Προς το περιεχόμενο

Μας βλέπω για επιστράτευση !!!

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βασικά, αν συγκρίνεις τις στρατιωτικές δυνάμεις και μόνο, έχουμε καλύτερο στρατό από το Ιράν.

Εάν μια χώρα διαθέτει πυρηνικά όπλα είναι κατά πολύ ανώτερη σε στρατιωτική ισχύ από μια χώρα που δεν διαθέτει πυρηνικά.

Σκεφτείτε μόνο και μόνο τι τρόμο προκαλεί η απειλη χρήσης πυρηνικών όπλων.

Γι' αυτό και έχουν χεστεί οι Αμερικάνοι. (όπως θα χεζόμαστε και εμείς εαν σε 12 χρόνια η Τουρκία αποκτήσει πυρηνικά όπλα όπως είναι στο πρόγραμμα της. Οι δικοί μας κοιμούνται ακόμα και αγοράζουν τα μεταχειρισμένα F16 χωρίς ανταλακτικά. Η μόνη καλή αγορά που έχει γίνει είναι τελευταία είναι οι S300 και τα αντιαρματικά KORNET)

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εάν μια χώρα διαθέτει πυρηνικά όπλα είναι κατά πολύ ανώτερη σε στρατιωτική ισχύ από μια χώρα που δεν διαθέτει πυρηνικά.

Σκεφτείτε μόνο και μόνο τι τρόμο προκαλεί η απειλη χρήσης πυρηνικών όπλων.

Γι' αυτό και έχουν χεστεί οι Αμερικάνοι. (όπως θα χεζόμαστε και εμείς εαν σε 12 χρόνια η Τουρκία αποκτήσει πυρηνικά όπλα όπως είναι στο πρόγραμμα της. Οι δικοί μας κοιμούνται ακόμα και αγοράζουν τα μεταχειρισμένα F16 χωρίς ανταλακτικά. Η μόνη καλή αγορά που έχει γίνει είναι τελευταία είναι οι S300 και τα αντιαρματικά KORNET)

Το Ιράν ΔΕΝ έχει πυρηνικά. Ακόμα και οι Αμερικάνοι δεν λένε ότι έχει, αλλά ότι προσπαθεί να φτιάξει.

Η Ελλάδα δεν έχει αγοράσει ούτε ένα μεταχειρισμένο F-16.

Δημοσ.
Βασικά, αν συγκρίνεις τις στρατιωτικές δυνάμεις και μόνο, έχουμε καλύτερο στρατό από το Ιράν.

Αν συγκρίνω τις στρατιωτικές μονάδες εχουμε σαφως λιγότερες, δεν ξέρω στον τομέα του εξοπλισμού βεβαια τί ψάρια πιάνουμε.....

Δεν βλεπω που υπερισχύουμε, καθώς επiσης και τί μας ενδιαφέρει το Ιραν...?

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Greece

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Iran

Ρίξε και εδω μια ματιά! :)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_active_troops

Δημοσ.
Χωρίς καμία διάθεση να θέλω να κάνω χιουμορ ...

Ξέρει κανείς αν σε περίπτωση σύγκρουσης δύο αεροσκαφών διαφορετικών χωρών προβλέπεται διαδικασία καταλογισμού υπαιτιότητας και συνεπώς αποζημείωσης ?

Πλάκα, πλάκα η Τουρκία το άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό.

Δημοσ.
Αν συγκρίνω τις στρατιωτικές μονάδες εχουμε σαφως λιγότερες' date=' δεν ξέρω στον τομέα του εξοπλισμού βεβαια τί ψάρια πιάνουμε.....

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_active_troops[/quote']

Μην κοιτάζεις τα νούμερα του προσωπικού μόνο, κοίτα το είδος και πόσο μοντέρνός είναι ο εξοπλισμός.

Δημοσ.

Από την παραπάνω λίστα λείπει μια αξειοσημείωτη περίπτωση χώρας

On December 1' date=' 1948, president José Figueres Ferrer of Costa Rica abolished the country's army after victory in the civil war in that year. In a ceremony in the Cuartel Bellavista, Figueres broke a wall with a mallet symbolizing the end of Costa Rica's military spirit. In 1949 the abolition of the military was introduced in the Article 12 of the 1949 Constitution.

José Figueres Ferrer breaking a wall of the Cuartel Bellavista symbolizing the abolition of the Military

Enlarge

José Figueres Ferrer breaking a wall of the Cuartel Bellavista symbolizing the abolition of the Military

The budget previously dedicated to the military now is dedicated to security, education and culture; the country maintains armed Polices Guard forces. The museum Museo Nacional de Costa Rica was placed in the Cuartel Bellavista as a symbol of commitment to culture.

In 1986, president Oscar Arias Sánchez declared December 1 as the Día de la Abolición del Ejército (Military abolition day) with law #8115.

Unlike its neighbours, Costa Rica has not endured a civil war since

Δημοσ.
Το Ιράν ΔΕΝ έχει πυρηνικά. Ακόμα και οι Αμερικάνοι δεν λένε ότι έχει' date=' αλλά ότι προσπαθεί να φτιάξει.

[/quote']

Ναι, αυτός ειναι και υποτιθεται ο λογος που τα εχουν παρει κρανιο οι αμερικανοι και σκέφτονται να κανουν ντου.

Δημοσ.
αν συγκρίνεις τις στρατιωτικές δυνάμεις και μόνο, έχουμε καλύτερο στρατό από το Ιράν.

Μετέφρασα το "στρατιωτικές δυναμεις" σε αριθμό ενεργών στρατιωτών. :)

Οτι εξοπλισμό και να έχουμε, μην ξεχνάς το εξής, η εκπαίδευση που παίρνουμε είναι οτι γίνει το πρώτο διάστημα.. Το να θεωρείται κάποιος "active" τον τελευταίο μήνα πχ που όλοι παίρνουν τις άδειες και έχουν το μυαλό μόνο στη Μύκονο και στις γκόμενες είναι λιγο τραβιγμένο! :D

Επίσης δεν μπορώ να σκεφτώ ότι όταν εγώ πχ στον 7ο μήνα (τυχαίος μήνας) θα λιώνω στα delivery και στις λούφες θα είμαι πιο αποτελεσματικός από έναν Ιρανό. Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για ένα μικρό νουμερο ΣΟΒΑΡΩΝ στρατιωτών και μια μεγάλη "μάζα" που το μόνο που κάνει ειναι να ακούει iPod στις σκοπιές και να μιλάει με γκόμενες στο κινητό περιμένοντας την μέρα που θα απολυθεί! ;)

Σημασία έχει η τεχνολογία, καθώς επίσης και αν εισαι ο επιτιθέμενος ή όχι. Ο επιτιθέμενος φυσικά και θα έχει μεγαλύτερες απώλειες, αλλά ξαναρωτάω γιατί συγκρίνουμε την Ελλάδα με το Ιραν!

Δημοσ.
Αν συγκρίνω τις στρατιωτικές μονάδες εχουμε σαφως λιγότερες' date=' δεν ξέρω στον τομέα του εξοπλισμού βεβαια τί ψάρια πιάνουμε.....

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_active_troops[/quote']

Μου κάνει εντύπωση ο προϋπολογισμός για τον εξοπλισμό! Έχουμε ελάχιστο στρατό σε σχέση με το Ιράν αλλά ο προϋπολογισμός μας είναι σχεδόν ο ίδιος! Μήπως φταίνε οι μίζες???

Δημοσ.
Μου κάνει εντύπωση ο προϋπολογισμός για τον εξοπλισμό! Έχουμε ελάχιστο στρατό σε σχέση με το Ιράν αλλά ο προϋπολογισμός μας είναι σχεδόν ο ίδιος! Μήπως φταίνε οι μίζες???

Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες στρατιώτες μπορείς να συντήρεις πχ με τα έξοδα ενός και μόνο F-16.

Επίσης μη θεωρείς ότι αν πχ το ΙΡΑΝ ανακοινώνει 100 F-14 μπορούν να πετάξουν πάνω από 20-30

Δημοσ.
Εγώ έψαξα στο wikipedia για την λέξη Μακεδονία και έφριξα.

χε, χε, χε,

United States

* Macedonia' date=' Alabama

* Macedonia, Arkansas

* Macedonia, Connecticut

* Macedonia, Georgia

* Macedonia, Illinois

* Macedonia, Indiana

* Macedonia, Iowa

* Macedonia, Kentucky

* Macedonia, Louisiana

* Macedonia, Mississippi

* Macedonia, New Jersey

* Macedon (town), New York

* Macedon (village), New York

* Macedonia, North Carolina

* Macedonia, Ohio

* Macedonia, Pennsylvania

* Macedonia, Tennessee

* Macedonia, Texas

* Macedonia, Virginia

[/quote']

Λέτε να κάνουμε καμιά κοινή διαδήλωση Έλληνες και Σκοπιανοί εναντίον των ΗΠΑ ?

Δημοσ.
Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες στρατιώτες μπορείς να συντήρεις πχ με τα έξοδα ενός και μόνο F-16.

Επίσης μη θεωρείς ότι αν πχ το ΙΡΑΝ ανακοινώνει 100 F-14 μπορούν να πετάξουν πάνω από 20-30

20-30;

Μάλλον πολλά λες. Σκέψου μόνο πόσα χρόνια έχουν να πάρουν έστω και μια βίδα για ανταλλακτικό από τους Αμερικάνους. Δε θα μου έκανε εντύπωση αν σε μάχιμη κατάσταση δεν είναι κανένα.

Δημοσ.
Μετέφρασα το "στρατιωτικές δυναμεις" σε αριθμό ενεργών στρατιωτών. :)

Οτι εξοπλισμό και να έχουμε' date=' μην ξεχνάς το εξής, η εκπαίδευση που παίρνουμε είναι οτι γίνει το πρώτο διάστημα.. Το να θεωρείται κάποιος "active" τον τελευταίο μήνα πχ που όλοι παίρνουν τις άδειες και έχουν το μυαλό μόνο στη Μύκονο και στις γκόμενες είναι λιγο τραβιγμένο! :D

Επίσης δεν μπορώ να σκεφτώ ότι όταν εγώ πχ στον 7ο μήνα (τυχαίος μήνας) θα λιώνω στα delivery και στις λούφες θα είμαι πιο αποτελεσματικός από έναν Ιρανό. Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για ένα μικρό νουμερο ΣΟΒΑΡΩΝ στρατιωτών και μια μεγάλη "μάζα" που το μόνο που κάνει ειναι να ακούει iPod στις σκοπιές και να μιλάει με γκόμενες στο κινητό περιμένοντας την μέρα που θα απολυθεί! ;)

Σημασία έχει η τεχνολογία, καθώς επίσης και αν εισαι ο επιτιθέμενος ή όχι. Ο επιτιθέμενος φυσικά και θα έχει μεγαλύτερες απώλειες, αλλά ξαναρωτάω γιατί συγκρίνουμε την Ελλάδα με το Ιραν![/quote']

Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτή η σύγκριση, άλλοι την ξεκίνησαν. Επειδή όμως πολλοί έχουμε πάει στρατό και έχουμε δει τι μπουρδέλο είναι, μην νομίζουμε ότι ο ελληνικός στρατός είναι η εξαίρεση. Στο Ιράν λοιπόν, πάνω από 50% του υλικού του είναι απαρχαιωμένο και όλο το υλικό είναι κακοσυντηρημένο. Και ποιος σου λέει ότι ο Ιρανός που τον πήραν από το χωριό του και του έδωσαν ένα κουμπούρι είναι πιο καλός από τον πιτσιρικά που ακούει iPod;

Αν προσέξεις πάντως, δεν είπα μεγαλύτερος στρατός, είπα καλύτερος. :-D

Δημοσ.

Παιδια γιατι ειχα την εντυπωση πως το ιραν εχει ηδη αναπτυξει πυρηνικα και μαλιστα μετα τους ΗΠΑ-Ρωσια-Κορεα εχει ενα απο τα ισχυροτερα πυρηνικα προγραμματα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...