NiTroGen Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Χρειάζομαι σε κάθε επανεκκίνηση ενός Sun που τρέχει Solaris, να τρέχω ένα script σαν συγκεκριμένος χρήστης, με συγκεκριμένο password. Θά'θελα λοιπόν, αν γίνεται, να πραγματοποιείται autologin του χρήστη αυτού και να τρέχει το επιθυμητό script σαν startup. Μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για το πως να το κάνω ή έστω κάποιο link που να με βοηθήσει; Δυστυχώς οι γνώσεις μου πάνω στο συγκεκριμένο λειτουργικό είναι περιορισμένες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δοκίμασε να το τρέξεις μέσω ενός άλλου script, το οποίο θα αλλάζει privileges με την "su" πρώτα. Π.χ. αντί να βάλεις κατευθείαν το script σου να τρέχει από το /etc/rc2.d (ή rc3.d, δε θυμάμαι πιο είναι το default runlevel, έλεγξέ το από το /etc/inittab), βάλε ένα άλλο script με περιεχόμενο >#!/bin/sh su - XRHSTHS /path/gia/to-script-mou.sh Το Solaris νομίζω χρησιμοποιεί SysV init scripts, σαν το Redhat, οπότε το script αυτό βάλτο στο /etc/init.d και φτιάξε ένα link προς αυτό μέσα στο /etc/rcX.d (δώσε προσοχή στο sequence number που περιέχεται στο filename του link, πάρε παράδειγμα από τα άλλα filenames και βάλε έναν μεγαλύτερο αριθμό ώστε να εκτελεστεί στο τέλος, επίσης να αρχίζει με "S"). Απ' ότι μπορώ να σκεφτώ, to-script-mou.sh και untrusted να είναι δεν θα έχει τρόπο να αλλάξει privileges, οπότε είναι σωστός τροπός από άποψη security. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.