Προς το περιεχόμενο

Μας βλέπω για επιστράτευση !!!

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν ...

Επειδή τυγχάνει να μ' αρέσουν τα αεροπλάνα (και κυρίως τα μαχητικά), έχω την τάση να θυμάμαι περιστατικά που αφορούν σε αυτά.

Χθες είδα έκπληκτο έναν δημοσιογράφο (νομίζω τον Χατζηνικολάου) να αναρωτιέται πως γίνεται να "σκοτώθηκε" ο ένας πιλότος και ο άλλος να σώθηκε.

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα (μάλλον διάβασα σε αυτό το post) το περιστατικό θυμήθηκα ένα περιστατικό σύγκρουσης δύο ελληνικών μαχητικών. Προκειτω για άσκηση 4 ενατνίον 4 (4 F-16 εναντίον 4 Mirage 2000) όπου το F-16 "είχε" το Mirage αλλά συγκρούστηκε με την καλύπτρα του στο πίσω κάθετο σταθερό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του F-16 (θυμάμαι ότι το όνομά του ήταν ψιλοξενικό και ότι ήταν μέλος της Αερολέσχης Βόλου ή κάτι τέτοιο). Θα ψάξω να βρω το περιστατικό.

Αυτά που έλεγε ο Βερύκιος ότι ο Τούρκος έδωσε "φάπα" με το ακροπτερύγιό του στην καλύπτρα του Ελληνικού F-16 το θεωρώ αστείο.

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΛΕΥΚΩΜΑ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ Ή ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ

Το περιστατικό που ανέφερα παραπάνω έγινε στις 26/11/1992. Ο πιλότος που σκωτόθηκε σε αυτό ήταν ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΜΠΡΙΝΤΑΚ ΑΛΕΞΙΟΣ

Δημοσ.

Χθες είδα έκπληκτο έναν δημοσιογράφο (νομίζω τον Χατζηνικολάου) να αναρωτιέται πως γίνεται να "σκοτώθηκε" ο ένας πιλότος και ο άλλος να σώθηκε.

Δεν κοιτάνε τουλάχιστον να μάθουν πέντε πράγματα πριν το ανοίξουν. Ισχύει και το άλλο βέβαια, ότι εσκεμμένα "αναρωτιούνται"...

Δημοσ.
οχι φιλε μου' date='δε γραφω ΤΙΠΟΤΑ ασχετο! το ακουσα στο bbc,κ σε συνεντευξη στον σκαι (νομιζω) αξιωματουχου του νατο!

[/quote']

Προφανώς μπερδεύεις τους όρους διεθνή χωρικά ύδατα εθνικός εναέριος χώρος. Το ατύχημα έγινε σε ελληνικό εναέριο χωρο αλλά το αεροπλάνο έπεσε διεθνη χωρικά ύδατα. Εγώ διάβασα και CNN και BBC και πολλες ιταλικές εφημερίδες και λένε το ίδιο πράγμα, με την σημείωση ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου.

Τώρα εάν εσύ πιστεύεις ότι η Τουρκία σωστά το δεν το αναγνωρίζει μπορείς αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.

αμα τους βγαζεις ΟΛΟΥΣ τρελλους (κ μαζι κ τις "πηγες" των δημοσιογραφων του μεγκα ,που οπως ισχυριζονται ειναι μεσα απο το στρατηγειο μας),οτι ηταν ΔΙΕΘΝΗΣ,τοτε,ναι,γραφω ασχετα,οι τουρκοι πηγαν να μας παρουν την ακροπολη,και ο πανουσης ειναι σατανιστης!!!!

Προφανώς δεν έχεις τις στοιχειώδης γνώσεις (ή δεν "άκουγες" καλά τις ειδήσεις) και δεν σου φταίει ο Πανούσης.

Δημοσ.

Ειναι οι δημοσιογραφαρες που τους βραβευουν κιολας επειδη ειναι πιστοι προπαγανδιστες.Ηταν και το αλλο το κορυφαιο που στην αρχη λεγανε οτι το Τουρκικο ηταν φωτογραφικο RF-4 για να εξυψωσουν αμεσως το πατριωτικο αισθημα της Ρουλας απο την Κυψελη αλλα στην πορεια εγινε F-16.

Δημοσ.

τις ειδησεις τις ακουσα ΜΙΑ ΧΑΡΑ!http://edition.cnn.com/2006/WORLD/europe/05/23/greece.crash/index.html

κ για οποιον βαριεται:

The ministry said the crash happened over international waters.

κ επισης,αν μπορεις να απαντας σε ολα οσα σου λενε,θα ηταν προτιμοτερο!

σχολιο για τους δημοσιογραφους του μεγκα,γιατι δεν εκανες,οπου ΟΛΟΙ παραδεχθηκαν οτι ηταν διεθνης εναεριος χωρος?

αρα...για σενα,ισως να φταιει ο πανουσης,οι ροκαδες,οι αριστεροι,ο συνασπισμος,ο αερας,οι αλβανοι,οι τουρκοι,η καραχασαν,ο τσε γκεβαρα...

για μενα,ΦΤΑΙΕΙ το ελληνικο κρατος,κ οι στρατιωτικοι του....

Δημοσ.

Eντάξει οι τούρκοι έχουν σώο τον πιλότο τους...

Και για το αεροσκάφος δεν θα τους νοιάξει και ιδιαίτερα, μετα την τεράστια επένδυση της Εθνικής Τράπεζας θα αγοράσουν αρκετά:evil: :evil: :evil:

Δημοσ.

@antreaslam

Λοιπόν τα έχεις μπερδέψει.

1. Σημασία δεν έχει που έπεσε το αεροπλάνο αλλά που έγινε η σύγκρουση.

- Υποθέτοντας ότι τα δύο αυτά σημεία ταυτίζονται, και δεχόμενοι το 14 μίλια απόσταση από την Κάρπαθο, και ότι η κάρπαθος είναι το κοντινότερο ελληνικό έδαφος τότε το περιστατικό όντως έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα και σε διεθνή εναέριο χώρο.

- Αν έγινε σε απόσταση μικρότερη των 10 μιλίων και μεγαλύτερη των 6 μιλίων από ελληνικό έδαφος (η τουλάχιστον από έδαφος που έχει εναέριο χώρο - πχ δεν ξέρω αν οι βραχονησίδες έχουν εναέριο χώρο) τότε έγινε μεν σε διεθνή χωρικά ύδατα αλλά σε ελληνικό εναέριο χώρο (τον οποίο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ως τέτοιο).

Δημοσ.

Χωρίς καμία διάθεση να θέλω να κάνω χιουμορ ...

Ξέρει κανείς αν σε περίπτωση σύγκρουσης δύο αεροσκαφών διαφορετικών χωρών προβλέπεται διαδικασία καταλογισμού υπαιτιότητας και συνεπώς αποζημείωσης ?

Δημοσ.

οι βραχονησιδες (υποθεση ιμια),ΔΕΝ εχουν εναεριο χωρο!

τα 14 μιλια ανατολικα,ειναι ΠΟΛΥ μακρια! κ εγω βασικα απαντησα στον fαn, που ισχυριζεται οτι ακουσα ΟΛΑ τα μεσα,κ ειπαν οτι εγινε σε ελληνικο χωρο! του εδωσα παραπομπη,απο το εγκυροτερο καναλι ,που βρηκα ΠΟΛΥ προχειρα,κ αναφερει οτι το ατυχημα εγινε ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ χωρο!

δεχομαι ΟΛΕΣ τις αποψεις,αρκει 1)να εχουν επιχειρηματα 2)να μην λενε ψεμματα (τουλαχιστον εν συνειδησει) 3)να μην με προσβαλουν! γιαυτο απαντησα λιγο επιθετικα...

Δημοσ.

Η πηγή που ανέφερες μιλά για διεθνή χωρικά ύδατα όχι για διεθνή εναέριο χώρο.

Δημοσ.
τις ειδησεις τις ακουσα ΜΙΑ ΧΑΡΑ!http://edition.cnn.com/2006/WORLD/europe/05/23/greece.crash/index.html

κ για οποιον βαριεται:

The ministry said the crash happened over international waters.

κ επισης' date='αν μπορεις να απαντας σε ολα οσα σου λενε,θα ηταν προτιμοτερο!

σχολιο για τους δημοσιογραφους του μεγκα,γιατι δεν εκανες,οπου ΟΛΟΙ παραδεχθηκαν οτι ηταν διεθνης εναεριος χωρος?

αρα...για σενα,ισως να φταιει ο πανουσης,οι ροκαδες,οι αριστεροι,ο συνασπισμος,ο αερας,οι αλβανοι,οι τουρκοι,η καραχασαν,ο τσε γκεβαρα...

για μενα,ΦΤΑΙΕΙ το ελληνικο κρατος,κ οι στρατιωτικοι του....[/quote']

Μου φαίνετε ότι είτε δεν ξέρεις αγγλικά είτε το παίζεις "τρελίτσα".

Διάβασες εγώ τι είπα; Έγινε σε ελληνικό εναέριο χώρο και σε διεθνή χωρικά ΥΔΑΤΑ.

Το ότι η Ελλάδα δεν έχει το ίδιο εύρος σε χωρικά ύδατα και σε εναέριο χώρο είναι κάτι παραπάνω από γνωστό και απορρώ πως μπερδέυτηκες πάλι;

Και εγώ είδα ειδησείς εχτές και πουθενά δεν άκουσα να λένε ότι ήταν διεθνής εναέριος χώρος εκτός από το CNN Τurk (που προφανώς το προτιμάς από ότι φαίνετε για την ενημέρωση σου)

Ταρακουνήσου λιγο γιατι σε έπιασε το κομματικό παραλλήρημα πάλι.

Δημοσ.

Το ότι η Ελλάδα δεν έχει το ίδιο εύρος σε χωρικά ύδατα και σε εναέριο χώρο είναι κάτι παραπάνω από γνωστό και απορρώ πως μπερδέυτηκες πάλι;

Δε ξέρω σε ποια νομικη βάση στηρίζετε αυτό αλλά είναι η κύρια αιτία εμπλοκών στο Αιγαίο, δηλαδή οι περισσοτερες εμπλοκές συμειώνονται στο παραπάνω εναέριο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων που η Ελλάδα θεωρεί Ελληνικό και η Τουρκία Διεθνή.

Επίσης δεν πρέπει να μπερδεύονται οι παραβιάσει του Ελληνικού Εναέριου Χώρου με της Παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Δημοσ.

ενταξει λοιπον,δεχομαι οτι κανω λαθος,γιατι πραγματικα νομιζα οτι ο εναεριος χωρος στοιχειοθετητε (το σκοτωσα) το ιδιο με τον θαλασσιο.

κ παλι,τα 14 μιλια,ειναι ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ απο τα 10.

κ αφου φαν ειδες ειδησεις,οταν μιλουσε ο παπαχελας,αλλαζες καναλι?γιατι αυτος ειπε: συμφωνα με κορυφαιους αξιωματουχους (ελληνες),το ατυχημα πραγματι εγινε σε διεθνη εναεριο χωρο! κ συμφωνησε ο λιαρελης!

επισης,επειδη εσυ ανεφερες οτι διαβσες ολα τα ειδησιογραφικα πρακτορεια,και ΟΛΑ λενε οτι εγινε σε ελληνικο εναεριο χωρο,σε παρακαλω μου δινεις μια παραπομπη να το διαβασω κ εγω?

σιγουρα παντως,δε βλεπω cnn turk (δεν το πιανω !),αλλα κ εσυ πρεπει να σταματησεις να ενημερωνεσαι απο τον κουικ!!!!

ΥΓ: αφου μιλας για κομματικο παραληρημα,θα ηθελα να σε παρακαλεσω,να μου πεις ποιο ειναι το κομμα που ψηφιζω κατα τη γνωμη σου!!!

ΥΓ2:drlo,η υπογραφη σου μαμαει,μαρεσει πολυ!!!

ΥΓ3:φαν...φανταζομαι οτι νιωθεις ΠΟΛΥ υπερηφανος που αναχετισαμε τα παλιοπαιδα τους τουρκους ετσι? κ αν χαθηκε μια ανθρωπινη ζωη....ε τι να κανουμε,για την πατριδα χαθηκε ε????

Δημοσ.
μετα την τεράστια επένδυση της Εθνικής Τράπεζας θα αγοράσουν αρκετά:evil: :evil: :evil: [/b'][/color]

?????? ποια επενδυση της εθνικης????????

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...