eleonora Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Πώς μπορώ να εγκαταστήσω και να τρέξω το Icarus Verilog 0.8 synthesis tool; Μήπως ξέρετε κάποιο άλλο free synthesis tool και που μπορώ να το βρώ;
dark_banishing Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Το κάνεις εγκατάσταση μετά ανοίγεις το command prompt και πας εκεί που έχεις τα αρχεία σου και γράφεις: iverilog και τα αρχεία σου εδώ Αν δεν αναγνωρίζει την εντολή κάτι δεν έχεις κάνει καλά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το cver, χρειάζεσαι όμως και το cygwin για να το τρέξεις. http://www.cygwin.com/ http://www.pragmatic-c.com/gpl-cver/install.htm
eleonora Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Παιδιά έτρεξα τον κώδικα μου σε verilog τον Icarus χωρίς σφάλματα.Ποια εντολή πρέπει να πληκτρολογήσω ώστε να γίνει η διαδικασία της σύνθεσης του κυκλώματος?
Dionysia Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Θέλω παρακαλω οποιος γνωρίζει για την γλωσσα verilog oxi thn verilogHDL της ALTERA αλλα για την verilog της xlinx ποιον compiler πρεπει να χρεισιμοποιησω και που θα τον βρω η καποιο σχετικο site με πληροφοριες η κατι για την εκμαθηση της να τα παραθεσει. Ευχαριστω.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Θέλω παρακαλω οποιος γνωρίζει για την γλωσσα verilog oxi thn verilogHDL της ALTERA αλλα για την verilog της xlinx ποιον compiler πρεπει να χρεισιμοποιησω και που θα τον βρω η καποιο σχετικο site με πληροφοριες η κατι για την εκμαθηση της να τα παραθεσει. Ευχαριστω. Τα εχεις μπερδεψει λιγο! Η Verilog ειναι μια γλωσσα περιγραφης υλικου (Hardware Description Language - HDL) οπως αντιστοιχα και η VHDL. Δεν υπαρχει Verilog της Altera και της Xilinx! Ο κωδικας που γραφεις ειναι RTL ; H Altera, η Xilinx και αλλες, ειναι εταιριες που κατασκευαζουν FPGA chips. Η καθεμια εχει και την δικη της πλατφορμα λογισμικου (για συνθεση-δρομολογηση&τοποθετηση ή synthesis-place&route). H πλατφορμα της Altera ειναι το Quartus ενω της Xilinx το ISE. Φυσικα μονο για συνθεση υπαρχουν πολυ πιο σοβαρα εργαλεια οπως το Synplicity, Leonardo, Precision κλπ, οπου μπορεις να κανεις συνθεση πρωτα σε αυτα τον HDL κωδικα σου και να παραγεις ενα .edf netlist και εν συνεχεια να χρησιμοποιησεις το Quartus ή το ISE για το place&route στο FPGA σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.