Προς το περιεχόμενο

Η σχέση Βυζαντίου και Ελλάδας

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και στην (αρχαία) Ελλάδα υπήρχανε άθεοι, αλλά αυτό δεν τους έκανε αλλοεθνείς διότι είχανε την ίδια νοοτροπία με τους υπόλοιπους Έλληνες.

Xμ, δηλαδή οι κυνικοί π.χ είχαν την ίδια νοοτροπία με τους υπόλοιπους?

Και αν ένας σουηδός π.χ έχει την ίδια νοοτροπία με τους αρχαίους έλληνες ανήκει στο ελληνικό έθνος?

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
nick[;1609870']ναι ενώ αυτοι είναι καλύτεροι π.χ ? http://www.theandros.com/

Ξεκολλατε πλεον με τα εκαστοτε θρησκευτικα δογματα και καλλιεργειστε την προσωπικη σας πνευματικότητα ;P

απλα ασχετη συγκριση

με μια πρωτη ματια βλεπω οτι ειναι ενα site με θεμα τη θεολογια;

βεβαια ας μας πει καποιος που ασχολειται αν αυτο ειναι ...θεολογικου χαρακτηρα

Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα είναι όργανο πνευματικού πολέμου. Στέκεται στην πρώτη γραμμή μάχης κατά των μισελληνικών αιρέσεων. Δεν δικάζει τον εχθρό. Τον εξοντώνει. Δεν διεξάγει πόλεμο κατά ατόμων. Εξολοθρεύει ομαδικώς τις αντεθνικές δοξασίες. Δεν ψάχνει για στοιχεία που να αποδεικνύουν αξιόποινες πράξεις ατόμων. Η πρώτη ερώτηση που κάνουμε είναι: Λατρεύεις τους Πατρώους Θεούς; Η απάντηση θα καθορίσει την μοίρα του κατηγορουμένου. Αυτή είναι η ουσία του εμπόλεμου Ελληνισμού.

στο ΟΧΙ τι συμβαινει???

Δημοσ.
nick[;1609902']Xμ' date=' δηλαδή οι κυνικοί π.χ είχαν την ίδια νοοτροπία με τους υπόλοιπους?

Και αν ένας σουηδός π.χ έχει την ίδια νοοτροπία με τους αρχαίους έλληνες ανήκει στο ελληνικό έθνος?[/quote']

Ναι και ναι.

Δημοσ.
α) Υποστηρίζω την πραγματική ανεξιθρησκεία, ούτε τον εθνισμό, ούτε το χριστιανισμό ούτε το μουσουλμανισμό... Από εκεί και πέρα όλες οι θρησκείες/θεολογίες θα πρέπει να χρήζουν ίσης μεταχείρισης, τόσο από το κράτος όσο και από τους πολίτες.

β) Η θρησκεία (αν και ο όρος θρησκεία είναι πολύ περιοριστικός για να περιγράψει την ελληνική αντίληψη περί Κόσμου) είναι βασικό χαρακτηριστικό διότι πολλά από τα έθιμα και τις παραδόσεις προέρχονται απ' ευθείας από εκεί, π.χ. θρησκευτικές εορτές, πανηγύρια, βάψιμο αυγών, νηστείες κλπ. Δεν είναι όμως απαραίτητο. Η απαραίτητη προϋπόθεση είναι η νοοτροπία και το έθος. Και στην (αρχαία) Ελλάδα υπήρχανε άθεοι, αλλά αυτό δεν τους έκανε αλλοεθνείς διότι είχανε την ίδια νοοτροπία με τους υπόλοιπους Έλληνες.

Εγώ δε σε κατατάσσω κάπου, εσύ πού κατατάσσεις τον εαυτό σου;

Γιατι θα πρεπει σωνει και καλα να... καταταχτω καπου?

Τι ειναι το "εθος" ?

Δε ξερω τι ερμηνεια δινεις στη λεξη "αθεος".

Εγω δεν θα εκανα διαχωρισμους, λεω οτι εθνος=κρατος.

Δεν πρεπει να διαχωριζουμε τους ανθρωπους με βαση το θρησκευμα τους ή αλλου ειδους χαραχτηριστικο.

Ολοι οσοι εμαστε στην Ελληνικη επικρατεια και εχουμε την υπηκοοτητα ειμαστε Ελληνες, αυτη ειναι η ουσια. Οτιδηποτε αλλο ακουγεται μαλλον ρατσιστικο, ανθελληνικο, απαραδεκτο.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μήν προσπαθείτε νά τους πείσετε γιά την ελληνικότητα ή μή του Βυζαντίου ή της Κωνσταντινούπολης. Οι άνθρωποι είναι αντίχριστοι-ίσως καί σατανιστές ή νεοειδωλολάτρες-σίγουρα ανιστόρητοι, αφού αποκαλούν "εβραιόδουλους" τους Χριστιανούς, οι οποίοι πάντοτε εδιώκοντο από τον παλαιό Ισραήλ. Ταλαίπωροι, μυωπικοί ψευτοέλληνες, οι Ρωμαίοι ήταν Έλληνες. Ρωμιοσύνη=Ελληνισμός. Μήπως ο Αινείας καί οι Τρώες ήταν Λατίνοι; Χα! Χα! Διαβάστε λίγο Ρωμανίδη, και αφήστε την αντίχριστη μανία που σας διακατέχει. Γιατί εκτός των άλλων γίνεσθε καί προδότες. Χαρά πού κάνουν οι Τούρκοι μέ κάτι τέτοιους σαν κι εσάς!!!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γιατι να κανουν χαρα οι Τουρκοι επειδη οι Ρωμαιοι δεν ηταν Ελληνες? Και γιατι θα πρεπει να ταυτιστουμε με τους αιμοσταγεις Ρωμαιους?? Οι Ρωμαιοι κατεκτησαν οριστικα την Ελλαδα το 146πΧ. λογω των ασταματητων εμφυλιων συρραξεων μας-εμεις τους καλεσαμε στην ποραγματικοτητα. Την ιδια εποχη κατεστεφαν απο τη ριζα της την Καρχηδονα...μηπως ειμαστε υπευθυνοι και γιαυτο?

Δημοσ.

elirom φίλε, το γεγονός ότι σε τέσσερις κ μόνο αράδες αναφέρεις αντίχριστους, σατανιστές, νεοειδωλολάτρες, τον Αινεία, τους Τρώες, το Ρωμανίδη, τους Τούρκους σημαίνει ότι μάλλον πήρες πολλές πληροφορίες μαζεμένες και κράσαρε το μηχάνημα.

κάνε μια επανεκκινηση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πώς μου αρέσει η ανάσυρση στην επιφάνεια ενός θέματος που δεν έχει αγγιχτεί εδώ και τρεις μήνες.

Θα μου πείτε, εδώ ξεθάβονται θέματα από χρόνια χαμένα.

Ναι, αλλά δύο απαντήσεις στον elirom; Που έχει ban;

Δημοσ.
Μήν προσπαθείτε νά τους πείσετε γιά την ελληνικότητα ή μή του Βυζαντίου ή της Κωνσταντινούπολης. Οι άνθρωποι είναι αντίχριστοι-ίσως καί σατανιστές ή νεοειδωλολάτρες-σίγουρα ανιστόρητοι, αφού αποκαλούν "εβραιόδουλους" τους Χριστιανούς, οι οποίοι πάντοτε εδιώκοντο από τον παλαιό Ισραήλ. Ταλαίπωροι, μυωπικοί ψευτοέλληνες, οι Ρωμαίοι ήταν Έλληνες. Ρωμιοσύνη=Ελληνισμός. Μήπως ο Αινείας καί οι Τρώες ήταν Λατίνοι; Χα! Χα! Διαβάστε λίγο Ρωμανίδη, και αφήστε την αντίχριστη μανία που σας διακατέχει. Γιατί εκτός των άλλων γίνεσθε καί προδότες. Χαρά πού κάνουν οι Τούρκοι μέ κάτι τέτοιους σαν κι εσάς!!!

Αχαχαχα, καλό :lol: :lol:

Υγ. Μου αρέσει που στο τέλος βάζεις και τον εξωτερικό εχθρό... μετανοήστε γιατί οι Τούρκοι περιμένουνε. Ε ρε γέλια :lol: :lol:

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Το ίδιο ηλίθιο με τις διάφορες σημαίες που κυκλοφορούν από τους εδώ υπερπατριώτες και αναγράφουν "Πρωτεύουσα της Ελλάδος η Κωνσταντινούπολη".

Εξ ίσου ανόητα και εξ ίσου ανιστόρητα και τα δύο.

Ανόητα ναι, πάρα πολύ, ανιστόρητα όμως....χμμμμ ...όπως και να το κάνεις η Πόλη είναι ελληνική, υπό τουρκική κατοχή στη καρδιά και στο μυαλό του έλληνα!!

• Super Moderators
Δημοσ.
Ανόητα ναι, πάρα πολύ, ανιστόρητα όμως....χμμμμ ...όπως και να το κάνεις η Πόλη είναι ελληνική, υπό τουρκική κατοχή στη καρδιά και στο μυαλό του έλληνα!!

Αυτές οι γενικεύσεις καλό θα ήταν να έλειπαν. Τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό και στη δική μου καρδιά η Κωνσταντινούπολη (Instabul εδώ και πεντακόσια χρόνια) δεν ήταν ποτέ ελληνική.

Βυζαντινή ναι, Ρωμαϊκή ναι. Ελληνική όχι.

Αλλά αυτό είναι θέμα άλλης κουβέντας. ;)

Δημοσ.
Αυτές οι γενικεύσεις καλό θα ήταν να έλειπαν. Τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό και στη δική μου καρδιά η Κωνσταντινούπολη (Instabul εδώ και πεντακόσια χρόνια) δεν ήταν ποτέ ελληνική.

Βυζαντινή ναι, Ρωμαϊκή ναι. Ελληνική όχι.

Αλλά αυτό είναι θέμα άλλης κουβέντας. ;)

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρούμε άπειρα κοινά σημεία (και διαφορές) μεταξύ του βυζαντίου και ελληνιστικών χρόνων...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...