Spartacos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 To κατωθι κειμενο υπαρχει στο λινκ το οποιο δεν εχει και καμια σχεση με αρχαιοπληκτους 12θεϊστες, ή και 'γω δεν ξερω τι[...]αυτη δυστυχως υπηρξε η αφανιστικη απαντηση τησ ιουδαιο-χριστιανικης θρησκειας στον παγκοσμια ιαματικο και αναντιρρητα προμηθεϊκο πολιτισμο των ελληνων! μαλιστα...δεν το εγραψε 12θειστης αυτο επισης μην κολλατε σε ονοματα εκεινους τους αιωνες Ελληνας=Ειδωλολατρης,φυσικα για το ονομα,οι περισσοτεροι Ελληνες ως τοτε ηταν πια χριστιανοι Και κλεινοντας να κανω και ενα σχόλιο ως προς τον τιτλο του τοπικ. "Η σχέση Βυζαντίου και Ελλάδας" ειναι παραλληλη με την σχεση "Οθωμανικης Αυτοκρατοριας και Τουρκιας".Οι μεν εκχριστιανισαν τους ντοπιους ελληνικους πληθυσμους, οι δε εξισλαμισαν αργοτερα τους ντοπιους παλι πληθυσμους. Εξυπνος παραλληλισμος αλλα οχι 100% σωστος.Οπως τις εποχες των διωγμων των χριστιανων οι τελευταιοι ηταν πολυ λιγοτεροι ποσοτικα,τον 4ο αιωνα,με τους διωγμους των ειδωλολατρων οι χριστιανοι ηταν η συντριπτικη πλειοψηφια,ο λογος που οι αυτοκρατορες επελεξαν το χριστιανισμο Τελικα λεω οτι εδω εκχριστιανιζεται μια 'μειονοτητα' Στην οθωμανικη περιοδο τωρα,οι ελληνες και οι αρμενιοι στη μ.ασια,οι ελληνες,σερβοι και βουλγαροι δεν αποτελουν μειονοτητες! απο το 1100 στην αρμενια και την ελληνικη ενδοχωρα της μ.ασιας αρχιζουν οι εκτουρκισμοι,στην ευρωπη απο το 1400 Οπως επισης και η οθωμανικη αυτοκρατορια ειναι και αυτη κομματι της συνεχειας του ελληνισμου εννοεις της καταστροφης του Την ιδια στιγμη για τους χριστιανους (ελληνες, σερβους, βουλγαρους και αλβανους) δεν υπηρξαν ποτε 'χριστιανοι αλβανοι'
Γηρυόνης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 δεν υπηρξαν ποτε 'χριστιανοι αλβανοι' Γιατί υπήρξανε ποτέ χριστιανοί Έλληνες, χριστιανοί Άγγλοι ή χριστιανοί ο,τιδήποτε; Ο χριστιανισμός είναι οικουμενική θρησκεία, δεν έχει σχέση σε ποιο έθνος ανήκεις, αρκεί να είσαι χριστιανός. Έτσι καταργήται πλήρως η εθνική συνείδηση και αντί αυτού έχουμε παγκόσμια συνείδηση όπου τα πάντα εξισώνονται. Οι ιδιαιτερότητες κάθε λαού χάνονται, τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις, τα τραγούδια, τα πάντα. Το μόνο που μένει ειναι το κοινό δόγμα, οι κοινοί Κανόνες (της Εκκλησίας), τα κοινά ιερά βιβλία και οι κοινές εορτές (κοινό Πεσχάτ (Πάσχα ελληνιστί), κοινά Χριστούγεννα), κοινά τα πάντα. Οπότε το να μιλάμε για Έλληνες χριστιανούς είναι τόσο φρούδο όσο και το να μιλάμε για Αλβανούς χριστιανούς.
mitsikas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 μαλιστα...δεν το εγραψε 12θειστης αυτο κοιτα το site που πηρα το κειμενο που παρεθεσα και θα δεις οτι ειναι απο καποιον σκεπτικιστη και οχι 12θεϊστη (τουλαχιστον εγω δεν μπορω να φανταστω σκεπτικιστη που να πιστευει ακομα στο 12θεο). ... αρχιζουν οι εκτουρκισμοι ... και εδω ταυτιζεις την ισλαμικη θρησκεια με το τουρκικο εθνος και σε ρωταω: ο αποκαλουμενος ως τουρκοκρητικος, ειναι το ιδιο με τον τουρκαλβανο? Το προθεμα τουρκο- μπαινει ως θρησκευτικος προσδιορισμος, παρα ως εθνικος. Εθνικο τον κανανε οι χριστιανοι της οθωμανικης αυτοκρατοριας. Ομοιως και με τους λατινους μετα τον 12ο αιωνα. Αφησαν πισω τους καθολικους, απομειναρια των οποιων ειναι σημερα στα πρωην ενετικα νησια και φυσικα πλεον και στην Αθηνα. Αυτοι ειναι λιγοτερο ελληνες? Επαναλαμβανω πως αρνουμαι να δεχθω την θρησκευτικη πιστη ως κυρια αιτια απολυτου εθνικου χαρακτηρισμου. Μια θρησκεια μπορει να περικλειει πολλα εθνη, οπως και ενα εθνος να περικλειει πολλες θρησκειες. εννοεις της καταστροφης του οχι εννοω της συνεχειας του. Μεσα σε μια αχανη αυτοκρατορια, οι ελληνες μπορεσαν να κανουν αυτο που ξερουν καλυτερα: εμποριο δια ξηρας και θαλασσης. Κοιτα μόνο ποσο μαραζωσαν οικονομικα, ελληνικες πολεις που στηριζονταν στο εμποριο, μετα την απελευθερωση και την χαραξη νεων συνορων που ακολουθησε. Και μπορει να μην ειχαν την ανωτατη εξουσια του σουλτανου, ηταν ομως οι υπουργοι του, οι συμβουλοι του (βλεπε Φαναριωτες), οι κατα τοπους ηγεμονες της αυτοκρατοριας και η μεγαλυτερη οικονομικη δυναμη της. Απο προσωπικη μου ιστορια να πω οτι οι μικρασιατες προγονοι μου, καποιοι απο την Προυσα και καποιοι απο μια περιοχη μεταξυ Σμυρνης και Ατταλειας, ηταν οι αρχοντες της περιοχης και οι εκει τουρκοι τους αποκαλουσαν Εφεντ, δηλαδη αφεντες. Κανανε εμποριο, ηταν μεγαλογεωκτημονες, επιχειρηματιες, σπουδαγμενοι σε πανεπιστημια της Αθηνας και της Κωνσταντινουπολης και αλλα τετοια καλα. Θα τα κανανε ολα αυτα αν ηταν συνεχεια δουλοι? Και εν τελει ποιος ηταν ο δουλος, ο ελληνας ή οι τουρκοι εργατες τους? Εχω δει οικογενειακα εγγραφα του 1924 μετα την μικρασιατικη καταστροφη, απο απογραφη της χαμενης περιουσιας τους και εμεινα με το στομα ανοιχτο βλεποντας σελιδες ολοκληρες απο καταγεγραμενες λιρες, κτηματα, ξενοδοχεια, καμηλες και αραμπαδες (το εμποριο που λεγαμε), σπιτια-επαυλεις που για να καταλαβετε το μεγεθος τους, μετα το 1922 μαθαμε οτι μετατραπηκαν απο τους τουρκους σε νοσοκομειο!!! Η γιαγια μου που ακομα ζει, συνεχεια λεει κατι που ελεγε ο πατερας της: "Και δεν γινομουνα Μεχμετ, αντι για Γιωργος? Τι καταλαβαμε που τα χασαμε ολα?" Και αλλες τοσες εχω ακουσει για μικτους γαμους και για συγγενεις που εμειναν πισω. Τι να λεμε τωρα? δεν υπηρξαν ποτε 'χριστιανοι αλβανοι' και οι χριστιανοι αρβανιτες (οι εξελληνισμενοι αλβανοι του 12ου αιωνα και υστερα) τι ειναι? απογονοι του βασιλια Πυρρου της Ηπειρου? Καπου το 80% των αλβανων ειναι μουσουλμανοι και το αλλο 20% χριστιανοι. Επισης πριν την ελευση των Οθωμανων, οι αλβανοι ηταν χριστιανοι, απλα μετα την ελευση τους την ειδαν ποιο συμφεροντολογικα και οι περισσοτεροι εξισλαμιστικαν. Πως γινεται να σημαινει οτι ξαφνικα αλλαξε και η εθνικη τους καταγωγη? Ειναι το ιδιο που εγινε και με πολλους ελληνες (ποντιους, κρητικους, μακεδονες, θρακες, ρουμελιωτες και μικρασιατες), αλλα και με τους επισης πολλους εξισλαμισμενους σλαβους. ---------------------------------------------------- Και για να του φυγει αν εχει καποιος οποιαδηποτε απορια: Οχι δεν ειμαι αρχαιολατρης, και ουτε απευθειας απογονος του Περικλη, παραδεχομαι ομως οτι οι αρχαιοι ειχαν πιο τσαχπινογαργαλιαριδες θεους τους οποιους τελικα και αμφισβητησαν τρεις-τεσσερεις αιωνες πριν τον Χριστο, αναζητωντας την φυση των αντικειμενων στην σφαιρα του πραγματικου και του επιστημονικου και περα απο το θειο και το μεταφυσικο. Τουλαχιστον αυτοι χαιροντουσαν και απολαμβαναν την ζωη με την υλή και σαρκα της. Οχι δεν εχω μισος κατα του χριστιανισμου, αν και πιστευω οτι ο χριστιανισμος αποτελεσε τροχοπεδη των επιστημων και της προοδου, στραγγαλισε καθε ελευθερη σκεψη σε καθε γωνια της ευρωπαϊκης ηπειρου (και στην ελλαδα φυσικα) και δεν θεωρω οτι ενας ορθοδοξος, καθολικος ή προτεσταντης ειναι πιο μαγκας και σωστος απο καποιον αλλο. Και ποτε δεν μου αρεσε που δαιμονοποιησε την σαρκα και την υλη, χαριζοντας ενα προπατορικο αμαρτημα επειδη ετσι γουσταρε, για το οποιο δεν καταλαβα γιατι θα πρεπει να νιωθει κανεις ενοχες. Σου λεει, γεννηθηκες? Ε, τοτε αμαρτησες, λες και η αμαρτια κληρονομειται. Και οχι δεν μου αρεσει που ενω υποκριτικα λενε οτι ο Θεος στον χριστιανισμο ειναι αυτος της αγαπης, την ιδια στιγμη ειναι και τιμωρος που θα σε καψει και θα σε βασανισει αιωνια χωρις αντιλογο. Με τον χριστιανισμο μισησαμε το σωμα μας και ψαξαμε τροπους να αυτοτιμωρηθουμε, αρνουμενοι την φυση μας. Και οχι δεν ειμαι τουρκοφιλος με την παραδοσιακη (και συχνα υποτιμητικη) εννοια, και δεν πιστευω οτι οι οθωμανοι ηταν για 400 χρονια δαιμονες και ναζι που μονο καιγαν και σκοτωναν ελληνες. Καλως ή κακως ενοποιησαν το διαλυμενο βυζαντιο υπο μια νεα θρησκεια. Και θεωρω οτι οι διωγμοι που κανανε δεν ηταν εθνικοι, αλλα καθαρα θρησκευτικοι. Αδιαφορουσαν αν εισαι ελληνας, βουλγαρος ή αλβανος. Τους ενοιαζε περισσοτερο αν εισαι χριστιανος ή μουσουλμανος που για μενα ειναι και οι δυο, θρησκειες μισους, οπισθοδρομισης, διχασμου, διχονοιας, σκοταδισμου και μισαλλοδοξων πολεμων. Τελος ναι ειμαι ενας νεοελληνας, που στο αιμα του υπαρχει dna ελληνικο, σλαβικο, βουλγαρικο, αρβανιτικο, τουρκικο, ενετικο, ρωμαϊκο, ουννικο, γοτθικο, αραβικο, φραγκικο και γενικα ολων αυτων των λαων που ειτε ειρηνικα ειτε πολεμικα περασαν καποια στιγμη απο αυτον τον τοπο ειτε για λιγο ειτε για πολυ και αφησαν το αποτυπωμα τους, ειτε αυτο ηταν θετικο ειτε αρνητικο. Που ξερει οτι καποια παρα πολυ μακρινα πλεον μελη της οικογενειας του που ποτε δεν γνωρισε και πιθανοτατα ουτε θα γνωρισει, αλλα μονο ακουσε, λεγονται τωρα τουρκοι, βουλγαροι, σερβοι, ιταλοι. Θελω να χαρακτηριζομαι ως σκεπτομενο ων και να βλεπω την ιστορια κριτικα και συγκριτικα και να διακρινω αναμεσα στο ασπρο και το μαυρο, τις απειρες αποχρωσεις του γκριζου. Θελω να βλεπω τα γεγονοτα με αίτια και αιτιατά και ταυτοχρονως συγκριτικα με τα παραλληλα ιστορικα γεγονοτα της καθε εποχης και οχι μεσα απο ακραια διαστρεβλωτικα εθνικιστικα πρισματα ενος δογματικου καλου και κακου. Τουλαχιστον ετσι αντιλαμβανομαι εγω την υποχρεωση μου απεναντι στην πατριδα μου και αυτο ειναι που θεωρω πατριωτικο και επωφελες για την Ελλαδα και τους ελληνες.
olvios Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Οταν η ιστορια πολιτικοποιειται συνηθως πρωτα παραποιειται.
KWSN_Men Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Γιατί υπήρξανε ποτέ χριστιανοί Έλληνες, χριστιανοί Άγγλοι ή χριστιανοί ο,τιδήποτε; Ο χριστιανισμός είναι οικουμενική θρησκεία, δεν έχει σχέση σε ποιο έθνος ανήκεις, αρκεί να είσαι χριστιανός. Έτσι καταργήται πλήρως η εθνική συνείδηση και αντί αυτού έχουμε παγκόσμια συνείδηση όπου τα πάντα εξισώνονται. Οι ιδιαιτερότητες κάθε λαού χάνονται, τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις, τα τραγούδια, τα πάντα. Το μόνο που μένει ειναι το κοινό δόγμα, οι κοινοί Κανόνες (της Εκκλησίας), τα κοινά ιερά βιβλία και οι κοινές εορτές (κοινό Πεσχάτ (Πάσχα ελληνιστί), κοινά Χριστούγεννα), κοινά τα πάντα. Οπότε το να μιλάμε για Έλληνες χριστιανούς είναι τόσο φρούδο όσο και το να μιλάμε για Αλβανούς χριστιανούς. Μετά από τόσους εθνικούς πόλεμους στην χριστιανική Ευρώπη τα τελευταία 2000 χρόνια ακούγεται κάπως αστείο αυτό που λες.
Lucifer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Από σήμερα σε εφαρμογή ο νέος νόμος καταστολής flaming και καύσης εγκεφαλικών κυττάρων. omnislash θα μας λείψεις.
Γηρυόνης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Μετά από τόσους εθνικούς πόλεμους στην χριστιανική Ευρώπη τα τελευταία 2000 χρόνια ακούγεται κάπως αστείο αυτό που λες. Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς εδώ αλλά αν εννοείς αυτό που νομίζω ότι εννοείς τότε απλώς επιβεβαιώνεις τα λεγόμενά μου.
KWSN_Men Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς εδώ αλλά αν εννοείς αυτό που νομίζω ότι εννοείς τότε απλώς επιβεβαιώνεις τα λεγόμενά μου. ΤΟ γεγονός ότι έχουν υπάρξει ένα σωρό εθνικοί πόλεμοι πώς ακριβώς επιβεβαιώνει αυτό που λες; Μάλλον η πραγματικότητα αναιρεί τη θεωρία σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Το πέτυχα στην Ελευθεροτυπία τις προάλλες κι ίσως μοιάζει ιδανικότερο thread από άλλα, για να κατατεθεί. Μια παρατήρηση. Το συμβάν (αν έγινε ακριβώς έτσι) δεν είναι πρόσφατο. Έγινε το 2005 ( ή 2004; ) αν εξετάσουμε το πότε βγήκε το άρθρο που προτείνεται στον τελικό δεσμό (και το οποίο δε λειτουργεί). Εν πρώτοις μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως μπορεί να αποτελεί και μούφα, αλλά το κοριτσάκι που έχει το όνομα Promethea Olympia Kyrene Pythaitha, είναι υπαρκτό, όπως αυτή κι αυτή η σελίδα αποδεικνύουν, όπως κι αυτό το .pdf αρχείο, όπου αποκαλείται η "MSU's youngest grad". Αν πράγματι έγινε έτσι κι ανεξάρτητα από το αν συμφωνoύμε ή διαφωνούμε, πρέπει να παραδεχτούμε πως η μικρή είχε guts...κι όχι μόνο. «Πολ Ποτ ο Ιουστινιανός» «Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες» Του ΤΑΚΗ ΜΙΧΑ Και εγένετο... χαμός! Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τις κωμικοτραγικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο, που διοργάνωσε, όπως κάνει κάθε χρόνο, η ελληνική παροικία της πόλης. Αναυδοι παρακολουθούν τη 15χρονη Προμηθέα ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο μητροπολίτης Ιάκωβος Στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» παρίσταντο εξέχοντα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο μητροπολίτης της πόλης Ιάκωβος. Οπως κάθε έτος έτσι και φέτος είχε κληθεί ένας ομιλητής να αναπτύξει ένα θέμα. Το φετινό θέμα ήταν ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός και ομιλήτρια η Προμηθέα, μια 15χρονη κοπέλα με μαγικές επιδόσεις στα μαθηματικά. Σε ηλικία 6 ετών η Προμηθέα είχε τελειώσει την ύλη του δημοτικού και του γυμνασίου και σε ηλικία 14 ετών είχε πάρει πτυχία σε θετικές επιστήμες από μερικά από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια. Πέρα από τα μαθηματικά, η Προμηθέα είχε και ένα άλλο χόμπι: την αρχαία Ελλάδα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Μάλιστα, «Το Βήμα» πρόσφατα είχε δημοσιεύσει ένα πορτρέτο της νεαρής μαθήτριας στο οποίο έκανε εκτεταμένη αναφορά στην αγάπη της για την Ελλάδα. Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για να να δώσει αμέσως την απάντηση: «Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους», ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία», αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας. Συνεχίζοντας η νεαρή ομιλήτρια περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, χρησιμοποιώντας πηγές της εποχής, τις θηριωδίες που διέπραξαν οι χριστιανοί εναντίον των αρχαίων Ελλήνων κατά τα πρώτα έτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η ομιλήτρια επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθούπολης, αυτό το «χριστιανικό σφαγείο», το οποίο είχαν στήσει οι πρώτοι μετά τον Κωνσταντίνο βασιλείς του Βυζαντίου. Εκεί μεταφέρονταν αλυσοδεμένοι όσοι Ελληνες επέμεναν να διατηρούν τα παλαιά ήθη για να εξοντωθούν μετά από φρικτά βασανιστήρια. Το στρατόπεδο αυτό λειτούργησε για 20 έτη και, όπως είπε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο» με τον οποίο οι χριστιανοί εξόντωσαν τους συνεχιστές της αρχαιοελληνικής παράδοσης. «Δεν υπήρξε ποτέ ελληνικότητα του Βυζαντίου», διακήρυξε η ομιλήτρια και συνέχισε περιγράφοντας τους διωγμούς του Ιουστινιανού, αυτού του «αιματοβαμμένου τυράννου» και «ανθρωπόμορφου δαίμονα», όπως τον χαρακτήρισε. Ο Ιουστινιανός εφάρμοσε μια πολιτική φυσικής και πνευματικής «γενοκτονίας» του Ελληνισμού, καταστρέφοντας ναούς και αγάλματα και απαγορεύοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τη λειτουργία του Μαντείου των Δελφών. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε -όπως αργότερα ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη- να εξαλείψει κάθε σύμβολο που θύμιζε την παλαιά εποχή. Οι παριστάμενοι φυσικά είχαν μείνει άναυδοι. Ιδιαίτερα αμήχανοι ήσαν οι δύο εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο μητροπολίτης Ιάκωβος, που κάθονταν στα δεξιά και αριστερά της ομιλήτριας. Ασφαλώς θα προτιμούσαν να άνοιγε η γη να τους καταπιεί. Συνεχίζοντας απτόητη η νεαρή Προμηθέα έφτασε και στα νεότερα χρόνια. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, είπε, προσπάθησε «με αφορισμούς και απειλές» να σταματήσει την εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Ταυτόχρονα, η ομιλήτρια έκανε εκτεταμένη αναφορά σε περιπτώσεις -όπως του γιου του Κολοκοτρώνη, Ιωάννη- που προδόθηκαν από κληρικούς και καλόγερους στους Τούρκους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Η ομιλήτρια δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Κρυφό Σχολείο ήταν «μύθος» και το μόνο που ενδιέφερε την Εκκλησία ήταν να κρατήσει τους Ελληνες στο σκοτάδι και στην αμορφωσιά. «Ο μοναδικός μοχλός πίεσης για την αλλαγή του καθεστώτος», είπε: «ήσαν οι Ελληνες Διαφωτιστές του εξωτερικού». Και αυτός ήταν ο λόγος -συνέχισε- που κυνηγήθηκαν τόσο πολύ από την Ορθοδοξία. Οσο προχωρούσε η ομιλία τόσο αυξανόταν το κλίμα της δυσφορίας στην αίθουσα. Και όταν πλέον πλησίαζε το τέλος, πολλοί θερμόαιμοι ακροατές, όρθιοι, διέκοπταν την ομιλήτρια και την πλησίαζαν με απειλητικές διαθέσεις. Την κατάσταση έσωσε ο μητροπολίτης Ιάκωβος ο οποίος παίρνοντας το μικρόφωνο και αποτεινόμενος με οργισμένο ύφος στους ταραξίες είπε: «Δεν είσαστε μόνο εσείς ορθόδοξοι και Ελληνες. Μην διακόπτετε! Οφείλετε σεβασμό στην ομιλήτρια!». Και με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και επικράτησε και πάλι η επί γης ειρήνη. Ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας και της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε στο http://www.helenair.com/articles/2005/05/01/sunday/c01050105_03.txt Μάλλον τα μέλη του ΣΑΕ, σε όποιον θεό κι αν πίστευαν, και έπειτα από πρόχειρη έρευνα αποκλείεται να έδιναν την οποιαδήποτε υποτροφία. Είναι κοινή λογική, αυτός ο... φωτισμένος μέχρι καψίματος εγκέφαλος κάπου παρουσιάζει κλασσική περίπτωση βλάβης. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα της έδινε οτιδήποτε. Καθώς αποκαλύφθηκε από επιστολή της ίδιας της 15χρονης ότι αυτά που διάβασε ήταν καθοδήγηση του "ΔΑΥΛΟΥ" (για όποιον έχει ένσταση, έχω την επιστολή). Τα παρακάτω φωτογραφικά ντοκουμέντα, είναι η απόδειξη πως ένας "ΔΑΥΛΟΣ" μπορεί να κάψει έναν παιδικό εγκέφαλο:
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Υ.Γ Βέβαια μετά από αυτό θα πρέπει να περιμένετε ίσως την απάντηση σε όλα αυτά τα... κρίσιμα ζητήματα των προηγούμενων σελίδων, όχι όμως από περιοδικά του ΔΑΥΛΟΥ, ούτε από το ΥΣΕΕ, ούτε από το Τρίτο Μάτι, αλλά από τη Πάπυρος-Λαρους-Μπριτάνικα, την "Ιστορία του Έθνους" και άλλα αναγνωρισμένα διεθνώς επιστημονικά έργα. Ένα μικρό σοκ, ίσως για να ξυπνήσετε. Υ.Γ 2 blueviper περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σου.
blueviper Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δηλώνω βαθύτατα συγκινημένος που η εμφορούμενη από τα χριστιανικά ιδεώδη αλήθεια, κατατρόπωσε άνευ αμφισβητήσεως την άλλη, την αρχαιοΕΛληνική. Γεμίζω με εθνική υπερηφάνεια και προσωπική ικανοποίηση, διότι, αν και κάτοχος νέας ταυτότητας, παραμένω βαπτισμένος Χριστιανός. Δε θ' άντεχα στην ιδέα πως ιστορικά οι ομοϊδεάτες μου δεν υπήρξαν και τα καλύτερα παιδιά. Ν' ανέβει κι η επιστολή...όχι ως ένσταση, αλλά ως περιέργεια. Δεν είμαι και γάτα για ν' ανησυχώ. Να κάνουμε κι έναν διαχωρισμό πάντως, για να εξηγούμαστε...τι εννοούμε ως "καθοδήγηση"; Το γεγονός πως κάπου τα διάβασε κι ίσως αποτέλεσαν εφαλτήριο περαιτέρω έρευνας, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Εκτός κι αν αναμέναμε από την 15χρονη να πάρει τη σκαπάνη στον ώμο και να το παίξει Indiana Jones.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 ΟΚ λοιπόν, η επιστολή προς το περιοδικό Δαυλός: Αγαπητέ κ. Λάμπρου, Είμαι η Προμηθέα, που σας συνάντησα μαζί με τη μητέρα μου στο γραφείο σας δύο φορές μεταξύ 6ης και 8ης Ιανουαρίου. Ζήτησα τη βοήθειά σας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με το έργο και τη στάση απέναντι στον Ελληνισμό των Ιωάννου Χρυσοστόμου, Μεγάλου Βασιλείου κ.λπ., καθʼ ότι μου ζητήθηκε από το Σ.Α.Ε. να εκφωνήσω λόγο για την Ελληνική Παιδεία. Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας. Μου ζητήσατε να σας αφηγηθώ, ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις του ακροατηρίου μετά την ομιλία. Ήταν λοιπόν Κυριακή 28 Ιανουαρίου, περί τις 2.30 το απόγευμα, όταν βρέθηκα εμπρός σε 500 άτομα μέσα σε εκκλησία..... Είναι πολύ μεγάλη και λέω να μην σπαταλώ χώρο. Τα κρίσιμα ερωτηματικά πάντως πιστεύω πως απαντήθηκαν.
blueviper Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Όλο το κείμενο, όπως το πέτυχα στο Phorum (το κείμενο φαίνεται πως πρωτοδημοσιεύτηκε στον Δαυλό): ΠΡΟΜΗΘΕΑ: ΕΤΣΙ ΕΖΗΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ Επιστολή της προς τον εκδότη του «ΔΑΥΛΟΥ» [Την επομένη της ομιλίας της η Προμηθέα απέστειλε προς τον εκδότη του «Δ» επιστολή, όχι για να δημοσιευθεί (για ευνόητους λόγους) αλλά για ενημέρωσή μας σχετικά με τα συμβάντα στην εκδήλωση. Αργότερα στα συμβάντα αυτά δόθηκε ως γνωστόν, τεράστια δημοσιότητα και επί πλέον ο φόβος της Προμηθέας, ότι θα μπορούσαν να της κόψουν την υποτροφία με τη βοήθεια της οποίας σπούδαζε δυστυχώς επαληθεύτηκε: Οι μεσαιωνικής ιδεολογίας επί κεφαλής της Ομογένειας έφθασαν στην τρισάθλια απόφαση να στερήσουν από αυτό το παιδί-θαύμα να διαπρέψει στις επιστήμες και να τιμήσει και την Ελλάδα. Ο φανατισμός και το μίσος του Χριστιανισμού ξανάζησε στην πιο σκοταδιστική και απάνθρωπη μορφή του, που θυμίζει εποχές ζόφου και μεσαιωνικού σκότους. Κατόπιν των ανωτέρω οι λόγοι της μη δημοσίευσης της επιστολής της Προμηθέας προς τον «Δ» έπαυσαν να υπάρχουν. Την δημοσιεύομε λοιπόν εδώ, για να έχει ο αναγνώστης «από πρώτο χέρι» την αληθινή εικόνα των άθλιων συμβάντων της 28ης Ιανουαρίου στο Σικάγο, όπως τα βίωσε και τα περιγράφει η μεγαλοφυής αλλά και ηρωική αυτή νεαρή Ελληνίδα.] Αγαπητέ κ. Λάμπρου, Είμαι η Προμηθέα, που σας συνάντησα μαζί με τη μητέρα μου στο γραφείο σας δύο φορές μεταξύ 6ης και 8ης Ιανουαρίου. Ζήτησα τη βοήθειά σας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με το έργο και τη στάση απέναντι στον Ελληνισμό των Ιωάννου Χρυσοστόμου, Μεγάλου Βασιλείου κ.λπ., καθʼ ότι μου ζητήθηκε από το Σ.Α.Ε. να εκφωνήσω λόγο για την Ελληνική Παιδεία. Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας. Μου ζητήσατε να σας αφηγηθώ, ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις του ακροατηρίου μετά την ομιλία. Ήταν λοιπόν Κυριακή 28 Ιανουαρίου, περί τις 2.30 το απόγευμα, όταν βρέθηκα εμπρός σε 500 άτομα μέσα σε εκκλησία, προκειμένου να ομιλήσω για την Ελληνική Παιδεία. Αριστερά και δεξιά μου κάθονταν ιερείς, ο ένας εξ αυτών ήταν ο μητροπολίτης Ιάκωβος. Σε επόμενη επιστολή μου θα σας δώσω τα ονόματα των τιμώμενων προσκεκλημένων, που κάθονταν μαζί μας στο βήμα. Η ομιλία άρχισε με τη ορογένεση της Πελαγονίας και τη δημιουργία του Ελληνικού Πολιτισμού. (Σημ. «Δ»: Βλ. Η.Λ. Τσατσόμοιρου, «Ιστορία Γενέσεως της Ελληνικής Γλώσσας», εκδ. «Δαυλός» 1991) Έδωσα έμφαση στην αυθεντικότητα της Ελληνικής Γλώσσας κι έκανα λόγο για το ψεύδος του Φοινικικού Αλφαβήτου και το ψεύδος της Ινδοευρωπαϊκής Γλώσσας. Κατόπιν μίλησα για την πτώση του Ελληνικού Πολιτισμού. Εστίασα στα γεγονότα της Σκυθόπολης, στον αυτοκράτορα Θεοδόσιο και στην αφήγηση του Προκόπιου για τις διώξεις των Ελλήνων κατά την περίοδο της βασιλείας του Ιουστινιανού. Υποστήριξα, ότι ποτέ δεν υπήρξε ελληνορωμαϊκό κράτος ούτε ελληνοχριστιανισμός και ότι οι βυζαντινοί αυτοκράτορες ήταν οι διώκτες του οτιδήποτε που σχετιζόταν με τον Ελληνισμό, όλα προς χάρη της ορθόδοξης πίστης. Συνέχισα μιλώντας για την προδοσία του ʼ21 και για τις προσπάθειες του Πατριαρχείου να κρατήσει τους Έλληνες αμόρφωτους και σκλαβωμένους στους Τούρκους. Εκείνη τη στιγμή έλαβα ένα χειρόγραφο σημείωμα από το βήμα, να σταματήσω αμέσως την ομιλία και να κατεβώ κάτω. Σε αυτό το σημείο κάποιος ονόματι Σταματάκος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την βιντεοσκόπηση, νομίζω ότι σταμάτησε την βιντεοσκόπηση κι άρχισε να φωνάζει, ότι θα έπρεπε να σταματήσω να μιλώ εναντίον της Εκκλησίας. Τα λόγια που άκουσα ήταν: «Έξω, έξω βρωμοθήλυκο». Τέσσερις-πέντε άνθρωποι του συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη με βάρβαρο ζήλο συμπεριφορά του. Στην άλλη πλευρά της αίθουσας άλλοι φώναζαν στον Σταματάκο να σωπάσει και να με αφήσει να ολοκληρώσω την ομιλία μου. Κάθησα για λίγο στο βήμα κοιτώντας τον Σταματάκο. Είχα ερεθιστεί, γιατί δεν μπορούσα να ολοκληρώσω την ομιλία μου και διασκέδασα για την βλακώδη συμπεριφορά του Σταματάκου. Του είπα ήρεμα, ότι αυτά που έλεγα αποτελούσαν την ιστορική αλήθεια και αργότερα κατέβηκα ήρεμα από το βήμα, όπου με περίμενε η μητέρα μου. Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο μητροπολίτης Ιάκωβος κι επέπληξε τον Σταματάκο για την αγένειά του. Είπε, πως είχα το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου, αλλά θα έπρεπε να διαβάζω πιο αξιόπιστες πηγές. Με άλλα λόγια θεώρησε μη έγκυρα αυτά που έλεγε ο Αμμιανός Μαρκελλίνος, ο Προκόπιος, ο Ροΐδης και ο «Γέρος του Μωριά» – Κολοκοτρώνης. Ωστόσο παραδέχθηκε δημόσια μερικούς από τους διωγμούς που υπέστησαν οι Έλληνες, όπως την καταστροφή μερικών ναών στην Ελλάδα και μερικών έργων τέχνης, που πραγματικά συνέβησαν από τους χριστιανούς, αλλά μόνο σαν σποραδικά φαινόμενα, που δεν εξέφραζαν την πλειοψηφία των χριστιανών. Ισχυρίστηκε, πως η Εκκλησία ήταν εκείνη που πέτυχε την εθνική μας Ανεξαρτησία. Μίλησε για τον Π.Π. Γερμανό, για τα «κρυφά σχολειά», που ήταν ζωτικά για τη διατήρηση του Ελληνισμού. Επίσης ανέφερε, ότι τα έργα του Πλάτωνα υπάρχουν μέχρι τις μέρες μας, γιατί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με κόπο διατήρησε τα έργα των Ελλήνων. Επίσης ανέφερε κάτι για τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε , που κρεμάστηκε; Παρακαλώ, διευκρινίστε. Ίσως ο «Δαυλός» έχει ήδη καλύψει αυτό το θέμα. Αυτό είναι καινούργιο για μένα. [Σημ. «Δ»: Βλ. τεύχος Μαρτίου 2007, όπως και το πρόσφατο βιβλίο μας «Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας».) Αν μου είχε επιτραπεί να ολοκληρώσω την ομιλία μου, θα είχα καλύψει όλες αυτές τις δηλώσεις που έκανε και θα είχα προσφέρει μία άλλη γνώμη, που θα αποδείκνυε τα αντίθετα. Ήδη πριν ολοκληρώσει τον λόγο του ο μητροπολίτης, άνθρωποι έρχονταν από παντού στην αίθουσα, για να με συγχαρούν. Εξήντα η περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν να με αγκαλιάσουν, να με ευχαριστήσουν, ενώ αρκετοί άφησαν τις κάρτες τους η ζήτησαν να πάρουν το λόγο μου ολόκληρο η εξέφρασαν την επιθυμία να μου προσφέρουν τη βοήθειά τους, που ίσως χρειαζόμουνα, αντιλαμβανόμενοι ότι το περιεχόμενο τις ομιλίας μου μπορεί να δημιουργούσε αντιδράσεις από την Εκκλησία και από τα ηγετικά στελέχη του Σ.Α.Ε., οι οποίες θα είχαν επίπτωση στην ακαδημαϊκή μου πρόοδο, για την οποία πρωτύτερα το Σ.Α.Ε. είχε αναφέρει ότι θα ήταν χορηγός. Νομίζω ότι αυτά τα σχόλια και μερικά άλλα παρόμοια δίνουν το νόημα των θετικών αντιδράσεων. Κανείς δεν ήρθε να με επιπλήξει. Όλη την ώρα ήμουν με παρέα αξιοσέβαστων αντρών και γυναικών, οι οποίοι είχαν πλήρη κατανόηση, έδειξαν προστατευτικότητα και με υποστήριξαν. Ο κ. Τομαράς ήταν σε αυτή την ομάδα. Εκτιμώ, ότι η προσβλητική γλώσσα και ο τρόπος του κ. Σταματάκου εξέθεσαν τον κ. Τομαρά, δεδομένου ότι ο κ. Σταματάκος φώναζε δημόσια στον κ. Τομαρά, ότι ήταν υπεύθυνος να εξετάση εκ των προτέρων το λόγο που επρόκειτο να εκφωνήσω, αλλά μη κάνοντας αυτό εκτέθηκε η πίστη. Ο κ. Τομαράς αναφέρθηκε στα λόγια του Σταματάκου όπως «κατάρα» εναντίον του τιμώμενου προσώπου του. Αντιλήφθηκα, ότι, χωρίς να το θέλω, είχα προκαλέσει μεγάλο πόνο στον οικοδεσπότη, που με είχε προσκαλέσει να μιλήσω για τους Έλληνες και αισθάνθηκα άσχημα και για τους δύο μας. Στο τέλος της ημέρας ο κ. Τομαράς ευγενικά μας ευχήθηκε καληνύχτα και μου είπε να μην επιτρέψω στην αγένεια του Σταματάκου η στα συμβάντα αυτής της ημέρας να με επηρεάσουν. Θα ήθελα να πω κάτι που θα τον καθησύχαζε. Αγαπώ αυτό τον άνθρωπο βαθιά. Ο μητροπολίτης Ιάκωβος μου έγραψε μία κάρτα ευχαριστώντας με προσωπικά για την «υπέροχη ομιλία» που έδωσα και λέγοντάς μου, ότι ήταν ενήμερος των προβλημάτων που έχει η Ελληνική Παιδεία. Είπε, ότι η ομιλία μου ήταν εμπνευσμένη. Πιστεύω, ότι μέσα στην καρδιά αυτού του ανθρώπου καίει η ελληνική φλόγα και πολλή σοφία έχει συσσωρευτή μέσα του κατά τη διάρκεια της μακράς ζωής του. Τον συμπάθησα πολύ, όταν με αποχαιρέτησε με «πατρική αγάπη». Θα σας γράψω περισσότερα, όταν βρω χρόνο. Παρακαλώ, κρατήστε αυτά τα γραπτά εμπιστευτικά για λίγο. Θα σας εξηγήσω σε μερικές μέρες το λόγο.* Είμαι καθ' οδόν για μάθημα. Με όλο μου το σεβασμό. Προμηθέα Υ.Γ.: Δεν ανέφερα στο λόγο μου τίποτα για το «Δαυλό». Η ομιλία δόθηκε μέσα σε εκκλησία και από τις δύο πλευρές μου καθόντουσαν κληρικοί. Αυτό μου έγινε γνωστό λίγα λεπτά πριν εισέλθω στην εκκλησία, στην οποία έγιναν η ομιλία και το γεύμα. Ένοιωσα καλύτερα να μην επιτρέψω σε κανέναν ωργισμένο να κακολογήσει τον «Δαυλό» με οποιοδήποτε τρόπο. Ελπίζω, ότι καταλαβαίνετε την πρόθεσή μου σε αυτή τη στάση που κράτησα. Είμαι πολύ υπερήφανη για το έργο σας. Είστε τουλάχιστον στα μάτια μου διαφωτιστής και μέσα από εσάς και από ανθρώπους σαν κι εσάς ίσως να έλθει και στην Ελλάδα η Αναγέννηση. Αυτό είναι διαφωτισμός, όπως δια του Πλήθωνα Γεμιστού συνέβη στην Ευρώπη τόσους αιώνες πριν.
Lighter122 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Απολλωνιος Τυανεας....τελικα παντου υπαρχει ενας μυθος...και δεν εννοω την μπυρα http://www.nea-acropoli.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=770&Itemid=416
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Τελικά, οι "σκοταδιστές" την αγκάλιασαν, τη συνεχάρηκαν, ή τη γιούχαραν; Εγώ πιο πολλά συγχαρητήρια διαβάζω στην επιστολή, παρά γιούχες. Και όλα αυτά για ορογενήσεις κτλ, τα ανέφερε καμία εφημερίδα; Γιατί σε "Ε" και "Κ" εγώ μόνο τον Πολ Ποτ διάβασα. Ειλικρινά, δε με ενδιαφέρει η "αλήθεια" ή το "ψέμα" τίποτε από όσων αναφέρθηκαν στην περίφημη, πλέον, ομιλία. Με προβληματίζει, όμως, πολύ ο τρόπος που παρουσιάστηκε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.