worldcitizen Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Σαν φοιτητής, όταν φεύγω για το χωριό μου και έχοντας πληρώσει την DSL μου, δεν σκοπευω να την αφήνω ανεκμετάλλευτη.. Έτσι, αφήνω ανοικτό τον υπολογιστή με αρκετά torrent να κατεβαίνουν (ξέρετε, Linux, OpenOffice και τα σχετικά). Όμως αντιμετωπίζω το πρόβλημα του ότι αν βγεί κάτι νέο θα αργήσω πολύ να το κατεβάσω.. Έτσι σκέφτηκα το εξής απλό.. Το Azureus έχει που έχει μια επιλογή να παίρνει τα *.torrent από ένα φάκελο, γιατί να μην το εκμεταλλευτώ και εγώ απλά να βάζω αυτά τα αρχειάκεια με ένα FTP σε αυτό το dir και να κάνει μετά η σαύρα την δουλειά της? Ας αρχίσουμε.. 1. Κατεβάζουμε το Azureus και το FileZilla Server 2. Tα εγκαθiστούμε και κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο firewall καθώς και το γνωστό σε όλους μας Port Forwarding για το Azureus.. 3. Δημιουργούμε δυο folder πχ C:\MyTorrents\ και C:\MyTorrents\Downloaded\ 4. Κάνουμε ένα install το FileZilla server και κάνουμε Port Forward στο port 21 σε 21.. (Απαραίτητο και η ρύθμιση του firewall) 5. Στο FileZilla, Edit -> Users , Add και βάζουμε το username μας (έστω username) Enable Account && Password (έστω password). Shared Folders --> Add --> C:\MyTorrents\ και τσεκάρουμε τα Read - Write - Delete 6. Στο Azureus, αφού κάνουμε ότι ρυθμίσεις θέλουμε και αναλογούν στην ταχύτητα που διαθέτουμε, a] Πάμε στα Options -> Files και τσεκάρουμε το Save to default data dir, εκεί βάζουμε το C:\MyTorrents\Downloaded\ b] Πάμε στα Options -> Files -> Torrents και τσεκάρουμε το Import new .torrents automaticaly , εκεί βάζουμε το C:\MyTorrents\ 7. Κάνουμε ένα shortcut το FilleZilla server και Azureus στο Start Menu -> Programs -> StartUp έτσι ώστε να ανοίγουν κάθε φορά που θα ανοίγει ο υπολογιστής.. 8. Κατεβάζουμε το FileZilla Client ή το FileZilla Portable για να το έχουμε για πάντα μαζί μας... 9. Δοκιμάζουμε τις ρυθμίσεις του FTP σχετικά με το Firewall (φιλοι και τα σχετικά) ή απλά βάζουμε την εξωτερική μας IP στον FileZilla Client.. 10. Ενεργοποιούμε το Wake on Modem από το BIOS έτσι ώστε και να γίνει διακοπή εμείς να είμαστε προετοιμασμένοι.. 11. DynDNS αν θέλουμε (εγώ δεν το έχω δοκιμάσει, απλά μπαίνω στη σελίδα του provider και βλέπω την ip που έχω..) 12. Κατεβάζουμε από την PSTN που έχουμε στο χωριό μας ότι .torrent θέλουμε, το ανεβάζουμε με το FileZilla στον υπολογιστή μας και αυτός το κατεβάζει μόνος του... PS1. Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τα ελληνικά ονόματα στα .torrent, θα λυθεί, που θα πάει.. PS2. Εννοείται strong password... PS3. Κάτι έχω ξεχάσει, κάτι έκανα λάθος... Θα δούμε Enjoy...
blueviper Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Ίσως ανόητη η απορία, αλλά γιατί να μη χρησιμοποιήσεις πολύ απλά ένα remote client/server πρόγραμμα για να κάνεις τη δουλειά σου?!
worldcitizen Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Γιατί αν δεν είσαι σε Lan, οι ταχύτητες είναι εκνευριστικές..
Eusebius Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Ωραίο σύστημα, worldcitizen Δύο ιδέες ακόμα: Φροντίζουμε να έχει πολλά γίγα εκεί που θα αποθηκεύει ο βάτραχος Αν θέλουμε DDNS και το router υποστηρίζει DDNS, φτιάχνουμε ένα λογαριασμό, π.χ., στο DynDNS και βάζουμε το ρούτερ να κάνει τη δουλειά, αντί να τρέχουμε το προγραμματάκι στον υπολογιστή Εναλλακτικό σύστημα Αν μας βολεύει ο μούλος και από τη στιγμή που ο μούλος έχει ενσωματωμένη αναζήτηση, βάζουμε αυτόν (ή και αυτόν) να τρέχει, ενεργοποιούμε το πολύ ωραίο Web interface, βάζουμε ένα γερό password και μετά τον ελέγχουμε απ' όπου θέλουμε μ' έναν browser μπαίνοντας στη διεύθυνση http://x.x.x.x:4711/ ή http://username.ddnsprovider.net:4711/ Η θύρα 4711 είναι η default. Πρέπει να την προωθήσουμε από τον δρομολογητή, και μπορούμε επίσης να την αλλάξουμε. Αν δεν θα έχουμε κομπιούτερ εκεί που θα είμαστε, αλλά θα έχουμε ικανό κινητό, διαβάζουμε εδώ: http://mobil.emule-project.net/
agribilos Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Kai gia to Azureus yparxei plaugin gia web interface an den apatomai...
tvagge Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Ίσως ανόητη η απορία, αλλά γιατί να μη χρησιμοποιήσεις πολύ απλά ένα remote client/server πρόγραμμα για να κάνεις τη δουλειά σου?! Καθολου ανοητη η απορια. Χιλιες φορες καλυτερα με ενα remote client/server πρόγραμμα. Και οσον αφορα την καθυστερηση, σιγα τα ωα... Ας καθηστερησω και 2-3mins παραπανω.
Eusebius Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Kai gia to Azureus yparxei plaugin gia web interface an den apatomai... Σωστά: http://azureus.sourceforge.net/plugin_details.php?plugin=azhtmlwebui Και μπορείς να κάνεις paste το λινκ.
karolos Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 paidia den katalaba pws ginetai me to kinhto.ginetai na elegxeis to azureus??????exw kinhto kme java tpt parapanw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.