όχι όλα τα άσχετα...
Lucifer Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Την ίδρυσε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο 1ος στις 11 Μαϊου του 330 μ.Χ.Μάλιστα' date=' στην αρχή την ονόμασε Nova Roma (Νέα Ρώμη).[/quote'] Ναι και τι δηλαδίς, η Ρώμη δεν ήσαν Γκρέκα να πούμε κι έτσι?
Kandinsky Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Κάποιες πληροφορίες για το Βυζάντιο. Εννοείται ότι υπάρχει πολύ υλικό αλλά σε γενικές γραμμές καθώς φαίνεται ισχύει το ότι υπάρχει από διάφορες πλευρές παραχάραξη της ιστορίας ώστε να μην ονομάζεται Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αυτή που στην ουσία ήταν... http://66.249.93.104/search?q=cache:j6j1UlVFr7cJ:www.myriobiblos.gr/texts/greek/runciman_interview.html+%CE%B2%CF%85%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF,+%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1,+%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1&hl=el&gl=gr&ct=clnk&cd=3&client=firefox-a http://66.249.93.104/search?q=cache:ZwYQZUCdN0cJ:el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE_%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1+%CE%B2%CF%85%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF,+%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1,+%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1&hl=el&gl=gr&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a
Fan Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Το όνομα της Ιστανμπούλ είναι αυτό' date=' τα τελευταία 600 χρόνια και μόνο τα ελληνικά βιβλία της ιστορίας επιμένουν να την αναφέρουν ως Κωνσταντινούπολη... [/quote'] Mην εκτίθεσαι παραπάνω γιατί είναι προφανές ότι δεν ξέρεις τίποτα από ιστορία και απλώς τα γράφεις για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των συνομιλητών σου. Επίσης, ελπίζω να ξέρεις από που βγαίνει η λέξη Is tan bul. Κοίτα το στο γούγλη και είμαι βέβαιος ότι δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσεις. Όσο για τη Θεσσαλονικη τι εννοείς όταν λες πως την λένε οι Βούλγαροι; (που παρεπιπτώντος δεν την λένε έτσι). Ο λόγος σου αφήνει πολλές απορίες και ερωτήματα.
Rising1980 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Ναι και τι δηλαδίς, η Ρώμη δεν ήσαν Γκρέκα να πούμε κι έτσι? Δε σ'έπιασα, σπάστα και ξαναρίχτα.
chris_4 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 ώστε να μην ονομάζεται Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αυτή που στην ουσία ήταν... εγω πάλι νομίζω το αντίθετο, οτι ΔΕΝ ηταν στην ουσία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία παρόλο που στους αρχικούς αιωνες αυτοαποκαλούνταν έτσι. Το βυζαντιο νομίζω είχε τον δικό του χαρακτήρα.
Fan Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Τα καλυτερα βιβλία στον κόσμο που έχουν γραφτεί (και τα διδάσκονται στα πανεπιστήμια) για το Βυζάντιο (που ονομάστηκε έτσι πολύ μετά την άλωση) είναι από τον Οστρογκόρσκι, τον Βυζιηνό (κάπως έτσι γράφεται το όνομα) και η πολυβραβευμένη εγκυκλοπαίδεια Ιστορία Του Ελληνικού Εθνους. Παρακαλώ διαβάστε πρώτα πριν γράψετε κάτι γιατί είναι κρίμα να παραποιούμε την ιστορία. Όσο για τον φίλο που είπε το εάν θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για την Κων/πουλη, τότε το ίδιο πρέπει να πούμε και για την Ρώμη εάν πρέπει να είναι περήφανοι οι Ιταλοί, για την αρχαία Αθήνα εάν πρέπει να είναι περίφανοι οι Έλληνες, για την αρχαία Αίγυπτο κτλ. Είναι από ποιά σκοπιά το βλέπει ο καθένας
BadBoy Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Ναι και τι δηλαδίς' date=' η Ρώμη δεν ήσαν Γκρέκα να πούμε κι έτσι?[/quote']Δε σ'έπιασα, σπάστα και ξαναρίχτα. Εννοεί ότι ελληνοποιούμε τα πάντα, εμείς οι Ελληνάρες...
The_Judas Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 ώστε να μην ονομάζεται Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αυτή που στην ουσία ήταν... εγω πάλι νομίζω το αντίθετο' date=' οτι ΔΕΝ ηταν στην ουσία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία παρόλο που στους αρχικούς αιωνες αυτοαποκαλούνταν έτσι. Το βυζαντιο νομίζω είχε τον δικό του χαρακτήρα.[/quote'] Το Βυζάντιο δεν είχε όμως Ελληνες αυτοκράτορες και διοίκηση για να το θεωρούμε και ως πολιτιστική ιδιοκτησία της Ελλάδος. Μπορεί εμείς να έχουμε εξελληνίσει τα ονόματα των αυτοκρατόρων αλλά δεν παούν να είναι ασχετοι με την ελληνική ιστορία. Ούτε ο Κωνσταντίνος(Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus) ήταν Ελληνας ούτε ο Θεοδόσιος(Flavius Theodosius) ούτε και ο Ιουστινιανός(Flavius Petrus Sabbatius Justinianus) και πάει λέγοντας... Το μόνο κοινό που έχουν με τον σύγχρονο και μόνο πολιτισμό της Ελλάδας είναι ότι διαμόρφωσαν την ορθόδοξη χριστιανική πίστη όπως την γνωρίζουμε σήμερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.