Spartacos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 H πηγη Αμμιανού Μαρκελλίνου: «Rerum Gestarum Libri» 19 ΧΙΙ: 1. Inter has tamen sollicitudines velut ex recepto quodam antiquitus more ad vicem bellorum civilium inflabant litui quaedam colorata laesae crimina maiestatis, quorum exsecutor et administer saepe dictandus ille notarius missus est Paulus, qui peritus artium cruentarum ut lanista ex commerciis libitinae vel ludi, ipse quoque ex eculeo vel carnifice quaestum fructumque captabat. 2. ut enim erat obstinatum fixumque eius propositum ad laedendum, ita nec furtis abstinuit, innocentibus exitialis causas adfingens dum in calamitosis stipendiis versaretur. 3. Materiam autem in infinitum quaestionibus extendendis dedit occasio vilis et parva. oppidum est Abydum in Thebaidis parte situm extrema. hic Besae dei localiter adpellati oraculum quondam futura pandebat, priscis circumiacentium regionum caerimoniis solitum coli. 4. et quoniam quidam praesentes, pars per alios desideriorum indice missa scriptura supplicationibus expresse conceptis consulta numinum scitabantur, chartulae seu membranae, continentes quae petebantur, post data quoque responsa interdum remanebant in fano. 5. ex his aliqua ad imperatorem maligne sunt missa, qui, ut erat angusti pectoris, obsurdescens in aliis etiam nimium seriis in hoc titulo ima, quod aiunt, auricula mollior et suspicax et minutus acri felle concaluit: statimque ad orientem ocius ire monuit Paulum potestate delata, ut instar ducis rerum experientia clari ad arbitrium suum audiri efficeret causas. 6. datumque est negotium Modesto etiam tum per orientem comiti apto ad haec et similia. Hermogenes enim Ponticus ea tempestate praefectus praetorio ut lenioris ingenii spernebatur. 7. Perrexit, ut praeceptum est, Paulus funesti furoris et anhelitus plenus dataque calumniae indulgentia plurimi ducebantur ab orbe prope terrarum iuxta nobiles et obscuri, quorum aliquos vinculorum adflixerant nexus, alios claustra poenalia consumpserunt. 8. et electa est spectatrix suppliciorum feralium civitas in Palaestina Scythopolis, gemina ratione visa magis omnibus oportuna, quod secretior et inter Antiochiam Alexandriamque media, unde multi plerumque ad crimina trahebantur. 9. Ductus est itaque inter primos Simplicius Philippi filius ex praefecto et consule, reus hac gratia postulatus, quod super adipiscendo interrogasse dicebatur imperio, perque elogium principis torqueri praeceptus, qui in his casibus nec peccatum aliquando pi[et]ari dederat nec erratum, fato quodam arcente corpore inmaculato lata fuga damnatus est. 10. dein Parnasius ex praefecto Aegypti, homo simplicium morum, eo deductus periculi, ut pronuntiaretur capitis reus, itidem pulsus est in exilium, saepe auditus multo antehac rettulisse quod, cum Patras 2 Achaicum oppidum, ubi genitus habuit larem, inpetrandae causa cuiusdam relinqueret potestatis, per quietem deducentia se habitus tragici figmenta viderat multa. 11. Andronicus postea studiis liberalibus et claritudine carminum notus in iudicium introductus, cum secura mente nullis suspicionibus urgeretur, purgando semper et fidentius absolutus est. 12. Demetrius itidem Cythras cognomento philosophus, grandaevus quidem sed corpore durus et animo, sacrificasse aliquotiens confutatus, infitiari non potuit, adserens propitiandi causa numinis haec a prima adulescentia factitasse, non temptandi sublimiora scrutatis; nec enim quemquam id noverat adfectare. diu itaque adhaerens eculeo cum fiducia gravi fundatus nequ#000033m varians eadem oraret intrepidus, Alexandriam, unde oriebatur, innoxius abire permissus est. 13. Et hos quidem aliosque paucos aequa sors veritatis adiutrix periculis eximit abruptis. criminibus vero serpentibus latius per inplicatos nexus sine fine distentos quidam corporibus laniatis extinguebantur, alii poenis ulterioribus damnati sunt bonis ereptis Paulo succentore fabularum crudelium quasi e promptuaria cella fallaciarum et nocendi species suggerente conplures, cuius ex nutu prope dixerim pendebat incedentium omnium salus. 14. nam siqui remedia quartanae vel doloris alterius collo gestaret, sive per monumentum transisse vesperum malivolorum argueretur indiciis, ut veneficus sepulchrorumque horrores et errantium ibidem animarum ludibria colligens vana pronuntiatus reus capitis interibat. 15. et prorsus ita res agebatur, quasi Clarum Dodonaeas arbores et effata Delphorum olim sollemnia in imperatoris exitium sollicitaverint multi. 16 unde blanditiarum taetra commenta palatina cohors exquisite confingens inmunem eum fore malorum communium adserebat, fatum eius vigens semper et praesens in abolendis adversa conantibus eluxisse vocibus magnis exclamans. 17. Et inquisitum in haec negotia fortius nemo, qui quidem recte sapiat, reprehendit. nec enim abnuimus salutem legitimi principis propugnatoris bonorum et defensoris, unde salus quaeritur aliis, consociato studio muniri debere cunctorum; cuius retinendae causa validius ubi maiestas pulsata defenditur, a quaestionibus vel cruentis nullam Corneliae leges exemere fortunam. 18. sed exultare maestis casibus effrenate non decet, ne videantur licentia regi subiecti, non potestate. imitandus sit Tullius cum parcere vel laedere potuisset, ut ipse adfirmat, ignoscendi quaerens causas, non puniendi occasiones, quod iudicis lenti et considerati est proprium. στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=663523
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δε βλέπω το link. Σίγουρα λειτουργεί; Οκ, τώρα βλέπω το link, αλλά ο αντίλογος που σίγουρα θα ακούσεις είναι ότι η άποψη του "Αναζητητή" δεν αποτελεί επιβεβαιώσιμη πηγή. ** Πάντως, ως προς την "πνευματική ιδιοκτησία" νομίζω ο sm καλύπτεται. @theglassicon αυτό είναι που λέμε ουσιαστική παρέμβαση. ** Δεύτερο edit για να διορθώσω αυτό που είπα. Προφανώς σχολιάζει το κείμενο του Μαρκελλίνου και χρησιμοποιεί αυτόν ως πηγή. Άκυρο το παραπάνω.
theglassicon Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Η Παπαλάμπρενα γυμνή................. Χαιδεύει δώροσυσκευή.................. ή Η Papalambrenum gymnum............ Chaideyos dorosyskebeum.......,.,... Unde Σουβλάκι Umber Alles.............
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Καλύπτομαι και - τυπικά, ως προς την πνευματική ιδιοκτησία και - ουσιαστικά ως προς την πηγή, δηλαδή τον Αμμιανό Μαρκελλίνο, σοβαρότατο Ρωμαίο ιστορικό. Θέλω να είμαι καλόπιστος και πιστεύω, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ότι το απόσπασμα αυτό προέρχεται όντως από το 19ο βιβλίο του Res Gestae Libri.
theglassicon Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 @theglassicon αυτό είναι που λέμε ουσιαστική παρέμβαση. Τώρα το είδα μόρτη μου, merci. Και για να μην παιδευεστε με παραπομπές και τονα και τάλλο να σας πω ένα γιατί έχω βαρεθεί τα ρατσιστο-φασιστο-αντιρατσιστο κτλ εδώ μέσα. Ο τόπος κάνει την φυλή...........τπτ άλλο. Αν έρθει ο μαύρος θερμαστής από το τσιμπουτί στην κρήτη.......μετά από γενιές οι απόγονοι θα πίνουν τσικουδιά στην υγειά μας.......κάτασπροι μιστακαλίδες. Όποιος ξέροι από που κρατά η σκούφια του ας σηκώσει το χέρι. Η άποψή μου εντέλει είναι να κάνουμε μια παγκόσμια παρτούζα μπας και προκύψει κάνα σούπερ παιδί και γίνει ο 'μεσσίας'..........άντε τετράδα να βγουν οι νέοι Sabbath.......... Παραπομπές δεν έχω, αλκόλα και μεζεδάκι μόνο να περνάμε ζάχαρι.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Να 'σαι καλά μόρτη μου, pas de quoi
KWSN_Men Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Τώρα το είδα μόρτη μου, merci. Και για να μην παιδευεστε με παραπομπές και τονα και τάλλο να σας πω ένα γιατί έχω βαρεθεί τα ρατσιστο-φασιστο-αντιρατσιστο κτλ εδώ μέσα. Ο τόπος κάνει την φυλή...........τπτ άλλο. Αν έρθει ο μαύρος θερμαστής από το τσιμπουτί στην κρήτη.......μετά από γενιές οι απόγονοι θα πίνουν τσικουδιά στην υγειά μας.......κάτασπροι μιστακαλίδες. Όποιος ξέροι από που κρατά η σκούφια του ας σηκώσει το χέρι. Η άποψή μου εντέλει είναι να κάνουμε μια παγκόσμια παρτούζα μπας και προκύψει κάνα σούπερ παιδί και γίνει ο 'μεσσίας'..........άντε τετράδα να βγουν οι νέοι Sabbath.......... Παραπομπές δεν έχω, αλκόλα και μεζεδάκι μόνο να περνάμε ζάχαρι. Εγώ που ξέρω σε βάθος 300 χρόνων, να σηκώσω το χέρι μου ή δεν πιάνομαι ακόμα;
SGP Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Εγώ είναι πολύ συγκεκριμένο τι αίμα έχω... Μικρασιατικό (τρέχα γύρευε δλδ), σλάβο-πελοπονήσιο (άντε γεια), γερμανικό (πριν την καθαρίσει ο Χίτλερ, οπότε πάλι τρέχα γύρευε), αγγλικό (ναι... καθαρότατο και αυτό), σκωτσέζικο και ιρδανδικό. Αυτά από όσο ξέρω. Άρα, είμαι Έλληνας
KWSN_Men Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Από το ένα σόι χάνονται στην Μάνη στην επανάσταση του 1770 που συμμετείχαν και την έκαναν σε ενετοκρατούμενο έδαφος και από το άλλο εντοπίζονται γύρω στο 1730 σε έναν σημαιοφόρο του Ενετικού ναυτικού με ελληνικό όνομα και τόπο καταγωγής τη Σικελία.
theglassicon Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Από το ένα σόι χάνονται στην Μάνη στην επανάσταση του 1770 που συμμετείχαν και την έκαναν σε ενετοκρατούμενο έδαφος και από το άλλο εντοπίζονται γύρω στο 1730 σε έναν σημαιοφόρο του Ενετικού ναυτικού με ελληνικό όνομα και τόπο καταγωγής τη Σικελία. Αφτό σου λέω φιλάρα μου......... η μείξη είναι το μυστικό......... όπου έχεις κλειστό πλυθισμό έχεις τερατογεννέσεις.....θυμίσου τα ωραία του Λαβκραφτ......... Δες και γενήτορες..........mix.....mix....mix..... Θυμίθικα και μια ταινιούλα........Πορφυρά ποτάμια......οι σούπερ άριοι επιστήμονες πηγαίναν με τους χωρικούς γιατί αντιμετόπιζαν εξελικτικό αδιέξοδο..........
blueviper Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 η Ελληνικη Ιστορια και η κριτικη πανω της λιακοπουλικες ανοησιες;εκτιθεσαι Αν κάτι εκτίθεται, είναι η αδυναμία μας να αντιληφθούμε τι ακριβώς χαρακτηρίζει ως ανοησίες ο συνομιλητής μας. Δε θυμάμαι να αναίρεσα την κριτική, ούτε την ελληνική ιστορία (και sorry που δε χρησιμοποιώ κεφαλαία). Άλλωστε ο Goacore είναι γνωστό πως είναι μέγιστος λάτρης της λιακοπουλικής παπαρολογίας εν γένει. Θα ήθελα όμως να ανιχνεύσεις στο κείμενο του Goacore έστω κι ένα επιχείρημα ή ιστορική πηγή που να επικυρώνει και την κριτική του, μια και θίχτηκες που ανταπέδωσα στα ίσα τους χαρακτηρισμούς του. Πριν απο λιγο καποιοι κοντεψαν να κανουν ευαγγελιο αυτα που ελεγε και τωρα ειναι απλα οι σωστες/λανθασμενες προσωπικες αποψεις της,που εχει το θαρρος να τις υποστηριξει Μάλλον πέρασε και δεν άγγιξε η επισήμανσή μου στο πρώτο κι όλας post πως "Αν πράγματι έγινε έτσι κι ανεξάρτητα από το αν συμφωνoύμε ή διαφωνούμε, πρέπει να παραδεχτούμε πως η μικρή είχε guts...κι όχι μόνο.". Επειδή όμως δεν είμαι διατεθειμένος να γίνω συνήγορος απόψεων που δεν εξέφρασα προσωπικά, φρόντισε να μην παραθέσεις και πάλι δικό μου κείμενο, για να καταθέσεις τα παράπονά σου σε σχέση με άλλους. Αν ψάχνεις για ασυνέπεια, ρίξε αλλού τα βέλη σου. Ας ειναι καλα οι ομογενεις μας στο Σικαγο με τον αυτοελεγχο και τον πολιτισμο που εδειξαν Τον ποιον; Το ρεπορτάζ είναι ξεκάθαρο πως "θερμόαιμοι ακροατές, όρθιοι, διέκοπταν την ομιλήτρια και την πλησίαζαν με απειλητικές διαθέσεις". Σε ποια γλώσσα συνιστά το παραπάνω "αυτοέλεγχο" και "πολιτισμό"; Αυτός που διέθετε τα παραπάνω στοιχεία και του αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια, ήταν ο Μητροπολίτης. Όσον αφορά το κείμενο που παρέθεσες, με πηγή την Indymedia, μάλλον για απλή αναπαραγωγή έχουμε να κάνουμε κι εκεί. Ο συγγραφέας της πιθανότατα βρίσκεται στην ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας). Διαβάζοντας κάποια κείμενα στο "Ποιοί είμαστε" του ορθόδοξου αυτού διαδικτυακού περιοδικού, ομολογώ πως προκλήθηκε κάποια θυμηδία...παράδειγμα: Έχετε ευλογία για την ιστοσελίδα σας; Και βέβαια έχουμε! Χωρίς ευλογία δεν ευοδώνεται τίποτα στη Χριστιανική Οδό. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν την ΟΟΔΕ τα τρία πρώτα μέλη της, το έκαναν με την ευλογία των πνευματικών τους. Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, έχουμε όχι μόνο την ευλογία των πνευματικών μας, αλλά έχουμε συνεργάτες μας πολλούς ιερείς, ακόμα και επισκόπους στο έργο μας, ακόμα και στο εξωτερικό. Και έχουμε από όλους αυτούς τις ευλογίες τους. Μάλιστα πολλοί ιερείς πολλών ενοριών, χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας ως πηγή πληροφοριών για το έργο τους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Γιατί είσαστε τόσο επιθετικοί προς τις άλλες θρησκείες; Ο Χριστός ήλθε εδώ για να χαλάσει τα έργα του Δαβόλου: «εις τούτο εφανερώθη ο υιος του Θεού ίνα λύση τα έργα του διαβόλου» (Α΄ Ιωάννου 3/γ: 8). Ομοίως κι εμείς, το έργο του Χριστού συνεχίζουμε. Οφείλουμε να δείξουμε την αλήθεια στους συνανθρώπους μας, ώστε να μην πλανηθούν σε μια θρησκεία απωλείας, που εγλωβίζει τους ανθρώπους στο μίσος, το ψέμα και την απώλεια, μακριά από την αγάπη του Θεού. Και αν εμείς κάνουμε το καθήκον μας, είναι ευθύνη του καθενός μετά, αν θα δεχθεί τον Χριστό ή το σκοτάδι των αιρέσεων. Σε όποιον γνωρίζει το καλό και δεν το κάνει, είναι αμαρτία. Και εμείς, δεν μπορούμε να μην προειδοποιήσουμε για όσα γνωρίζουμε.
theglassicon Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 ΟΟΔΕ............qua?????????? Μόρτη μου μου θύμισες την ΧΦΔ......μια παπαρια στο Παν/μιο Πατρών που πριν καμιά 10αριά χρόνια τους ξεκόλαγα τις αφίσες ή τις έγραφα από πάνω ή δεν θυμάμε...... Αρχαιοέλληνες χριστιανοί.....πως λέμε βασιλοκουμουνιστές ή κόμμα αναρχικών ή είμαι ατόφιος μεταλλάς αλλά γουστάρω και Βανδή........ ότι νάνε ...........mix..............
The_Judas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Ο τόπος κάνει την φυλή...........τπτ άλλο. Αν έρθει ο μαύρος θερμαστής από το τσιμπουτί στην κρήτη.......μετά από γενιές οι απόγονοι θα πίνουν τσικουδιά στην υγειά μας.......κάτασπροι μιστακαλίδες. Περισσότερο η παιδεία και η γλώσσα θα έλεγα παρά ο τόπος. Η εδαφική κατοχή αλλάζει μέσα στους αιώνες. Οσον αφορά τις ιστορικές πηγές στο internet μην το ψάχνετε και πολύ... οι μισές είναι του ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας) και οι άλλες μισές των Ελλήνων Δωδεκαθειστών. Και οι δυο πλευρές είναι είναι δογματικές και ακραίες και μολύνουν το διαδίκτυο με την προπαγάνδα τους.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Εγώ μια βασική απορία έχω -διαβάζοντας το κείμενο και εδώ και στο indymedia. Επ' αυτών που προκύπτουν από τον Μαρκελλίνο και τα σχόλια του συντάκτη (με τα εάν και εφόσον που επισήμανε και ο paredwse) υπάρχει κάποιος αντίλογος; Πέραν του ότι μας φαίνονται κουλά αυτά που λένε στο site τους οι ΟΟΔΕ, θέλω να πω. Εντωμεταξύ, στο indymedia διαβάζω ότι η Προμηθέα ξεκίνησε την ομιλία της με κάτι ενδιαφέροντα περί πρώτων κατοίκων του πλανήτη και Ελλήνων, κτλ., κτλ. Εκτός από guts, δηλαδή, η νεαρή κυρία έχει και φαντασία...μάλλον.
blueviper Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2007 Snoob...κατανοείς πως αυτό που επισημαίνεις, είναι δυνατόν να οδηγήσει σε σχιζοφρένεια τον Goacore; Από τη μια η λιακοπουλική του υπερδιέγερση κι η groupie-alike συμπεριφορά κι από την άλλη η ανάγκη του να στείλει στο πυρ το εξώτερο το 15χρονο μίασμα που τόλμησε να προσβάλλει τα ιερά και τα όσια της χριστιανικής παντοκρατορίας. Με άλλα λόγια προκύπτει πως η μικρή μπορεί να είναι ένας μικρός Λιακόπουλος, αν του αφαιρέσεις τις χριστιανικές εμμονές και του προσθέσεις 180 στο IQ. Θες να γίνει ο ήρωάς του και ταυτόχρονα το πλάσμα που αγαπά να μισεί; Θα υπάρξει σχίσμα! Επί της ουσίας δεν τοποθετήθηκα συνειδητά, ακριβώς για να μην αυξηθούν οι μπαρούφες στη συζήτηση...αν κι όταν το ψάξω, βλέπουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.