Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικος ΔΙΣΚΟΣ?

geo9419

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω εναν εξωτερικό σκληρό δίσκο περιπου 250GB-300GB.

Μέχρι τώρα ηξερα τους ετοιμους που πουλάνε τα καταστήματα αλλά μεσα από το forum εμαθα οτι μπορεις να φτιάξεις και μόνο σου αγοράζοντας εναν εσωτερικό δισκο και μια θήκη.

Αυτό που θέλω να μαθω είναι αν εχουν καποια διαφορά στην απόδοση γιατί στην τιμή οντως εχουν. Δεύτερον εαν ο SATA θεωρείται καλυτερος από IDE.

Εαν η σύνδεση USB ειναι χειρότερη ή καλύτερη από FIREWIRE και αν οι θηκες υποστηριζουν Firewire.

Τέλος το κυριότερο που το θέλω εκτος από την ευκολία μεταφοράς αρχείων είναι οτι στο laptop μου ο σκληρός δίσκος έχει μεν χωρητικότητα 80GB αλλα ταχύτητα 4200rpm και ειναι οντως αρκετά αργός, εαν θα έχω ταχύτητα καλύτερη εαν φορτώσω καποιο παιχνίδι ή πρόγραμμα απο αυτό που έχω με τον δίσκο του λαπτοπ.

Δημοσ.

Είτε βάλεις δίσκο sata είτε ide στην εξωτ. θήκη το ίδιο είναι πάνω κάτω αφού η θήκη καθορίζει την ταχύτητα επικοινωνίας με το πισί...

Yπάρχουν θήκες και από τις δύο κατηγορίες αλλά γενικά οι firewire θεωρούνται κάλύτερες και είναι λίγο ποιό γρήγορες.

Οι usb έχουν το πλεονέκτημα ότι παίζουν παντού, ακόμα και σε παλιά πισί...

Βέβαια πάντα μπορείς να αγοράσεις θήκη που να τα συνδυάζει και τα δύο ταυτόχρονα οπότε εκμεταλεύεσαι τα πλεονεκτήματα τους. ;)

Δεν νομίζω ότι θα είναι πάντως ποιό γρήγορο από το δίσκο του φορητού σου.

Δημοσ.

H καλυτερη υλοποιηση για εξωτερικη θηκη που εχει δει εχει 2 τροπους συνδεσης με Η/Υ. Μια κλασσικη USB που μπαινει σε καθε υπολογιστη και μια SATA δηλαδη παρολο που ειναι σε εξωτερικο κουτι επικοινωνει με το interface του SATA με το μηχανημα σου προσφεροντας τις αναλογες υψηλες ταχυτητες...

Αν το κουτι σου ή η μητρικη σου σου δινουν εξοδο SATA το συνδεεις απευθειας εκει, αλλιως -αν δε σε ενοχλει- αφηνεις λιγο ανοιχτο το κουτι σου και περνας το καλωδιο του SATA μεσα και το κουμπωνεις πανω στη μητρικη.

Ειναι πολυ καλη λυση ετσι επειδη συνδυαζει 2 σε 1. Την ταχυτητα των εσωτερικων δισκων, με την φορητοτητα των εξωτερικων.

Εννοειται πως ο δισκος που θα επιλεξουμε να βαλουμε θα ειναι και αυτος SATA...

ΕDIT:

Σορρυ δε ειδα οτι μιλουσες για φορητο!!! Συγνωμη κεκτημενη ταχυτητα :) Σε αυτη την περιπτωση αν το φορητο σου υποστηριζει FireWire ειναι καλυτερη λυση σε σχεση με το USB σε θεμα αποδοσης και ταχυτητας αλλα και τα δυο ειναι σιγουρα πιο αργα απο τους εσωτερικους δισκους... Επισης να εχεις υποψιν σου οτι τα κουτια με Firewire βγαινουν 15-20 € πιο ακριβα...

Για τον τον δισκο τωρα ειτε SATA ειτε PATA το ιδιο ειναι απο αποψη ταχυτητας επειδη "κοβονται" απο τον περιορισμο ταχυτητας των USB κ FireWire.Αν σκεφτεσαι μετα να βαλεις τον δισκο σε καποιο σταθερο συστημα βαλε καλυτερα SATA που ειναι ελαφρως πιο γρηγοροι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...